Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jokkura

0 bejegyzést írt és 1109 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az új magyar feudalizmus egy különösen szép képe sejlik föl abból a levélből, amit a belügyminiszter váltott egy ellenzéki képviselővel: jönnek a tartományúr lovagjai, nincs szállásuk, hát kidobják a polgárokat a fogadóból. A fogadós meg reszketve olcsón adja nekik a…..
Vannak dolgok, amiket nem lehet elégszer elmondani, például azt, hogy mielőtt megvennénk egy használt autót, nézessük át egy szakemberrel, akiben megbízunk. Nem egy Nobel-díjas felismerés, de azért köszönjük Lászlónak, hogy reméljük mások helyett újra levonta ezt a…..
Viszik "az egész falat a picsába" - mondták, és így is tettek. Édesanyám (66 éves) vásárolt egy lakást, és elkezdte a felújítást, hogy beköltözhessen. A postaládában talált szórólap alapján hívta a Panel Star Kft-t nyílászáró-csere ügyében. Már az első pillanattól…..
Jokkura 2015.10.26 17:49:12
@kakukk11: keress egy másik országot
Jokkura 2015.11.01 13:47:20
@panelstar: "Csak minél gyorsabban, drágán, de minimális szaktudással!" ez a szlogen??
Az ablakot nem építjük, hanem BEépítjük , és gyártjuk, készítjük ,összerakjuk, esetleg.
1998 - ~ 2010 ilyennel foglalkoztam ( főleg faszerkezetekkel)
Aki kimegy felmérni az látja a légkondit ( egyezteti a megrendelővel annak ideiglenes leszerelését) vagy annyival kisebb szerkezet gyárt/rendel, hogy a legkondi ne zavarjon, persze a méretbeli különbséget eldolgozza kiegészítőkkel ,
látja a fűtőtestet és egyeztet a házzal , a tulajjal stb. annak áthelyezéséről, cseréjéről ,lábazásáról ..... anyámkínja.
A parkettát :
a.) vagy előre elvágja ,
b.) vagy visszapótólja és hiányt eltünteti kulturált módon.
A bejárati ajtó összepurhabozára nem tudok mit mondani az bárki tehette
Ez a szakma is iszonyatosan felhígult, mindenféle Áron* vállal olyasmit amihez gőze sincs
* BármiÁron, MindenÁron és FélÁron ; a három 'székely- mindenhezértek' legény , csak azoktól és a ezektől ( csak pont annyit csinál ,ami a minimumhoz kell és annyi tudásam gyakorlata sincs, hogy egy előre látható problémát megoldjon , v. időben kérjen sergítséget) védjen meg az Isten

A
Az alábbi poszttal eredetileg a Spart akartuk kutyázni, aztán mielőtt megjelent volna, olvasónk beszámolt a fejleményekről. Bár természetesen az említett üzlet összes dolgozója továbbra is sürgősen nézzen magába, azt is mondjuk ki, hogy a Spar kommunikáció remekül csinálja…..
Jokkura 2015.05.15 15:20:03
@igi1: olvasd el mi van a posztban írva; Spur válasza :
"Ezúton szeretnénk tájékoztatni arról, hogy az áruházaink szabályai szerint árreklamáció esetén, amennyiben az újságban meghirdetett ár, a polcon kihelyezett ár, vagy a rendszerben szereplő ár között eltérés mutatkozik, akkor az alacsonyabb fogyasztói áron kell értékesíteni a terméket"(hétköznapiasan ez egy törvény , keresd ki a cikkelyt)
szóval Se a spur, se a pénznyaló se a NAV nem írhatja át a törvényt.(max javaslatot tehet és benyalhat a bajuszkirálynak)
Ezek közül mind törvénykövetőek(nek kéne lenni). Törvényt csak a mélyen (le)tisztelt ház alkothat.
Még te sem.
Ha 299.- van kiírva ,akkor az 299.- (vagy annál kevesebb). Hiába makog a pénztárnok,hogy azt neki kell fizetnie, akkor is annyi. Ha sokat ugrabugrál, akkor kaphat a nyakába egy jó kis NAV kontrolt ,az többe fog fájni mindenkinek ,mint 100.-
Néni és bácsi a történet szenvedő alanyai, akik megváltóként tekintettek a bekrepált autóhoz kihívott autóklubos helyszíni hibaelhárítóra, aki némi panaszkodás meg nemakaródzás után egyáltalán nem hibaelhárított, hanem szépen lelépett. Angyal szerintem rég okozott…..
