Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vidor

0 bejegyzést írt és 154 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A médiahekk és a vicc között a legfontosabb különbség, hogy az előbbi akkor éri el a kívánt hatást, ha nem esik le senkinek. Magyarországon és tágabb Európában éppen ez történik Conchita Wurst kapcsán. Ha talán nem is teljesen érthetetlen, de mindenféleképpen érdekes,…..
vidor 2014.05.16 13:36:47
@AVH: ha arra nem vagy képes, hogy a gyereked számára is érthető és elfogadható magyarázatot adjál a "szakállas nőre", akkor elég komoly gondjaid lesznek a gyerekneveléssel.
Egyébként akkor mit mondasz neki, ha meglátja, hogy nőnek öltözött a Galla Miklós vagy az Ihos József vagy a Robin Williams vagy a Freddie Mercury?
vidor 2014.05.16 14:39:32
@Conchobar: én meg pontosan úgy látom, hogy a felnőttek sem tudják megkülönböztetni.
Gondoltam, minden csoda 15 percig tart, de meglepetésemre még ma is mindenhol és mindenki arról beszél, hogy "egy szakállas nő megnyerte az Eurovíziót". Conchita Wurst és a győzelme kap hideget és meleget, pedig csak oda pozicionálta az Eurovíziós Dalfesztivált, ahová való. Az…..
vidor 2014.05.12 23:07:10
@Sword: az ICD-ből 1992-ben került ki (erre most kerestem rá), a DSM-ből pedig asszem már a 70-es években.
Egyébként én is "normális" ember vagyok, de engem nem bánt, és nem is értem, miért bánthatna.
vidor 2014.05.12 23:18:46
@Sword: talán a mai Indexes cikkben olvastam, hogy a fazon éppen azért találta ki ezt a Wurst karaktert, mert "sima" homokosként is annyit bántották, hogy úgy gondolta, ezzel bátorítani tudja a hozzá hasonlókat, hogy ne féljenek vállalni magukat. Mert ha itt ez a "szakállas nő", és mégsem dől össze a világ, akkor talán nekik sem kell állandóan bujkálni meg hazudozni meg szégyenkezni (aztán kiderült, hogy előadóként is többre viheti így, de az más téma).
vidor 2014.05.12 23:21:57
A hónap elején szoknyában ment dolgozni néhány svéd mozdonyvezető és kalauz az egyik, Stockholmtól északra fekvő vasútvonalon. A Roslagsbanan-vonalon dolgozó férfiak így tiltakoztak a vállalat szigorú öltözködési szabályai ellen, amely megtiltja számukra a rövidnadrág…..
A cosplay kifejezés az angol costume és play szavak összemosásával jött létre, köszönhetően a japán Takahasi Nobujukinak, aki az 1984-es Worldconon(ami egy sci-fi találkozó) teljesen elképedt a jelmezes rajongók láttán. Ez az egész "beöltözős játék" annyiban különbözik a…..
vidor 2013.04.07 10:29:10
Az elmúlt napokban igen szélsőséges időjárás köszöntött be Magyarországon, volt hó és szél dögivel. Sok helyen akadozik még a poszt írásakor is (szombat reggel) az áramszolgáltatás, de a legjobban azokat viselte meg a szokatlan időjárás, akiket autóikban ért utol a…..
vidor 2013.03.31 23:36:00
@A Spanyol Inkvizíció: elméletileg Kínából postaköltséggel együtt tizenpárezer-huszonpárezer forintért rendelhetsz olyan PMR-t, ami az URH (VHF) és a deciméteres (UHF) tartományokon is ad-vesz. Ez a két tartomány magában foglalja a walkie-talkie csatornákat, kamionosok és szállítmányozók által használt nem CB csatornákat, neten pedig van lista sok egyébről, pl. biztonsági szolgálatok, taxisok, MÁV, talán polgárőrök, balatoni parti őrség stb. Ráadásul némelyik rádió tudja a repsávnak nevezett, az URH alján lévő frekvenciatartományt is, amit repülőgépek és forgalomirányítók használnak. Véleményeket olvasva úgy láttam, hogy ezek elég jól összerakott cuccok, és ár/érték arányban verik a Yaesu meg Motorola modelleket (valszeg azért, mert a fejlesztésen khm, spórolnak a kínai gyártók). Egy ilyen szerintem nem rossz befektetés, és ha kulturáltan használod (különösen ha egyáltalán nem adsz) akkor senki nem is fog tudni róla, hogy rádióamatőr vizsga nélkül ilyened van (aki a repsávot zavarja azt meg gondolom beméri a TEK és megbassza fasszal). Természetesen ez nem felbújtás szabály- vagy törvénysértésre, csak azt írom le, amit olvastam a neten :) Jogosulatlanul amatőrrádiózni kirívóan közösségellenes és alávaló dolog.
A tegnapi,  hálapénz kialakulásának indokait firtató eszmefuttatásom után úgy gondoltam egy kicsit érdemes még mélyebbre ásni az egészségügyi ellátórendszerbe. Az egészségügyi mutatóink rendkívül rosszak, a nemrég megjelent friss egészségügyi kiadvány, a Health at…..
vidor 2013.01.17 19:22:29
@Salemi boszorkány:

"Kiszámoltam, hogy mennyibe kerülne az egészséges életmód, körülbelül a háromszorosát kellene megkeresnem a mostani fizetésemnek."
"Azt el tetszett felejteni, hogy ennek az egészségtudatos életmódnak ára van, amely pénzben fejezhető ki."

