Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egyérintő

0 bejegyzést írt és 1305 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Augusztus 20. számomra egy meglepetés-nap volt, mert előző nap este kaptam egy szlovák rendtársamtól egy telefonos kérést, hogy egy Panamából jött jezsuita szeretne Pestre látogatni, tudnék-e segíteni neki az eligazodásban. Őszintén szólva nem voltam túl lelkes a kérésre, mert két napra rá…..
Pápán még akadozott a játékunk, mégis pontot szereztünk, az Újpest ellen már a kívánt tempóban futballoztunk, és Pakson is jól teljesítettünk, egészen a kiállításig. Itt tartunk most. Látni kell viszont, hogy szezon közben vagyunk kénytelenek csapatot építeni. Sorra dőlnek…..
egyérintő 2013.08.14 21:19:14
@jotunder:

A MU mellett az inverz narancs farok ott díszeleg.

@acs63:

Ha összeszedett lennél, még értelme is lenne a beírásodnak...

@Link elek:

A nálunk szerencsésebb országokban nem okoz ekkora meglepetést, ha egy faluban felhúznak egy sportlétesítményt.

@legeslegujabbkor:

Sajnos (vagy szerencsére) az iskolában minden rendelkezésre állt, ennek ellenére egy fekvőtámaszt le nem nyomtak négy év alatt. Egyszerűen ennek a tanárnak nem volt egy olyan késztetése, hogy neki itt munkát kellene végezni. A kölykök fizikai állapota egyszerűen nem érdekelte.
Természetesen a gyerekek találkoztak kiváló tornatanárral is.

@Evezős:

Remélem az unokáim minden nap sportolni fognak az iskolában. Te meg írathatsz majd a körzeti orvossal az unokádnak egy éves felmentő recipét.
egyérintő 2013.08.14 23:36:38
@Evezős:

A hálósatléta,meg a sör stimmel. Talán szégyellnem kellene a lakótelepet?
Nem heverészhet mindenki a Rózsadombon a rózsalugas alatt!

Te gondolom 3 szintes, két garázsos zöldövezeti családi házban laksz, a kert végén patakkal. Onnan persze könnyű osztani az észt...!
egyérintő 2013.08.15 12:09:47
@fradra:

Mi az a látványsport? Mondjuk papírrepülő látványában való gyönyörködés?

Ha netán a futball lenne az a bizonyos látványsport, amelyet támogatni lehet, vajon miért csak egy stadiont támogatnak a gazdag emberek az adójukból? Vajon miért csak az épülő felcsúti stadiont? Ebből több érdekes dolog következhet.

Nincs olyan baloldali támogatottsággal bíró kisváros, falu, ahol egy tisztességes sportlétesítményt húznának fel.

Ha netán mégis van, akkor arról egy szó sem esik, csak Felcsútról.

Ha mégis épül, de mégsem támogatják a privatizációban bődületesen meggazdagodott, a gazdagok túlnyomó többségét kitevő balliberális üzletemberek egy ilyen stadion építését, akkor talán nem őket kellene piszkálni?

Ha már a Parlament szobájában olyan jókedvűen sportolgatnak a focilabdával, magyarul fejelgetnek ezek a legfelsőbb szinten mozgó politikusok, akkor tényleg villantsanak is valamit. Ez a média gesztus annyira ismerős és ellenszenves a Gyurcsány-Bajnai idejéből. Csináljanak valami orbánit, valami kézzelfoghatót, ami nem média, de mondjuk beton. Valami sportlétesítmény építésénél. Ami megfogható. Erre szavazott a 2/3.

Magyarul én szívesen venném, ha baloldali magánkezdeményezésre (a liberálisokat hagyjuk, ők erre nyilván soha egy fillért nem áldoznának) foci, tenisz, netán baseball pályák, vagy uszodák épülnének, amelyhez egy fillér állami pénzt nem kérnének. Teljes egészében a hatalmas, baloldali milliárdos vagyonból finanszíroznák ezt a létesítményt. De jobb lenne, ha a többes számot használhatnánk.

No de ez nyilván utópia. A 12 év alatt semmi ilyesmire nem került sor. Eszükbe sem jutott olyan, hogy magánvagyont valami közösségi létesítményre költsenek. Csak olyan ötletük volt, amely során a közvagyonnal az önös magánvagyont gyarapították.

Ami a demagógia mértékegységét, a lélegeztetőgépeket illeti, jó néven vettem volna, ha a fent leírtak miatt az érzékenykedő soraidban a balliberális pénzemberekről is ejtettél volna pár szót. De ha nem, hát nem. Érthető! Dialektika!
A Transparency International (TI) globális korrupciós barométerének adataiból kiderül, hogy Magyarország érezhetően jobban teljesít a korrupció elleni küzdelemben, mint a 2010-es kormányváltás előtt Fidesz.hu 2013. július 9...
egyérintő 2013.08.14 15:38:13
@incze:

A pontosságért elég sokat kellene turkálni a neten, túl sokat. A lényeg végül is az, amit leírunk. Van egy érettségivel nem rendelkező emberke, akinek az informatikus még hozzáférést sem nyújthatna a cégnél. Ehelyett nagy pénzekkel, milliárdokkal játszik, milliókat utalgat ki, vesz fel kp-ban. A pénzt futárral küldözgeti úgy, hogy annak az adminisztrálására nem sok gondot fordít. Ami a 2 köbméternyi készpénzt illeti, nem számoltam utána, de akkor ezzel támadta a fidesz és senki sem tiltakozott ez ellen, hogy el lett számolva a pénz értéke és fizikai mennyisége.

Ami a gazdasági elitet illeti, azzal egyetértek. A nagy neoliberális felbuzdulás közepette elképzelhető, hogy kockás papíron számolták a milliókat, milliárdokat, esetleg excelen. A bank élén a Medgyessy állt, akinek az első feladatának kellett volna lenni, hogy a transzparens ügyvitelt biztosítsa. És még csodálkozott később szegény, hogy az szdsz-es Csillag és társai ott verték át, ahol tudták.

A nyomozás csúcsa az volt a számomra, amikor a különben lehallgatott Kulcsár kazettákat nemes egyszerűséggel bezúzták. A fideszes képviselők hiába akarták meghallgatni azokat nem engedték, majd bezúzták azokat.

A fentiek mutatják, hogy az ikonként emlegetett szakértő kormányok milyen elittel dolgoztak, milyen kormányzással rontották az ország állapotát, no és kik is akarnak visszajönni a hatalomba...
egyérintő 2013.08.14 15:49:22
@egyérintő:
Ami a kártérítés milliárdjait illeti, lemaradt a link:

index.hu/belfold/2010/12/10/kulcsar_szerint_nem_karosultaknak_fizettek_ki_milliardokat/

"Esetenként több száz millió forintos, vagy milliárdos nagyságrendű összegeket fizettek ki kártérítésként olyan ügyfeleknek, akik nem is voltak károsultak a Kulcsár-ügyben, mondta Kulcsár Attila a HírTV Célpont című műsorának adott interjújában.

Kulcsár szerint a választott bíróságok az esetek nagy többségében helytelen döntéseket hoztak.

A Célpont birtokába került dokumentumok szerint a választott bíróságokon és peren kívüli megállapodásokkal csaknem 12 milliárd forintot ítéltek meg Kulcsár Attila egykori ügyfeleinek, 56 magán- és jogi személy, köztük ismert emberek és offshore hátterű cégek is kaptak kártérítéseket."
egyérintő 2013.08.14 21:31:08
@Wolff: Elnézést a Medgyessynek!

