Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mi xiao qing

28 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok!Rég adtam hírt magamról, és látom már ti is kezditek hiányolni a beszámolóimat. Most akkor nekiesek kicsit… Jó darabig azért sem ültem neki az írásnak, mert nem igazán történt semmi különös velem. Tényleg csak suliba jártunk, meg néha bulizgatni. Kitti ugyanis…..
 Sziasztok! Ismét nagy késéssel jelentkezem, és lassan fel kellene adnom ama reményeimet, hogy valaha is befejezem kis körutazásunk történetét. Biztos lesz még rá alkalmam, de így is történt annyi minden, hogy inkább azzal kezdem a beszámolóm. Addig tessék Kittinél…..
mi xiao qing 2011.05.01 07:37:02
@bozsy: Biztos adták, csak nálunk nincs olyan adó, ahol ez megtörtént...
 Sziasztok!Először is a legfontosabb: Isten éltesse legdrágább anyukámat!!!! És persze minden anyukát ezen a szép május 1-jén… Ma valahogy eljutottam oda, hogy elkezdtem feltölteni a kedvenc kambodzsai képeimet, és ha már így aktívkodtam, gondoltam röviden beszámolok…..
 Sziasztok! Úgy nézem mostanában nagyon nehezen veszem rá magam az írásra, nem is tudom, rendes blogolónak számítok-e… Azért remélem így is fennmarad az érdeklődésetek a kis beszámolóim iránt. Először arról, mi is történt az elmúlt két hétben… Hát nem…..
Sziasztok! Nem, nem, ki kell, hogy ábrándítsalak titeket, nem ma fogom bemutatni a Bangkokban szerzett élményeinket. Ma csak úgy gondoltam bejelentkezem, mivel ismét elkezdődött az iskola… Nem mondom, hogy nem hiányzott egy kicsit, és van egy olyan, hogy is mondjam…..
Halihó mindenkinek! Hát úgy tűnik, nagyon lemaradtam a beszámolókkal, azt hiszem ott hagytam abba, hogy akkor indulunk Kuala Lumpurba… :D Nos, hát meg is érkeztünk, és azóta még rengeteg hihetetlenül szép helyen jártam, olyan emlékeket gyűjtve amiket nagyon-nagyon hosszú…..
Ismet sziasztok es ismet bocsanat az ekezetek miatt... Megint hostel gepen probalok irni, ami nem megy nagyon egyszeruen...A lenyeget mar takarja a cim, igen, nagynehezen lejutottunk sanyara, a buszutat nem nagyon kivanom senkinek... (Meg Changshat sem, hacsak nem nyaron talal el oda, olyan hideg…..
Sziasztok!Mivel igertem, hogy minel hamarabb jelentkezem, latjatok, mar itt is vagyok. Az ekezetekert elnezest, a hostel gepen ugye ilyeneket nem is keresek... A lenyeg, hogy ideertunk, jo kis alvos busszal, nagyon feelinges volt, tenyleg, ahogy probaltunk aludni a kis agyainkon... :D Igazabol semmi…..
claireinwonderland Rohanásban 2011.01.24 07:20:00
Igen, most kicsit rohanásban vagyok, ma este 7-kor indulunk, és még nem igazán látom át, hogy is kellene pakolnom...Na, de még gyorsan mesélek Nektek egy kicsit.Először is válaszolok egy kommentben feltett kérdésre, mert szerintem mindenkinek érdekes lehet. Szóval, hogy is kapunk mi…..
Hát igen eljutottunk ide is, ma megvolt az utolsó napunk a suliban... Verával kicsit szomorúan ültünk órán, mert nem tudni, kedvenc tanár nénink következő félévben is velünk marad-e. És hát egy kicsit a csoport is meg fog változni, páran csak fél évre jöttek. Még szerencse,…..
Látom az arcotokat, ahogy nézitek, nézitek a címet, és nem igazán tudjátok hova tenni a nagy kérdést 南斯拉夫在哪里啊??? Na, nem kell megijedni, én már tanulom egy ideje a nyelvet, mégsem fogtam fel, miről beszélnek az adott kínaiak. :D A történet később, most…..
