Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Makifej

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Töretlenül népszerű a városba nem járó gazdag budai anyukák körében a Déryné, amit étteremnek erős lenne nevezni, inkább olyan, erősen dizájnolt helyiségről van szó, ahol az ember megmutathatja magát és az új ruhadarabjait, és mellékesen közepes minőségű élelmiszert,…..
Makifej 2010.10.21 22:52:17
Na jó, ezt már nem hagyhatom szó nélkül!
Először is: mindenki hőzöng, mert a fák ki lettek vágva az utcában és persze ez biztos az étterem miatt van és mekkora szemetek ezek! Persze...
Érdekes, azt soha senki nem említi, amikor idén kidőlt az egyik fa az utcában és összeroncsolt egy autót. Kész szerencse, hogy mindez éjjel történt és nem nappal esett pl egy nénire, aki mondjuk épp az utcában lévő idősek otthonából tipegett ki. A fák egy része már öreg volt és beteg. Akkor vágják csak azokat ki ami rossz, a többi meg maradjon?!? Szépen nézne ki... Ültettek helyettük újakat, amik egyelőre lehet, hogy kicsik, de egyszer majd megnőnek. Pont úgy, mint azok, amelyektől most meg kellett válnunk. Mit kell ezen kiakadni?!? Elájulok!!!
Másodszor: A kenyér és vaj tudomásom szerint a Miniben és a Dérynében is ingyen jár. Talán ha még extrát kér az ember, azért kell fizetni pár száz forintot. És most egy olyan kenyérről beszélünk, ami frissen sül, mielőtt az asztalra kerül és az étteremben üzemelő pékségben készül... A salátáknál biztos félreértették egymást, mert ilyenekért szinte mindig mindenhol fizetni kell, nagyon meglepő lenne, ha nem. Ja, és a két hely egyikében sincs tudomásom szerint saláta 600 forintért...hmm... Jó fej/rossz fej felszolgálók pedig mindenhol vannak, ezen változtatni nem nagyon lehet. Ilyenek az emberek. Olyat senki nem tud csinálni, ami mindenkinek jó, ezt lássuk be. És néha a vendégek is borzasztóak és szerintem ez a szimbiózis csak akkor lehet jövedelmező, ha mindkét fél normális próbál lenni. Pl. ha a vendégnek problémája van, miért nem szól? Ott, akkor, rögtön! Elvitte a cica a nyelvét? Persze blogba írni tud... :( Az ilyen helyen dolgozók többségének igenis fontos, hogy mit gondol/csinál/mond a vendég. Nem viccből vannak ott, nekik is családjuk és gyerekeik vannak, akiket el kell tartani. És ha valami jogosan nem stimmel és ezt valaki szóvá teszi, tuti mindent el fognak követni, hogy végül is jó szájízzel távozzon. Tévedni meg amúgy is emberi dolog. Szólni is. Korrigálni is.
Ha a felszolgálóval szemétkedik a vendég, az persze teljesen rendben van, hiszen, mint tudjuk, ő a vendég, neki mindent lehet! Persze. Én is voltam anno felszolgáló, én tudom, milyen az... Ki is készültem elég hamar, minden tiszteletem azoké, akik ezt sokáig bírják. Főleg, amikor tényleg a jól képzett profi és kedves (van jópár ilyen!!!) felszolgáló mindent megtesz a vendégért, aki mindennel nagyon meg van elégedve (ezt az erre irányuló kérdésre el is mondja!), a számla kézhez kapásakor mégsem ad borravalót, mert nem szokott, vagy épp olyanja van, vagy mégsincs megelégedve. Tehát hazudott?!? Akkor most elárulok egy titkot: a legtöbb budapesti vendéglátó helyen a felszolgálók és pultosok fizetése sokszor csak a jatt! Értik? És teljesen mindegy, hogy Pest, vagy Buda, vagy puccos, vagy nem. Ez volt/van/lesz. Tessék ezt már megjegyezni! Jobb lenne, ha alapból bele lenne a számlában? Akkor meg az lenne a baj... Milyen jó is lehet, ha úgy megy haza az ember, hogy dolgozott lelkiismeretesen, mégsem kapott semmit, mert a vendég valamit félreértett, nem szólt és végül nem adott. Kellemes érzés. Persze ezeket a százalékokat sokszor a felettesek nézik és ez alapján ítélik meg az elvégzett munkát. És ha a számok rosszak...ugye nem kell tovább magyaráznom?!?
Csak szerettem volna, ha a másik oldal és megszólalna egyszer végre. Lehet felháborodni, meg hőbörögni, de ez van. Vagy talán még bele is lehet gondolni. És akkor nekem már megérte... Nem szeretem, ha az emberek veszekednek, egymást okolják, folyton mindenki mindenkit utál. Senkinek nem könnyű, ezt értsük meg. Mindennek megvan az oka...
Mindenkinek további szép napot.
Több, mint fél éve élek Londonban és azt kell mondjam, hogy nem bántam meg a váltást. És respect Joey-nak, akivel egy napon indultunk világgá, azzal a különbséggel, hogy Ő nagyobbat álmodott, és Ausztráliában kötött ki. Magam részéről túl vagyok az ünnepeken, bár itt még…..
Pár képet felteszek veygesen. Majd szelektálom, de most ezeket találtam 2009.09.02 án így alszunk: Egy elég közeli :)                                          Tudunk mi úgy is aludni,…..
8 óra után ébredek. Telefonom lenémítva úgy, hogy csak Bea tud elérni. Megnézem riadtan, hogy üzent-e vagy sem. Üzenek neki, hogy jó reggelt... Nem vártam választ. Valószínűsítettem, hogy még alszik, mivel teljesen ki lehetett készülve. DE megcsörrent a telefon :) Egy fáradt…..
Jó reggelt! :) Alig aludtunk. Ez több okra vezethető vissza. 1. Nem szoktunk éjfél előtt soha lefeküdni 2. Hajnalig pakolásztunk a bőröndbe, hogy minden rendben legyen a korházban 3. Bea hajnali 2 kor küldött el valami szerződéstervezetet email-ben, hogy ha szül véletlenül akkor ne…..