Az viszont benne volt a pakliban, hogy a K&H a botrány kellős közepén magasan képzett, kiváló angollal rendelkező hálózatos és informatikus felvételit rendezett, akikkel komolyan bővítette a gárdát. Hogy a régiekkel mi lett azt nem tudom, lehet csak bővítés volt...
  Én tudom, hogy a skálafüggetlenség nem tartozik a fontos közéleti tematikák közé, de azt meg ti nem tudjátok, hogy engem néha mennyire nem érdekelnek a fontos közéleti tematikák. Azt írja az indexen Stöcker Gábor, hogy "Két magyar matematikus, Erdős Pál és Rényi…..
egyérintő 2013.08.12 18:48:17
@oOoOoO:

Hát adok neki én is egy esélyt. Durva egy ember, de nem néztem volna utána a témának, ha nem erősködik. Különösen az igazság elemekből alkotott tudáshálózat fogott meg. De úgy nézem lesz ott még más is... :

"KZS: Kezdjük a skálafüggetlen hálózatokkal... mit értesz ez alatt?

AM: A skálafüggetlenség definíciója adott. Minden ponthoz tartozik valahány él, ez a fokszám. A fokszám alapján lehet egy olyan függvényt rajzolni, amelyik megmutatja, hogy adott fokszámú pontból hány darab van. A skálafüggetlen hálózatokban az egyre nagyobb fokszámú pontokból egyre kevesebb van, mégpedig oly módon, hogy hatványfüggvény alakú lecsengést kapunk. Ez azt jelenti, hogy viszonylag sok nagy központ van. Tipikusan azt lehet mondani, hogy ahogy egy nagyságrenddel nő a kapcsolatok száma, egy nagyságrenddel csökken az adott fokszámú pontok előfordulásának valószínűsége. Pl. 1 éllel rendelkező pontból van száz, 10 körüli éllel kb. tíz pont rendelkezik, 100 éle pedig csak egy pontnak van. Más olyan hálózatokban, melyek a világ leírása szempontjából jelentősek, a lecsengés ennél általában gyorsabb, vagyis nincs annyi nagy központ. Ilyen értelemben tényleg igaz, hogy van néhány nagy központ és sok periféria is. Gondoljunk például az internetes honlapok hálózatára, ahol a kapcsolatot a linkek teremtik meg: tipikus skálafüggetlen hálózat – van néhány nagy központ, sok kisebb centrum, és sok-sok periféria. Hasonlóképpen skálafüggetlen például a világ légi-közlekedési hálózata, ahol a járatok a kapcsolatok a repterek pontjai között. Ezzel szemben például az úthálózat nem skálafüggetlen: fizikai okokból lehetetlen, hogy az utak nagyon jelentős része ugyanoda vezessen.

KZS: Hogyan kapcsolódik ez a gondolkodáshoz és a tanuláshoz?

AM: Gondolati rendszerünket egy olyan hálózatként képzelem el, amelyben az általunk igaznak tartott állítások szerveződnek hálózatba a logikai összefüggések és asszociációk alapján. Természetesen az asszociációk sokszor az állítások egyes elemei között jönnek létre, de fontos hangsúlyozni, hogy a hálózat pontjai nem fogalmak vagy szimbólumok (mint gyakorlatilag minden eddigi modellben), hanem igaznak tartott állítások. Azért fontos ez, mert a tanulás, illetve a hálózat egyéb változásai során egyes pontok eltűnhetnek a hálózatunkból - márpedig egy fogalmat nem tudunk úgy kidobni, ahogy egy korábban igaznak tartott állítást. Éppen ez a definíció teszi egyedivé a modellt, és ezért alkalmasabb sok változási folyamat kezelésére a régi modelleknél, melyekben tipikusan fogalmak voltak a pontok. A tanulás valóban lehet egy új pont beillesztése, vagy egy pont összekötése másik pontokkal."

www.crescendo.hu/2010/1/25/skalafueggetlen-tudas
egyérintő 2013.08.12 22:55:30
@jotunder:

Nemigazán értem, hogy mi ebben az olyan nagyon bonyolult. Vannak bizonyos hálózatok, amelyek úgy jöttek létre, hogy a hálózat egyes másokkal kapcsolódó elemei valami miatt kívánatosabbak a többihez képest és emiatt ehhez az elemhez több elem kapcsolódik. Így létrejön egy olyan hálózat, amely hatványfüggvénnyel írható le, nem pedig harang szerű függvénnyel, vagy mással. A hálózat úgy írható le, hogy szépen meghatározzák sorban az elemek kapcsolódásszáma alapján, hogy hány elem a rokonszenves, vagyis egy adott kapcsolódásszám hány elemre érvényes. A nagyságrendbeli megkülönböztetés arra a szerencsés esetre vonatkozik, amikor tízszeres alapon különbözteti meg a kapcsolásszámokat és az elemszámokat, de ezt csak példának hozza az író.

A lényeg gondolom valami fizikai dolog, mégpedig az, hogy az adott elemek vajon miért rokonszenvesek, illetve miért nem rokonszenvesek. Az internet lehetett hatványfüggvény alakú, de ha a hálózat fejlődése máshogy alakul gondolom lehet teljesen másféle is. Például ha jól sejtem, a tanulmányod szerint az MPLS protokollal működő internet már eltér a hatványfüggvénytől. (Az ATM-et nem hiszem, hogy olyan nagyon használják ma már) Itt az változtatott a szerkezeten valamit, hogy az egy távoli csomópontba menő különböző adatcsatornákat összefogják egy virtuális, fix nyalábba. Így távolítják a hálózatot a hatványfüggvény alaktól a hálózatot. Így igazad van, tényleg nem olyan az alakja az internetnek, mint mondjuk tizenöt éve.
egyérintő 2013.08.12 23:40:55
@jotunder:

Szerintem a szerző halandzsázott egyet csupáncsak azért, hogy szemléletesebb legyen az olvasó számára a dolog.
Megnéztem a nol videóján Bajnaiék kiruccanását Felcsútra, meghallgattam, amint Bajnai egy mikrofonnal a kezében, a sofőr mellől előadja a szürreális országképét (a kétségtelenül legalább olyan szürreális felcsúti stadionnal a háttérben), és felhördültem, nem, nem lehet,…..
Hadd pontosítsak, a közkeletűen baloldalnak nevezett internacionalista baloldalról (etatizmusról) beszélek, és nem foglalkozom a közkeletűen jobboldalnak nevezett nacionalista baloldallal (etatizmussal). Nem foglalkozom még a népszerűbb dolgokkal: a baloldal velünk élő múltjával, a…..
egyérintő 2013.07.20 23:17:38
@camilló:

Szerintem ez a szisztéma, hogy az ember dohányínségét lefüggönyözött boltokban, horribilis összegért, szörnyű feliratú, még szörnyűbb képekkel sokkoló dobozokban lehet kielégíteni úgy, hogy a boltos bármely 18 év alattinak eladott cigiért bukhatja a cigi árusítás jogát, így kutató tekintettel figyel minden fiatalra, szóval ez a szisztéma elég jó. Minél többet vegzálják az embert a cigi miatt, minél többen mondják a cigisre, hogy büdös, minél több helyen kell az utcára kiállnia, annál kevesebben fognak cigizni.

Ez nem elmélet, ezt magam éltem át jópár évvel ezelőtt. A kollégám állandó piszkálása, állandó benyögése a cigi szagra, az utálkozó arc végül oda vezetett, hogy feladtam a cigit.

Jó lenne, ha a magyar filmekben, reklámokban is hasonló ellenszenvvel kezelnék a cigarettázó embert. Merthogy a dohány gyárak a múlt század elején úgy növelték a gyártás mennyiségét, hogy a nőket is rászoktatták a cigire. Ami azelőtt elképzelhetetlen volt azután a filmszínésznők, a csúcsmodellek mindennapossá tették. Minden színésznőt és női modellt cigarettázva vettek fel, így szerepeltették őket. A hétköznapi asszonyok követték a mintaképeket.

