Regisztráció Blogot indítok
Adatok
meglivorn

0 bejegyzést írt és 234 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vízenjártam Szállj velem 2017.12.26 17:50:29
  – Na, húzz innen, Emi! Játssz valahol másutt! Zavarsz! Nem látod, most mélyen depressziós vagyok – motyogta Dezső, a varjú, és valóban lógott füle-farka. Emit nagymértékben megdöbbentette Dezsőnek ez a szokatlanul antiszociális megnyilvánulása. Először is, ez itt az ő kertrésze, még anya…..
Igen, ennek az adásnak múlt héten kellett volna megjelennie, de családozás és egyebek miatt mostanra csúszott, elnézést. Megérte várni rá, mert másfél órát beszélgettünk egy régi kedves vendégünkkel, Hancuval (akinek a gnóm WoW-karakteréről (Hunhancuki) nem találtam képet, szóval ha valakinek…..
Emlékeztek? A Google már tavaly is kedveskedett a Biztonságosabb Internet Napja alkalmával: nevezetesen egy gyors önvizsgálat után 2 GB plusz tárhelyet kapott mindenki, aki elvégezte az ellenőrzéseket. Idén is a "nyakunkon" ez a drága világnap - nosza, bővítsük megint a tárhelyünket! :-)  ..
Tegnap óta ettől égnek a vonalak minden fronton: a Zimperium szoftverbiztonsági cég egyik embere (emlékeztek talán, ők rajták össze a felhasználóbatát hekkerappot is)  elárulta a sajtónak, hogy bombahírrel készül a közelgő Las Vegasi hackerkonferenciára: olyan sebezhetőséget…..
IDDQD 30 éves az Amiga 2015.07.23 14:24:24
(A remek RetEmu blog gazdája, Sunsetjoy már írt a blogra egy Project Firestart-vendégposztot, ami nagyon jó volt, így örömmel vettem, amikor bejelentkezett, hogy megírná a mai Amiga-évfordulót (már csak azért is, mert a Gamestarnak én nemrég megírtam). Szóval az ő cikke jön most,…..
meglivorn 2015.07.26 14:41:34
@Celtic: Ugyan kb 20 éve nem foglalkoztam ilyen értelemben az amigámmal, de emlékeim szerint a valóban nagyon fapad CLI parancssor mellett már az 1.3-as Workbench-ben is volt egy Shell nevű verzió ami sokkal okosabb és használhatóbb volt (pl. pont az ilyen utolsó parancsok előhozása fel billentyűre és hasonlók).
Különös történet a Cyanogené: egyszemélyes szabadidős hekkerprojektből lett globális, közösségi hekkerprojektté, majd váratlanul milliárd dolláros szilícium-völgyi startuppá (ez nem költői túlzás: a cég értékét jelenleg egymilliárd USD-re becsülik). Ezzel persze…..
meglivorn 2015.03.26 10:17:14
@Darkcomet: Amikor megjött a Nexusom, semmi nem volt rajta. Igaz, a startup processben be kellett jelentkezni a gugli fiókba, de ez gyak. csak a playstore miatt volt lényeges. Nekem kellett a gmailtól a jutubon keresztül mindent felpakolgatni. Csak ami kell.
Ugyanígy, amikor utoljára CMet tettem fel, az is "tiszta" volt. Ahogy látom, a custom romok a mai napig úgy mennek, hogy recoveryben rom install, gapps install, reboot. És azért kiváncsi lennék az Xmillió CM készüléken hány olyan volt, ahol a gapps nem azonnal repül fel gyakorlatilag a rommal együtt.

A startup ötlete annak idején tetszett, mert van amiben egy cég jobb mint egy csapat önkéntes programozó (elméletben :D ) Az alapgondolat is szimpatikus volt hogy legyen egy független rom, amit a gyártók licencelhetnek, így nem a samu vagy sony stb. kezében van a frissítés egy-egy készülékre...
DE!
A tapasztalatom az, hogy amikor egy cég elkezd ilyen agresszív kismalac módra üvöltözni és marhaságokat beszélni, az mindig rosszul sül el, takargat valamit, és kiderül hogy szart se ér. Mert lehet hogy a profi bokszban trendi a trash-talk, de a végén azért ott is meg kell verni az ellenfelet...
Beszéljünk kicsit az okosórákról. Tim Cook is ezt tette nemrégiben a Goldman Sachs Internet és Technológia konferenciáján, ahol egy hosszú exkluzív interjú keretében sok minden más mellett végre beszélt kicsit az Apple Watchról is, hiszen tavaly szeptember eleje óta még mindig…..
Allview telefon még nem volt korábban a kezemben, ami persze nem csoda, hiszen a cég nem tartozik a nagy öregek közé, viszont komoly erőkkel igyekszik helyet csinálni magának az ismert brandek között. Két dolog miatt esett a választásom a P7 Xtreme fedőnevű telefonra - az egyik a…..
A tegnapi puffogásom után, amikor is kisütöttem, hogy a nagy csinnadrattával beharangozott androidos Nokia tablettel három apró gond van, miszerint: Nem igazán androidos (nem lesz elérhető rajta a Play Áruház és a Google szolgáltatások) Nem Nokia (a dizájn és a logo licenszét…..
Most még a régi viccet sem lehet idézni, miszerint : Jereváni rádiótól megkérdezték: -Igaz-e a hír, hogy Moszkvában a Vörös Téren Mercedesz autókat osztogatnak? Jereváni rádió válaszol: -A hír igaz, csak némi kiigazításra szorul. Tény és való, hogy a Vörös Térrõl van…..
Ha késve is, de bekapcsolódott Magyarország a Google Play áruház Filmek részlegébe! Pontosabban a Google elérhetővé tette áruházának filmes részlegét nálunk is. Bankkártyákat (feltöltés után) készíteni! A kategóriákon belül akár a legújabb mozifilmekhez is…..
Ahogy az már lenni szokott ilyenkor, forr az internet - legalábbis az androidos oldalon. Várjuk az új Nexusokat és az új Android-verziót. Tavaly még nagy hanggal vitatkoztam, hogy biztosan nem csinálja meg a Google, hogy rendezvény nélkül mutatja be az új készülékeket és a 4.4-es…..
Sokan jelentkeztetek a játékra, nagyon köszönjük a részvételt! És persze köszönjük a visszajelzéseiteket, meglepő módon nagyjából az derült ki, hogy pont azt várjátok tőlünk, amit alapvetően csinálunk - az olvasóink fele inkább friss, érdekes híreket olvasna, 20-20…..
meglivorn 2014.10.01 11:41:33
Rég volt posztunk az androidosok egyik kedvenc témája, a személyre szabás vonalán, pedig nincs is szebb, mint egy alaposan kimaxolt, egyéniségünket tükröző, gondosan megtervezett honképernyő. A telefongyártók persze mindent elkövetnek, hogy már eleve tetszetős látványt nyújtson…..
meglivorn 2014.09.02 18:14:53
Én a google laucherrel használom, Belle UI ikonokkal:
play.google.com/store/apps/details?id=com.daeva112.iconpack.belleui&hl=en

