Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fabit

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két hónappal az orosz hadsereg Ukrajna ellen megindult (hadüzenet nélküli) háborújának megkezdése után érdemes elgondolkodni azon, hogy miként is végződhet ez a konfliktus. Jelenleg hat lehetséges forgatókönyvről beszélhetünk, melyeknek különböző a valószínűsége. 1. Megegyezés és Ukrajna…..
fabit 2022.04.27 20:34:38
@Control_:

Mindenki hajlamos elfelejteni, hogy itt nem két hadsereg áll ki egymással szemben a mezőn, hanem kőkemény városik harcok folynak.
Ilyen jellegű háborút senkinek nem sikerül még megvívni győztesen, mert nem lehet. Az orosz hadsereg meg végképp alkalmatlan egy ilyen háborúra.
Ahhoz hogy esélyük legyen a győzelemre 10x-es túlerőben kéne legyenek. A meglévő technika lényegtelen mert nem jó erre a harcra. Az emberanyag fontos, de itt az van, hogy Oroszország "csak" 3,5x nagyobb Ukrajnánál, és nem mozgósíthatja az összes erőforrását ide, hiszen akkor kiürül a hátország és a kínaiak bemasíroznak.
Ami elérhető:
- Krím hivatalos elcsatolása
- Luhanszk, Donyeck autonómia Ukrajnán belül
- Biankó ígéret a semlegességre

Meg persze opcióként az atomháború. Én erre csak azért adnék kevesebb mint 30%-ot mert vélhetően lesz valaki majd aki megtagadja a parancsot és a diktátor elvtársat fejbe lövi idejében.
Kis ismétlés: az úgy volt, hogy nyáron elbontattam egy cserépkályhát és egy konvektort. Így az óra ketyegett, hogy a hideg beálltáig valami legyen helyettük. Gázkandallót akartam, de az elszállni látszó költségek lebeszéltek róla, úgyhogy kikötöttem a klímával való fűtés mellett. Nézzük, jól…..
fabit 2017.01.23 19:09:12
@Elek Heck:

Én már 3 éve klímával fűtök. Pont azért esett rá a választás, mert a lakás felújításakor realizálnom kellett, hogy ma egy belvárosi társasházba szabályosan nem szerelhető be gázfűtés és szabálytalanul is horribilis összeg. Ráadásul vetetnek veled egy min. 24kW-os kondenzációs kazán 43nm-re, amit 6-8kW kifűt...
A 2. évben megcsináltattam az ominózus H tarifát is. Nincs összehasonlítási alapon az előző rendszerről. Vettem a lakást, ablakot cseréltem stb.
Viszont 11.130Ft a teljes havi villanyáltalányom. Ebben benne van a villanybojler, számítógép, villanysütő és használom nyáron is a klímát, bár nem egy sokat. A lakás 43nm régi tégla épület, Észak-Északkeleti tájolással, az épület sarkán, szóval szép nagy utcafrontom van...
Szerintem H tarifa nélkül rezeg a léc, de azzal együtt felveszi a versenyt a legmodernebb gázos rendszerekkel is.
A zaj zavaró kicsit, de énnekem már az a fura ha tavasszal kikapcsolom és túl nagy a csend a lakásban. A port viszont kavarja. Persze a szűrője is szépen megtelik, de ez nem porszűrő, ebből a szempontból biztosan nem ideális.
Én a tartósságán izgulok kicsit. Nekem 2db Panám van (-20°C-ig jók) de rajtuk csak 2+5év gari van. Mondják elmegy 20 évet is, de mondjuk anyámnál a FÉG 89 óta működik és köszöni szépen jól van...
A Fury érkezése kapcsán úgy gondolom, hogy aktuális kitárgyalni a címben említett témát. Brad Pitt a mai amerikai filmipar egyik meglehetősen érdekes szereplője, máris elmondom miért. Bevallom, hogy sokáig én magam sem kedveltem őt és hosszú ideig próbáltam elkerülni a…..
fabit 2014.10.17 20:45:42
A lezárt Margit hídon eddig is azt javasolták, hogy a biciklisek szálljanak le és tolják a kerékpárokat, mert a taxik, a villamosok és buszok között veszélyes az úttesten kerékpározni, de az amúgy is keskenyebb járdán a gyalogosok között szintén nincs elég hely biciklivel…..
fabit 2009.09.14 20:28:44
@Közöd??:
Ja és a kerékpáros vizsga után, a gyalogos vizsgát is kötelezővé kéne tenni, nemde?
Azért jó volna, ha olyanok mondanának véleményt, akik már megpróbáltak kerékpárral közlekedni a városban. (itt nem hétvégi sétakerékpározásra gondolok a Duna parton)
fabit 2009.09.14 20:36:41
@sztivo:
Valószínűleg nem érted, ezért elmagyarázom.
Két lehetőség van.
1. Van egy járda, középen sárga csíkkal elválasztva, felfestve egyik oldal gyalogos, másik kerékpáros. A biciklisek jó része ezt figyelembe veszi, egyszerűen mert célszerű a kijelölt sávjában mennie, mert ott elvileg tud haladni, a gyalogosok 90% tudatában sincs, hogy a nem neki kijelölt területen jár.
2. Van ahol profi mód a járda mellet kiépített kerékpár sáv van. Közte 3m füves rész, akár árokkal. A gyalogosok a kerékpár úton közlekednek, mert szép új széles, még nincsenek rajta kátyuk, a kerékpáros meg menjen az úton, ha nem akarja kerülgetni őket.

Szóval az ok-okozati összefüggéseket nem ártana tisztán látni!