Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hajas Balázs

0 bejegyzést írt és 95 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Három éve zajlanak a munkálatok az Uzipov lemezén, most pedig a budapesti noise rock zenekar elérkezettnek látta az időt, hogy bemutasson róla egy új számot. A Mintha zuhannál Schram Dávid felügyelete alatt készült és a supernemes Kubányi Bálint dobolta fel, igaz, azóta…..
Hajas Balázs 2013.09.27 10:17:47
Ugyan a hatvanas években nagy- és dédszüleink még az Omegát is zajnak minősítették, a valódi zajzene magyar gyökereit leginkább a Tudósok munkásságában érdemes keresni. Dr. Máriás zenekarának groteszk, abszurd világa áll talán a legközelebb a hazánkban éppen szárnyait…..
A dobos megint berúgott éjjel és nem veszi fel a telefont? A basszusgitáros késik a próbáról másfél órát? Az énekes egy pöcs? Sebaj, itt egy zenész, aki megmutatja, hogy az olyan kifejezések, mint a "zenekar" vagy a "társak" a mai világban nem jelentenek már semmit és nem is…..
Hajas Balázs 2013.07.18 13:22:51
Itt a harmadik klip David Bowie legutóbbi albumáról, de ebben nincs se Gary Oldman, se Tilda Swinton, helyette csak az előadót láthatjuk gitározni egy üres folyosón. Enyhén szólva nem éppen egy mozgalmas videó és kicsit olyan érzésünk van tőle, hogy ha levennénk a zenét és…..
Hajas Balázs 2013.07.16 12:41:01
@sajó d.: Na, nem kell azért felkapni a vizet. vagy valaki ezért téged fizet? Gondolom, kollégáiddal együtt pusztán lelkesedésből írsz, mert azért, hogy fizetést kapj valami színvonalat is fel kellene mutatni :-)
(Fotó: Ragnar Singsaas) Magyarország csütörtök este megnyugodhatott. ByeAlex bejutott az idén Malmőben megrendezett Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe. Azt, hogy ez az egész esemény jó vagy sem, érdekes vagy érdektelen, mindenki döntse el maga, ez a poszt most nem erről…..
Hajas Balázs 2013.05.18 14:49:02
@Hegyi Zsolt: Én véletlenül pont láttam ezt a tévében és az első reakcióm az volt, hogy bizony ez hamis. Úgyhogy nincs semmi baj ezzel az "illusztrációval".
Még december elején írtunk róla, hogy egy rakás veterán legendával készít kalózdalokból álló válogatásalbumot Johnny Depp, és most az NPR-nek hála egy új dalt is meghallgathatunk a Son Of Rogues Galleryből, méghozzá Tom Waits és Keith Richards közös számát. A Shenandoah egy…..
A történelem során ismerünk jó pár segélykoncertet, amelyek az évek múlásával kultikus státuszba emelkedtek, legyen szó a Concert For Bangladesh-ről vagy akár az első Live 8-ről. Talán nem túlzunk, amikor azt mondjuk a mostani 12-12-12 New York-i szuperkoncert is azzá válhat…..
Hajas Balázs 2012.12.14 12:52:09
@takács bálint - zsebtévé: Hát, be kell vallanom, hogy nem igazán kedvelem fő zenekarát, a Foo Fighters-t, mondjuk a Them Crooked Vultures sokkal inkább bejött.
Az viszont vitán felül áll, hogy ez a pasas állati jó dobos, s tulajdonképpen még gitáros-énekesnek sem rossz :-)
Mark Lanegan Band @ A38 Hajó, 2012.11.22 Mark Lanegan, Kurt Cobain régi haverja, akinek Screaming Trees nevű bandája volt az egyik gyógyszer egy rég levonult világban, a minap a hajón koncertezett, és nagyon tudta mit csinál. Végtelenül profi és tudatos színpadi show-men az ürge,…..
1962. július 12-én, napra pontosan fél évszázaddal ezelőtt, történetesen szintén egy csütörtök este különc társaság gyülekezett a londoni Marquee klub előtt, hogy megnézze egy bizonyos Rollin’ Stones zenekar bemutatkozó koncertjét. A világ most egy napra ismét Stones-lázban…..
Mi az amit a karszalagunk után először megkaparintunk a Szigeten? Nem, nem az első korsó sör, (bár ezt valószínűleg sokan cáfolnák), hanem a programfüzet. Tegye fel a kezét, aki volt valaha a Szigeten, és nincs otthon neki emlékben legalább egy programfüzet! Így a huszadik Sziget…..
