Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fabit

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kis ismétlés: az úgy volt, hogy nyáron elbontattam egy cserépkályhát és egy konvektort. Így az óra ketyegett, hogy a hideg beálltáig valami legyen helyettük. Gázkandallót akartam, de az elszállni látszó költségek lebeszéltek róla, úgyhogy kikötöttem a klímával való fűtés mellett. Nézzük, jól…..
fabit 2017.01.23 19:09:12
@Elek Heck:

Én már 3 éve klímával fűtök. Pont azért esett rá a választás, mert a lakás felújításakor realizálnom kellett, hogy ma egy belvárosi társasházba szabályosan nem szerelhető be gázfűtés és szabálytalanul is horribilis összeg. Ráadásul vetetnek veled egy min. 24kW-os kondenzációs kazán 43nm-re, amit 6-8kW kifűt...
A 2. évben megcsináltattam az ominózus H tarifát is. Nincs összehasonlítási alapon az előző rendszerről. Vettem a lakást, ablakot cseréltem stb.
Viszont 11.130Ft a teljes havi villanyáltalányom. Ebben benne van a villanybojler, számítógép, villanysütő és használom nyáron is a klímát, bár nem egy sokat. A lakás 43nm régi tégla épület, Észak-Északkeleti tájolással, az épület sarkán, szóval szép nagy utcafrontom van...
Szerintem H tarifa nélkül rezeg a léc, de azzal együtt felveszi a versenyt a legmodernebb gázos rendszerekkel is.
A zaj zavaró kicsit, de énnekem már az a fura ha tavasszal kikapcsolom és túl nagy a csend a lakásban. A port viszont kavarja. Persze a szűrője is szépen megtelik, de ez nem porszűrő, ebből a szempontból biztosan nem ideális.
Én a tartósságán izgulok kicsit. Nekem 2db Panám van (-20°C-ig jók) de rajtuk csak 2+5év gari van. Mondják elmegy 20 évet is, de mondjuk anyámnál a FÉG 89 óta működik és köszöni szépen jól van...
A Fury érkezése kapcsán úgy gondolom, hogy aktuális kitárgyalni a címben említett témát. Brad Pitt a mai amerikai filmipar egyik meglehetősen érdekes szereplője, máris elmondom miért. Bevallom, hogy sokáig én magam sem kedveltem őt és hosszú ideig próbáltam elkerülni a…..
fabit 2014.10.17 20:45:42
A lezárt Margit hídon eddig is azt javasolták, hogy a biciklisek szálljanak le és tolják a kerékpárokat, mert a taxik, a villamosok és buszok között veszélyes az úttesten kerékpározni, de az amúgy is keskenyebb járdán a gyalogosok között szintén nincs elég hely biciklivel…..
fabit 2009.09.14 20:28:44
@Közöd??:
Ja és a kerékpáros vizsga után, a gyalogos vizsgát is kötelezővé kéne tenni, nemde?
Azért jó volna, ha olyanok mondanának véleményt, akik már megpróbáltak kerékpárral közlekedni a városban. (itt nem hétvégi sétakerékpározásra gondolok a Duna parton)
fabit 2009.09.14 20:36:41
@sztivo:
Valószínűleg nem érted, ezért elmagyarázom.
Két lehetőség van.
1. Van egy járda, középen sárga csíkkal elválasztva, felfestve egyik oldal gyalogos, másik kerékpáros. A biciklisek jó része ezt figyelembe veszi, egyszerűen mert célszerű a kijelölt sávjában mennie, mert ott elvileg tud haladni, a gyalogosok 90% tudatában sincs, hogy a nem neki kijelölt területen jár.
2. Van ahol profi mód a járda mellet kiépített kerékpár sáv van. Közte 3m füves rész, akár árokkal. A gyalogosok a kerékpár úton közlekednek, mert szép új széles, még nincsenek rajta kátyuk, a kerékpáros meg menjen az úton, ha nem akarja kerülgetni őket.

Szóval az ok-okozati összefüggéseket nem ártana tisztán látni!