Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aleka

28 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fenntartva a kis tradíciómat (példának itt a tavalyi), idén is élőben végigblogolom az Oscar gálát. Idén az a nehezítő körülmény van, hogy a műholdvevőm, aminek segítségével szoktam nézni a közvetítést (a német ProSieben csatornán), egy jó ideje önállósította magát.…..
Keressétek fel ezt a bejegyzést hétfő hajnalban olyan 2 körül (korábbi évekből okulva fél 3-kor kezdődik az igazi show) Itt fog minden frissülni és itt lehet hozzászólni :) 2:04 Szép jó reggelt mindenkinek aki már itt van :)2:05 Én a Pro7 csatornán követem idén is az…..
Hát ez most egy nagyon érdekes, és a blog szempontjából igencsak rendhagyó bejegyzés lesz. A helyzet a következő: Hosszú évek óta rendszeresen írok képregény forgatókönyveket, kiötlök különböző történeteket kifejezetten képregényre. Viszont borzasztóan pocsék…..
Aleka 2012.10.31 20:40:27
@Rolika35: Én nem szeretek kommentekre ugrani, avagy reagálni blogokon, de ezúttal kivételt teszek.
Nem tudom melyik ízlésformáló és véleményformáló blog, avagy médium alapján tájékozódsz, de amit itt levezettél az a legbeszűkültebb vélemények gyűjteménye volt.
Kezdjük ott, hogy nem értesz ahhoz, amiről beszélsz. Nem találtál még komoly képregényt? Szerinted emiatt az egész képregényipar komolytalan. Nem lehetséges, hogy csak a képregény-ismerted szűkös? Ez alapján úgy gondolom körülbelül láttál pár Pókember és Batman kiadványt. Csak tudod a DC/Marvel óriásokon kívül is léteznek képregények, bele sem merek menni hány független alkotás születik napjainkban az Image(Walking Dead!, Grils, Invicible), IDW(Locke and Key!) és egyéb berkekben. Viszont nem is kell ilyen messzire menni, hisz a képregény, mint kultusz mégiscsak a mainstreamnél kezdődött. Vegyük csak a DC-t és azokat az írókat, akik megváltották a képregényipart és elhozták az igazán komoly felfogást. Alan Moore, Frank Miller, Grant Morrison, Neil Gaiman. Ott van a Watchmen, ami büszkén ékeskedik a TIME Legjobb Regényei között. A Dark Knight Returns, vagy a Year One, amik a formabontó narrálással és a társadalom kritika legmélyebb bugyraival sokkolták az olvasókat. Avagy a Vertigo leágazás, ami a DC felnőtt-képregényeinek kiadásaiért felelős, mint például: Y, az utolsó férfi(nézz utána a történetnek); The Invisibles, Neil Gaiman Sandman-je(nem a Pókember ellensége!).
Ezenfelül, pedig a képregényipar illusztrált alakja pont a művészetek-egyesítését és megférését hivatott képviselni. Ennyi erővel, ha nézel egy filmet a mozgóképre figyelsz, és ez mennyire komolytalan... Mennyi képregény-esztétikával foglalkozó könyv részletezi a képregényrajzolás művészetét, mennyi narratíva rejlik a képek elrendezésében és a képkockák egymáshoz való viszonyában, avagy elhelyezkedésükben! Szinte megfogalmazni sem lehet mennyire komoly és összetett folyamat egy képregény összeállítása. Természetesen van a két szuperóriás, és a modern havi kiadványok, amelyekben nem feltétlenül kell keresni a szimbolikát, de engedtessék már meg, hogy ezektől elvonatkoztassunk.
Ezenfelül, bizonyított tény és statisztikai alapú megállapítás, hogy jóval több 30 év feletti olvas képregényt, mint azalatti! A képregény már évtizedekkel ezelőtt felnőtt és kilépett a bárgyú Golden Ageből, amely korban csupán a közízlés által formált és mindenféle komolyságot mellőző kiadványok születtek, hiszen mégis az 1940es években születtek a legelső kiadványok! De még a komolytalan szuperhősöktől is elszakadt, hiszen rengeteg képregény folyamodik a személyes drámák bemutatásához és a "rasszizmus-szuperhős lét" különös párhuzamának ecseteléséhzez(gondolj csak az X-menre, amelyben az X-génekkel ellátott embereket az egész világ elítéli és mocskolja. Ismerős?)
Persze én sem olvastam még sajnos minden kultusz-képregényt és természetesen nem tanultam az esztétikáját, és nem is akarom a véleményedet megváltoztatni, de ezúttal képtelen voltam szemethunyni egy ilyen vélemény melett.

