Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ValakiX

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1864. november. A William T. Sherman tábornok vezette északi csapatok vasútvonalat rongálnak meg Atlanta térségében, hogy nehezítsék a déliek ellátását..
ValakiX 2021.02.08 22:04:23
A "fentről lefelé történő" építkezésnek legjobb tudomásom szerint két féle módszere volt/van. A födémemelő - liftslab - és a házemelő - jackblock - módszer. Utóbbiról csak holland Wikipedia oldalt találtam: nl.wikipedia.org/wiki/Jackblocksysteem
Utóbbinak az az előnye, hogy amikor elkészül egy szint szerkezete, akkor minden egyéb építőanyagot bepakolnak az emelés előtt és mire a 4-5 emelet magasságába ér az épület, arra kész a szint. Viszont így nem kell az építőanyagokkal lépcsőzni vagy nincs szükség teherliftre vagy darura. Nem egy elterjedt technológia, de létezett.
A minap kaptam egy érdekes olvasói levelet egy liftbe szorult nő esetéről, ami után úgy omlottak össze a remények a jó végkifejletre, mint a legbénább kártyavár esetén. De vajon kinek a félelemtől nyirkos keze tartotta a bűnös kártyalapot, ami miatt az egész lakóközösség háza beleremegett?..
Zoltánéknál legalább is tuti, aki hetek óta próbálja bejuttatni az áramot némi bővítéssel együtt a vadiúj házukba. A maga részét bele is tette már a projektbe, a vezetékek, a földelés minden várja, hogy rákössék végre a hálózatra, csak épp az elektromos szolgáltató…..
NEM, NEM, SOHA! Nem feledjük a Bajuszos Bácsit és nem bocsájtjuk meg, hogy eltűnt a tömegközlekedési járatokról. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy simán lehetett volna Budapest-ikon (talán nem véletlen, hogy a fővárosunkat fotózó orosz blogger, Varlamov is lőtt róla egy…..
Sajnos még nem egy tesztlesikló rögzítette gopróval, csak egy drónos felvételt osztottak meg a Kansas City-ben épülő óriáscsúszdáról. De talán így még ijesztőbb, ahogy egy hatalmas építési terület közepén fekszik a monstrum. A neve Verrückt lesz, ami németül őrültet…..
ValakiX 2014.01.23 20:54:25
@Void Bunkoid: A videóban megemlítik, hogy négyen csúsznak egyszerre, szóval nem hiszem, hogy ebből gond lesz.
Régóta tervezgetem ezt a bejegyzést. Úgy terveztem, hogy akkorra időzítem, amikor újra járni kezd a metró a KÖKI-n, és kész lesz az új peron. Hát az új peron egyelőre félkész, és rohadtul kiábrándító, hogy a BKV a régi ütött-kopott, szutykos szemeteseket és jegykezelő…..
ValakiX 2011.09.07 20:27:53
@dex.ion: Én egy ideje Pesten élek és minden nap igénybe veszem a BKV-t, de én se értem, hogy miért panaszkodnak a budapestiek. A járművek állapota tényleg olyan, amilyen, bár a firkákról és a koszról nem a BKV tehet. Ennek ellenére el sem tudjátok képzelni, hogy milyen jó dolgotok van. Szülővárosomban (60 ezres város) csúcsidőben is csak 20 percenként járnak a buszok. A pestieknek kellene ezt kipróbálni, mindjárt nem lenne panasz.
ValakiX 2011.09.07 21:28:04
@záporjózsi: Felférni fel lehet, de kb. úgy néz ki, mint a 7-es busz. Egy tűt nem lehetne leejteni. Sokszor nem is kell kapaszkodni, mert úgyse tudsz elesni. Régebben 5-8 percenként jártak a buszok, de a veszteségek csökkentése miatt ritkították a járatsűrűséget. Amúgy itt nem ezen van a hangsúly, hanem azon, hogy ha lekésed, akkor csak sokára jön a következő, főleg csúcsidőn kívül, amikor sokszor 30-60 percenként jön egy busz.
A legfrissebb Magyar Közlönyben tették közzé a 1269/2011. (VIII. 4.)-es Kormányhatározatot az egyes közösségi közlekedési vállalatok adóssága átvállalásának és a PPP-projektek felülvizsgálatának elveiről. A Határozat utasítást ad a nemzeti fejlesztési miniszternek,…..
ValakiX 2011.08.05 14:17:04
@hegylako01: Azért az nem teljesen igaz, hogy BP termeli az ország GDP-ének nagy részét. Papíron is csak 40%, de ezt is csak azért, mert sok cég oda van bejelentve. Ha minden cég oda adózna, ahol termel, akkor lehetne valódi értékekről beszélni. Számos olyan multi van, ami nem BP-n termel (vagy ott csak kisebb üzeme van), de ott a központ, ezért a GDP ott keletkezik... (pl.: General Electric, Flextronics, stb.)
Új MÁV blog Késéscsinálás 2011.06.28 14:06:00
Zoli a levelében arról ír, hogy nem érti, miért van az, hogy ha sikerül pontosan betartani a menetrendet, akkor a pályaudvarok előtt álldogálva, csak összehozzák a vonatok a késést. Nos, a helyzetét én is átérzem, múltkoriban a barátnőmmel Szolnok felé indulva, még a Keleti…..
