Regisztráció Blogot indítok
Adatok
érdektelen

58 bejegyzést írt és 431 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tömeges kitelepítés a csernobili baleset után - 1986. április 27. A modern társadalmakban komoly feladat a lakosság védelme az esetlegesen bekövetkező ipari vagy természeti katasztrófák következményeitől. A katasztrófavédelem eszköztárában a lakosság kitelepítése az utolsó védelmi eszköz, ami csak…..
Hölgyeim és uraim! Derek és Hansel a házban. Az első teljes trailer megérkezett. ..
Mandiner blog Mekkora az országod? 2015.08.18 15:41:00
A hozzám hasonló, gyerekkortól kezdve menthetetlenül térkép- és földrajzrajongó geekeknek, no meg a geopolitika és a történelem kedvelőinek is aranybánya a Kreatív Online által bemutatott True Size Of It című oldal, amely bemutatja a három dimenziós földgolyót két…..
Ördög (2010) A helyszín: egy lift.Műfaj: horror. Az M. Night Shyamalan (Hatodik érzék, Jelek) ötlete alapján készült "démonos" horrorfilm a régről ismert Cluedo társasjáték dramaturgiáját követi: a liftben lévő emberek folyamatosan hullanak, mint a legyek, de nem tudni, hogy…..
érdektelen 2015.04.22 17:27:28
Mi már túl vagyunk rajta, de a családban van aki még csak most kezd rácuppanni a Bogyó és Babóca által épített, lopakodóan pusztító kreténségre - az érintett lurkó most lesz három. Első blikkre rohadt aranyos, bogarak (meg egy csiga) prüntyögnek és ökörködnek, jaj de jó,…..
A sci-fi filmek, és regények mindig tele voltak új ötletekkel, és jövőbeli technológiákkal. Ily módon sok elképzelést, mint például mobiltelefonok, robotok, űrutazás, vagy táblagépeket először filmben láttunk jóval azelőtt, hogy ténylegesen feltalálták, és használták…..
érdektelen 2015.03.26 09:33:01
@Terézágyú: Még régebben olvastam egy cikket, hogy mennyire unalmas az élet a sci-fikhez képest. Az internetet és a hozzájuk kapcsolódó kommunikációs eszközöket, számítógépeket leszámítva nem sok minden változott a hétköznapi életben. Valaki 20-30-40 évvel ezelőttről simán eligazodna a mában egy kis idő után.

De nyilván ez kevésbé látványos, mint a repülő autók.
Holnap lesz 74 éve hogy összeomlott a Tacoma Narrows híd. A Tacoma és Gig Harbor városok között Washington államban 1940 júliusában a forgalomnak átadott híd a Puget Sound öböl Tacoma Narrows szorosa felett ívelt át. A hídpálya kisebb belengéseit már az építőmunkások is megfigyelték, és…..
érdektelen 2014.11.06 09:49:39
Tripla kampányév ide, tripla kampányév oda, régen volt tüntetésmatekos poszt. De nincs még veszve 2014, a kormányzat internetadóztatási ötletének köszönhetően határozottan felpezsdült a demonstrációs szcéna. Meg a demonstrációszakértői is, narratívák feszülnek…..
érdektelen 2014.10.28 13:30:39
Olyan videoklipet akár fillérekből is lehet készíteni, ami a végén elképesztő nézettséget produkál, gondoljunk csak az OK Go első videóira. Azonban sokan nem spórolnak és akár dollármilliókat is képesek áldozni egy-egy 3-5 perces darabra. Persze megtehetik, de a rengeteg pénz…..
tone 1998 2014.09.25 21:58:25
Nyekeregve indult el az első villamos, kihúzta magát az útkereszteződésből. Üres volt, mert csak hajnalodott. A tömött, forró nyár még nem jött el, de a pirkadat korán kezdett, emelte az eget a nap fénye, ébredt a város. Egy csuklós busz is eldübörgött valahol,…..
tone lámpa 2014.09.24 10:49:42
Lassan történik minden.Ti sem látjátok és én sem.Benne van a forgatagban, a zuhanásban, az örvényben ami minket körülvesz, mert ez az a lassú elmúlás, a nagyból a kicsibe, az összetettből az egyszerűbe. Az esti köd sűrűje, a hallgatag, de a távolban morajló szél tompa ereje,…..
tone exférj 2014.09.23 11:30:27
Az exférj kedves.Megértő.Az exférj romantikus dolgokat művel, tangózik szenvedélyesen, határozott, de lágy mozdulatokat tesz, benne ott az erő és a mély nők iránti tisztelet. Már egy ideje csinálja, nem ostoba, céltalan kis kezdő, egyes fényképeken látszik, ahogy ő áll…..
A cigaretta rákot okoz, a cigaretta öl, a cigaretta tönkreteszi az életedet, és a környezetedben élők mindennapjait. Ennek megfelelően ma már minden cigis dobozon látható valamilyen rémisztő felirat, vagy esetleg egy kép, ami például egy koromfeketére kátrányosodott tüdőt…..
érdektelen 2014.08.14 11:40:11
@Dr.Jones: A vicc az, hogy nem látsz benne egy égő cigarettát sem.
Ahol az atombomba készült 1942-ben Tennessee-ben, Oak Ridge közelében az amerikai kormány felvásárolt közel 70.000 hold földterületet az akkor még semmitmondó nevű Manhattan projekthez...
Már sok mindenről esett szó a következő tévés szezon kapcsán, de most, hogy a nagy amerikai adók előálltak az őszi műsorrendjükkel, itt az ideje átnézni, mit fogunk látni a kis képernyőn, ha véget ér a nyár. Mivel mi nem kötöttük magunkat a kereskedelmi adók kínálatához,…..
érdektelen 2014.05.18 09:00:41
Extant? www.imdb.com/title/tt3155320/combined