Amúgy, hogy egy kicsit a poszthoz is szóljak, magam is írtam már és rendeztem be képregényt, sőt még az én felemás rajztudásommal is illusztráltam, de sajnos nem hiszem, hogy valaha is továbblépek ennél. Viszont szurkolok, hogy legyen jelentkeződ!:)
Aleka 2012.11.20 07:22:34
@Rolika35: Láthatóan fogalmad sincsen arról, amiről értekezel, így teljesen értelmetlen. Nem, hogy képregényes viszonyítási alapod nincsen, de példával sem tudod alátámasztani véleményed.

Amit a Watchmenről írsz az, pedig külön vicces, lévén az szűrhető le belőle, hogy vagy nem láttad, olvasni nyilván nem olvastad, vagy egyszerűen nem értetted. Ajánlom figyelmedbe a végét, amelyben Ozymandias áldozatával végső összefogásra készteti a reflex-szerűen menekülő emberiséget, utópiába sodorva ezzel őket. Ha ez nem társadalmi megoldás, akkor nem tudom mi.

A dilettáns vélemény kifejezésről, pedig idővel igyekezz leszokni, mert bár még nagyon fiatal vagy, az senkinek sem jó, hogy objektív felhanggal szólsz valami általad homályosról. Később egyszerűen csak ki fognak nevetni érte, mint Puzsér Róbertet a Mokka után. Egyelőre senki nem várja el tőled körmönfont véleményeidet.:)
Aleka 2012.11.22 23:49:41
@Rolika35: Leginkább azért írtam, úgy ahogyan, mert láttam, hogy utolsó kommentedben azt állítod érted a "mi" kommenteinket, mégis az enyémre reflektáltál leginkább negatívan. Utólag is elnézést, ha túl személyeskedő voltam.

Nyilvánvalóan egyénfüggő az, hogy kinek mi hat nagyon mélyen. Számomra a Watchmen nagyon sokat adott, talán valamivel elfogultabb vagyok vele kapcsolatban, de a kihegyezett társadalomkritikája vitánfelül elismert.
Aktuális utolsó kommentedben szintén kimondatlanul is nekem címzel sorokat. Ha szabad választ írnom, rengeteg példát írtam első hozzászólásomban, amikkel mind-mind fontosabb címekre próbáltam felhívni a figyelmed, hátha te is utánanézel egy kicsit a témának, mielőtt még jobban beleásod magad. Arra válasz kommented csak a rasszizmus-témában érkezett, amelyet te még nem tapasztaltál. Ez viszont nem jelenti azt, hogy nem egy létező társadalmi fekély és civilizációs probléma. Természetesen második kommentem rögtön törölte az előzőeket és így lett ez: "viszont ahhoz erős példák kellenek. De ha csak azért írnak sokan hogy azt mondják hogy dilettáns a véleményem". Az első hozzászólásom példái, azonban továbbra is állnak, ha esetleg úgy érzed elásnád ezt a képzeletbeli élcelődős csatabárdot, akár utána is nézhetnél párnak.:)

Puzsér Róbertnek a véleményét, pedig általában meghallgatom és tisztelem is, de nyilvánvalóan nem lehet mindenben igaza. Persze, hogy többre vitte, hisz sokan hallgatják mondanivalóját, viszont azt Te sem tudhatod, hogy Nálam vagy akár Nálad több ember-e.