Avagy mindenkinek Nagyon-nagyon Boldog Karácsonyt kívánok!!!!!!!!!!!!!!!! :))))) Én már kezdek melegíteni a hangulatra, reggel óta (na jó, 11kor sikerült felkenem) karácsonyi zenéket hallgatok, és dec. 24-e tiszteletére nem voltam hajlandó bemenni suliba. Gondolom ezért senki nem fog…..
claireinwonderland Újra itt 2010.12.21 11:24:00
Sziasztok! Úgy tűnik, elég nagy lemaradást kell behoznom, szóval gyorsan neki is látok… Kezdem ott, ahol legutóbb abba hagytam… Ja, igen, indultunk a csoporttal enni egyet! Nos, ez egész jól sikerült, az osztályfőnök nénin kívül velünk tartott „tingli”…..
Sziasztok! Gondoltam ahelyett, hogy huszadszorra is felmennék a facebookra, vagy hasonló értelmes időtöltést találnék magamnak, írok Nektek pár sort. Már ha olvassa ezt egyáltalán valaki, néha igencsak kételkedek benne…Túlságosan sok minden nem történt az utóbbi időben,…..
Sziasztok! Végre itt vagyok, és lelkiismeret furdalás nélkül ülhetek le a gépem elé… Ma ugyanis volt egy kisebb vizsga-féleségünk, és az utóbbi napokban csak ültem a könyvem felett, és próbáltam elmélyedni a kínai nyelv szépségeiben… Hát, nem mondom, hogy ez a…..
claireinwonderland 谢谢老师! :) 2010.10.28 11:48:00
Hát, ismét szia mindenkinek! Először is hatalmas elnézés mindenkitől, hogy októberben ennyire belustultam. Nem mintha nem történt volna semmi, amit meg akartam volna osztani veletek, de leginkább az foglalt le, hogy finom meleg holmikat szerezzek be, lévén itt is beköszöntött az…..
mi xiao qing 2010.11.09 05:07:33
@万博: Szia! Persze, hogy emlékszem rád, nem is értem, hogy lehet ez egyáltalán kérdés... Az pedig természetes, hogy segítek, szabad időm,mint a tenger! :)))))
mi xiao qing 2010.11.19 15:00:32
@万博: Szia! A Jenny's-t ismerjük, ha nagyon hiányzik egy kis hazai édesség íz, jól jön a csokis pudingjuk... :D Ha legközelebb arra járunk mindenféleképpen átadjuk üdvözleted. :D A tanárokkal már bajban vagyok, mert a 4 néniből, aki tanít, kettő idén kezdett... Van egy aranyos gomba hajú néni, ő tart egy olvasós órát, a másik pedig 口语-vel riasztgat... Neveket sajnos nem tudok mondani neked, azzal mindig is hadilábon álltam. De ha adsz valami támpontot, ott is mondok egy 你好-t a nevedben! :)))))
Hát igen, erre a bejegyzésre azt hiszem számítani lehetett, miután tegnap este valósággá vált az, amit én már évek óta mondogatok: Sebastian Vettel világbajok lesz egy szép napon! :D De miért is olyan nagy szó, hogy láttam Forma 1-es pályafutásom holtversenyben (2007, Brazília,…..
mi xiao qing 2010.11.19 14:55:03
@honda13: Szia! Köszi, hogy így gondolsz rám, tudod, milyen fontosak nekem ezek az apróságok! Igen, nem mindig írok, de azért próbálom frissíteni a dolgokat, amint van valami mesélni való!A skype címem anyumtól megszerezhető! Hát igen, sajnálom is, hogy kimaradok a karácsonyból, mindig kiteszel magadért!!!! Hajráhajrá idén is!
claireinwonderland Amelie Kínában 2010.11.10 14:26:00
Sziasztok! Mivel már sok helyről megkaptam, hogy nem igen frissítem a blogot, gondoltam ma nekiülök. Igazából nem is tudom, mit írjak nektek, csak úgy éljük a mindennapokat, hol több, hol kevesebb lelkesedéssel. Tegnap például már nagyon elegem volt abból, hogy folyamatosan csak…..
