Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zennin

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 180 forintos frankhoz szemmel láthatóan ragaszkodik a kormány, kár, hogy a piac nem annyira; így meg persze nem csoda, hogy Orbán adminisztratív eszközökkel próbál úrrá lenni a problémán. Most két érdekes pletykát szeretnék röviden megosztani, olyat, amiből semmi nem…..
Zennin 2011.09.15 12:52:52
@STX Joe: Egyet kell értenem promontor-ral: egyáltalán nem mindegy. Most nem vesztegetnék több szót azokra, akik egészséges 40-esként (meg a többiként) lefizették az orvosokat a rokkantnyugdíjért, (mert csúnya szitokáradat lenne),de vannak olyanok is, akik a munkába rokkantak bele, de lagalább is úgy lettek "jogosultak", hogy már letettek valamit az asztalra. Személy szerint volt olyan rokonom, aki agydaganattal se akart elmenni rokkantnyugdíjba, és az utolsó lehetséges percig dolgozott. Ami a segélyeket illeti, itt is vannak kifogásolható elemek, de ma piacképes végzettséggel is nehéz elhelyezkedni, nem is beszélve az olyanokról, akiknek mondjuk korábban volt piacképes a végzettségük (pl. régi vasgyárak ellátására képzett, teszem azt, varrónők, bőrdíszművesek, bányászok, stb.), és bőven a középkorukban járva hiába vesznek részt felnőttképzésben egy új szakmáért, az OKJ-t nem mindenhol fogadják el, és ezért szorulnak segélyre, pedig kézzel-lábbal mennének dolgozni.Ez még rendben is lenne.
Ezek kényszerhelyzetek. De senki nem tartott pisztolyt a kölcsönt felvevők fejéhez, azt meg senki ne magyarázza meg, hogy a bankok vezették meg az embereket: ha valamit annyira nem akarok megtenni, és én döntök... (Pl. ha ezek az emberek el tudják hajtani a házaló hittérítőket, nem látom a különbséget). Ráadásul először hitelképesnek kellett nyilvánítani őket, tehát nem a legelveszettebbek közé tartoztak.
Egyéni vélemény, nem kell vele egyetérteni, sem szeretni érte, de én leginkább a CHF-osok miatt hőzöngök: szimpatikus volt, mert ezért kellett a legkevesebbet fizetni rövidtávon, így nem nehéz rövid úton a nyerészkedésre gondolni. Az euro is ingadozott, mégis - racionálisan érthető alapon - a frankosok sírnak a leghangosabban. De akkor vagy racionálisan kezeljük, vagy együttérzésre építünk - a kettő együtt nem megy. És még valami: még azt is határesetnek tudom tekinteni, aki egy másfél szobás panelra vette fel a frankot. De hadd szabadjon már felháborodnom, ha pl. Pataki Attila medencéjét akarják kifizettetni velem.