Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KPa

54 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 2014es Budapest Bamako futamát, Jessyvel és Emillel, a 25 éves 120as Skodával sikeresen teljesítettük, 8000 km és 16 nap alatt... Mostanra már haza is értünk, így nemsokára csokrokba szedve, napi bontásban igyekszünk kalandjainkat a GekkoBlogra megírni. Ezúton szeretnénk…..
Ma sikerült Édesapámmal befejezni (99%) a matricázását Emilnek. Már csak 4 matrica hiányzik róla... :) Csodáljátok! ..
Ezen a napon vettem át a Startplaza.hu ajándékát is, a webshopukról kinézett autós hűtőtáskát, melyet a cég támogatásként ajánlott fel korábban számunkra! A cég képviselője, Sárosi Ferenc adta át pár póló és matrica kíséretében ezt a remek készüléket, melyet azóta…..
Emil a rajtszámán kívül, megkapta a 4 vadonatúj GoodYear téligumit, 165/80R13... A gyári méret! Ezzel szeretnénk a végéig kitartani. Biztonságból viszünk 2 pótkereket, de reméljük meg se kell majd moccintanunk őket az út alatt. Sokan kérdik, hogy TÉLI? Sivatagba? No igen...…..
Már kevesebb mint két hét van, és lassan kezdem én is érezni, hogy már ALIG van idő előtte! Az autóval a hétvégén is mentem 360 km-t, szépen viselkedett most is, olajat se fogyasztott, jelenlegi állapot szerint 1 liter alatt marad bőven az 1000 km-enkénti olajfogyasztás... Ami jó…..
Január 22-én lesz a hivatalos, tévés, újságos sajtótájékoztató az idei futamra! Ha tudtok, gyertek el! ..
Lassan összeszedjük a menetfelszerelést. Konzervek, levesek, nassik... Feleződnek lassanként a ruhakupacok, körvonalazódik a csomagok száma, mérete, súlya... Vaterán leütöttem 2 olcsó benzinkannát, fémből... Így már nem aggódok a műanyag kannák elhelyezéséért.. Az egyik, de…..
Ma remek felajánlást kaptunk utunkhoz a Startplaza.hu webshoptól! Hamarosan küldjük a részleteket! Elöljáróban annyit, hogy biztonságosabbá teszi Jessy inzulinkészletének szállítását, és hideg maradhat a szavannán is a kóla... ;) Nézzetek rá Facebook oldalukra is…..
Gekko Team B2B B2B Rajt: Meghívó 2014.01.02 22:06:47
Gyertek minél többen integetni! Ha kedvet kaptok "bamakózni", még lehet jelentkezni, az utolsó, tizedik B2B futamra, 2015-re a http://www.budapestbamako.org/ -on!..
Ma megérkezett a futam végső itinerje! Sok sok koordinátával benne, amit majd be kell gépelni a navigációba... Jónak tűnik az itiner, talán az egyik legjobb, érdekességekkel, látnivalókkal... Köszönjük! ..
Megszereztük a sátrat, matracokat és hálózsákokat... Most már lesz hol aludni az afrikai éjszakában... Tényleg nem lehet elsőre összecsukni a 2 másodperces sátrakat... De másodjára máris sikerült! Hja, csapatmunka! ..
A hétvégén a Gekko csapat meglátogatta a Krokoteam-et vidéki hadiszállásán. Az 500 km utat Emil kiválóan teljesítette, autópályán folyamatos 120as tempóval (belecsípkedve 130ba) 9 liter körül fogyasztott benzinből és olajból is valamennyit... Az orrában próbaterheléssel már…..
Akik az utunkat így vagy úgy támogatják:    ..
Az első Gekkó már fel is került Emil lapockájára... Megkaptuk az agumis.hu matricát is... nagyobb mint a két ajtó, de találunk helyet neki... Elvégre 4 új téligumit ér! :) ..
Emil sötétre hangolva... Belül még üres, de kívülről már alakul... Jó lámpákra szükség lesz... Már csak a másik végüket kell bekötni holmi műszerfalba..... ..
Íme Emil! Ő az! Fehér! Vidéki! Volt benne egy kétforintos! Skoda! 120L! 1989-es! ..
Bugattit túlteszteltem... Nem élte túl... Bánatában leitta magát... Sajnos ez nem tett jót neki... Nyugodjék békében!..
Lassan tavaszodik. A donorjárművet folyamatosan tesztelem, hogy mihamarabb felkészülten állhasson a műtétre. Addigra, amennyire lehet, szeretném megismerni a viselkedését, hogy amit lehet, az átépítés előtt lehessen javítani. Íme Bugatti, a donorjármű. Az ő motorja fog…..
A 2012es futam élményének hatására, bejelentkeztünk a jövő évi futamra. Immár Spirit kategóriában, merthát ki olyan hülye, izé, bátor, hogy egy 120as Skodával nekivágjon... Azaz volt már 2012ben egy merész finn-lengyel páros, de ők idejekorán feladták: valahol Mauritániában…..
Az alábbi posztokon olvashatjátok kalandjainkat a 2012es BB futamról. Amint sikerül kitalálnom, hogy cseréljem meg a posztok sorrendjét, még élvezhető is lesz :) Addig is ha kérdésetek van, vagy egy jó felvételetek rólunk a Rajt és a Cél között bármikorról, szivesen vesszük…..
Hajnalban érkeztünk Lisszabonba, majd délelőtt startoltunk ugyancsak TAP-pal Budapest felé. Szép volt az út, a levegő tiszta. Délután fél háromkor érkeztünk Ferihegyre. Szüleink, család, barátok, kollégák vártak! Jó volt a 3 hét, de jó volt hazaérni is! Már a repülőn…..
Ma megint sokat sétáltunk, a kikötőt is megnéztük, elmentünk egy nagyobb piacra, ahol ruhákat, szobrokat, souvenireket válogattunk. Estére Welsz Tamásék vendégül hívtak kb 10-15 helyi emberkét, akik valaha Magyarországon dolgoztak. Hihetetlen, de 1-2 évnyi ittlét után, majd…..
Délután háromra sikerült eladni Václavot. Egy idős hölgy vette meg látszólag az unokájának. Kicsit nehézkesen, de megegyeztünk, elintéztük a formaságokat. Ezután már felszabadultan sétáltunk, nézelődtünk, vásárolgattunk souvenireket! Estére betértünk egy étterembe,…..
Ma van az autópiac. Bissau stadionjába felvonultunk, a maradék értékeket eladományoztuk, vagy eladtuk. Pl szerszámok, kannák, stb... Sokan jöttek vásárolni, jó árak is elhangzottak. Nem szeretném nagyon részletesen taglalni, a lényeg, hogy a bissaqui kormány közbeszólt, és…..