Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gphilip

0 bejegyzést írt és 137 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Sokáig tartott mire összehoztam a folytatást, de akkor lássuk mit tudunk még a dél-borsodi pálinkafőzésről. Az előző részben megnéztük, hogy hogyan is főzték a pálinkát, most azt járjuk körbe, hogy milyen fajta pálinkákat főztek leginkább ebben a régióban. Ismét…..
Sajnos október 23-a idén már nyomokban sem tartalmaz ünnepet ... van még 363 nap az évben, amikor össze lehetne mérni, hogy kinek nagyobb a szerszáma tömege, de nem, nekik a nemzeti ünnepet kell tönkre vágni. Mert a holnapi nap sem arról fog szólni, hogy 56 évvel ezelőtt micsoda…..
Ez egy igazi gyöngyszem. Amikor először megláttam Ravi Borgaonkar előadását, igencsak elcsodálkoztam rajta, hiszen manapság már viszonylag ritkán lát az ember ilyen banális bugot. Kezdetben hitetlenkedve olvastam, majd pár másodpercnyi meghökkenés és homlokráncolás után ez…..
gphilip 2012.09.27 02:12:01
BuheraBlog Dropbox incidens 2012.08.01 10:00:10
A másfél héttel ezelőtti hírekben mi is megemlékeztünk a Dropbox felhasználókat érintő állítólagos célzott spamekről. Mostanra derült ki, hogy valóban történt incidens, azonban az majdnem csak annyiban érinti a Dropboxot, hogy most ők kénytelenek magyarázkodni. A támadók…..
Ilyen az amikor a valóság beszivárog a fikcióba. Amikor az itt és most létsíkja vörösen izzva lebukik az elbeszélés értelmezési horizontja mögött. Amikor az írók úgy játszanak hús-vér emberekkel, mint hülyegyerek, aki direkt a járdán hajt a GTA-ban.Gémes Antos, a…..
Én meg is rendeltem az 50 darab ingyen Facebook-névjegykártyát. Az emailben érkezett számla szerint valóban nem csak a kártyák, de kiszállításuk is ingyenes. Kezdetnek timeline-os Facebook profiloldallal kell rendelkezni. A profiloldalunkon kattintsunk az About linkre, majd…..
Mi történt volna még tizenöt éve is, ha a közszolgálati tévé egyik munkatársa kiáll egy csendes mező közepére, és bejelenti, hogy az Operaház elé meghirdetett tüntetés érdeklődés hiányában elmaradt? Semmi, legfeljebb a vidéki kisgazda nézők, akik nem ismerik Budapest…..
BuheraBlog Röhej 2011.08.02 13:30:00
Scott Anyó küldte az alábbiakat a rohej.hu-ról, ahol néha-néha elfelejtik autentikációhoz kötni az adminisztrátori funkciókat: A regisztrált felhasználók jól teszik, ha nem használják az itteni jelszavukat máshol!Természetesen még a múlt héten megpróbáltam jelezni a…..
A New York Times tegnapi cikkében mutatja be a Turntable.fm nevű új zenei közösségi szájtot, melynek lényege, hogy a felhasználók egymás dj-szettjeit hallgathatják, és eközben saját playlistjeiket állítják össze. Amiket pedig megint mások hallgatnak. És így tovább.Those who…..
gphilip 2011.07.12 15:05:06
gphilip 2011.07.12 16:12:45
@gma: az olyan geekeknek, mint te: despotify.se/
Webisztán Start your own circle! 2011.07.05 11:37:00
Pár nam használat után azt kell, hogy mondjam: a Google+ nem lesz game changer, ha nem tud gyorsan és könnyedén integrálni játékokat a hírfolyamba. Vagy akárcsak egy eggyel érdekesebb News Feed logikát.A Circles és a Hangout két napig érdekes. Nem fogja hosszabb távon lekötni…..
gphilip 2011.07.05 15:29:37
@Redmaster: hát nem is tudom... megveszel egy százezres telefont és a minimális adatforgalmi díjat nem akarod kifizetni...? Mi ez, ha nem szarrágás? :)
BuheraBlog Mitévő legyek? 2011.06.23 18:06:00
A blog lassan négy éves történetében eddig nagyjából száz "gray-hat" hibajelentést juttatam el kisebb-nagyobb cégeknek. Meggyőződésem, hogy ezzel minden esetben sikerült hozzájárulnunk - többes szám, hiszen a hibajelzések általában tőletek érkeznek, kedves olvasóim!…..