Most ennek a fordítottját kell követni, a cigiző modellnek, színésznőnek a rossz szagától kell undorodni a sármos színészeknek, akiknek a véleményére a nők adnak.
Folyvást csócsáljuk ezt a témát, de megéri. Ebből tudjuk ugyanis meg, hogy mi hiányzik és mi nem, szóval ez nem csak afféle belterjes kis köldöknézés és bölcsészkedés.  Burke mestertől kezdve a konzervativizmus a racionális társadalommérnökséggel és az…..
egyérintő 2013.07.20 10:49:43
@neoteny:

Kálvint lehet vallásos diktátornak mondani, sőt az ő korában is mondtak ilyesmit róla például azok, akik nem mulathattak kedvükre egy vörös lámpás negyedben, de Genf mégis ragaszkodott hozzá. Merthogy a tisztességes életre kötelezte a várost. A kemény, tartalmas, értékes munkára, a szerény életvitelre, a többlet bevétel értelmes felhasználására a munkafeltételek fejlesztésére és nem utolsó sorban a szegények istápolására, támogatására. Ez utóbbiba nem fért bele az, hogy kamatra kölcsönzött pénz ürügyén a szerencsétlen embereknek elvegye bárki is a házát, lakását.

Svájc és Észak-Európa erkölcse, így munkaerkölcse is Kálvin, Luther és társaik hatására alakult ki. Nem kellene marxistáznod Kálvint és vele társait, mert Marxot nemigazán érdekelte az erkölcs.

Szervét Mihály megégetéséről könyvtárnyi irodalom van, de pro és kontra mindenféle írás megtalálható benne. Maradjunk annyiban, hogy nem ilyen egy bites történetről van szó.

Ez a "kamatmentes bank" téma nem érdemli meg ezt a gúnyos hangot. Merthogy komoly civilizációk küzdenek ezzel a kérdéssel. Akiknek a vallása, kultúrája nem összeegyeztethető a kamattal.
egyérintő 2013.07.20 16:27:49
@neoteny:

Maradjunk annyiban, hogy ez egy kálvinfób szöveg. A tisztessége ennyiben ki is merül.

Ami a Kálvin nézeteit illeti a kamatról, az egy példa volt a sok közül. Merthogy a zsidó vallású emberek nem adhatnak egymásnak kamatra pénzt. No meg az iszlám vallás tagjai sem adhatnak egymásnak kamatra pénzt. Meg a katolikus egyházban sem adhattak egymásnak pénzt az emberek egészen addig, amíg a skótok által (remélem jól emlékszem) elterjesztett kamat általánossá nem lett. Kálvin, mint írtam, szintén nem volt a kamat, főleg a kamatos kamat lelkes támogatója. Tehát az egész világ utálja a kamatos kamatot, nem véletlenül, hiszen az uralja a világot.

Itt aztán igazán idevaló a kérdésed:

"miért nem csinálnak maguknak a követői olyan pénzintézetet ami kamatmentes hitelezési politikát folytat?"
egyérintő 2013.07.20 22:58:38
@neoteny:

Úgy tűnik, hogy a lényeget nem akarod megérteni. Sem a keresztyén, sem a zsidó, sem az iszlám civilizáció nem szedhetett kamatot, mind a három élből kamatellenes. Persze számos példát lehet mondani, hogy bujtatottan, rejtetten például kezelési költségként valójában kamatot szedtek, de mindezt úgy tették, hogy most Isten törvényét szegték meg és csak reménykednek abban, hogy Isten ezt nem veszi észre.

A mai világban, amikor a kamatos kamat az úr, akkor lehetőleg ne torkold le a világ öklét rázó kisembereit, hogyha nem tetszik a kamatos kamat, akkor csináljanak maguknak olyan bankokat, ahol nincs kamat. Ugyanis a kamatos kamat hatalmasai akkora erővel rendelkeznek, amely még soha a történelemben nem volt. Ott kapnak szét bármely kezdeményezést ahol és ahogy akarnak.

Éppen ezért nem árt megjegyeznünk, hogy a kamat, de főleg a kamatos kamata civilizációnk komoly, nagy területein közutálatnak örvendtek a történelem folyamán. Így nem véletlen, hogy ebben a mai hatalmi elrendezkedésben most sem más az emberek véleménye.
Az ésszerű kormányzás egyfelől a hatékonyság korlátainak pontos rögzítéséből, másfelől a hatékonyság feltételrendszerének maximális érvényre juttatásából áll. Az ésszerű kormányzás -- az utóbbival kezdve -- elismeri a polgárok szabadpiaci interakcióinak…..
egyérintő 2013.07.17 18:07:32
@látjátok feleim szümtükkel:

Ebben az esetben a megoldás az lett volna, hogy új választást kellett volna kiírnia. Különben végül is szerencsénk volt, hiszen a 2/3-os többséggel a fidesznek érdemi lehetősége, képessége van a kormányzásra.
egyérintő 2013.07.17 22:53:22
@látjátok feleim szümtükkel:

"Szerinted az új választási szabályokkal a nyertesnek minden esetben lesz ( függetlenül attól, hogy ki az )?"

A nyertesnek mije lesz az új választási szabályokkal, mire gondolsz?
egyérintő 2013.07.19 18:22:10
@látjátok feleim szümtükkel:

Az új választási szabályok és a kormányzási képesség közötti direkt összefüggést nem ismerek. Nem is hiszem, hogy van ilyen.

Gondolom a kormányzási képesség attól függ, hogy a nyertes párt, vagy koalíció mekkora előnnyel rendelkezik a parlamentben. Ez pedig nem hiszem, hogy az új választási szabályoktól függne. Az eddigi választások azt mutatják, hogy a választók meggyőzésétől függ a győzelem mértéke. Vagy attól, hogy mennyire jó egy párt, vagy koalíció és hány szavazót sikerül maga mellé állítani. Vagy attól, hogy sikerül-e protest szavazókkal ellehetetleníteni az ellenfelet.
Mindent összevetve, minden külső kényszerítő erőt és belső feladatot beleszámolva, 50 éve nincsen ennyire rossz kormánya az országnak, mint az Orbáné. 1963-ban nagyjából véget ért az '56-os forradalmat követő megtorlás, megkezdődött a konszolidáció, amely ugyan tovább…..
egyérintő 2013.07.17 18:25:35
@Ezténírtam:

A legegyszerűbb a Nokiát hozni példának, merthogy ott tényleg szinte semmiféle hozzáadott értékkel nem járulunk hozzá a gyártáshoz ha jól tudom. Egy mobilnál ez képtelenség lenne. Ezzel szemben a Suzukinál kb 30-40 %-os beszállítói értékről van szó, ha jól emlékszem. Egyenlőre az autó összeszerelő üzemek és más nagy cégek nem dolgoznak ilyen nagy hozzáadott értékkel, de a beszállítói kört minden területen tágítani akarják, így egyeztek meg a kormányzattal. A munkaerő mindenesetre még itt is képzett, egy AUDI motort, vagy egy Opel motort nem tud akárki a falu végéről összeszerelni.

Ezeken felül azért vannak olyan cégek, ahol a nagyon komolyan képzett mérnökök, tudósok munkája miatt települt ide a gyár. Még azt is megértük, hogy a CERN adatait feldolgozó legmagasabb szintű számítógépközpont hozzánk települt, ami a politika, meg a tudományos szakemberek közös sikere.
egyérintő 2013.07.18 11:08:44
@Ezténírtam:

"Ezek a gyógyszergyárak a magyar piacra termelnek,az árbevételük kevesebb,mint 1 mrd USD (az EGIS-t megnéztem)."