Zoltánnnak túlfizetése keletkezett a Vodafone-nál, amit több felvonásban és módszerrel próbáltak orvosolni. A dolog hatékonyságát csökkentette, hogy ahány operátor, annyi megoldást javasolt megoldásként. A legjobb rész amikor felmerül ötletként, hogy az 50 Ft-os számla…..
Jokkura 2014.08.04 15:37:18
Miért büntetik belső Erzsébetvárost? Sokan, sokat panaszkodnak Erzsébetváros Károly körút és Erzsébet körút közötti területének állapotai miatt. Vannak, akik a mulató negyed vendégei okozta éjszakai zajongás, vannak akik koszos utcák, vannak akik az elhanyagolt közparkok…..
Jokkura 2014.02.28 11:01:38
@Paula56: Wattamány ,egy karótnyelt,motyogó, önmaga árnyékától megijedő,orange-pártkatona.
@SemBoga: @radnaughty: meg nem erősített utcai infók szerint (pletyka) valami orási szórakozó/-tató létestmény készülödik oda (régen discó néven futott az ilyesmi)
@♔batyu♔: nem saját akaratukból mentek el, kipaterolták őket.
Amikor jó idő van (április eleje-oktober eleje) akkor itt is végig szoktak vonulni (legalábbis tavalyig) valami spricnis kocsival takaítók, néha sikerül is valamit csinálni ,hetente egyszer,ujabb módi szerint pénteken. Aztán érdemes lenne megnézni az eredményt hétfő hajnalban. A két körút közt a VII.-ben kb. 250-280 "szórakozó hely" /romkocsma van.Legalábbis ez tavaly juliusban volt ,azóta csak szaporodott---hajnali 4-6 óraig tartanak nyitva.
mindez az elmúlt 4 évben szaporodott meg ennyire. Még az iskola közvetlen szomszédságában is van egy itatóhely (délelőtt nyit).
Jokkura 2014.03.01 17:39:13
@Gjózsef: magasabb szinten is tudnak róla,nem akarják észrevenni,hisz PÉNZ ...(valakinek a zsebében)

Intezívebb takarítás,csak jobb időben.
Mondjuk ebben van valami,hogy mosást nem csinálnak olyankor ,amikor (naptár szerint)fagyhat. A bibi az ,hogy a naptárat nézik ,nem a valós időjárást.
Ezzel nem védem őket ,csak az objetívitáshoz hozzátartozik.
Ettől függetlenül,láttam seprűs embereket .... :) az eredményességét láthattad
Jokkura 2014.03.02 17:33:30
@Gjózsef: most ezzel mi a baj?? :D
szépen összekupacolták egy helyre ,ott már csak szaporodik és meggyöresedik a kidobott fenyő is.
egyébként én azt mondtam, láttam embereket seprűvel ,nem azt ,hogy sepertek is volna...
A botnetek is nagy erővel terjesztik azt a zsaroló programot, amely adataink elkódolásával fenyeget bennünket. Mit lehet tenni, ha egy ilyen kártevő bejutna a Windowsos gépünkbe? Erről rajzoltunk most egy szemléletes infografikát. Ennek az esélye jelentősen minimalizálható, ha…..
Jokkura 2014.02.07 13:47:10
@nemjogasz: ha tűz nem is tesz kárt benne, a tűzoltó biztos :)
ja igen én olvastam,hallottam,tanultam hogy több egymástól nagy (több száz km) távolságoban levő objektumokban kell őrizni mentéseket, de azok a nemzetbizonsági adatokra vonatkoztak...
@Hurrá Torpedó: sztem e gy mezei felhasználónak elég, ha az opredszer feltelepítése után csinál egy "szűz" mentést, aztán az adatairól 1-3-5 hetente (attól függ mivel dolgozik) csinál egy/kettőt/, mondjuk két helyre. Ha sok van ,akkor a csak a legrégebbit (amire biztos nem lesz szüksége) felülírja.
A legtöbb OTTHONi felhaszálónak mi van a gépén ,pár családi kép ,videó (ami potólhatatlan is lehet) ,azokat mentse gyakran,de azok nem több szz GB-k. A céges dolgokat(áltálában --nehezen is de pótólhatók), pl céges által finanszirozott külsőkre, DVD-re (estleg RW-re ). Sztem ez a csoda vírus sem tud egy DVD-RW-t önhatalmúlag felülírni.
Alig 2 nappal azután, hogy az interneten is elkezdett terjedni a Blaha Lujza téri kamuállványzat híre, csoda történt! Egyszerűen eltűnt az egész. Nem csak a két reklámháló, de a babakocsisok és kerekesszékesek életét megnehezítő állványzat is.  Ez most vagy azt jelenti,…..