Ahogy azt már megtapasztalhatta Budapest is, a Deerhoof baromi jó élőben, ami mellett nem is túl meglepő, hogy az art rock zenekar végre kiadott egy ezt megörökítő albumot is. Ami még jobb nekünk, hogy a 99% Upset Feeling névre keresztelt koncertlemezt teljesen ingyen letölthetővé…..
Csütörtök délelőtt a Pannónia stúdióban tartott rendhagyó sajtóbeszélgetésen jelentették be, hogy a már egy ideje terjedő pletykák igazak, Geszti Péter valóban visszatér a magyar zenei életbe, és ez nem csak a Sziget mínusz egyedik napján való fellépést jelenti, hanem új…..
B-oldal Geszti-nap a Szigeten 2011.04.21 07:36:00
Pár napja már lehet a neten olvasni a még nem megerősített hírt, miszerint a Sziget mínusz egyedik napján Geszti Péter csapatai, az Első Emelet, a Rapülök és a Jazz+Az lép színpadra.Eme posztot már tegnap meg akartam írni, nyilván első felindulásból lehet más hangvétele lett…..
Hajas Balázs 2011.04.21 13:00:36
A Kispál és a Borz történetének a 2010-es Szigeten lett vége. Lovasi Andrásról sejteni lehetett, hogy a Kiscsillagba menti át kreatív energiáit, viszont ma a zenekar könnyedén felismerhető gitárjátékát szállító Kispál András is újrakezdi a koncertezést. A Velőrózsák…..
A Rolling Stone magazin nemrég megkérdezte az olvasóit, melyek szerintük az 1980-as évek legjobb lemezei. Az eredmény nem túl meglepő, de azért pár dolgot a szerkesztőknek is meg kellett magyarázniuk: a Clash London Callingjának szereplése például vitatott, hiszen a lemez…..
Hajas Balázs 2011.04.01 12:48:30
Lázár Tibort eddig a Zagar vagy a Bootsie Quartet dobosaként ismerhettük, de most kiadta első saját lemezét Occam név alatt. A My Rorschach címet kapó albumról, filozófiáról és a zenei üzenetekről beszélgettünk. Évek óta dobolsz a Zagarban és DJ Bootsie mellett is, most…..
Hajas Balázs 2011.03.29 12:03:13
Az angol zenekar jelenleg új lemezét készíti James Ford producerrel, ezért is meglepő némileg, hogy derült égből villámcsapásként megjelent egy új dal a csapat hivatalos oldalán, amelyet alább meg is lehet hallgatni illetve nézni, ugyanis videó is van hozzá. Elöljáróban annyit,…..
Hajas Balázs 2011.03.06 10:33:13
  Bár fenntartom, hogy Elvis Presley nagyjából ugyanazt jelenti a zenében, mint Marilyn Monroe filmművészetben, megismerve 56-hoz fűződő viszonyát, el tudom fogadni, hogy közteret nevezzünk el róla. Szavazni ugye itt lehet, hogy melyiket. Bár az 56-osok tere nem szerepel a listán,…..
Hajas Balázs 2011.03.04 13:51:16
@Huffington: Bizony, bizony... Tessék csak a Tecsőn megnézni néhány Elvis koncertfelvételt. Utolsó éveiben talán már nem alakított mindig fényesen, de a hetvenes évek elejéig zseniális előadó volt. Az persze más kérdés, hogy repertoárjának nagyobb része sajnos gagyi dalokból állt.
Ja, legyen Elvis tér Budapesten. Rock and roll!
Igaz, hogy már egy ideje nem működött aktívan, de most hivatalosan is bejelentették, hogy feloszlott a White Stripes. "A feloszlás oka nem a művészi különbségekben keresendők, vagy abban, hogy nem akarnák folytatni, esetleg egészségügyi problémáik lennének, ugyanis Meg is…..
Több rádiós forrásunk is megerősítette, hogy valóban a "Felhők jönnek Magyarországra" sor miatt tiltotta ki Koltay Gergely intendáns az MR2 lejátszási listáiról a Pál Utcai Fiúk új, Balatonszepezd című számát. Koltay a Népszavának nyilatkozva tagadta ezt, és a…..
Hajas Balázs 2011.02.02 17:28:28