Csak a Richter Gedeon. Világszerte több mint 11.000 főt foglalkoztat, árbevétele 2012-ben meghaladta az 1,1 milliárd eurót.

www.richter.hu/hu/Pages/CEOWelcome.aspx#about
egyérintő 2013.07.18 18:47:53
@Ezténírtam:

A Rictert fikázni enyhén szólva is az érték lebecsülése. De hogy neked jobb legyen, a táblázatod szerint a Teva ott van a 18. helyen.
Hadd feszítsük egy kicsit mi is a húrt, Michnai úr! Ön azt tanácsolja a homoszexuálisoknak: "Legyetek ezért megértőek! Lássátok be, az idézett sok ezeréves rendben ti vagytok az „újak", ráadásul a kisebbség is, ezért főképpen nektek illene igazodni a többséghez. És ennek a…..
egyérintő 2013.07.09 23:16:16
@holinthewol:

Általában az emberek életének, gondolkodásának, viselkedésének ismeretével, foglalkozik az etológia, annak tudományos vizsgálatai. Az emberi közösségekről gyűjtött ismeretek szerint az emberek közösségeinek 90 százalékában monogám életet élnek, a maradék 10 %-ban fordul elő többnejűség. A ritka matriarchátusokban pedig többférjűség. A hagyományos közösségekben hetero kapcsolatban élnek az emberek.

Az a gondolat, hogy a világ fejlődik azáltal, hogy egy társadalomban a homoszexuálisok mindent megtesznek azért, hogy a média és egyéb területek befolyásain keresztül megváltoztassák a hagyományos családszerkezetet, hát ez a gondolat nem nyerő a hagyományos életet élni akarók között. Ez nem fejlődés szerintünk, hanem éppen a kilátástalanságra mutat rá. Ez nem a jövő, nem a tolerancia felé vezet. Ez valamiféle erőszakkal átitatott jövő felé mutat, amikor az emberek gyermekkori fejlődésének alapvető emberi jogait tiporják sárba. Amikor büszkeség menetet tartanak, amikor minden csatornán törtetnek előre, az nem fejlődés, hanem valamiféle erőszak felé mutat. Amikor úgy akarják alakítani a közgondolkodást a saját elképzelésük szerint, mellyel a gyermekek fejlődését olyan irányba terelik, amerre a gyermek önmagától egy természetes közegben soha nem haladt volna.

Önmagában egy homoszexuális pár senkiben sem kelt ellenérzést, ha az életét nem a fenti erőszakosság szerint éli meg. Ez az erőszak tendencia, amely szerint átalakítani akarják a világot, aki pedig nem akarja ezt az átalakítást, az rögtön hazudozó, korlátolt, tudatlan és műveletlen, nos ez teszi nagyon ellenszenvessé ezeket az embereket.
egyérintő 2013.07.09 23:23:59
@hol land:

Az bocsáthat meg bűnöket, akivel szemben bűnt követtek el. Lásd Miatyánk.

Nemigazán akarnám Balavány cikkét elolvasni, már 1/2 12 van, meg a szokásos relativizálására sem vagyok kíváncsi. Old meg a kérdést magad.
egyérintő 2013.07.10 17:43:38
@Nelson.: @zaza pipi:

Az etológia egyik ága a humánetológia. Rokonságban tanulták ezt egyetemi szinten, Csányi Vilmos akadémikus a hazai csúcsa ennek a tudománynak, szóval van ilyen.

Csányi szerint a többnejűséget engedélyező országokban, így a muszlimoknál is a házasságoknak 90 százaléka monogám. Csak a nagyon tehetős, nagyon fickós emberek engedhetik meg maguknak a többnejűség luxusát, egyben nehézségeit. Mert egy idő után teherré tud válni 4 feleségről, azoknak a gyerekeiről egyformán gondoskodni. Nem szólva arról, hogy ami 20 éves korban még vígan működik, annak a töredéke is jó lenne 50 éves korban...

De úgy látom, hogy az emberek általános heteró életmódját nem kérdőjeleztétek meg...

"az erőszak és a jogtiprás pedig nyilvánvalóan a homoszexuálisokra jellemző magatartásforma."

Az erőszak, jogtiprás nyilván nem minden homoszexuálisra jellemző, de sajnos sokan visszaélnek a hatalmukkal. Sokszor olvashatjuk, hogy a rendelkezésükre álló forrásokat, lehetőségeket a gyermekek között a homoszexuális életmód propagálására, jogtalan támogatására fordítják. Már Oscar Wilde gyerekeknek szóló meséi is ilyenek voltak. Napjainkra ez általánossá válik. Például az a tanárnő, aki a rá bízott gyermekeknek nem engedi olvasni a Rómeó és Júliát. Ugyanis szerinte túlzott heteró érzelmekkel van tele a dráma, amely szerinte megrontja a gyermekeket. El lehet képzelni, hogy a gyerekeket mire tanítja egy ilyen elkötelezettségű tanárnő.

"tőlük kell félteni nagyon a gyerekek lelki fejlődését"

Ezzel is csak egyet tudok érteni. A homoszexuális párok gyermeknevelésével kapcsolatban már elmondtam, hogy miért kell félteni a gyermekeket, azok lelki fejlődését.

Ha Bibliai megalapozás érdekel, akkor érdemes elgondolkozni azon, hogy kik voltak azok, akik Jézusból komoly indulatot váltottak ki. Főleg azok, akik másoknak, vétleneknek, ártatlanoknak kárt okoztak. Ilyenek voltak például a farizeusok, de ilyenek voltak azok, akik a gyermekeket megbotránkoztattak tetteikkel, gondolataikkal. Róluk mondja Jézus :

Mt9,42 "Aki pedig akár csak egyet is megbotránkoztat e kicsinyek közül, akik hisznek bennem, jobb annak, ha malomkövet kötnek a nyakába, és a tengerbe dobják.” (A megbotránkoztat szó jelentései: eltántorít, bűnre visz, bűnre csábít)
1000 leütés Merci, Strasbourg! 2013.07.03 14:35:43
Az Ez a Mi Hazánk üdvözli, hogy az Unió megszavazta a magyar kormányzat súlyosan jogellenes gyakorlatát elítélő Tavares-jelentést. Szemben a kormányfő véleményével, miszerint a jelentés súlyosan sérti, korlátozza Magyarország függetlenségét, gyámság alá akarják helyezni…..
egyérintő 2013.07.05 22:43:01
@Saga:

Megkérlek, hogy emberi hangnemben írj. Különben ignore. Ami a csornai kerülőutat illeti, talán egy oldalas beírásod összes érvét nem kellene egy hibás adatra alapozni. Mert hogy Csornán a legolcsóbb pályázat nyert.:

"A három pályázó közül a Magyar Aszfalt és a Közgép konzorciuma nyerte el az építés lehetőségét. Ők tették a legolcsóbb ajánlatot, de az eredetileg becsült 17,5 milliárd forintot jelentősen meghaladták 29,9 milliárd forintos kalkulációjukkal. A döntés már május közepén megszületett, a tender részletes adatai most kerültek nyilvánosságra."

9400hir.hu/fokuszban/m85-os-ut-valami-elkezdodott

A nokia példád nagyon jó. Szerencsétlen cégnek nem is tudom mennyire esett vissza a termelése...
egyérintő 2013.07.07 13:27:44
@Saga:

Mivel gőzöm sincs a nevezett útvonalról, a tenderről, az EU-s pénzekről, a tender megítéléséről, hát akár azt is írhatod 1 Ft vs 30 milliárd forint. A írásod hangneme, az ellenséges, alá nem támasztott általánosítás önmagában elég arra, hogy ne érdekeljen komolyabban, amit ide biggyesztesz.
Magyarországon mindig is mókás dolog volt konzervatívnak lenni, és így van ez most is, mondhatjuk egyik szemem sír, a másik folyamatosan röhög, viszont ha három szemem volna, a harmadik már megüvegesedett volna az unalomtól. Természetesen a politikai konzervativizmusunk non plus…..
egyérintő 2013.07.04 13:06:16
@egyetmondok:

Márminthogy hol van jelenleg lebontva a fékek és ellensúlyok intézményi rendszere?

