Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Faragó Feri

3 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mit tehetsz, hogy a saját vagy gyermeked fogai egy egész életen át kitartsanak? A fogak is különleges figyelmet érdemelnek. Miért? Azonkívül, hogy megrágják az ételt, és segítenek helyesen beszélni, a fogaid megtámasztják az ajkaidat és az arcodat, ami még szebbé és…..
Just married! Lobbi Brenda mellett 2009.09.24 23:20:00
 Feri!Már így is két műszakban dolgozok, mikorra gondoltad a másodállást? Ha nem vetted volna észre, reggeltől estig az egyik műszakban, majd amikor hazajöttem, itthon a második műszakban kell megfelelnem. Vagy úgy gondoltad, hogy a lakás és az ingeid öntisztulóak? A vasalást…..
Faragó Feri 2009.09.24 23:35:24
@Faragó Icus: most mi a baj ezzel? Nem tetszik az ötlet? Úgy látom Te nem akarod az én boldogságomat, persze, ha új számítógépet vennénk neked akkor azt rögtön nem lenne kifogásod ....
Faragó Feri 2009.09.24 23:42:54
@Faragó Icus: De azt 1-2 hónapig használnád aztán megunnád megint, mint a többi mobil kütyüt. Icus most már elég, több ilyet nem hozhatsz a házhoz, mert már nem tudunk vele mit kezdeni.

Na jó az autó vásárlást halasszuk későbbre. Inkább vegyünk fel személyi kölcsönt és abból elmegyünk nászútra és szervízeljük Brendát!
Faragó Feri 2009.09.24 23:51:28
@Faragó Icus: Icus ezt a személyi kölcsön dolgot beszéljük meg később.

Ha rajtam múlik egy netbookod sem lesz, mert csak pénzkidobás, egyébként is minek az??
Feri az őrületbe kerget a spórolásával, pláne, hogy felemunkát végez, mert szerintem nem terjed ki mindenre a figyelme, viszont azt hangoztatja, hogy nélküle csődbe menne a családunk. Hát szerintem ez nem igaz. Biztos vagyok benne, hogy ha alaposan szétnézek a házunk táján,…..
Faragó Feri 2009.09.23 21:10:50
@maholnap: Banki termékekkel és pénzügyi kérdésekkel foglalkozunk, de a hétköznapi élet problémáin keresztül.
AXA, ERSTE szerepel az összehasonlításban. Köszönjük észrevételed a Klikk Bankkal bővíthető a lista, bár van még jó néhány olyan bank ami nem szerepel benne (pl. Sopron Bank, Oberbank, Takarékbank, stb). Inkább az összehasonlítás módszertana a cél a legnagyobb bankok standard kondícióinak áttekintésével!! Ez is torzító, mert több számlacsomag is létezik, ami kedvezőbb, mint a standard, talán személyre szabottabb is. Idővel a teljes palettát is be tudjuk mutatni.

A cikk egyik bankot sem ajánlja a másikkal szemben, ez már a Te (mint olvasó) felelősséged, hogy mérlegeld mi fontosabb: ATM-ek száma, magas látra szóló kamatozás, alacsony havidíj, kedvező tranzakciós díjak (szerintem mindenkinek más).
A látható kimutatás saját számlavezetési szokásainkra vonatkozik (a jelölés a jelenlegi számlavezető bankunkat mutatja). Próbáld meg más aktivitásra is a linken látható kalkulátort.

Megj.: Örülnék, ha kamu lenne a helyzet:))
Milyen témában adsz tanácsot ügyfeleidnek? Ha az ügyfeled jelzáloghitelt szeretne, akkor a Klikk Bankos számlájával túl sokra nem megy, plusz kiadást jelent számára, és költségeket, ha később váltana, vagy a hitelező banknál is számlát kellene nyitnia.

Ha vannak további észrevételeid szívesen fogadjuk.

Üdv,
Feri
Faragó Feri 2009.09.24 22:41:40
@smiley25: az oldalsó linken frissítettem a táblát.
Mitől nem összehasonlítható? Ezt nem értem. A legolcsóbb kártyát vettük alapul (általában Visa Electron, 233 Ft)
kiegészítettem a Klikk Bank kondícióival is.
Azért az világosan látszik, hogy akinek több bank elérhetősége van, vagy ismert (= megbízható?) azt általában meg is kell fizetni...

