Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hijaszu

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap startolt a WWDC, mi pedig szemezgettünk az újításokból. Jó hír a fejlesztőknek, hogy nyílt forráskódúvá tettek pár dolgot, lássuk őket: ..
Általánosságban elég nagy bizonyossággal kijelenthető, hogy a legjáratosabb Excel-felhasználók sem használják a programban rendelkezésre álló függvények jelentős részét (egy felmérés szerint az átlagfelhasználó az Excel 5%-át ismeri és használja), sőt, én rendszeresen…..
Hijaszu 2015.09.12 09:06:19
@♔bаtyu♔: Nem kettős kattintással kellene a CSV állományt megnyitni, hanem File > Import... . A CSV az TXT csak a kiterjesztése más. Azon meg nem kell csodálkozni, ha alapértelmezett beállítások vannak akkor amikor kettős kattintással nyitsz meg valamit.

Ez nem Excel hiba vagy rejtett feature. Az, hogy nem tudja valaki használni az amúgy normálisan működő funkciót, az nem programhiba.
Hijaszu 2015.09.12 09:21:54
@♔bаtyu♔: Erre viszonylag egyszerű a megoldás. El kell távolítani a CSV kiterjesztést az Excelhez társítottak közül, aztán mindjárt nem tudják megnyitni kettős kattintással :D
Hijaszu 2015.09.12 09:30:30
@♔bаtyu♔: Nem teljesen értem, hogy mi a problémád, de abban látom, hogy egyetértünk, hogy nem az Excel a hibás. Ha hülye ügyfeleid vannak, azzal nyilván nem tud a Microsoft mit kezdeni. Vannak hülyeségei az Excelnek, de ez spec nem az, és összesen ennyit akartam leírni az eredeti hozzászólásommal.