A fékek és ellensúlyok rendszere korábban olyan volt, hogy 2010-ig egyetlen komoly ügyben hoztak érdemi ítéletet a bíróságok. Ez akkor volt, amikor Zuschlagot elítélték. De ez sem ad semmiféle örömérzetet a jogalkalmazás erkölcsi megváltására vágyóknak. Mert hát a Zuschlag főnökei, akik nyilván beleláttak a baloldali ifjúsági táborok működésébe, még kisz titkár koruk óta annyira, hogy tudják mit is írnak alá, szóval ők meg felröppentek a csúcsra. Ugye a Gyurcsány, meg a Mesterházy.

Egyetlen bankárt, nehézsúlyú fehérgalléros bűnözőt nem ítéltek el, hacsak az öreg Stadlert nem nevezzük ki annak.

A fékek és ellensúlyok intézményének elfajulására tipikus példákat lehet felsorolni a 2010-es időszakig. Az országon belüli erőszak alkalmazásra ugye a rendőrségnek van jogosítványa. Hihetetlen, hogy milyen lazán lépett túl a 2006-os eseményeken ez a hatalmi ellensúly. Például azon, hogy a televízióba mondta be az akkori miniszterelnök, hogy telefonon, forró dróton irányítja a rendőri egységeket a tüntetőkkel vívott harcban.
A bíróság ekkor rögtönítélő módon százakat ítélt el, amely ítéleteknek 99%-át aztán kénytelen volt másodfokon semmisnek mondani a televíziók felvételei, a tanuk bizonyítása alapján.

Az INKAL beépülése alvállalkozóként a rendőrség, honvédség feladatainak elvégzésére, például a lőszerraktárak, fegyverek őrzésére nem más, mint az anarcho kapitalizmus felé tett lépés. Amikor az állam az egyedül megmaradt védelmi, erőszak feladatait, tevékenységét is kiadják gebinbe.

Ezek az ellensúlyok egyszerűen nem, vagy elfogultan működtek 2010-ig.
Hadd legyek egy kicsit közvetlen. Mióta csak a politika valamennyire is érzékelhető és véleményezhető (kb. 500 éve), folyik a nyafogás ebben az országban a közállapotok miatt. Mondhatni, itt csak azok nem nyafognak, aki eladták a lelküket az aktuális rezsimnek, mindenki más -- az…..
egyérintő 2013.06.30 15:48:47
@camilló:

"Úgy látom arról sincs fogalmad, mi is a kommunista eszme."

Úgy tűnik gőzöd sincs, hogy mi volt itt majd fél évszázadon keresztül. Voltak szabad nép félórák, voltak brossúrák, a megjelent könyvek jelentős része a kommunista hablaty ezer formáját fogalmazta meg, voltak politikai gazdaságtan, tudományos szocializmus, materialista filozófia vizsgák.

És akkor még nem beszéltünk a támogatott művészi alkotásokról, filmekről, könyvekről, szobrokról. A személyi kultuszról, a te Che Guevarád, Rákosid, Kádárod, Sztálinod, Mao-d, Pol-Pot-od, Kim Ir Szen-ed gyilkos hatalmáról.

Mit felejtettem még ki?

A hülyeség annyira beivódott, hogy a vége felé, a 80-as évek második felében a telefonon, ha a kolléga úr megszólítást merte az ember használni, akkor lecsapták a kézibeszélőt, hogy "én nem vagyok úr!".

Csak mellesleg kérdem, hogy Kommunista Kiáltvány az kommunista irat szerinted, vagy nem?
egyérintő 2013.06.30 23:37:26
@camilló:

Nem akarnék oldalakat írni, de Kádárral az volt a probléma, hogy nagyon féltette magát. Amit mondjuk Rákosi börtön szisztémájának ismeretében és annak kiszolgálása után nem csodálok. A probléma megoldására, mármint hogy hatalomban maradjon épségben, egy út vezetett. Mégpedig az, hogy a nemzet és a nemzet tagjainak gerincét megpuhítsa. Vagy kioperálja, vagy jobb esetben a bátrakét eltörje.

Az internacionalizmus csak a kis Magyarországra jellemző a volt szocialista országok közül. Senki sem művelte azt, amit a Kádár. Máshol is volt gerinctörés, de ezt a kisantant főleg a magyarokon gyakorolta. Lásd a Erdélyt és a Duna deltát, Délvidéket, Felvidéket, Kárpátalját.

A Kommunista Kiáltvány eléggé pontosan leírja a kommunista álmokat. Egy beteges elme beteges gondolatait. Amelynek következtében és annak továbbgondolása, annak megvalósítása következtében tízmilliók pusztultak el. Ez nem tetszik benne...
egyérintő 2013.07.01 13:33:27
@camilló:

"Kádár nem akart hatalmat." Ahhoz képest elég jól kiépítette a proletárdiktatúrát.

"Mi voltunk azok, akik legkevésbé voltunk internacionalisták." Ilyenkor röhögnek a kisantant politikusok a markukba...! :(

Attól, hogy te nem láttál tört gerincű embereket, azért voltak. Az 56 mártírjainak azért kellett akasztófán végezniük, mert hajlíthatatlan, operálhatatlan, töretlen gerincük volt. Az ilyen embereket, mint Mansfeld, akiknek sem nem hajlott, sem nem kioperálható volt a gerince, azoknak eltörték. Nem csak 56 után, de a rendszerváltásig így működött a kádár rendszer. Netán újat mondtam?
1000 leütés Once upon a Time... 2013.06.29 16:38:26
Hoppál Péter (Fidesz) azt mondta, hogy az Európai Unió a "nyilvánvalóan hazug" Tavares-jelentés "továbbfonásán" dolgozik. "Jövő kedden folytatódik a rezsieljárás az Európai Parlamentben, ezért a Fidesz arra kéri a miniszterelnököt és az ország vezetését, ne hagyja, hogy a…..
egyérintő 2013.07.01 12:22:01
A blogírónak különbséget illene tenni a radikális és a szélsőséges jobb között. A radikálissal lehet vitatkozni, a szélsőségessel szemben harcolni kell.

A "kormány által okozott háztartási költségnövekedés" kitétel célt tévesztett. Nem a jelenlegi kormányra vonatkozik, hanem az ezelőttiekre, akik a gáz árát háromszorosra, a villany árát duplájára emelték.
("Lassan mondom, hogy mindenki megértse. Lassan mondom, hogy Orbán Viktor is megértse. Nem lesz gázáremelés." Lendvai Ildikó)

A "tipikus fasiszta gyakorlat rétegeit" szerintem a blogírónál lehet észlelni, hiszen a Goebbelsi médiagyakorlatot honosítja.
Rossz kormányzás kontra jó kormányzás ügyben nem szokás a fasiszta jelzőt használni normális közegben. Akkor, amikor éppen felszámolják az utcákon masírozó paramilitáris szervezeteket (stb.), no akkor azért valami más jelzővel kéne talán a kormányzatot illetni

Nem igazán értem, miért kellene Lenin Állam és forradalom című írását olvasgatni bárkinek is. A diktatúra leírására csupán csak Lenin lenne hivatott? Miért sejteti a blogíró, hogy a Lenin írását a fidesz szavazók kölcsönözték ki a könyvtárakból? Miért érdekes egyáltalán ez a Lenin téma a blog író számára?

