Regisztráció Blogot indítok
Adatok
folyamatábra

6 bejegyzést írt és 194 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
. 1. Szereti-e Ön, ha idegenek belepofáznak az életébe? (Olyan részeibe, amivel nem sért törvényt, nem okoz másoknak hátrányt.) Ha nemmel válaszolt, Ön már félig liberális. 2. Belepofázik-e Ön mások életébe?  (Olyan részeibe, amivel azok nem sértenek törvényt, nem…..
folyamatábra 2014.02.16 14:10:32
@DarthVader: HOgyne érteném. Csak itt szoktuk megkeverni a dolgokat a kettősmércével. Az én beleugatásom empátia, a te empátiád beleugatás. Pl. Hogy vagy? Fáradtnak látszol...
Etcetera.
Szóval az óvatosság sosem árt :)
Orbán unalmas, ami a tömegkommunikációra épülő korunkban a politikusnak is a halála. Azoknak, akik az átlagnál intenzívebben kísérik nyomon a politikát egyre torokszorítóbb érzés, hogy a nagy plagizátor, a nép felkent majma ásítóan unalmassá vált az utóbbi hónapokra.…..
A Gyűrűk Ura (könyv és film) rajongójaként pocsék érzés volt ülni tavaly az első Hobbit-filmen, és rohadtul unatkozni. Mindenki ismeri az érzést, amikor akarja, nagyon-nagyon akarja, hogy valami jó legyen, és egy ideig még sikeresen be is beszéli magának, hogy tényleg az. Ebből…..
Székely Csaba Bánya-trilógiájának második és harmadik darabjáról már esett szó itt, a Ványa bácsi blogon, de az első valahogy kimaradt, így most pótoljuk. Az Alföldi-féle Nemzeti Színház stúdió-előadását fogadta be a Játékszín, mi pedig elmentünk megnézni, és most…..
folyamatábra 2013.11.18 17:58:39
@lobster thermidor: Láttad a darabot?
folyamatábra 2013.11.18 18:49:16
@lobster thermidor: elegáns válasz :)
Mai hír, hogy egy európai vezető Orbán Viktorral tárgyalt, és méltatta a Fidesz-kormány eredményeit. Még mielőtt bedőlnénk az általa vezetett intézmény jól csengő nevének és a Fidesz-propagandának, lássuk ki ő, és mi fán terem az az „Európai Gazdasági és Szociális…..
Laodumin Mesterházy szublimál 2013.10.25 07:57:55
Az MSZP 23-án összefogott saját magával, közben Orbán a 8-1 után először vonultatta fel az NB1 8-9. fordulójának teljes közönségét, azokat a stadionba járó hölgyeket és urakat, akik még Bukarest és Amszterdam után is képesek bízni a hazai futball feltámadásában, még, ha…..
  Az illinoisi St. Joseph-Ogden középiskolai diákjai kétségtelenül praktikus készségeket sajátíthatnak el. A napokban az iskola  15-16 évesei megtanulhatták, hogy hogyan kell korlátozott egészségügyi forrásokat elosztani a rászorulók között. El kellett dönteniük,…..
Az Indexen ma megjelent egy cikk, a Fidesz, MSZP, E14 politikai térképről, és annak lehetséges módosulásairól, amiben volt egy szavazás: Ki legyen a baloldal miniszterelnök-jelöltje. A szavazás tök érdektelen volt az első 4 órában 2000 szavazat érkezett, Bajnai Gordon 50%-al…..
Vonulnak a melegek, hömpölyögnek az indulatok, szőrös, ápolatlan, altesti gondolatok feszülnek egymásnak. Ápolatlan gondolatok, előre gyártott ideák, tesco-gazdaságos koncepciók, végig nem küzdött szellemi selejt-termékek böffennek elő innen is, onnan is. Sokan állnak ki a…..
folyamatábra 2013.07.07 17:08:04
@Conchobar: Nagyon jó meglátás, ez az én problémám is. Ez viszont a házasságfogalom problematikája, nem a jogoké. A házasságfogalom további kiterjesztése - az első ilyen a polgári házasság azonos elnevezése a tartalmában jelentősen eltérő egyházival - az eredeti jelentést gyakorlatilag megszünteti. És ha továbbmegyünk, akkor igen, miért csak két ember, három, négy miért nem köthet "házasságot", és igen, miért maradnak ki az állatok?