Annyi furcsa helyettesítő járatot bemutató kép, link és komment gyűlt össze az Urbanistán, hogy gondoltam csokorba gyűjtöm őket. Mielőtt berzenkedni kezdenének a kukacoskodók, ez nem egy komoly lista - vannak valódi, megvalósított járatpótlások benne épp úgy, mint…..
Árpád kétszer is belefutott "véletlenül elírt" 86%-os leértéeklésbe a Booking.com keresőjén. A stockholmi Metro szálloda azonban nem szerette volna bebukni az üdülésük árát, ezért egyoldalúan törölték a foglallást. Kijevben ezzel szemben az ötcsillagos Hilton hotelben már…..
Kevin agresszív autobuszsofőrrel találkozott, aki megpróbálta megrágni a felszálló utasokat a busz ajtajával. A Kisalföld Volán szerint azonban technikai malőr történt: Kedves KVZRT! Remélem jó helyre küldöm ezt a levelet, ha nem, kérem továbbítani a megfelelő személyhez. A…..
Jokkura 2014.01.27 17:27:22
Naiv ügyfél kommunikációs nehézségekbe ütközött, amikor akciós Fagor főzőlapja hibásan érkezett. A márkaszervizt ugyanis átlagosan egy hét alatt lehet elérni: kizárólag az üzenetrögzítőn hagyott számon hívnak vissza egyszercsak. Az instant hibát végül 2 hónap alatt…..
Jokkura 2014.01.26 16:01:18
@Nattramn: érdekelnek még az elírások? itt van egy mókás: Origó címlap:
237 járművet vásárolna a rendőrség

A határőrizetre szánt autókért, teremjárókért 1,8 milliárdért fizetnének.
Megtalálta a rendőrség a japán világutazó Budapesten ellopott kerékpárját szombat délelőtt. András Tamás rendőr főhadnagy, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese elmondta: a kerékpárt egy XVII. kerületi piacon találták meg szombat…..
István úgy érzi, már nem vág a Telekom profiljában az ADSL-alapú internetszolgáltatás, mert sehogyse sikerül normálisan bekötni nála: Tavaly karácsony előtt gondoltam egy merészet - hogy ne legyen olyan egyhangú a életem :) - és elhatároztam hogy előfizetek egy Telekomos ADSL…..
Jokkura 2014.01.18 16:14:37
@hagyma: Nem mi megyünk a hurrikán övezetbe,hanem az jön errefelé :(
Jokkura 2014.01.18 21:16:55
@gabors: Úgy látszik az amerikai (USA) államporgárság megszerzésének egyik fő feltétele a gondolkodás és a logika erős leépítése (és még finoman fogalmaztam)[ hagyma erőszakos okoskodása]
Hurrikán valszeg tényleg nem lesz Európában ("keresztben" vannak a hegyláncok) ,de hurrikán erejű viharok --megnevezés kérdése-- már vannak, voltak és lesznek ,sajnos egyre több.
"Eredményét" illetőleg tök mindegy,hogy milyen elnevezésű 'valami' tarolja le országot.
Második alkalommal már nem azonnal mennek ki a másfél hónapon belül másodszor meghibásodó őrláng javítására a nonstop gázszerelők. Naiv ügyfélnek még 30 ezer forint benzinköltséget is fizetnie kellene, ha mégsem garanciális a problémája: Ha valaki gázszerelőt keres,…..
Jokkura 2014.01.15 17:38:24
@Panelproli: Egy gázos(gépész) sose fog neked nyomtatott áramköröket javítgatni.
Ő csak az új darab beszereléért vállal felelősséget.
Túl sok a gázproblámából adódó robbanás, tűz, ezért ahol tudnak kaszálnak eléggé el nem (?) ítélhető módón
Hát elég fura lesz az új díszburkolat a Váci utcában - írtam pár napja az első képekről, amik megjelentek a neten a Párizsi utcáról. Pedig akkor még nem is sejthettem, hogy lesz ez még cifrább. Azokra a képekre, amiket Viktor küldött nem elég kifejező szó már a "fura".…..
Jokkura 2014.01.06 09:58:36
@Onlooker: Nyugatra?? az én/mi pénzen/k/ön ?? az ónbányába 30 évre !
Persze amíg biztos az állami/önkörmi jövedelem addig ilyen lesz a munka is . A tíz körmükkel szedetném fel és 2 hétig álljanak ott ,nyakukban tábla : ezt csináltam én (tervező ,kivitelező, jóváhagyó) neve, címe-- a ti pénzeteken!