Az „eljön a demokratikus állam rendőrsége” - mármint a fideszesekért - kitétel jogos, ha a szemkilövetős demokrácia rendőrségére gondolunk, hiszen valóban eljött sokukért. Azóta szívesen látjuk a rendőröket, mert remélhetőleg végzik a munkájukat. Aztán, ha újabb kormányváltás lesz, jó kérdés, hogy az akkori demokráciából mire futja majd. Remélhetőleg nem szemkilövetős demokráciára virradunk!
Az állami lét legbiztosabb jegye az államelvű gondolkodás. A polgár elfelejti önmagát, a valaha volt embert, és megokolja önmagát mint állami lényt. A polgár pl. el sem tudja képzelni, hogy majdnem minden, ami közte és állama között zajlik, az minden racionális (igazolható)…..
egyérintő 2013.06.27 18:09:01
@HaFr:

Kár, hogy nem látod a verseny (piac) fontosságát az állam működésében. Ha az állam nem tud az állampolgárok oldalára állni a mindennapokban és nem képes a multinacionális cégekkel, de bármely monopóliumban működő céggel, vagy kartellbe tömörülő cégekkel szembeszállni, akkor ott személycsere fog bekövetkezni, az emberek nem választják újra az állam képviselőit. Ha a köztisztviselők képesek kormányozni, képesek az emberek közmegegyezése szerint irányítani az országot, benne a gazdaságot is (erkölcsösen, és a piac természetét figyelembe véve), akkor a választók nagy eséllyel újraválasztják az állam irányítóit (2002-re most ne gondoljunk).

Itt vannak például a nálunk koncessziót nyert honi telkók, amelyek ugyanazért a szolgáltatásért dupla annyit kérnek, mint amit ugyanaz a cég zsebre vág nyugaton. Ott is teljesen piaci alapon, itthon is teljesen piaci alapon megy az árazás és mégis ekkora a különbség az árak között! Vajon mi is lehet az oka ennek?

Vagy ott voltak az útépítő cégek, amelyek háromszoros áron építették az autópályák kilométerét, mint külföldön. Emlékezzünk a 70 milliárdos, kilátó célra épített viaduktra, meg a majdnem sík területbe beépített alagutakra, melyeknek a költsége szintén hatalmas volt. Vajon mi lehetett ennek az oka?

A gyenge állam képtelen a cégeket versenyre késztetni. Sőt! A cégek tornáztatják az államot, ha az engedi!

Ami a telkókat illeti 2010 után az állam a három nagy cég közötti kartell megtörésére tendert íratott ki. Az új tenderkiírás, amely a frekvencia sávot adta volna koncesszióba, sajnos megbukott. Az új, győztes cég lett volna hivatott megtörni a kartellt és versenyt generálni, de valamiért a győztes visszalépett. Így aztán évnyi időkkel csúszik az új tenderkiírás. A kormányunk ezután a kölcsönös teherviselés jegyében megadóztatta a dupla áron szolgáltató telkókat. Akik aztán fizetve az új adójukat, az államunkat minden létező nyugati, európai, egyéb fórumon és felületen megtámadták már. Ennek a három giga cégnek igencsak jól jönne a jelenlegi kormány eltávolítása!

A cégek sajnos olyan erővel rendelkezhetnek, hogy képesek akár az államot vezető első embert is lapátra rakni, ha az a kartellben, az adózásban akadályozni akarja őket és a kartellezők által lefizetett politikai réteget. Itt van a Medgyessy példája, aki megbuktatásakor még az autópálya építés zűrös ügyeiről, kartellezésről beszélt. Még szót ejtett hirtelen felindulásból az szdsz-es politikusok érintettségéről is, no meg arról is szólt a riporti kérdésre, hogy miniszterelnökként még jó, hogy belát olyan ügyekbe, ahova a hétköznapi ember, újságíró nem. Azóta már csak mosolyog az ilyen kérdéseket feltevő újságírókra, nincs válasza a kérdésekre.

A lényeg, hogy úgy tűnik pont az állam működésénél kérdőjelezed meg a verseny fontosságát. Pedig ha valamiben, hát ebben kellene a nyugatot beérni. Az államnak valós teljesítményt kell felmutatni ahhoz, hogy a szavazók újra megválasszák az állam képviselőit. A versenyben nem a protest szavazásnak, hanem a kiváló kormányzás által generált szavazatoknak kellene győzni.
A Morbus hungaricus-t hamar elkapó magyar demokrácia még azért javában itt téblábolt közöttünk, amikor azok a derék emberek, akik a hétvégén összegyűltek a Humortalan Humorista (a bennfenteseknek Teddy) kertjében, már elkezdték ásni a sírt neki, az antibiotikumokat gondosan…..
egyérintő 2013.06.24 13:24:08
@HaFr: "Szólj (olykor) igazat, beverik a fejed!".
egyérintő 2013.06.24 19:37:40
@egyérintő:

Valószínűnek tartom, hogy Szárszóhoz hasonlóan a balliberális oldal sorban fogja lenyúlni az összes emblematikus helyeinket, rendezvényeinket. Szárszóhoz hasonlóan a jövőben a balliberális oldal miatt lesznek majd fontosak ezek a helyeink, hála a bulvár médiának és az azt olvasók többségének. Balos géniuszokról nevezik majd el ezeket a rendezvényeket. Amiként a Teddy ad helyet a száhszói konfehenciának, a jövőben mondjuk Settenkedő(rendes nevén Bakács Tibor Tamás) lesz a balliberális Lakitelek névadója, szervezője. Még azt is megérhetjük, hogy május elsején Székelyföldön, a Csíksomlyó hegyén fogja a majálist összehozni ez a harcos béketábor. Ingyen sör, virsli és egy milliárdos a mikrofonnál, ahogy ez mostanában szokásos.

Ez nem csak poénkodás. Az alkalmaink lenyúlása folyamatban van. Megy a közdelem a Mikulásért, aki nekik csak Télapó. Lassan Helloween lesz a Halottak napjából. A Karácsonyról ne is beszéljünk...!
egyérintő 2013.06.24 22:36:36
@lyia:

Szerintem elég az, ha a téliszalámit nyúlja le a Bakács, a Lakitelket, ha egy mód van rá hagyja békén...
(MTI) Magyarország nemcsak megtalálta a válságból kivezető utat, hanem a magyar emberek közös terveket is kovácsolnak a jövőre - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Tamásiban, a város sportcsarnokának avatásán. A kormányfő szerint az, hogy ez megtörténhetett, a magyar…..
egyérintő 2013.06.21 18:05:47
@neoteny:
Gondolom a költségvetésből.
egyérintő 2013.06.21 19:33:36
@neoteny:

Nem értek hozzá. De ha az állam az egyik zsebéből a másikba teszi a pénzt, ezzel semmiféle hiányt nem generál, főként a körbetartozást és az önkormányzatok tehetetlenségét megszünteti, na és szabályzott keretek közé tereli az önkormányzatok hitelezését, akkor a kormánynak, parlamentnek ez a lépése olyan rossz dolog nem lehet.
egyérintő 2013.06.21 21:19:13
@neoteny: Ez gyengus.
"Ilyen mértékű összefogást én még nem tapasztaltam, pedig jó néhány árvízi védekezést levezényeltem már." "Vasárnap vagy hétfőn érek Budapestre, mert ott akkor tetőzik a folyó vízszintje." "Az a minimum, hogy az államnak itt hibátlanul kell végeznie a…..
egyérintő 2013.06.21 18:20:30
@HaFr: Szerintem hasznos volt, hogy ott volt. Alaposan összerántotta a csapatokat úgy, hogy az ungot-berket is bejárta, mindenről tudni akart. Egyszerűen nem akart árvízi tragédiát sehol sem.

Ezt a irányítást olyan hangnemben tette, amelyet mi öregek katonás hangzásnak nevezünk. Lehet, hogy egyes mai fiataloknak, a különben megemlített puhányoknak ez nem trendi, viccet csinálnak belőle. Mi öregek tudjuk, hogy nehéz helyzetben bizonyítottan hatásos.
egyérintő 2013.06.21 18:34:15
@neoteny:
Így van, attól függ, hogy milyen értelemben használjuk. Van még további szóhasználat. Naponta dőlnek meg például a hőmérsékleti rekordok. Erre is számos értelmezés van.