Az, hogy vártad, hogy ugorjanak a kommentedre, pedig nem kevésbé szép dolog, de ebbe már nem menjünk bele.:) Béke!
Robert Kirkman és Tony Moore napjaink egyik legnépszerűbb képregénysorozatát tette le az asztalra, melyből fasza tévésorozatot is készítenek, már a harmadik évadnál járnak. A szériát hamarabb kezdtem el nézni, minthogy belelapoztam volna a füzetekbe, viszont most, hogy az első, 6…..
Halloweenkor a filmrajongó emberke számára talán nincsenek is népszerűbb karakterek a kedvenc horrorjaiban zúzó sorozatgyilkosoknál. Értelemszerű, hogy eme, körülbelül már fél éve tervezett toplistámat ezen alkalomra időzítsem. A rangsorolásnál a karakterekre kifejezetten, mint…..
Aleka 2012.10.31 20:43:20
Habár a DC Comics képregényeiből adaptált mozifilmek mennyiségben elmaradnak a nagy vetélytárs, a Marvel mögött, de az animációs színtéren előbbi kiadó hősei jelennek meg többször, évente nem is egy mozgóképen. A legkedveltebb figura ilyen téren is Batman, 2010-es animációs…..
Aleka 2012.09.29 19:29:49
@Aleka: *kedvet

Amúgy tudsz ajánlani még jobbfajta Dc animációs filmeket? Mert eddig nem igazán követtem őket, de az új Drak Knight Returns-t megnézve egyre jobban érdekel a téma. :)
Aleka 2012.10.01 16:12:04
@Sparrow: Köszi, figyelni fogom. :)
@doggfather: ezt, pedig mindenképpen megnézem, a TAS-t imádom!
Íme a győztesek listája! A nyertesektől szeretnénk kérni egy-egy e-mail, amiben leírják az elérhetőségükre, ahová a nyereményeket postázhatjuk, illetve az első 3 helyezett-től a választott nyeremény címét is! A választható nyeremények: 3. helyezett:- Az erő…..
Aleka 2012.09.25 07:09:55
@A Hülyék Pörölye: Köszönöm! :) Örülök, hogy tetszett a bemutatóm, nekem mindenképpen élmény volt ez az Oscar, várom a következőt!:)
Baaad Movies Oscar - pályázók 2012.07.14 21:46:00
Íme az eddigi Oscarra pályázó bemutatók, a beérkezés sorrendjében! uccse - ElectricDragon80000VIzoAinomukidashi   Sparrow - Egyenesen…..
Aleka 2012.08.30 07:25:49
@Sparrow: Köszönöm!:) Valahogy én is úgy vagyok a Sin Cityvel, hogy minden képregény-film felett áll, de persze ez betudható annak, hogy Frank Miller ült az egyik rendezői székben.
Aleka 2012.08.31 07:34:36
@A Hülyék Pörölye: @badfear: Köszönöm, hogy így gondoljátok! A filmet, pedig szerintem is túl kevesen ismerik el, mindazonáltal örülök, hogy itt ennyien egy véleményen vagyunk róla.
Kérte: Rolika35 Joel Schumacher nem éppen az a rendező, akit ajnározó megjegyzésekkel, kritikákkal szoktak bombázni, sőt, kifejezetten szeretik bántani a veterán rendezőt, elsősorban természetesen Batman filmjei miatt. Viszont van egy munkája, amit kétségtelenül mindenki elismer,…..
Aleka 2012.08.22 03:27:31
@Monrowia: Szerintem, pedig épp ez a benne a hatásos, lecsonkított és száraz, ahogyan a dugó és a forróság elindítja ezt a katasztofális láncreakciót, ami fokozatosan leszámol midnennel, ami utálatossá teheti egy ember hétköznapjait. Valamint, Foster egy jól felépített karakter(főleg a későbbi cselekedetei, felfedezések tükrében), abszolút elég volt látni azt az utolsó csepp a pohárban.