A sima szögletes nekem túl sok, a lekerekített sarok túl iphone :)
A kerek rendben lenne, de valahogy túl szimpla. Ezek az ikonok viszont pont jó középutat adnak, mindamellett kellően minimalisták és szépek.
Egy hibája van, sok appnak, aminek nincs alap ikonja (totalcommander pl.) zöld alapot ad, és van amihez nem passzol. Illetve emiatt kicsit jétszani kell hogy ne egyszinű legyen az ikonpaletta (így is folyton a dropboxra nyomok a quickpic helyett ^^°)
"OK Google" szól a varázsszó, amire az Android egyik legnagyobb fegyvere és fő fejlesztési iránya, a Google Asszisztens (angolosan Google Now) érintés nélkül megnyílik a csodára (és információra) szomjazó felhasználó előtt - már ha nem magyar az illető. Az Asszisztens ugyanis…..
meglivorn 2014.08.27 19:04:35
@piettro: Nálam Nexus5-ön az "Ok, Google" parancs akár a lockscreenről is megy (csak fel kell keleni a telót, feloldani nem). De nem tökéletes a dolog, a parancsvezérlás erősen esetleges. Ébresztést simán beállított, de telefonhívást nem sikerült kezdeni. Navigéciót elindította, de az előző kereséssel összefűzni (pont, ahogy a cikkben szerepel) nem sikerült.
Szóval, van ezen még mit finomítani, de mindenképp nagy lépés a helyes irányba, az biztos.
Van pár szakma, amely nevében és olvasmányélményeink alapján még benne van a köztudatban, de az elmúlt évtizedekben teljesen és maradéktalanul kihaltak, eltűntek. Ezekből adok most egy csokorra valót. Villamoskalauz Akárcsak a vasúton, hajdanában a BKV villamosain és autóbuszain is kalauzok…..
meglivorn 2014.08.14 13:22:51
@Feca: Mert régen a kalaphoz használt szőrt higany és ólomvegyületekkel kezelték, annak a gőze meg hoszú távon okoz mellékhatásokat :)

Az újpesti fényképészt többen emlegették, úgyhogy kihagyom, de itt még a lakótelepen is rendszeresen csengetnek be fazonok akik késeket és ollókat kunyerálnak élezésre.
Február végén még csak bizonyos készülékre volt hivatalosan elérhető a Google Now Launcher. A minap a Cég elérhetővé tette az összes eszközre, amin legalább 4.1-es android rendszer fut. A magyar nyelvű Playen "Google Asszisztens Indító" név alatt keressétek az…..
A hardcore androidosok és tech-fetisiszták most forduljanak el kicsit, szemérmetlen klikkfogó poszt következik. A Google Glass, mint azt tudjátok, egészen a közelmúltig kizárólag egy zártkörű "felfedezői" program részeként volt elérhető, ennek pedig az volt a célja, hogy ne csak…..
A Glu egy neves mobil játékfejlesztő cég, és korábban már kihúzták nálam a gyufát a gladiátoros Infinity Blade klónjukkal. Bár nagyjából megfogadtam, hogy többet nem nyúlok a cuccaikhoz, most, készüléktesztelés közben annyira a képembe tolta a Play a legújabb játékukat, a…..
A múlt hét egyik legnagyobb Google-bejelentése egyben a legkevésbé meglepő is volt: az Android Wear okosóra-rendszerről már nagyjából mindent tudni lehetett, ráadásul a Google maga adta ki az információkat, már hónapokkal a rendezvény előtt. Az egyetlen dolog, ami meglepetésként…..
Filmkocka Gyengébbik? Nem! 2014.06.27 10:31:48
Mindannyian Ellen Ripley lángszórója mögül bújtak elő, még ha az Alien hősnője előtt és után is bőven akadt példa fegyverrel hadonászó, verekedő hölgyekre a mozivásznon, avagy a szebbik nem csinos képviselői nem is annyira gyámoltalanok, ha bunyóról és zúzásról van…..