Regisztráció Blogot indítok
Adatok
barkó

47 bejegyzést írt és 802 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Annak ellenére, hogy azt mondtam, hogy a következő (ez) a bekezdés már a könyvről fog szólni, hazudtam. Meg kell szokni, hogy Királyvárban mindenki hazudik, és mindenki jobban csinálja Sansánál. A trónok harca a Tűz és jég dala könyvsorozat első kötete, valamint a tv-sorozat…..
 Mielőtt részletesen belemennék magába a Trónok harca világába szeretnék egy rövid és meglehetősen nagyszájú fejtegetést lefuttatni itt, az emberek és istenek előtt arról a néhány dologról, ami szerintem nagyon jellemző Martin világára. Ezek lehetnek jó, rossz dolgok is,…..
 Annak ellenére, hogy a könyvsorozatnak nem ez a neve, én ezt használom. És nem azért, mert a sorozat olyan jó - sőt, a sorozat szerintem kifejezetten gyenge és elrontott -, hanem azért mert jobban összefoglalja a történéseket addig, ameddig a könyv tart, mint a Tűz és Jég…..
A Könyvtár Krónikája Star Wars 2015.10.20 20:59:49
 Mi is a legjobb példája az emberei kreativitásnak? Hát, összességében a Star Wars nem annyira. Elég sablonos, annyira azért nem is király a története. Valószínűleg azért imádom annyira - mert hardcore eredeti-trilógia fan vagyok - mert fiatalon láttam, és úgy beépült az…..
 Bocsánatot kérek, mert ember vagyok! Bocsánatot kérek mert ember vagyok, és mint ilyen korlátolt, hiú, és felelőtlen. Az utóbbi időre nincsen mit mondanom. Az első két hét hiányzásom még "so-so" érthető volt, ez viszont már nem. Először lebetegedtem, aztán a gép romlott el,…..
  A csepeli Fidesz propagandagépezetében mertek nagyot álmodni és azt sulykolják az emberekbe, hogy 2 milliárdot spórolnak évente a korrupció megszüntetésével. Az elmúlt 5 év költségvetéseit átböngészve viszont úgy tűnik, az adatok egyáltalán nem támasztják alá…..
barkó 2014.10.02 18:32:06
@DFK: Ezt nem látjuk, csak halljuk. Kitől? Akinek a kampánytevékenység két dologból áll: befejezni az előző kormány munkáját és azt mondani, hogy ezt mi tettük (néha csak azt mondani, hogy mi tettük) és abból, hogy rágalomhadjáratot indítunk mindenki ellen. Emlékszem, hogy hogyan fordítottak ki egy baráti beszélgetést az április hatodikai választások előtt, hogy ezzel megrágalmazzák Szabó Szabolcs képviselő urat. És telefonon keresztül kezdték leadni. Ez az igazi kampány, nem?
  A Kirajzással ellentétben a Hűség illetve a Válaszutak nem próbálnak olyan hatalmas, mindent megrengető elméletekkel előrukkolni. Tulajdonképpen teljesen nélkülözhetők a sorozat szempontjából, bár az előzményükhöz hasonlóan van egy alapozó feladatkörük, amit be is…..
barkó 2014.08.21 18:59:19
@Bence1997: Nos igen, azok a Landós könyvek nem a legfényesebbek. megvan amúgy az a bizonyos élvezeti értéke, szóval nem volt rossz egyáltalán. Nem nagy dobás, de tényleg el lehet olvasni három-négyévente. Úgyis rövidek.
Igen, az a Szökevények lesz. Nem is tetszett, nem is illik a Star Wars -hoz, nem is illik a történetbe. Nem volt egy jó könyv, nem veszítettél vele.
  Mint írtam, problémám volt azzal, hogy mit is olvassak. Az utóbbi három napban kénytelen voltam filmekre specializálódni, mert egyszerűen nem láttam semmit a polcomon, amit olvasnék. És nem is volt, minden, amit olvasnék, már megvolt a közelmúltban, és minden, amit láttam nem…..
A mai történetem nem lesz vicces. Annál inkább lesz izgalmas, meghökkentő, elgondolkodtató, példaértékű. A minap esett meg Anyukámmal és kolléganőjével az eset (csak elmondásból ismerem a sztorit, nem voltam jelen). Világi békességben autókáztak az M0-ás autópályán a…..
16 éves koromban diákmunkát vállaltam a McDonald’s nevű intézményben. Ebben a néhány sorban szeretném összefoglalni az egy éves pályafutásom alatti érdekfeszítő eseményeket. (:)) Alapvetően szerettem ott dolgozni, mindig volt valami történés, jó volt a társaság és…..
barkó 2014.08.21 15:17:22
  Kiolvastam az Észak farkasait, és még azelőtt a másik két könyvet. Kicsit azért csalódott vagyok. Mármint, hogy négy nap alatt megint kifogytam. kellemetlen dolog, mert most tényleg megfeneklettem, hogy mit is olvassak. Valamikor áprilisban és májusban a Felesküdöttek-sagát…..
