Regisztráció Blogot indítok
Adatok
durumdara

114 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
durumdara A kulcs az álság 2015.02.10 17:25:00
Carl Sargent, Marc Gascoigne - Fekete Madonna   ... Mire Taposó felajánlotta a harci kését, a liftajtók kinyíltak. Egy rakás fővárosi egyenruhát viselő rendőr állt a lift előtt. Még tömegoszlató pajzsuk is volt, és láthatóan komoly ellenállásra számítottak.Ha ez még…..
durumdara Mivel foglalkozunk? 2015.01.31 16:04:01
Poul Anderson: Az idő folyosói   - Azt hittem, az Őrzők nem építenek városokat - mondta Lockridge. - Nem is ők építették - felelte John tömören -, hanem mi. - Az embernek szüksége van a társai közelségére - magyarázta Mary. Lockridge zavarát egy ezüst tojás látványa…..
durumdara Házasság 2014.11.26 22:28:00
A házasságról     Ha egy férfi elcsábítja a feleségedet, legjobb bosszú, ha hagyod hogy megtartsa. David Bissonette   Házasság után a férj és feleség egy érem két oldala lesz; sosem néznek egymásra mégis együtt maradnak. Sacha Guitry   Mindenesetre nősülj meg. Ha jó…..
durumdara Hitelfenyegetettség 2014.11.22 20:18:12
Jack Vance - Démonpikkelyek   Amikor kifelé indultak, Yelleg és Malser félrehívta Cugelt. - Rendkívül ízletes ételeket választ, de az árak hihetetlenül magasak. Ha így folytatja, egész életében Twangót kell majd szolgálnia. Cugel csak nevetett, és kezével könnyed mozdulatot…..
durumdara Kérdésben a válasz 2014.11.18 22:43:00
John Caldwell - Káosz Szíve - részlet   Aztán ahogy jobban megnézte, még inkább elcsodálkozott. Igaz, a bőrtekercsen olyan papi varázsiatok szavai szerepeltek, mint holtak felélesztése, ördögidézés, védőszellem, tűz ellen védő mágia, beszéd a holtakkal meg hasonlók, de…..
durumdara Az "örökké" rettenete 2014.11.11 22:02:00
William Glendown - A lendhorni küldetés   – Mondd, lovag… – szólt kisvártatva Nathalie, miközben az ujja ráakadt egy vékonyka gyom szárára, és maga köré tekerte azt –, te sohasem szoktál félni a haláltól? Nelkher meglepődött a szavak hallatán. – Hát… hát nem is…..
durumdara Lehető és tehető 2014.10.06 19:38:00
Ursula K. Le Guin - A szigetvilág varázslója:   A mester szelíden, de komor tekintettel szólt Kóborhoz: - Gyermekként hitted, hogy egy mágus bármire képes. Ezt hittem én is egykor. Mindnyájan így voltunk. Pedig az igazság az, hogy amiközben nőttön-nő az ember igazi ereje,…..
durumdara Tömd a fejed! 2014.08.27 23:58:00
Dr. Ralph Bircher Szigorúan bizalmas ? A táplálkozástan titkos dokumentumai   Minimális táplálék: maximális életteljesítmény   McCay professzor kutatócsoportjának eredményei   A Wiad kutatóközpont (Stockholm) ikerborjú etetési kísérleteiből kiderült (lásd 103.…..
Nemrégiben érkezett hír a ritkaföldfémek visszatartásáról, valamint a hélium kifogyásáról.   Elgondolkodtató kezdet... Amikor már szépen lassan beindul az önző harc az erőforrásokért...   Hmmm...   Növekedni csak Valamiből lehet. Az Űrhajónk, a Föld véges…..
Miért is? (Körlevélből)   Kovács Jánost pontosan reggel 6 órakor ébresztette órája (made in China). Amíg a kávéfőzője (made in China) a reggeli kávét (product of Brasilia) csepegtette, lezuhanyozott, a hajszárítóval (made in Taiwan) megszárította a haját, a…..
Látunk-e egyáltalán?   Egy látáskárosult fiatal kamasz mesélte, amint épp átkísértem a zebrán-havon-pocsolyán-jégen: - A legdurvább az volt, amikor elütöttek. Nem is a baleset, mert azt megúsztam, hanem utána a rendőrök. Azzal kezdték: felírta a kocsi rendszámát? Majd…..
durumdara A szellem szándéka 2014.08.26 20:37:00
Carlos Castaneda - A végtelen aktív oldala   Don Juan azzal folytatta a magyarázatát, hogy abban a pillanatban, amikor valaki átlép egy sajátos küszöböt a végtelenben, akár szándékosan, vagy ahogy az én esetemben, akaratlanul teszi, minden, ami onnantól fogva történik vele,…..