Igen, ha nem használtad volna az "aki kettéosztotta a vizeket" mondatrészt az előtt, hogy "törvényeket már hozott a népének", akkor még igazad lenne. Így viszont nemigazán látható a szövegből, hogy egy hozzá nem értő ateista bölcselkedéséről van szó, vagy egy hozzáértő írásáról.
egyérintő 2013.06.21 21:17:33
@neoteny:
A vizeket nem Mózes osztotta ketté, hanem az Úrnak ereje. De te Mózesről beszélsz.

A törvény hozással hasonló a helyzet.
Hát még is csak úgy van az ember, hogy szeretne valami közös jót, nem csak a közjót (amely nagyon politikai és elég elvont), hanem azt a közöst, ami ezt a nyomorult országot minimálisan, de nem jobban, közösséggé avatja. Nem sikerült ezt létrehoznia -- mostanra már ő is…..
egyérintő 2013.06.20 12:30:10
@marko11:

Te semmit sem rontottál el. Az ország népének nem állt rendelkezésére az a tudás, amellyel meg tudta volna ítélni a rendszerváltással járó gyarmatosítást és annak súlyos következményeit. Mert bizonytalanságban voltunk, joggal nem hittünk senkinek sem.

Az elit egy-egy része nyilván képben volt. Egyrészt a haszonélvezők, akik megideologizálták a médiában a privatizálásnak nevezett lenyúlást, másrészt azok, akiket megbénítottak a médiákban.

Mi köznép meg csak lestünk, hogy mi is történik körülöttünk. Hogyan adják el pl. a 12 cukorgyárunkat, meg a piacukat. Aztán meg hogyan marad csak egy működő cukorgyár. Meg eladták a cementgyárakat, meg étolajolajgyárakat, húsfeldolgozókat, stb. És csak lestünk, hogy miért jó az, ha az uborka görbületét meghatározza az EU.
egyérintő 2013.06.20 14:01:39
@hajmási:

A vidéki lakosságnak ez a lenézése mára már nem annyira komoly, mint ahogy leírod. Kezdünk hasonlítani ahhoz az eszményhez, amely az angolokra jellemző. A bizalomra a vidéki Anglia fenntartó erejében. Churchill vidéki palotában született, de Thatcher is egy vidéki fűszeres lánya volt. Hozzájuk hasonlóan az államigazgatás elitje jórészt vidékről kerül a pozíciójába az angoloknál.

Orbánt félre értik ilyen szempontból. Az anyukája tanítónő, akinek a könyvéhségét örökölte az Orbán, aki tehát alapból értelmiségi. Másrészt a mindennapi megélhetésért valóban plebejusi küzdelmet kellett vívnia a családjának. Én itt valami "felkapaszkodott" jellegű minősítést, rossz ízt érzek a jellemzésedben, de ez a plebejusi küzdelem szerintem nagyon pozitív dolog.

Félreérted, hogy neki fel kellett emelkedni a középosztályba. Mi, a kálvinista öntudattal rendelkező vidékiek alapból, mindig a középhez tartozónak vallottuk, meg valljuk magunkat. Mégha komolyan meg is kell küzdenünk a megélhetésünkért. Mi a legközvetlenebb közösségünkben az egyházközségünkben egyenrangú tagok vagyunk, netán presbiterek, akik a lelkészt megválasztják és a világi vezetőt, a gondnokot. Mi szokva vagyunk az önkormányzathoz még akkor is, ha nem vagyunk dúsgazdagok.

Thatcher, akit végül bárónő címmel tisztelte meg Erzsébet királynő, sem tagadta meg azt, hogy honnan jött. Miért tenné ezt Orbán, vagy miért tenné ezt bármelyikünk is.
egyérintő 2013.06.20 17:12:04
@gomorra:

Tóth-Máté Miklós, Én, Károli Gáspár monodrámájából egy idézet:

„Akik rágalmazásra születtek, azokkal nekünk nincs mit szólnunk. Azokon páncél az irigység, abban járnak, kelnek, és mivel a talentumuk kevés ahhoz, hogy nagy dolgot cselekedjenek, ezért indulataikból csak vádaskodásra futja. Kegyelmedék jól tudják, hogy én még lélegezni is csak magyarul tudok, azonban egyfelőli szerb származásomat sem tagadtam soha. Mikor jön már el azon idő, hogy a magyart nem a vérük, de a cselekedeteik szerint ítélik meg?"
1000 leütés Államtalanítás 2013.06.12 22:56:19
Van itt ez az állam, amiről az egyszeri jóember (hogy ne is beszéljek a rosszakról) azt hiszi, hogy érte van. Ebből az egyszerű szívmelengető hitből kelnek aztán az olyan délibábok, mint az állam által garantált biztonság, az igazságosság, az erő, a közösség élménye,…..
egyérintő 2013.06.19 12:30:08
@egyérintő: >Károlyi, nem pedig Károli<
egyérintő 2013.06.19 14:56:21
@I_Isti:

A történelmi tapasztalat ennek az ellentetje is. Például az állam nagyobb mértékben lesz erős és nem elnyomó, Európa számos országában. Bár nemigazán értem, hogy az elnyomást mire érted. A Gyurcsány korszak kordon demokráciájára, vagy mondjuk a mostani kormány három csapás törvényére?
egyérintő 2013.06.19 22:00:26
@I_Isti:

Na ugye! A példád pont magyarázattal szolgál a problémádra!
Két vélemény fogalmazódott meg a http://hafr.blog.hu/2013/06/08/a_keresztenyseg_kudarca c. posztom alapján  a http://reposzt.hu oldalon. Szerzőik Köntös László és Bogárdi Szabó István. 1. Tisztelt Köntös László! Sajnos képtelen voltam bejelentkezni a reposzt.hu-ra ezért…..
egyérintő 2013.06.18 13:43:36
"...Ön a posztom állításával, miszerint a zsidóság jobban betölti a léte funkcióját, mint a kereszténység, nem foglalkozik..."

Gondolom velem van gond, mert nemigazán értem az írásából, mi lehet az Ön értelmezésében a zsidóság létének funkciója. No és református létemre sem látom, hogy Ön szerint mi lehet a keresztyénség létének a funkciója. Ezt nyilván nem lehet egy-egy szóval elintézni, miszerint valamiféle "tisztelet" (jó kérdés, hogy ki iránti tiszteletről van szó), no meg valamiféle "szeretet" lenne ez a funkció. Úgy gondolom, talán inkább az Isten Igazsága szerinti élet lenne az az élet "funkció", amiről Ön gondolkodik, mind a zsidóság, mind a keresztyénség esetében.

A Jézus által megalapított Egyház nem felekezet specifikus, a látszatra heterogén közösség tagjait nem ismerjük. Kérdés, hogy miként tudja Ön 100 %-os bizonyossággal megítélni azt a láthatatlan Egyházat, melynek tagjait csak az Isten ismeri? Amelynek tagjainak az élete a Biblia igéire és a Szentlélek mozgató, értelmező akaratára épül. Hogyan képes jó lelkiismerettel az Ön és más előtt is ismeretlen Egyház létének „funkcionalitásáról” érdemben beszélni, s ítélkezni?

A zsidóság létének "funkciója" szintén az Isten Igazságából eredeztethető. Ezt az Igazságot csupán azzal leírni, hogy "tisztelet" valaki, valakik, vagy valami, mint hagyomány, vagy törvény iránt, szerintem érdemben kevés, azt a zsidóság törvényeit alapul véve, részletezni kellene. A zsidóság törvénytisztelete a Tórához, és más törvénykönyvekhez pl a Talmudhoz vezet. Ők innen ismerik az Isten Igazságát. Ön mennyire képes a Tóra és a kb 20 kötetes, egyenként 20 cm vastag Talmud kötetek törvényeit átlátni és ez alapján véleményt mondani a zsidó lét „funkcionalitásáról”?
egyérintő 2013.06.19 12:00:44
@HaFr:

Részemről nem gond, ha ítélkezik, netán kritizál, vagy vitatkozik. Csak tegye azt érthetően és következetesen. Megismétlem, hogy a posztjának lényegét szerettem volna érdemben megismerni. Némi magyarázatot vártam volna, de úgy tűnik hiábavaló volt az érdeklődésem ebben a kérdésben:

"...Ön a posztom állításával, miszerint a zsidóság jobban betölti a léte funkcióját, mint a kereszténység, nem foglalkozik..."