  Mint korábban már mondtam, nem olvastam még egyetlen Skandináv Krimit sem, illetve az író más műveihez sem volt szerencsém, éppen ezért meg is lepődtem. Amikor azt olvastam, hogy "krimi", akkor valami olyasmire gondoltam, mint egy Poirot, egy Sherlock Holmes, vagy éppen egy Columbo,…..
A kettes számú epizód. Remélem tetszeni fog. Íme...
  A Fejvadászok és a Szigorúan ellenőrzött vonatok már a múlté, valószínűleg holnapra elkészül az előbbi elemzése, utána szerda környékére megírom a Hűség és a Válaszutak elemzését is. A Szigorúan ellenőrzött vonatokkal sajnos még várni kell, mert elég rövid könyv,…..
  Hétfőn elmentem egy kicsit sétálni, és az utam elvezetett egy könyvesbolt előtt. Mivel szenvedélyesen szeretek olvasni, úgy gondoltam, hogy benézek, hátha van valami érdekes lehetőség. Ami azt illeti, találtam is néhány igazán ígéretes példányt, és mivel ez a dolog eléggé…..
  A Kirajzás egy egész ciklus kezdete, amely ad valamilyen előtörténetet az új trilógiának, illetve saját folytatásának. A Régi Köztársaság utolsó rúgásait, és Darth Sidious törekvéseit is jobban megismerhetjük ebből a könyvből. A szereplők elég kacskaringós úton jutnak…..
  Az utóbbi időben kicsit ráhangolódtam a különböző Star Wars könyvekre illetve az egész szériára, nagyobb általánosságban. Amit ebben a témában tudni kell rólam, hogy elég keményfejű SW rajongó vagyok, amit viszont teljes mértékben a régi szériára kell érteni. Bevallom…..
Üdvözlök mindenkit ezen a blogon.  Először szeretnék egy-két szót a motivációmról megejteni. Úgy veszem észre, hogy a mai világban meglehetősen a háttérben marad az olvasás, ami szerintem egy kifejezetten hátrányos dolog. Egy jó könyv szerintem minden olyan élvezetet képes…..
  Üdvözlök minden kedves bloggert. Barkó vagyok, bence új segédje. Előreláthatólag csak háttérmunkát fogok végezni mellette, és inkább tőle függetlenül fogom a saját SW történeteimet posztolgatni. Magamról annyit, hogy elég jártas vagyok az SW univerzumban (ezt inkább a…..
Tölthető a következő rész:Videó letöltés: Katt IdeHD letöltés: Katt Ide..
barkó 2011.02.24 15:25:19
@zilllosarkany: Bossk fajú fejvadászok? Trandoshanra gondolsz?
Azok egész véletlenül rabszolga-kereskedők. Max.
Úgytűnik, hogy a nagy misztikumnak még nincs vége, hiszen nem mással találkozhatunk majd a következő részben, mint Qui-Gonn Jin-nel... legalább is csak a szellemével. Jó kérdés persze, hogy mégis hogyan találkozhat Obi-Wan a mesterével, amikor a Sithek Bosszújában Yoda az, aki…..
barkó 2011.02.07 16:55:52
@Ruppi a medve: És? Megnézem, mert röhögök rajta.
@zilllosarkany: Én nem csak a Clone Wars ról CSINÁLTAM blogot, hanem az egész Star Warsról. És nem csak a csajok érdekeltek. Régen tetszett...
@baliviktor: A harmadik évad óta. Sőt még a második évad vége óta. Vannak jó részek, de túlnyomó részben a többi rész más csomagolásban, mint egy kritikus megfogalmazta...
barkó 2011.02.07 16:57:18
@DarkTerritory: Hát, ha jó alaposan megnézzük:

1. A jelek szerint nincs Admin
2. Nincs új bejegyzés
3. Nincs aki kommenteket szabályozzon, beírja az értékeléseket, stb.
4. Ellenben a látogatottság a csúcson van.
  Ide kérném az ötleteiteket, hogy miket értékeljek. Ha van valami, amiről szeretnél hallani egy jó kis kritikát, esetleg egy speciális véleménynyilvánítást, akkor nyugodtan és bátran írd be ide, én pedig értékelem. Szóval e-mail címeket elő, regisztrálj, és…..
barkó 2011.01.27 18:59:29
barkó 2011.01.27 19:01:12
@_Bornholm_: És megmondod, hogy hogyan dolgozol? Mármint, hogy hogyan csinálod, hogyan szeded össze, stb.
Ja és köszi.