Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Villámhetes

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrég volt nyolcvan éves a budapesti troliközlekedés. Én nem igazán vagyok "trolis", és külföldi barátaimtól is viszonylag kevés trolibuszos képet kaptam, a jelek szerint elsősorban ők is a vaskerekűekre koncentráltak, Peter Haseldine azonban mintha minden elektromos közlekedési…..
HamPLÓ Boldog Karácsonyt! 2013.12.24 18:00:00
Tavaly megtörtem a sort, de idén megint a Fényvillamossal kívánok kellemes karácsony ünnepeket mindenkinek, aki direkt vagy véletlenül erre jár. Meghitt ünneplést mindenkinek! ..
Villámhetes 2013.12.24 20:08:35
Omnibusz Vissza a jövőbe! 2013.08.11 11:09:25
Alacsonypadlós 260-as Ikarus készült a BKV Kelenföldi garázsában. A buszt kívülről az új elektromos ajtók teszik felismerhetővé. Ezzel hozná el a 21. századot Budapestre a BKV? A fővárosban a buszok cserjének üteme a kilencvenes évek eleje óta elmarad az ideálistól, és ez…..
Mit tesz egy normális ember, ha egy internetes fórumon háromnegyed éjfélkor azt olvassa, hogy "egy óra múlva olyan villamos lesz a Kiskörúton, ami még soha"? Vélhetően rákattint a "vissza" gombra, hiszen csak véletlenül kerülhetett olyan helyre, ahol ilyet írnak. Ha viszont nem…..
Villámhetes 2013.07.14 01:31:37
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Nem jó,nem a vasúthoz megy,és nincs intermodális csomópont!:))

Ma már ne igyál többet!:))
Villámhetes 2013.07.14 01:36:48
@Villámhetes: Na jó,megy a vasúthoz,de ez akkor is őrület...:)
… kocsiteste, azaz a hajtás még nem került bele az Ikarus-Škoda Tr 187.2-esbe, ugyanis azt Csehországban, a plzeňi Škoda gyárban fogják beépíteni. Ahogy korábban beszámoltunk róla, gőzerővel készül a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) tizenhárom trolibusza. Az első busz…..
Miajóéletet keres egy bringás iphone alkalmazás képernyőfotója a vonatos blogon? Hogy jön ez a témához? Úgy, hogy jó ideje a nyakunkon a napsütés - volt már egy hónapja is annak, hogy elolvadt a hó, és beütött a hirtelen jóidő. Engem ez síléc elrakására, és a bringa…..
Villámhetes 2013.05.15 02:18:54
@crash: Köszi!
HamPLÓ HÉV '69 2013.04.03 07:00:00
Amikor Geoffrey Tribe 1969-ben Budapesten járt, nem csak a villamosok közül csíphetett el néhány olyat, ami a hetvenes évek közepétől idejáró külföldi villamosfotósok képein már nem szerepelhetett, de a budapesti HÉV vonalai is komoly változások előtt álltak. Akkoriban például a szentendrei vonal…..
Nem árulok el újdonságot azzal, hogy Japánban az N-es építési nagyság a legelterjedtebb. Félelmetes mennyien gyűjtenek modelleket N-ben, gyakorlatilag teljesen megfordul az Európában megszokott N vs. H0 arány. Ennek ellenére H0-ban is zajlik az élet, igaz azt csak a nagyon jól…..
A múltkor már láttunk néhány variációt a BSzKRt F1A típusú villamosainak lehetséges kinézetére, de mivel maradt még kép a tarsolyomban, folytatnám a képmutogatást. Hogy ne nézzetek teljesen autistának ("szegecsszámláló talpfacsókolgatónak"), igyekeztem úgy összeválogatni a fotókat, hogy a technikai…..
A múltkor eszpresszókat, bisztrókat (is) ábrázoló képeket válogattam össze Ab van Donselaar felvételei közül, a mostani apropó hasonló: boltok, üzletek portáljai - természetesen villamosos utcaképeken. Nagytétény, a 43-as villamos végállomása. Kopottság, füstös falak,…..
Villámhetes 2013.02.24 00:52:10
Van olyan, hogy az ember kap egy marék régi képet, és gyorsan végigszalad rajtuk, és van, amikor egyetlen képet tíz percekig el tud nézegetni. Ha ez a kép ráadásul még nagy felbontású is, az külön öröm, hiszen ilyenkor nem csak arról van szó, hogy több sárga pixelből áll a…..
Villámhetes 2013.02.04 00:56:52
@Hamster: :))