Ára? Nem tudom, neked mit jelent "az egészséges életmód", de nagyon sok embernek elég lenne, ha kevesebbet enne, inna és szívna, és még több pénze is maradna a végén. Amiből talán arra is jutna néha, hogy sült krumpli helyett salátát egyen köretnek, vagy valamilyen sportra költsön. Nem mintha futni, ugrókötelezni, felülést csinálni nem lehetne ingyen, hogy csak néhány példát mondjak. Öt-tíz ezer forintból vehetsz egy pár kézisúlyzót, amit az egész család használhat száz évig.

"Ő mozog a legtöbbet a családban, koszorúér szűkülettel és 5 féle szívgyógyszerrel pedig nem lehet aktívan sportolni"

De a többiek koszorúér-szűkület nélkül is alulmúlják, gratulálok.

"Egyébként utálok futni."

Ehhez is gratulálok. Erről van szó.
Élelmiszer felhalmozása: Megfelelő mennyiségű élelmiszer nélkül gyorsan végetérhet a túlélésünkért folytatott küzdelem. Alapvető élelmiszereket (liszt, rizs, bab stb.) nem nehéz tárolni nagyobb mennyiségben sem és néhány óra alatt hetekre elgendő mennyiséget tehetünk el…..
vidor 2012.09.09 23:17:48
@ork1234:

1. Hát ha kiplakátolod a házadra, hogy három mázsa tartós élelmiszer, akkor tényleg nincs értelme.

2. Nem tudsz vadászni. (Én sem.) Mi köze ennek a víztisztításhoz?

Nem értem, hogy mivel vitatkozol, meg hogy egyáltalán mire reagálsz. Víztisztításra nem lehet ugyanakkora szükség csapatban, mint egyedül? Önvédelemre? Egészségügyi ismeretekre? Szerszámhasználatra? Vagy, ahogy írod, szükség esetén a nyers erőre?