Schumaher filmjei közül még érdekes darab A Fülke, amely szintén kapott több dícséret is Schumaher munkásságán belül. Én, pedig kifejezetten szeretem, az egyhelyszínes-film imádatom miatt. :)
Kérték: nayl, Sh1mmy Christopher Nolant nyilván nem kell senkinek bemutatni, a jelen generáció egyik legtehetségesebb, legkreatívabb rendezője. Mindig eredeti, újító módszerekkel nyúl a filmjeihez, ennek köszönhetőek olyan mesterművek, mint az Eredet, vagy a direktor már most…..
Elkezdődött a visszaszámlálás, szűk egy év múlva újra a mozikban köszönthetjük az Acélembert. Addig azonban még bőven van időnk, hogy áttekintsük a világ első és egyben legnagyobb szuperhősének vásznas és képernyős, azaz különböző mozgóképes megjelenéseit. A…..
Bourne-ba oltott Alkonyat, ami sokkal - SOKKAL - rosszabb, mint amilyennek hangzik. Ebben a videóban még inkább a film elkészülésének okairól beszéltem, így lehet hogy nem épp ez a legjobb videóm, viszont a következőben kíméletlenül bemutatok minden ostobaságot amit ez a borzalom…..
Ejha! Pontban ma hajnalba, 05:42-kor véget ért az Oscar Díjátadó Gála és, amilyen szoros verseny volt, annyira meglepő dolgok történtek. A Legjobb film, a Király beszéde lett, a legjobb rendezés is, valamint a legjobb forgatókönyv és színész is. Hát, aktuál-politika mindenek…..
10/9 A Memento, egy zseniális film, amiről hosszú odákat lehetne zengeni, amiről áradozni lehetne. Minden egyes eleme és porcikája egyedi. A története nagyon mély, többrétű és profin átgondolt, főleg a történetmesélés miatt. Épp ezért tényleg csak az alapokat írtam le a…..
A Filmvászon Rémei Winter's Bone 2011.02.19 16:41:00
Az idei Oscar-jelöltek elég színes csokrot képeznek, a Legjobb Film kategóriában. A Winter's Bone is jelölt lett, ami nem volt egy olyan hatalmas nagy durranás idén. Nyugisan, lassan bevonult a köztudatba, mint, ahogyan a története is csordogál.A Nem Vénnek való Vidék után nem…..
Hetedik, Fight Club, Játszma, Zodiákus. Zseniális filmek, egy-egy időtálló klasszikus is. És persze a közös bennük a rendező, David Fincher. Ha ezt a nevet hallja az ember, eszébe jut valamelyik említett film és rögtön általánosítva azt gondolja, ha ez a rendező rendez, akkor az…..
Hamarosan megrendezésre kerül a 83. Oscar Díjátadó Gála. Pontosan február 27.-én. Így egy picit késve, kiteszem a jelölteket. Egyes katekóriákban, pedig a számomra kedvencet kiemelem és írok róla egy rövid véleményt. Kommentbe bárki megírhatja neki melyik a kedvence az egyes…..
2008. Danny Boyle rendező Bollywoodban megalkotja a Gettómilliomost, ami aktualitása és kiváló rendezése miatt 8 Oscar-díjat kapott, és ezzel beágyazta magát a nagyra becsült filmek közé. Bár sokak szerint az Oscar már rég nem mérvadó és a film túl lett értékelve, Danny Boyle…..
A Filmvászon Rémei Following 2011.01.22 17:01:00
Akárcsak Aronofskynak, Christopher Nolannek is volt egy úgymond "próba-filmje". Ráadásul pont ugyanabban az évben, mint az előbb említett rendezőnek. Sőt, ha már a párhuzamoknál tartunk Nolan Followingja is fekete-fehér volt, és az első nagyobb filmje, amivel befutott,…..
Minden ember számára létezik az a film, amit először meglát és egyből beleszeret, amit többször megnéz, mert szereti, amit biztosan nem felejt el. Ez az ember kedvenc filmje. Mint mindenkinek nekem is van egy, az örök kedvenc, ami nem más, mint Christopher Nolan 2007-es mesterműve, a…..
A Filmvászon Rémei Pi 2011.01.22 10:15:17
Darren Aronofsky a Fekete Hattyúval bemutatta, hogy mekkora átütő rendezési és forgatókönyv írási készséggel rendelkezik. Sajátos stílus minden filmjében megfigyelhető. Mély, elgondolkodtató nehezen emészthető történetei, sötét, baljóslatú látványvilága és furcsa…..