Richard Gallagher: A halálra ítélt szakasz   Mazursky rosszul érezte magát és éhes volt. Szidta a háborút és azért imádkozott, hogy bárcsak érne véget a következő öt percben, noha tudta, hogy ez lehetetlen. A partraszállás napja óta látottak meggyőzték, hogy mindig…..
durumdara Közös(en) Nevező 2014.08.23 19:59:00
 A családanya 15 gyerek kíséretében belép a családsegítőbe. - Ez igen! - így a szociális gondozó -, Ezek mind a magáé? - Persze, hogy az enyimek - válaszolja enerváltan az anya, akinek már herótja lehet ettől a kérdéstől, majd odafordul a gyerekekhez, és kiadja a parancsot: -…..
durumdara A védelem ára... 2014.08.22 22:00:00
Carlos Castaneda - Egy másik világ kapujában - Elvesztetted a pajzsaidat.- Miféle pajzsokról beszélsz? Nem értem.- Azt mondtam, a harcos kiválogatja azokat a dolgokat, amelyek a világát alkotják. Megfontoltan választ, mert minden kiválasztott dolog pajzs, amely a felhasználandó erők…..
durumdara A rögtön számít! 2014.08.22 19:54:00
A. D. Mello   – Az élet nyugalma tönkretett téged – mondta a Mester az egyik kényelmes tanítványnak. – Csak egy szerencsétlenség menthet meg. Ezt a következőképpen magyarázta: – Dobj be egy békát egy forró vízzel teli fazékba, s abban a pillanatban kiugrik belőle. De…..
durumdara Újfajta gazdaság 2014.08.21 23:22:00
Slawomir Mrozek - Gazdasági csoda   Elutaztam egy kelet-európai országba, hogy az új gazdasági helyzetet kihasználva, gazdasági kapcsolatokat létesítsek.   Béreltem egy helyiséget, kitettem a táblát:   EXPORT-IMPORT   ... és vártam az ajánlatokat.   De nem jelentkezett…..
durumdara Tekintély-elvhűség 2014.08.21 22:46:00
Mikor a gyerekeimre rájön az öt perc, a régi, jól bevált járókát használom. Mikor lecsillapodnak, kimászom.   Hiszti Pisti(Child having tantrum in supermarket)    Hiszti Pisti ráfázik(Mother Takes Control of the Situation)   * * *..
...természetesen címke...   Emlékszem, annak idején, gyerekkoromban állandóan ezzel a kérdéssel nyaggattak a felnőttek. Nem érthették, hogy én minden akartam lenni. És főleg mindig az, ami akkor éppen izgalomban tartotta a fantáziám...   Hiszen erről szól a gyermeki lét -…..
durumdara Gyáva kutya élet 2014.08.21 20:58:00
Ismeretlen (körlevélben érkeze vala)   Egy indiai bölcs - Swami Buddharakita Teyra - szerint megdöbbentően fegyelmezetlen az európai emberek gondolkodása. Képzeletükben mindig az irrealitásokban kóborolnak. Vagy a múltjukon töprengenek, ami már nincs vagy a jövőjüket tervezik,…..
... és a nők addig-addig harcoltak a munkához való egyenlő jogért, mígnem a végén a háziasszony-anya munkakörök mellé ezt is nyakukba kapták!    ... és még mást is ...   Csernus Imre - A Nő A férfiak egy csomó mindent elvárnak a nőktől, miközben nem segítik őket.…..
 Carlos Castaneda – Egy másik világ kapujában – 15. fejezet   Don Juan utasításainak megfelelően két hónapon keresztül gyakoroltam a „világ hangjaira való fülelést”. Kezdetben roppant nehezen ment, és még sokkal nehezebb volt, hogy ne beszéljek magamhoz. A két hónap…..
Sheila HOCKEN: EMMA MEG ÉN - I. fejezet   EGY GYEREK, AKI MÁS, MINT A TÖBBI   Iskoláskoromig fogalmam sem volt arról, hogy nem látok rendesen.Homályos, bizonytalan képek és színek között éltem; mintha mindent fátyol borított volna. De azt hittem: mások is így látják a…..
A. D. Mello   A király sorba látogatta a nagy Zen-mester, Lin Csi kolostorait, és igen meglepődött, amikor meghallotta, hogy több mint tízezer szerzetes él ott. Meg akarta tudni a szerzetesek pontos számát, ezért aztán megkérdezte: - Hány tanítványod van? Lin Csi azt…..
durumdara Elkallódium - ok, okozat 2014.08.19 19:29:00
James Herriot - A repülő állatorvos   5. fejezet   Azt hiszem, arról jutott eszembe Wesley Binks és az az eset, amikor petárdát dobott a rendelő levélszekrényébe, hogy megláttam azt a londoni rendőrt, aki ujjával megfenyegetett egy komisz kölyköt. A petárda éppen a lábamnál…..