Kiszúrtad a villamosok mögötti 280.00-ás 71'-75' közötti szürkeharmonikás gépet?Istenem....
Értesüléseink szerint ma visszavonta a Volánbusz az új buszok beszerzésére kiírt tenderét. A január első napján megjelent ajánlatkéréseit a Volánbusz a mai napon visszavonja. Az eleve furcsa, hatalmi parancsszóra elrendelt szolgáltatóváltás visszavonása mögött…..
Meglehetősen régen, majdnem egy éve készítettem a legutóbbi életképes oldalt, és bevallom, kétségekkel küszködve vágtam bele a mostaniba: van értelme megcsinálnom? Elolvassa valaki ezeket az oldalakat, vagy legalább a képeket megnézi? 12-13 éve még újdonságot jelentett, ha…..
„Ki kell úgyis vennem legalább egy hét szabadságot, hogy el ne ússzon jövőre. Ezért hétfőn leviszem Bazegkettőt Kareszhoz, megcsináljuk rajta azt az öt apróságot két nap alatt, aztán kedd este jössz a gyerekekkel, hozod a 190-est, otthagyjuk olajcserére, egyebekre,…..
HamPLÓ Kellemes Karácsonyt! 2012.12.24 02:08:31
Villámhetes 2012.12.24 11:11:18
Mindjárt itt a karácsony, úgyhogy feleségemmel el is osztottuk egymás között a házimunkát: ő a konyhában sütött finomságokat, én pedig a nappaliban raktam össze egy vitrint a vasútmodellejeimnek.Nyilván ez így enyhe túlzás, viszont hűen megmutatja mi jön össze abból, ha nem…..
A budapesti villamosközlekedés megindulásának 125. évfordulóját vasárnap ünnepelte meg a BKV (hogy minél többen el tudjanak menni), de azért november 28-án, a tulajdonképpeni szülinapon se maradtunk fotózni-videózni-rajtautaznivaló nélkül: az Amszterdamból hazahozott, és idén végre elkészült 2624-es…..
Villámhetes 2012.12.06 02:26:26
vonatmagazin Stuttgart 2012 2012.11.28 11:08:58
Hetedik alkalommal rendezték meg Stuttgartban ez európai N-es vasútmodellezők összejövetelét. Ez kiállítás és vásár is egyben, amelyre az utóbbi években csapatunk minden évben elzarándokol. Egyrészt lehet látni érdekes modulokat, terepasztalokat, másrészt találkozhat az ember…..
Az idei év jó pár magyar témájú újdonságot kínál az N-es méretarányban modellezőknek - egyik ilyen az Osztrák Vasút Railjet szerelvénye, a Hobbytrain jóvoltából. Mivel majd kizárólagosan ilyen szerelvényekből állítják ki a Bécs felé menő nemzetközi szerelvényeket, a…..
Már az előző, brandekkel és hirdetésekkel foglalkozó bejegyzésben se bírtam nem foglalkozni a villamosok körül felbukkanó közúti járművekkel, a mostani képeknek viszont egyenesen ők az apropói - már ami itteni megjelenésüket illeti. A fotók készítője ezúttal is Ab van…..
Villámhetes 2012.10.26 01:49:39
@Hamster: Hát,nem volt egyszerű,fatert behívtam nézze meg a képet,ő egyből Zil-re gondolt,annak is volt hasonló kisbusza,de nem stimmelt.Azután jött a Zizs,de az se.Onnan jutottam a Paz-hoz,persze a Google segítségével.A Laz-t az elején kizártam,teljesen más a hátfala.
Villámhetes 2012.10.26 01:54:08
  A múlt hét hétfőn (október 8.) sikerült eljutnom a 8. alkalommal megrendezésre kerülő japán keskeny nyomtávú modellvasút kiállításra. A rendezvényen csak egy (részekből összerekott) nagyobb terepasztal volt, a többi kicsi, általában 40x30 cm körüli. Azonban a…..
Villámhetes 2012.10.16 12:10:53
Ismét Ab van Donselaarnak köszönhetően megyünk vissza a hetvenes évek második felébe pár kép erejéig. Ez az az időszak, amikorról az én első budapesti emlékeim származnak, tehát elfogult vagyok, de talán nem csak számomra tartoztak hozzá elválaszthatatlanul az akkori utcaképhez ezek a kicsit…..
Most vasárnap rendezték Kamaraerdőben az idei "Villamosnapot", úgyhogy nehezen juthatott volna más téma az eszembe a mai bejegyzéshez, mint a budapesti villamos. Ezúttal (ismét) egy holland villamosbarát, Ab van Donselaar fényképezőgépének lencséjén keresztül idézünk fel eltűnt…..
Ha a Transformers című filmet említem, valószínűleg senkinek nem mondok újat. Az Autobotok és az Álcák harca egy kifogyhatatlan energiaforrásért már-már klasszikus magasságokba emelkedik. Ezt lovagolta meg az egyik orosz bajtárs, aki egy japán belpiacra szánt Toyota Mark II-est…..
Villámhetes 2012.09.05 21:48:20
@yenoee: Nincs csúnya autó(nő),csak kevés vodka!:)
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) egyre elkeseredettebben próbálja megmagyarázni, hogy miért volt szükséges a fővárosi buszok „bilikékre” fényezése. Mi most megmutatjuk mit kellett volna csinálnia Vitézy stábjának. Nemcsak a Totalcar és a Veke munkatársainak…..