De hangsúlyozom, én ezt csak a házasságfogalomra értem, a polgári jogokra nem.
- Jó napot, nácik! - Jó napot, Orbán! - "Nácik" - gondolta Orbán. - "Orbán" - gondolták a nácik.  ÉdesViktor megint belegabalyodott a mondókába, mint felcsúti napszámos téeszkonyhán a pucolandó mangalica bélbe.  Mer'ám az ne legyen, hogy a friccek belpolitikai…..
Libertarian Nem tetszik? Betiltjuk! 2013.04.11 00:00:00
Az Élet Menete vs. Adj gázt! konfliktus okán, de attól elvonatkoztatva tesszük fel a kérdést: elfogadható-e egy vélemény betiltása? Nézzük először a dolog hatékonysági oldalát. Tegyük fel, hogy bekerül a Btk.-ba egy új paragrafus az alábbi szöveggel: Aki a Magyar Állam…..
Varánusz Mit üzen a választó? 2013.02.28 04:39:12
"most, hogy őszinte ember voltammára már a múlt igazmondó tükrénekfoncsorán fakult"merengve a múltak ütemén"-én ki nem okult-úgy sajnálom, rámnézve,hogy így alakult!" (via) Jóóóóóóó reggelt valóság! Ebben a hónapban is itt vannak a rettegett, a nem nézett, a…..
Az ellenzék fellélegezhet. Helyre állt a világ rendje. Végre kibújt a szög a zsákból, kiderült, ami előttük eddig is nyilvánvaló volt: igenis fasiszták ezek mindahányan, nácik valamennyien, rasszisták, antiszemiták, vérszomjas keretlegények, Eichmann és Mengele zsidó- és…..
Ha igaz a sajtóértesülés, az alkotmánybíróság holnap bejelenti az előzetes regisztráció alkotmányellenességét. A Fidesznek innentől két választási lehetősége lesz: ragaszkodva az eredeti szándékához, kétharmados többségével élve alkotmányba erőltetni az…..
folyamatábra 2013.01.04 14:45:05
@sárkányfő: Nem precíz. Stumpf a regisztráció eltörlése mellett szavazott.
folyamatábra 2013.01.04 14:58:53
@pástétom: Stumpf pont nem különvéleményezett. Ne csúsztassunk, csúszik az sajnos magától is eleget :)
folyamatábra 2013.01.04 15:13:34
@Mindfield: Képviseleti demokrácia! Szeretnék egy pártot, ami nem akar nyerni, csak képviselni az a - reményeim szerint legalább 5%-nyi - választóréteget, ahová magamat is sorolom, és akinek most nincs alternatívája. Szóval, én már nem akarok, nem is fogok választást nyerni, de boldog lennék, ha lenne képviseletem. Hm. És bocs, hogy ezt így neked címezve, csak pár sorodból az volt az érzésem, hogy érted, mire gondolok :)
Tegnap megköttetett az első nagy deal. Schmuck Andor, Bárándyék, meg még pár volt szoci politikus egyeztettek egymással arról, hogy milyen országot szeretnének. Ez lehet, hogy egy lépés Orbán leváltása felé, de nem lépés a magyar demokrácia újrateremtése…..
Minap Ungváry Krisztián kijelentette, (köszönjük Yorgnak az ötletet) hogy ő nem liberális, mivel abban hisz, hogy "egy európai országban a kereszténységnek állami szinten is kitüntetett szerepet kell kapnia más vallásokhoz képest".  Ungváry Krisztián magánügye, hogy miért…..
folyamatábra 2013.01.04 10:33:17
@bella _ciao: Ez a Róma-Akármi tengely, ez merőleges a New York-Tel Aviv tengelyre?
A:    Sohasem volt párttag. Ez persze nem igaz, de olyan határozottan mondja magáról, hogy még el is hiszi. 1988-ban lépett be az MDF-be. Ez sem igaz. 1989 novemberében egy barátja, későbbi miniszter, Antall József egykori óvodatársa vitte el valahová, teljesen lényegtelen,…..
folyamatábra 2013.01.02 01:36:41
@ATCG: vacog. nem remeg, vacog.