Szóval melyik bankot ajánljátok nekünk pénzügyi tanácsadó kollégák?
Hétvégén a kenderesi lovasnapokra volt szerencsém ellátogatni. Itt a lovakon, fogathajtáson kívül autókat is lehet nézegetni, mivel ők a szponzorok is. Két kereskedés képviseltette magát, de hogy mennyire 'tanyáraparasztnak' színvonalon, az megdöbbentő volt. Kezdjük a jobbal.…..
Sokkolóan sok pénzt dobunk ki az ablakon!Fogd meg, tartsd meg ezeket az összegeket! Naponta ezrek, havonta tízezrek, évente néhány százezer forint röpül el a semmibe! Független pénzügyi tervezőként néha azt tapasztalom, hogy az átlagemberek el sem tudják képzelni, hogy ők…..
Faragó Feri 2009.09.21 22:00:06
gazdagodo hitelkártya használata 2009.09.06 18:24:00
Jó találmány a hitelkártya, hiszen egy sürgős, átlagnál nagyobb, vagy váratlan vásárlás (üzemanyag, beiskolázás, költözés, stb.) finanszírozására átmenetileg alkalmazható. Ráadásul - bizonyos szabályokat betartva - kamatmentesen használható. De érteni kell hozzá!A…..
Just married! Brenda 2009.09.20 21:45:00
Mivel menjünk nászútra? Én márpedig repülőre nem ülök! Brenda (1991-es születésű Volkswagen Polo, Icus Brendának nevezte el) biztos, hogy kibír ilyen hosszú utazást.             Mit szólnál, ha vennénk egy új autót?…..
Lakáshitel mustra – azaz mindennek ára van Ha lakásvásárlást tervezel, első lépés egy "gyors" fejszámolás:     · mennyi a vagyonod    · mennyit tudsz a lakásügyletre…..
Faragó Feri 2009.09.20 20:59:12
@győrisrác: úgy látom azoknál az akcióknál, amik jelentős kedvezményt biztosítanak a kezdeti költségek átvállalásában kb. 1%-kal magasabb a kamat a teljes futamidőre. Megéri nekem, hogy a bank átvállaljon költségeket? Mennyit bukok így a teljes futamidő alatt, ha nincs pénzem megfinanszírozni a kezdeti költségeket?

Mikor Icussal vettük a lakást, volt olyan eladó, aki azt mondta, hogy az ne kezdjen vásárlásba, akinek nincs min. 3 M Ft-ja önerőként. Egyébként részéről nem probléma a hitelből történő finanszírozás. Felfogható ez úgy, mint a bizalomépítés költsége? :)
Ilyen kitételekkel is szembesül az ember vásárláskor:))
Just married! A tékozló feleség 2009.09.15 00:41:00
Nagyon be kell osztanunk a fizetésünket, de Icus megint rábeszélt, hogy menjünk szórakozni. Ezért elmentünk a múlt hét végén borkóstolóra a várba. Hiába mondtam Icusnak, hogy nem vehetünk Töki Pompost vagy sajttálat, majdnem hisztizni kezdett, de szerencsére időben abba hagyta…..
Faragó Feri 2009.09.17 23:58:25
@móvári: értelmes hozzászólást sose moderálunk ki, rágalom!! :-)
 Azt mondják az ember a hasán tud legtöbbet spórolni, azt is, hogy ezt éri meg legkevésbé hosszú távon. Kedvenc költséghatékony receptemet ajánlom mindenkinek, aki szeretne 50 Ft-ból vacsorát készíteni családjának :-)  Végy néhány szelet kenyeretTedd be a…..
Együttélő pároknál gyakran felmerül:Közös legyen a kassza vagy nem?Mi az enyém, mi a Tiéd?Összerakjuk a fizetésünket, közös számlánk legyen, vagy külön kontón vezetjük a pénzügyeinket? De akkor hogyan osztjuk meg a költségeket? Mi lehet a jobb szerintetek? Közös…..
Az idei nyáron született egy olyan rendelet, miszerint aki 2010. május elseje után szül, az a kismama a gyermek 2 éves koráig maradhat otthon. Utána tessék visszamenni dolgozni! "De hogyan?"  teszi fel magának minden kismama a kérdést. Mert ha a gyermeket a…..