Szerintem egy esélyt megérdemel.
Duplakritika egy képregénybuzi meg egy sorozatbuzi tollából. Az egyik csak tetszeni fog. Spoileres, jóhogy. A leghosszabb nevű sorozat viharvert évadot tudhat maga mögött az ABC-n, olyat, ami nagyszerűen indult, aztán úgy leült, hogy csak nézett az ember a fejéből kifelé, a…..
A hétvégén ki kellett mentenem a szülői házból az évtizedek óta ott hányódó magazinjaimat. Képzeljetek el egy kb. 2x2x2 méteres rakást ősrégi Top Gun, Cinema, Mad, Galaktika, Playb szóval mindenféle újságokból. Ahogy pakolásztam, egyszer csak a kezembe került egy hatalmas, összehajtogatott Vissza a…..
A 20. század egyik legszebb pillanata volt, amikor a vasárnap szentté avatott II. János Pál pápa megbocsátott a merénylőjének. Naná, hogy „utáljuk az egész huszadik századot”, ahogyan Nagy Feró énekli két Csobot Adél-produkció között, de azért most megpróbáltunk a…..
Na, kit tartanánk bent a cseh Való világban? ..
A Showtime legújabb drámája letudta az első évadját, amivel biztosan beírta magát a legjobb sorozatok névsorába. Az én listámon biztosan. A legek legjeként is lehetne, sőt talán kell is emlegetni, elvégre ez a sorozat képes volt az amúgy is jó nézettségi adatokat produkáló…..
Ha már tegnap a válság hatásának tulajdonítottuk az olasz sármőrök lehetőségeinek beszűkülését, most megint a fránya válság az, ami Kijevben a gazdagok lakóhelyéül szolgáló 19. századi historizáló „művárost" kísértetvárossá tette. Az utcák és a házak, mintha…..
esélytelen lámpa 2013.08.27 10:35:15
Lassan történik minden.Ti sem látjátok és én sem.Benne van a forgatagban, a zuhanásban, az örvényben ami minket körülvesz, mert ez az a lassú elmúlás, a nagyból a kicsibe, az összetettből az egyszerűbe. Az esti köd sűrűje, a hallgatag, de a távolban morajló szél tompa ereje,…..
William Shatner azt nyilatkozta az egyik online lapnak, hogy szerinte a tévé megérett egy újabb Star Trek-univerzumban játszódó sorozatra. Nem vitatkozom vele, azon klevesek közé tartozok, akinek az Enterprise is bejött, szóval hajrá. Az milyen már, mellesleg, hogy az Enterprise első…..
TComment Akik mögött soha! 2013.06.26 12:13:03
Van egy toplistám, akiknek még a közeléből is menekülök. Lehet, hogy ez a hosszú élet titka? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...