A poszt címe "A legfontosabb túlélési TECHNIKÁK". Lehet arról beszélni, hogy ezek azok-e, vagy hogy mi hiányzik közülük. Te annyit tettél, hogy felsoroltál még kettőt. Ettől sületlenség az egész?
Nagy igazság, hogy a számítógépes játékok bizony tele vannak igazán kúl, vagány alakokkal, különösen, ha az akciójáték zsánerbe tekintünk. Egyszemélyes, atlétatrikós tankok (Bruce Willis ftw), vagány orgyilkosok, cinikus szemétládák mentik meg a világot rendszeresen,…..
A cél, hogy összegyűjtsük a tegui világbajnokság legszebb sprintereit. Most nem a gyorsaság dönt. A tenisszel ellentétben itt nincs tolongás jó nőkből. Az ütősöknél úgy 1:3-as az arány, míg a rövidtávfutóknál jó, ha egy 8 fős futamban találni olyat, akin érdemes nézni…..
vidor 2011.08.31 22:06:37
Zoltán az oldalt található gyorsbeküldőn küldte be a történetét. Mivel a gyerekei szeretnek vonatozni, így Velencére tartva nem az autó mellett döntött, hanem igénybe szerette volna venni a magyar vasút segítségét. A család ki is érkezett a Déli-pályaudvarra, ahol az indulás…..
Nem működik a MÁV-Start internetes jegyvásárlása. A vasúttársaság közleményt adott ki, az interneten korábban jegyet váltóknak a vonaton utasleadási lapot állítanak ki a büntetés elkerülése miatt. A jegyvásárlás oldalán jelenleg ez a szöveg fogad:Internal Server ErrorThe…..
A Majmok bolygója: Lázadás után jövőre elkezdhetik forgatni az etyeki stúdióban a Majmok bolygója: Magyarország című folytatást. A magyar nép jelenlegi helyzete, a plázák és szórakozóhelyek közönsége, az ország vezetői és a budapesti városkép mind arra ösztönözték az…..
Nem nagyon szokott kiszivárogni, milyen szerződéseket is írnak alá a tévék, pontosabban a gyártó stúdiók az egyes valóságshow-k szereplőivel. Jó, azt mondjuk eddig is tudtuk, hogy a Survivorba jelentkezők tudomásul veszik, hogy ha esetleg megsérülnek, és nem kérnek orvosi…..
vidor 2011.08.04 12:16:14
@one_away: @kolapu:
Nem lehet róluk lemondani, így ha a producer kivégzi vagy megcsonkítja a játékosokat, akkor ez a szerződés nem menti. Polgári pert viszont bármi miatt lehet indítani és az USA-ban szoktak is, ilyen esetében talán jól jöhet.
  Belerondítottak a beteg, tömeggyilkos norvég fiatalember tervébe: egy német turista, Marcel Gleffe bérelt csónakjával többször is fordulva, szó nélkül mentette az Utoya szigetéről a vízbe menekült fiatalokat.  Marcel Gleffe éppen családjával készült kirándulni…..
addict Egy egészséges drog 2011.07.26 09:00:00
Vajon mi lehet az a valami, ami a központi idegrendszerre és a testre hatva megváltoztatja annak működését, funkcióját, hiánya pedig elvonási tünetekkel jár? A futás. Legalábbis ez lett a központi gondolata a brazil Nike legújabb reklámfilmjének, amiben úgy mutatják be a…..
vidor 2011.07.26 11:33:19
@T-5: ja ja ja
magyarázkodj dagi
  Kettő darab hírünk van Lara Stone-ról, a világ egyik legkeresettebb modelljéről. Egyrészt ő van a Vogue Paris augusztusi címlapján, másrészt pedig kijött az új Calvin Klein reklám vele. A borító eléggé tutiság szerintünk. A reklám pedig... Döntsd el te. Naked…..
A hülyeség mindig gyorsan terjed ezen a bolygón, főleg mostanában, az internetnek is köszönhetően. Egy ilyen netes őrület a planking (deszkázás), azaz amikor "vigyázz állásban", arccal lefele fekve kell fotót készíteni, minél bevállalósabb helyen. Egy ausztrál srác…..
Az Intercom levélben értesített minket arról, hogy a Warner stúdió mostantól kezdve nem engedélyezi a filmjei világpremierkor való bemutatását Magyarországon. A döntést azzal indokolták, hogy az utóbbi hónapokban az általuk forgalmazott filmek első kalózkópiái hazánkból…..
vidor 2011.06.10 06:57:48
@Fere82:
"Művelődés meg volt már az iskolában"

alapossan meg volt isten őriz hogy rád ragagyon valami
Tetovált lányok Tera Patrick 2011.06.07 15:50:00
..
vidor 2011.06.08 06:54:33
@moto.sapiens: lol
@Pszientológus: igen, a koreaiak aztán kurva egészségesek, akartam is mondani
Pippa Middleton hátsója jött, látott és győzött. Több mint egy hónapja tart a diadalmenete, és ha elég ügyesen játssza ki a lapjait, tíz év múlva ugyanúgy dekádot ünnepelhet, mint Paris Hilton a szexvideójáét a napokban (CNN talkshow keretében, eskü. Mrs Hilton külön…..
vidor 2011.06.07 19:58:16
@RAMBO:
egy. a sport nem a szalmahányás alternatívája, hanem a tévénézésé. a szalmahányás az irodában ülés alternatívája.
kettő. a fizikai munka amellett, hogy jó hatása is van, hosszabb távon eléggé szét tudja baszni a testet, van, aki középkorára elkopik és meggörbül. ismerek embert, aki rengeteg szabadidejét tölti munkával a telkén, de tizenakárhány év után azt mondta, hiába mozogsz közben, ennek semmi köze a sporthoz, sőt.
A dugóban álló autót balról előző kerékpáros zavaros identitású, követelőző alternatív, akit az LMP támogat, így méltó utóda az SZDSZ-eseknek, és partnere az MSZP-nek. Tóth Gy. László politológus a Magyar Nemzetben közölt eszmefuttatásában leszögezi: a kerékpározás…..
Megtörtént, igaz már annak 10 éve, de szerintem most annál rosszabb a helyzet.A kisöreg (86 éves volt) saját házában legurult egy lépcsőn és felszakadt a fejbőre. Bevittem a János Kórház sürgősségére, ahol elsősegélyben részesítették, összevarrták a feje búbján a…..
vidor 2011.05.28 13:39:24
@El Visco Stello: hallod b+ a háború kezdete és vége között ugyan kevesebb mint hat év telt el, összesen mégis 7 naptári év volt érintett. egyébként pedig amit Phxmike írt.
Az időjárás-jelentés nálunk már régóta az erotikáról szól, már rég nem a csapadék meg a celsius a fontos, hanem, hogy legalább egy dekoltázsnyi öröm jusson nekünk két hidegfront között. A Tv2 pár éve ide-oda ültette a bemondónőket derékig sliccelt szoknyában, persze…..