gphilip 2011.06.23 18:46:07
A brit Védelmi Minisztérium atomellenes szervezetek kérésének eleget téve nem rég nyilvánosságra hozott egy dokumentumot a hadsereg atomtengeralattjáróinak biztonságáról. A dokumentum természetesen egy sor érzékeny információt is tartalmazott, így az egyes problémák részleteit…..
gphilip 2011.04.17 15:30:04
BuheraBlog Még több Facebook hír 2011.01.27 09:50:34
Az afrikai események reflektorfénybe  állították a közösségi oldalakat, és azok biztonságát, a Facebook pedig két újítással válaszolt (kösz a linket Meister!): Az egyik a az opt-in HTTPS kapcsolat bevezetése, ami emberi nyelven annyit tesz, hogy egy új mező került…..
Az elmúlt években sorra szerveződtek amerikai legnagyobb elit egyetemein azok a csoportok, melyek a szüzesség előnyeit kezdték hirdetni. A lavinát 2005-ben a Princetone indította el, majd ez a fajta mozgalom tovább terjedt az MIT-re és a Harvardra is. Hogy ez csak egy szélsőséges,…..
gphilip 2011.01.10 21:24:20
 Syddd hívta fel a figyelmemet egy érdekes PHP problémára. A következő kódrészlet végtelen ciklusba kerget bizonyos interpreter változatokat:<?php $d = 2.2250738585072011e-308; ?>Ha például egy webalkalmazás valamilyen HTTP paraméterben paramétereket fogad a…..
Kibertámadás áldozata lett a Gawker Media, amely olyan nem elhanyagolható szájtokat üzemeltet, mint a Lifehacker vagy a Gizmodo. A támadók először csak ígéretet tettek az adatok nyilvánosságrahozatalára, majd nem sokkal később egy üzenetet helyeztek el a cég weboldalán, amely…..
Joseph Griffiths festőkerékpárjával talán nem lesz világszerte elterjedt izmus szülőatyja, de a beteg művészek klubjának mérnök tagozatában símán elnökségi tag lehet. További magyarázatot nem igényel...Via: Swissmiss..
zoli voltam OPNI-t, most! 2010.10.14 12:49:00
Direkt fogalmazok sarkosan: a közveszélyes bolondokat igenis zárják bolondokházába!Ez szebben úgy hangzik, hogy az ön- és közveszélyes pszichiátriai betegek kezelése során kiemelt figyelmet kell fordítani saját maguk és környezetük biztonságára, ennek érdekében pedig olyan…..
Vannak olyan rajongók, akik a megfagyasztott Han Solo pontos mására vágynak, de egyszerűen nincs annyi pénzük. Nekik itt a fagyasztott hős falitakarós változata, csupán hatvan dollárért. A takaró 132x172 centiméteres és akár még a falra is akasztható.Via OhGizmo!..
Összeraktunk egy kis olvasnivalót, amiben egy trükkösebben kihasználható puffertúlcsordulásos sebezhetőség kihasználásának lépéseit ismerhetitek meg, magyar nyelven.  A linkre kattintva láthatjátok, hogy ez itt egy kicsit a reklám helye. Rég óta adós vagyok azzal, hogy…..
Igencsak kikerekedtek a szemei Paul Fischernek, amikor egy péntek este ellenőrizte bankszámla-egyenlegét. Annak végösszege ugyanis - pennyvel együtt - 13 darab 8-asból állt, amivel egészen váratlanul a világ leggazdagabb embere lett. Közel 89 milliárd dolláros számlája ugyanis…..
BuheraBlog Ingyenjegy 2010.05.05 11:23:00
$P küldött egy érdekes levelet, amiben arra hívta fel a figyelmemet, hogy egy nagy, Magyarországon (is) tevékenykedő online jegyértékesítő rendszerében közvetlenül hozzá lehet férni a kigenerált belpőkhöz, mivel az őket tároló szerveren elfelejtették kikapcsolni a…..
gphilip 2010.05.05 23:36:22
nem az a kérdés, h miért tárolják, hanem hogy például miért a wwwrooton belül tárolják, és miért lehet ezekhez a fájlokhoz közvetlenük hozzáférni? :)