Tényleg lehet, hogy vannak hülye ügyfelek, de akkor lehet mást megoldást találni. Lehet például az Excel állományt saját programból is írni meg olvasni. Igen, munkát kell bele fektetni, de mint megjegyezted, ezért fizetnek. El kell nekik magyarázni, hogy mit fognak kapni. Ha nem akarnak többet fizetni, tanulják meg használni a programot. Olyan nincs, hogy hülye vagyok a programhoz, nem fizetek semmit, és hirtelen minden működik. Ezt csak Magyarországon várják (várnák) el a vállalkozóktól, de ott se jön össze :D.
Kisebb közösségi pszichológia-tesztté kezd alakulni a Reddit idei április elsejei tréfája. Ezidáig több, mint félmillióan vettek részt az őrületben, és habár már 2 nap eltelt a játék felbukkanása óta, a számláló rendületlenül pörög tovább. Ugyanis van a Reddit-en ez a…..
  Van egy történet ami Russel Ward nevéhez fűződik, aki a Huffington Post külsős újságírója,mellesleg világutazó is és ebből az apropóból egy saját bloggal is rendelkezik.2002-ben döntötték el a feleségével, hogy elhagyják országukat, az Egyesült Királyságot.    Az…..
A magyar politikusok ma még mindig simán lehallgathatók akárki által, de a pinabubusok már nem. Nekik van már annyi eszük, hogy titkosítják telefonjukat, ha szeretőjükkel akarnak beszélni. - legalábbis ez derül ki az egyik cég most közreadott információiból. Noha a WikiLeaks…..
Nem gyengén bicskanyitogató a nemzet sportolói kiválasztásába alig burkoltan beleszóló politikai nyomás a parlamenti kétharmadot birtokló párt részéről. A hatalmon levő kormánypárt amikor csak lehet szembeköpi az országnak azt a részét, aki szerint talán van még egy határ,…..
Hijaszu 2014.11.22 08:28:59
@Spéter46: Esetleg ha nem tűnt fel, azért lett "álamfő", mert Schmitt így szerette írni :)
A legtöbben nem félünk a telefonlehallgatásoktól. Tévesen azt feltételezzük, hogy átlagemberek beszélgetéseire senki sem kíváncsi, holott számos oka lehet valakinek belehallgatnia hívásainkba. Egy magyar startupcég, az Arenim Technologies nemcsak felhívta a figyelmet a…..
Elsőre talán furcsa ötletnek tűnik a mai világban egy kizárólag írásra alkalmas készüléket piacra dobni, de ha jobban belegondolunk abba, milyen gyakran szakítja meg a legtöbb ember a különböző szövegek írását a közösségi oldalak vagy a hírportálok kényszeres csekkolása…..
Get Fit A biztos fogyás titka 2014.10.23 18:51:51
Hogy ne legyen túlságosan marketingszagú a dolog azzal kezdeném, hogy nincs titok. Vagyis, a titok Te magad vagy. Mehetsz személyi edzőhöz, vehetsz csodaszereteket (nincsenek), nézhetsz edzős videókat, de ha nem döntöd el magadban, hogy igenis változtatni akarsz, akkor nem fog…..
         Nyilván nem tartozik ránk ez az egész. Végül is nem tiltottak ki senkit Amerikából. Csak annyi történt, hogy néhány magyar állampolgárnak azt tanácsolták, hogy ne próbáljon belépni az Egyesült Államokba, mert valószínűleg nem engedik be a határon (ez nem…..
Hijaszu 2014.10.18 13:15:21
@sárospataki lány: De nem korrupció volt, hanem kísérlet.
Az úgy volt, hogy a gyerekcsatornáról nem kapcsoltunk el, és beleszaladtunk az MTVA gyár Híradójába. Csordogált az egész, ahogy szokott, olyan hírekkel, mint az export hajtja a növekedést, aradi vértanúkra emlékezett az egész Kárpát-medence. De volt két kisebb és egy orbitális…..
Ezt az ábrát kell mindenkinek az arcába tolni, aki azzal jön, hogy a mostani gazdasági helyzet kizárólag az előző két ciklus miatt tart ott jelenleg, ahol. A kék vonal azon országok átlagát mutatja, amelyek a világválság idején velünk együtt IMF-hitelre szorultak (Izland,…..
Hijaszu 2014.03.04 09:48:26
@Fatal Error! System Halted!: Ezzel az a gond, hogy azt is mondta azt nézzük, hogy mit csinál, ne azt amit mond :D Hát és a tények ellentétben vannak azzal, hogy azt mondja jobban teljesítünk :D
Hijaszu 2014.03.04 09:53:31
@Nikosi: A probléma az átlagfizetéssel való számítással, hogy nem annyian vannak az átlag felett, mint alatta, ezért nem egyenletes a szórás. Sokkal többen vannak alatta, ezért Átlag Jóska sokkal kevesebbet keres a 142E-nél.
Tegnap jelent meg a Nemzeti Bank legfrissebb, 2013 második negyedévére vonatkozó, a lakossági hitelezést bemutató statisztikája. Az adatokban kicsit elmélyedve kiderül, korántsem csak a devizahitelek jelentenek problémát, a forint alapú szabad felhasználású hitelek esetében is hasonló a nem…..
aeon flux leharcolt lesz batman? 2013.08.03 15:20:00
Mikor Zack Snyder a Comic-Conon közhírré tette, hogy Superman következő megmérettetéséhez Batman is betársul, eme nagy bejelentéshez Frank Miller képregényét, A sötét lovag visszatért hívta segítségül: a hatás kedvéért ebből idézett, s mint az tudvalévő, ebben a…..
Hijaszu 2013.08.04 09:49:21
„Alkalmatlanok vagyunk mindenre és ezt is széttagoltan csináljuk. A legjobb megoldásnak a külföldi emigráció tűnik, vagy a bujdosás” – emelte ki Bajnai Gordon. Az ellenzék szerint hamarosan külföldön úgyis több magyar él majd, mint hazánkban, ezért politikusnak is…..
Varánusz Népemnek, szeretettel 2012.12.31 02:55:22
Kedves alattvalóim, adófizetőim, nertársak és nertársnők, barátaim, Varánusz olvasók és Bajnai Gordon! Küzdelmes és nehéz, mégis dicsőséges év áll mögöttünk. Tündérmesék, piros seggpöttyök, pávatáncok, rögtönzések sora kísért minket utunkon, mégis győztünk. Nem…..
Tragikus esztendőt tudhat maga mögött a kormányoldal. A Fidesz a hatalmán kívül szinte mindenét elvesztette. Akarata megtört, ereje megroppant, hitelessége semmivé lett, támogatottsága köddé foszlott, mozgástere a formális jog paragrafus-tologatására szűkült. A 2012. évi…..
Próbálkozásnak és videónak szép és még készülékként sem nézne ki rosszul a Rozetked.ru által hívott science-fiction Samsung Galaxy S4. A videó persze nem igazi, az S4-nek egyelőre se híre se hamva, ez csak egy fanfiction movie, amit a mostanság nagyon unatkozó és kamera közelbe…..
Tudjuk, ki voltál. Tudjuk, ki vagy. Tudjuk, hogy ki nem leszel. Ne beszélj méltóságról...
Hijaszu 2012.12.23 08:13:30
@kerekes pereces: van rajta két ötös, hasonlítsd össze - hoppá, azok nem egyeznek :) Jó az elméleted, hogy esetleg betűtípus, de nagyon úgy néz ki, hogy csak gyakorlott kéz :)
Petrovai László LMP-s képviselő blogján találtunk rá egy érdekes bejegyzésre, amely egy 18. kerülettel foglalkozó Facebook-csoport viselt dolgait boncolgatja: Nincs ez másként a kerület legnagyobb taglétszámot magáénak tudó ‘Tizennyolcadik kerület’…..
Hijaszu 2012.11.24 20:50:45
@flippant: Narancssárga bögrét kapnak :D a Piros nem jó nekik :D
Giró-Szász: "Állandósul a magyar adórendszer, mindenféle kiszámíthatatlanságot száműzött az adórendszerből a kormány." 159. Kérek mindenkit, hogy jelezze, ha ezt elhiszi! Most már minden állampolgár játszi könnyedséggel elkészítheti az adóbevallását? A cégek nem 3, hanem…..
A dal szinvonalát a metró mélységéhez igazították. De komolyan, a Várbazárt kivel fogják átadni? Sas Józsival? (Tipp: Sadia - kösz!) ..
..
Hijaszu 2012.10.27 10:30:13
@Kult: Tegnap Újpest Városkapunál szállt le ez a nyomorék.
Hijaszu 2012.10.27 11:14:39
@prolibusz: Remélem majd megesik veled is aztán meggondolod az ilyen kijelentéseket.
Proszektúra Az Anonymous vezetői 2012.09.09 21:01:41
A HVG mai cikke szerint - gondolom az adófizetők pénzét nem kímélő látványos akcióban - elfogták az Anonymous hekkercsoport magyarországi tagozatának vezetőjét, egy 16 éves dunaújvárosi fiatalembert. Nem feltételezem, hogy a HVG-nél ennyire hülyék. Csak ők is szeretnének pár…..