Sziasztok! Hát már lassan a szünetem vége felé tartok, gondoltam ideje lenne egy rövid kis bejegyzésnek arról, mi is történt az utóbbi egy hétben. Igazából ebben a 10 napban nagyrészt itthon pihentük ki a kínai lét fáradalmait, de azért akad mesélnivaló bőven! Kezdem akkor…..
mi xiao qing 2010.10.14 06:36:15
@XiaoHu: Igen, ilyeneket én is hallottam, remélem legközelebb nekünk is összejön a dolog... Qufu-t mi is terveztük, biztos, hogy nem hagyjuk ki!!!!
mi xiao qing 2010.10.14 06:38:03
@bozsy: Köszikösziköszi a VPN-t!!! Most már fb-on is megtalálható leszek... :)))))) És igen, tényleg jobban megszervezzük a következő utat, bár most a semmit tevés is nagyon jól tudott esni! :D
Sziasztok! Remélem mindenkinek tetszenek a képek, nem sok visszajelzést kapok Tőletek… Gondoltam nekiállok kicsit mesélni is, lévén nem sok kedvem van tanulni… Ma megvolt az első kalligráfia órám!!!!! Jelentem, nem derült fény arra, hogy eddig mélyen rejtőző…..
mi xiao qing 2010.10.07 07:02:25
@honda13: Hehe, anyukám biztos örülne, ha kimázolnám otthon a falakat... :D
A számítógép valószínű a képek nyomtatására kell nekik, bár ez nekem sem volt tiszta...
Köszi! Puszi
mi xiao qing 2010.09.30 08:12:33
@Numi, na mi? Numida!: Igen, már mi is próbálkoztunk, eddig nem sok sikerrel, de ami késik talán nem múlik...
mi xiao qing 2010.10.07 07:00:24
@XiaoHu: Köszi a segítséget!!! Csak az a baj, hogy én már nem vagyok corvinusos... De azt hiszem ezen az úton elindulunk valahogy...
claireinwonderland Kényelmesen 2010.09.26 07:33:00
Sziasztok!Ma csak egy linkkel készültem, nézzétek el nekem... Már megint beteg vagyok, fáradt, és tanulni sem ártana... :D Vannak olyan apróságok, amiket érdemes elmesélni, legközelebb akkor kaptok egy ilyen bejegyzést is, most azonban legyen elég pár kép Ji'nan-ról, a…..
mi xiao qing 2010.09.30 08:10:03
@Numi, na mi? Numida!: Hát kérlek szépen, ha már felmásztál odáig, akkor már biztos megérdemled, hogy az ott készült képet ki is nyomtassák neked... Gondolom én jó pénzért. :D Mi valahogy kibírtuk e nélkül is...
claireinwonderland Csak röviden 2010.09.20 16:32:00
Sziasztok! Most csak röviden, kép mentesen, hogy nehogy kimaradjatok valamiből…  Először is, sok gondolkodás után végül úgy döntöttem, hogy bőven elég lesz nekem a hármas csoport nehézségi foka is, bár hogy őszinte legyek, én egy három és felet kockáztatnék meg…..
Hát sziasztok! Elnézést, hogy már egy ideje nem jelentkeztem, de nagyon nehéz néha leülni, és összefoglalni, mi is történik errefelé. Mondjuk nem túl sok minden, inkább úgy mondanám, hogy minden nap valami kis apróság, ami feldobja a napjaim, vagy éppen kicsit lehangol. A…..
Hát ismét szia Mindenkinek! Már egy ideje nem foglaltam össze, mi is történt velünk, s nem is jelentkeztem, de sajnos nem olyan egyszerű itt netet szerezni. Mire például sikerült megbeszélni a portán, hogy kellene internet, kiderült, hogy valamiért az én gépemen nem működik, mert…..
Sziasztok!Megvolt az első igazi turistáskodós napunk, jól le is fáradtunk... szóval most inkább hagyom a képeknek a mesélést. :))) Sikeresen elindultunk a legnagyobb melegben, pedig nem is aludtunk túl sokáig. Bevállaltunk valami zsömlében-tükörtojás-féle reggelit, aztán…..
mi xiao qing 2010.08.28 18:38:11
@bozsy: Nem, nem csak a dizájn hasonló, az íz is az igazi! El is döntöttem, hogy ez lesz a mentsváram, ha már valami ismerős ízre vágyom... :)))))
mi xiao qing 2010.08.31 15:20:43
@Numi, na mi? Numida!: hát, azt igazán még nem magyarázta el senki... :D Még Magyarországon kaptam a lektoromtól a nevet, a mi szerintem a mikóból jon, és rizst jelent, a xiao qing pedig állítólag világoskék hajnal, de erre még rá fogok kérdezni... annyi, hogy a qing biztos a távoli hegyek kék színe... a részletek később, még csak egy hete vagyok itt, örülök, ha enni kapok :)))))