 Tegnap súlyos vasúti baleset történt mely során a tehervonat mozdonyának vezetője meghalt a helyszínen. A balesetet egy kamion okozta, ami a működő és tilos jelzést adó fénysorompó mellett hajtott a sínekre. Az eredmény alább látható.  foto: FN.hu Egyszer…..
ValakiX 2010.10.21 21:10:58
@gozos: Csak halkan megjegyzem, hogy az ország nyugati felében már jó néhány vasúti átjárót kamerák figyelnek, mert a tisztelt kamionosok folyamatosan letörték a sorompókarokat és ezzel minden egyes alkalommal nem kis kárt okoztak. Szóval a félkarú sorompó sem megoldás...
Az extrém kalandokat kedvelő turisták körében igen nagy népszerűségnek örvend pancsolni a Viktória-vízesés peremén. (további hűsítő vízesések) A Viktória-vízesés 1708 méter széles vízzuhatagával a legszélesebb a világon. Legmagasabb pontján (kb. 110méter) található a…..
ValakiX 2010.07.16 07:42:34
@Qeki: Akkor elnézést! Valószínűleg lemaradtam arról a posztról. Amúgy mindkettőt kipróbálnám személyesen :)
Gábor arra gyanakszik, hogy a T-Home direkt szemétkedik vele, amiért nem tőlük, hanem az Externettől rendelte meg az IPTV szolgáltatást. Hiába rendelte, ugyanis egyre bizarrabb indokokkal húzták az időt, míg a végén a Naiv Ügyfél meg nem elégelte a dolgot. helyesírási dráma…..
ValakiX 2010.03.23 13:05:57
@bestpixel: Nekem nem tud ártani a T. :) Ahol lakok ott maximum ADSL van (családi házas külváros). Abból meg köszönöm szépen, de nem kérek. Így számomra a helyi kábeltv szolgáltató által nyújtott internet szolgáltatás az egyetlen lehetőség (nem T). Most viszont a szüleimnél tökéletesen működő T optikai netet használom, elvégre ki kell használni, hogy közel laknak a munkahelyemhez egy potya ebéd erejéig. :)
ValakiX 2010.03.23 13:54:23
@renz: Egy jó ideig nem is lesz más. Az optika és a lanos hálózat pont azért terjed a társasházakban, mert jelentősen egyszerűbb és olcsóbb a hálózat kiépítése, valamint viszonylag kis területen sok a potenciális ügyfél-jelölt, így gyorsabban megtérülhet a beruházás. Bár gondolom akiknek futja 30 milliós telekre (házzal együtt nem ér ennyit a telkem, igaz csak szerényen egyszintes a ház és nem palota), azok nyugodtan össze tudnák dobni a pénzt az optikára és akkor ott is lenne minden szép és jó.
ValakiX 2010.03.23 17:38:01
@renz: Sajnos ez nem mostanában lesz. Amikor a szüleimhez kötötték be az optikát, akkor rákérdeztem a szerelőknél, hogy nálam mikor lesz elérhető, szó szerint kiröhögtek. Olyasmit is mondtak, hogy egyrészt a T-nek nem nagyon érné meg, másrészt még nincs is kiforrt technológiájuk a családi házas részek optikával (FTTP) történő ellátására.
Információs társadalom, tudástranszfer, turbulensen változó környezet. Hangulattól függően hol a röhögéstől fulladozom, hol meg a hideg futkos a hátamon ezektől a kifejezésektől. A vállalatoknak azonban komolyan kell venniük - bármit is jelentsenek, és ennek szellemében a K+F,…..
ValakiX 2010.02.15 18:11:32
@Kisruszki: Szüleim (vidéki megyeszékhelyen élnek) szeptember óta szintén IPTV előfizetők a magentánál. Náluk is elég gyakran akadozik, illetve lefagy a tv-adás, pedig elég közel laknak a központhoz és ráadásul optikán jön az adat. A nettel nincs semmi baj, az stabilan tartja a 25 Mbit/s-et, tehát itt valószínű, hogy nem a sávszélességgel van gond. Többször bejelentettem már a hibát, akkor pár napig nincs fagyás, de aztán kezdődik minden előröl. A próbahónap alatt nem volt semmi gond, ezért nyugodtan aláírták az egy év hűséget. De az is érdekes, hogy mindig pénteken délután 3 órakor fagy le úgy a rendszer, hogy csak a teljes áramtalanítás segít rajta (boxok és a modem). Más felhasználó is tapasztal hasonló jelenséget?
ValakiX 2010.02.12 17:33:51
@Lewyke: De, nálunk van. Pont a hétvégén látogattam haza a szüleimhez (Zalaegerszeg) és ez az ottani üzlet kirakata. Szerintem is szándékos, mert már több helyen láttam így.
Subba Így néz ki egy reklamáció 2010.01.21 09:00:00
Nincs adat arról, hogy melyik szolgáltatóhoz csúszott be az alábbi reklamáló levél és az is lehet, hogy kam az egész, de valami hibátlan stílusban írták. Tegyük meg Magyarország hivatalos panaszbejelentő levélformájának!  "A 2009.11.12-én tett internet…..
  Irodai csúszdát ugyan már láttam képen (például a Google svájci irodájában van egy), de nem gondoltam, hogy Magyarországon egy Kalazanci Szent Józsefről elnevezett intézményben jelenik majd meg. (Ha valaki tud más hazai előfordulásról, kommentelje.) A névválasztás (CDO…..