Formailag minden rendben volt a köztársasági elnök éjfél után leadott szilveszteri beszédével, amelyet a nemzethez intézett, mégis olyan dologra vetemedtem, amire korábban soha: a nyílt színen, pezsgőspohárral a kezemben küldtem el egy bizonyos helyre Áder Jánost.A k. elnök nem…..
folyamatábra 2013.01.01 23:45:09
@felcsutisuttyo: Ádernek a regisztrációhoz semmi köze. Csak szólok, mert már másodszor írod azt, ami nem igaz.
folyamatábra 2013.01.02 00:29:12
@whale: Ez egy más kérdés. De ahogy most állnak a dolgok, van rá esély, hogy az ő alkotmánybírósági beadványának köszönhetően - amivel egyébként az ellenzéki javaslatokat is továbbította - elmeszelik a regisztrációt. Ez napokon belül kiderül.
Nemcsak a miniszterelnöknek, Balog Zoltán emberi erőforrás miniszternek is sűrű hete volt. Most ne is menjünk bele ebbe a nemtandíj-mizériába, meg hogy a főnöke utasítására három nap alatt kell a nulláról vadiúj felsőoktatási koncepciót kreálnia. De hát közben Nemzeti…..
A diákság nem akar semmit, csak balhét. A diákság mögött az ellenzék vigyorog és vicsorog, amely most véli megtalálni a fogást a kormányon, két év meddő küzdelme és hazudozása után. Ez a diákság alig egy hét alatt olyan lett, mint a ’68-as párizsi diáklázadások…..
Rendbe tesszük az egészségügyet sorozatunk harmadik részében már foglalkoztunk egy bekezdés erejéig a magánegészségüggyel, most valamivel mélyebbre ássuk magunkat a témában. A magántőke szerepe az egészségügyről szóló politikai viták egyik kulcskérdése, ami…..
folyamatábra 2012.12.12 20:12:12
@Robinzon Kurzor: az előző neked, csak mellényúltam, bocs.
ProgBlog Addig 2012.11.20 12:43:13
„Csak az az egyetlen csillag változott, ott a vezérlőterem képernyőjén, a fejük felett. Sárgás színe egyre világosodott, és mert tudták, hogy erősödnie kell, úgy érezték, minden következő szolgálatra – nem volt értelme más egységben mérni a nem létező időt –…..
Pézsma Lehetett volna más 2012.11.18 18:23:55
Az, hogy mostani döntésével LMP nagyjából kivégezte magát, még nem feltétlenül jelent nagy veszteséget az ellenzéki összefogás számára. Az Együtt 2014 megúszta például, hogy az ökopárt saját belső feszültségeit hozzájuk importálja. És mivel még pozitív válasz esetén…..
folyamatábra 2012.11.19 03:52:19
@windex: Komolyan, kolléga úr, itt mindenki azonnal nyerni akar, senki nem elégszik meg azzal, hogy képviselethez jut...Én például megelégednék, de szép is lenne, de azt is belátom, ha ezt a gondolkodást nem osztja a szavazók 5%-a.
folyamatábra 2012.11.19 03:55:33
@kamill77: Kamill, nekem ez nem ezt jelenti. Komolyan, számomra most lett karaktere az LMP-nek. Zsíros állásra meg személyes karrierre nagyobb esély lett volna a csatlakozással, azt hiszem, bár ez is csak hipotézis.
Sok mindenben lehetne más a hazai közélet. Lehetne demokratikusabb, lehetne kevésbé korrupt, lehetne kritikusabb, lehetne belátóbb, lehetne bölcsebb… Sok minden lehetne. De leginkább talán bátrabb lehetne. Mondjuk, olyan merész, mint amilyennek az LMP kongresszusának küldöttei…..
folyamatábra 2012.11.19 00:47:05
@kamill77: Nem tudom, hogy leszek-e szavazó(juk). Az a rész csak ezután jön. De én meg pont azzal a sokféleséggel nem tudtam mit kezdeni, ami végül feltehetőleg a Fidesz vagy az MSZP karjaiban landol. Ez, hogy kijöttek ebből a kétosztatúságból, számomra az utóbbi idők legelfogadhatóbb ellentmondást-nem tűrése :)
folyamatábra 2012.11.19 01:00:09