Hát fejtse már ki legyen szíves, hogy mire alapozza a fenti állítását anélkül, hogy egyszavas megokolásokat írna ide be magyarázatul, mint "tisztelet", "szeretet".
egyérintő 2013.06.19 13:02:26
@HaFr:

Kíváncsi vagyok, hogy szimplán egy médiahack gyártó vagy, aki nagyokat mond és mindent összekever az olvasottságért, vagy csupán szórakozol....
Nem értek a politikához. A március 15-ei miniszterelnöki beszéd most mégis elgondolkoztatott. Orbán Viktor elég energikusan fogalmazott: „Nem tűrtük el 1848-ban, hogy Bécsből diktáljanak nekünk, nem tűrtük el 1956-ban, hogy Moszkvából diktáljanak, most sem hagyjuk, hogy…..
egyérintő 2013.04.03 17:44:51
@Pandit: Ha jól értem azért, mert a törvény nélkül szinte bármely közterületen joga van az embernek leheveredni és ott életvitelszerűen ellenni. Ha jól értem ezt szabályozta a törvény, miszerint ez a korlátlan, közterületen való heverészési jog feltétel nélkül nem illet meg bennünket.

Most újra ott heverészünk, élünk és ezzel együtt végezzük el testi szükségleteinket, esetleg megfagyunk, ahol gondoljuk, hogy lehet.

Ezt csak azért írtam le, mert olykor grafomán késztetésem van...
egyérintő 2013.04.05 13:19:53
@Izrael misztériuma: Részvétem, hogy a galamus.hu-t ilyen részletességgel olvasod, nehezen tudnám rákényszeríteni magam.

A mai napon érdekes módon a Matolcsy faragása valahogy elmaradt a galamusból, ellentétben a hete idézett cikkeddel. Még egy Mihancsik Zsófia sem tudott összehozni ezzel a témával kapcsolatban semmit, pedig a szabad asszociációk és következtetések alkalmazásával nála sincs határ. A galamusba író szavak mesterét nem zavarhatják a tények. Most Matolcsyról mégsem ejt egy szót sem, meg ahogy nézem tegnap óta általában Matolcsyról egy szót sem ejtenek a galamusok.

Ennek az oka nyilván az, hogy Matolcsy valami olyasmit tett le az asztalra, amiért a Gyurcsány sírva könyörgött a liberális, ortodox közgazdász elitnek. Ez az elit adott is afféle ortodox válaszokat, Gyurcsány fel is sorolt panaszosan jópárat beszédében, csak éppen kiderült, hogy fabatkát sem ér a tanácsuk. Szimplán impotensek a kérdésben.

Simor aki a titkos fegyvere volt Gyurcsánynak csütörtököt mondott. Jellemző, hogy éppenhogy csak sikeredett kimentenie Ciprusról a saját offshore betéteit, elkerülendő a 40 %-os adót. Tegyük hozzá ehhez is az Orbán kabinet segítette hozzá a követelésével, különben most ott veszne a maszek pénze.

Szóval a galamus.hu, Matolcsy kérdésben csendes, úgy tűnik elzúgtak az oldal megszokott átkozódásai. Ideiglenesen. Talán, ha a forint egy-két forinttal gyengébb lesz a jövő héten, az már elegendő okot szolgáltat nekik arra, hogy a Matolcsyt újból boldogan átkozzák és szidalmazzák.

Lelkük rajta! :(

mno.hu/vezercikk/jegybank-a-polgarokert-1149468
egyérintő 2013.04.05 14:36:20
@Izrael misztériuma:

A karvajos tőke képviselője unortodox elvek szerint okoskodik. :

"Az Európai Központi Bank (EKB) a lassú halálba vezeti Európát azzal, hogy ódzkodik nem konvencionális eszközöket bevetni a gazdaság élénkítésére – idézi a német Die Welt napilap online kiadása pénteken Soros György CNBC tévécsatornának adott interjúját."

mno.hu/gazdasag/soros-az-unortodox-gazdasagpolitika-mellett-ervelt-1149533
„Mi vagyunk a pápa!” – nyolc évvel ezelőtt a Bildzeitung (ami a Blick újság német megfelelője) ezekkel a szavakkal, öles betűkkel adta hírül a pápaválasztás eredményét. Aztán nyolc évvel később, 2013. március 13-án este, újra felszállt a fehér füst és a világ…..
egyérintő 2013.04.03 15:34:19
@Pandit: A katolikusok nem nagyon emlegetik Erasmust. Pedig az egyházkritikája nem nevezhető protestánsnak. Nyugodtan olvashatnátok ti katolikusok is, hogy a reformáció korának nagy katolikus teológusa miként is vélekedik arról a világról, annak számtalan eleméről, résztvevőjéről, amelyeknek a bűnös, hibás volta az egyházszakadáshoz vezetett.

Nem is tudom, hogy mióta nem hallottam katolikust Erasmusra hivatkozni. Évek óta talán...
egyérintő 2013.04.03 17:49:07
@Pandit: Az mindenesetre érdekes, hogy Erasmusnak nem nagyon leltem fel a műveit a neten, magyar fordításban. A Balgaság dicsérete után sokat kutattam, de nem találtam sehol. Biztos rosszul kerestem...
egyérintő 2013.04.03 21:36:49
@kis- csirke: Köszönöm szépen! Titokban abban reménykedtem, hogy valaki tud egy fordítást valahol és belinkeli, de sajnos úgy tűnik, hogy más sem talált ilyet. Pedig igazán jó lenne, ha fent lenne a neten.
„Tudjátok, a Konklávénak az volt a feladata, hogy püspököt adjon Rómának. Úgy tűnik, bíboros testvéreim jóformán a világ végére mentek el érte… hát, most itt vagyunk …”  http://goo.gl/WoQU9 Átrohantam az udvaron az esőben. Fel a többiekhez. Valami angol…..
egyérintő 2013.03.25 18:19:25
@m-athos:

Ahogy nézem a hunky elnevezés forrása onnan jött, hogy magasan fejlett körzetekben bevállalták és ők végeztek a kemény munkát. Bánya, fémipar, egyebek. Sokan azzal a céllal dolgoztak, hogy visszajönnek a Kárpátokba és itthon boldogulnak. Szóval az 1800-as évek végi területünkről kiment melósoknak volt ilyen rossz híre a jobb állásokkal bírók között.

Hasonló példákat ma is lehet látni néhány európai országban, ahová Kelet-Európából özönlenek a mai munkások dolgozni kiszolgáltatva a nyugatiak kényének-kedvének.

en.wikipedia.org/wiki/Hunky_Culture
egyérintő 2013.03.25 19:27:11
@m-athos:

Azért szinte minden kis faluban volt egy-egy amerikás magyar a nagyszülők történeteiben....
egyérintő 2013.03.30 12:53:21
@m-athos:
"Talán helyesebb lett volna nem érzelemmentességről, hanem vágy- indultat- és szenvedélymentességről beszélni."

És akkor máris a buddhista gondolkodás alapjánál tartunk, mármint a vágy, szenvedélymentességnél és a kiüresítésnél. Mi ezt képesek vagyunk részvétlenségnek nevezni, holott egy jó buddhista csupán el akar jutni a maga eszközeivel a nirvánába. Ahová mi nem kívánkozunk.