Lukasenkó joggal röhög rajtunk .Próbálnák meg ezt demokratikusabb diktaturában ,úgy menne a kivitelező, a tervező a munkatáborba,mint a sic.
De nálunk ,még jutalmat ,kitüntetést is kap ezért,milyen anyagtakarékosan és kreatívan oldotta meg 12x összegből.
Jokkura 2014.01.06 11:19:41
@vdkvdkvdk: Ideiglense munka(teület)határ ,nos jó elfogadom...DE Kőzetvágóval( azzal az orbilálisan vísitó géppel ami vág mindnet gránitot,betont,stb...) EGYENSEN elvágni a régit (!),az újból csak pár darabot kell hozzáigazítani, és a pár mm rést pl. bitumennel, sóderrel kitölteni. A köv ütemben max a vágott újat kell lesejtejtezni, ha nem lehet szélekre beigazítani.
És máris kulturáltabban néz ki. De ehhez nem miniszteri diploma kell ,hanem józan munkásész és olyan iparos aki tisztességesen szeret dolgozni és emelet fővel vállalja a munkáját(mindegy cigány vagy székely ,vagy sváb). ÉS még nem kerülne többe
Nem akartam elhinni - valójában persze tudtam, hogy igaz, és a Hírcsárdát megint jócskán túlszárnyalja az élet - a hírt, miszerint a kormány emlékművet állít Magyarország 1944. március 19-i német megszállásának. Megvártam, míg kijön az online Közlönyben, és hát igen,…..
Jokkura 2014.01.04 23:13:09
Hm...
valami nagyon nem ismert/részben ismert, és azon rúgózni és anonim módón egymás torkának esni ...olyan magyarosch internetes feeling .
csak egy pici kis dolog : nem ruszkik ,hanem szovjet ( a "ruszki" csak egy népe volt a SZU-nak,igaz 'vezető' és az orosz nyelv volt közös) A vezetőjük --Sztálin-- sem volt orosz--hanem grúz exvonatrabló.
És hogy ez az ország(Mo.) ,a háború után, kihez kerüljön ,azt a teheráni, jaltai konferencián alkudták meg a "Hármak". Ergó,hogy Horthy ki akart ugrani ,de az angolok felé ,az már egy döglött dolog volt.
A hitleri német megszállás ,pedig előőre el volt rendezve ,csak a konkrét idő nem volt fixálva, indok kellett.
A népirtások oda és vissza a háború járulékos dolgai ---SAJNOS !
~ 70 évvel később ,személyes sérelmeket --ÁLLANDÓAN-- felhánytorgatni ,olyan gumicsont jellegű,mint a holo...izékre való hivatkozással a folyamatos pereskedés, kárigény
és még egy apró szónóki kérdés : A II.vh idején melyik állam/hatalom hatolt be erőszakkal,fegyverrel (azaz háborút indukálva) a másik területére ELŐSZÖR ? (gondolok itt elsősorban a keleti nyit... izé offenzivára)
egy ilyen micsodát arra a térre ,ilyen elnevezéssel --számomra tökéletesen tükrözi ennek az ország vezetőinek a politikáját, rövidlátását.
De ,mint egy nálam sokkal műveltebb ember mondotta volt : minden állam olyan kormányt kap/választ magának, amilyet megérdemel.
ezek csak tárgyilagos észrevételek, nem kérek senkit semn,hogy ugorjon a torkomnak , pláne egy két erősen "hithű" nicket
Október óta tudósítunk a Négy Évszak Hővédelem Bt. fel nem szerelt redőnyeiről és elsikkasztott előlegeiről. Decemberben valaki már megtette az első feljelentést, úgyhogy a többieket is csak arra tudjuk biztatni, hogy legalább a cégjegyzékből toljuk ki ezt a "vállalkozást".…..
Jokkura 2014.01.03 15:21:21
@hagyma: akácból nem szokás redönylécet gyártani :)
Kicsit megszaladt a pénztárgép a Club Zeittben, amikor a repülőtéri közértnél 18x drágábban merik adni ezt a cuccot. Megvan az új Frizzante? Ehez nem hiszem, hogy kell kommentár.  Vérlázító! Egyébként egy török ember panaszkodott a repülőtéren nekem, hogy hogy járt,…..
Jokkura 2014.01.01 11:22:19
@Reggie: ha valamit ' 0' -val szorzol akkor az mennyi is lesz?
1x drágább = ?
2x drágább = ?

Nem baj, Újév van :)