Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sííva

0 bejegyzést írt és 140 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jómagam ezt a blogbejegyzésemet kinyomtatva teszem a népszámlálási borítékba. A kitöltetlen kérdőív az nálam marad. A borítékot leragasztva adom oda a számlálóbiztosnak. A boríték átlátszó ablakában az állandó lakcímem helyett a "Népszámlálás jogszerű elutasítása" szöveg fog szerepelni. Kérem a…..
Sííva 2011.09.28 12:34:30
@oncogito: És ha anonim a népszámlálás, honnan tudja, hogy hamis adatot közöltem?
Bevezetés Nagyon leegyszerűsítve: a politika arról kéne szóljon, hogy az adott társadalomban felmerült kérdések közül a fontosakat és lényegeseket addig formálgatja, amíg azokból  egyszerű, átlátható, viszonylag könnyen megérthető és értelmesen, felelősen…..
Sííva 2011.09.11 11:31:01
Nos! Én csak a cikk címét olvastam el és néhány kommentet! Viszont kialakult véleményem van a tervvel kapcsolatban. Talán ott kezdeném, hogy kár ebbe a projektbe egy forintot is invesztálni, főleg meg nem svájci frankot. Azt a pénzt amit az állam erre fordítana, esetleg fordíthatná a hitelek törlesztésére, amit a tulajdonos reális áron fizethetne vissza az államkincstárba. De akkor nem lehetne kamu milliárdokat zsebre tenni a csókosoknak. Ismerve a négyes metró, a híd felújítás, az M6-os ...... és hagy ne soroljam tovább. Mindenki tudja, hogy ugye annyi pénzből amiből nálunk a hidat felújították, más országban egy egész új hidat lehetett volna építeni, a négyes metróról ne is beszéljünk. Nem átgondolt ez az egész. Amint készen lesz kb. négyszeres áron, rájönnek, hogy nem volt jó ötlet. Az érintett földterület ugyanis kb. 7-8 km-re van a várostól az M5-ös autópálya túloldalán. Az tényleg egy külterület. Felsőpakony kb. 10 km-re van, Üllő pedig kb. 15-re. Nincs kiépített közmű. Semmilyen. Egy üres terület. Még művelésre sem alkalmas, mert tiszta homok az egész. Érdekesség képpen írom csak le, hogy amikor ez a terv szóba került az ócsai polgármesteri hivatal gyorsan belterületté nyilvánítatta ezt a külterületet és az alsópakonyi 40 m2-es házakra is kivetette a 12000 Ft összegú kommunális adót (igazából ingatlan adó). A rendeletet 2010. szeptemberben hozták és erről 2011. augusztus hónapban értesítették is az alsópakonyi embereket mellékelve a csekket, közölve, hogy az összeget egyösszegben fizessék meg 09. 15-ig. Értem, hogy az önkormányzatnak pénzre van szüksége, de egy külterületi ingatlan, hogyan lehet egyenértékű egy városi ingatlannal, ahol az utcák aszfalt burkolatúak, a vízhálózat kiépített, közvilágítás van. Ezzel szemben Alsópakonyon sem járda, sem aszfalt burkolat, sem normális vízhálózat nincs. Alsópakony Ócsához tartozik, ezért a gépjármű adót szigorúan be is hajtják, de az eltelt évek során egy kb. 100 m hosszú bekötő útnál (ami véget ér a tanya első házánál) és egy helységnév jelző táblánál többet nem kapott. Kicsit hosszúra sikerült. És most elolvasom a cikket.
Sííva 2011.09.12 10:03:11
@jotunder: Én nem vagyok jogász, sőt még közelében sem járok. Viszont úgy látom, hogy akik elolvasták a cikket még a komment előtt, ugyan arra a véleményre jutottak mint szerény személyem. De ha téged csak ez ragadott meg az írásomból, sajnálom. Mivel nem vagyok újságíró sem, nem tudom a cikk írójához hasonló terjedelemben taglalni az ok és okozat összefüggéseit. Ne haragudj, hogy ide merészeltem írni. Többé nem teszem! Sőt az oldalt is törlöm a listámról. Remélem boldog leszel.
Szerdán nosztalgiázhattunk egy picit, ugyanis a miniszterelnök úr felelevenítette a "NeaZemberekkelfizettessékmeg!" szlogent, természetesen a mai kor követelményeinek megfelelően. "Orbán Viktor kijelentette: Magyarország még nincs kívül a veszélyzónán. Hangsúlyozta…..
Sííva 2011.08.27 17:40:57
@reKorrekt: Nekem is ilyen gondolatok forognak a fejemben! A bankok velünk fizetettik meg még az Avasiak lakásának árát is! @haggyadmá: Te nem jól látod a dolgokat! A rászorulók alatt kit értesz? A kisebbséget? Véleményem szerint egyszerű megoldás lenne a frankhitelesek hitelét kifizetni, amit azután az államnak lenne kutya kötelessége fizetni, de valami reális áron! Még mindíg kevesebbe kerűlne, mit az új lakópark, ahová lehoznák az avasi romákat, mert ők a rászorulók!
Az új, fantasztikus Mt-tervezetben szerepel:   A hvg.hu által megkérdezett munkajogász szerint az, hogy a tervezet a magánéletre is kiterjesztené a törvény hatályát, aggályos, főleg azért, mert olyan gumiparagrafusokról van szó, amiket nehezen lehet értelmezni. "Ha…..
Vágjunk egyből a közepébe: Tudtátok hogy az állami költségvetés szemszögéből nézve 26 egyetemi vagy főiskola hallgató = 1 elítélt? Ugyanis a hallgatói normatíva 116 500 forint évente, még egy elítélt költsége napi 8350 forint. Az 1 hónapban 250 200 forint. 1 évben …..
Sííva 2011.06.14 15:43:10
@Tigeri: Cigányt! De Te elég okos vagy, hogy ne kelljen ezt megkérdezned! Még mielőtt lerasszistáznál, közlöm, hogy tisztelem a kevés kivételt ebből a népcsoportból!
Sííva 2011.06.14 18:25:13
@v2peti: 18:31-es kommentjére! Nagyon jó az ötleted szerintem, és még kivitelezhető is lenne! @Tigeri: Sajnos minden nap tapasztalom!
Az igazmondó Farkas Flóriról szóló posthoz írtam kommentben, hogy "Szerintem most azt fogja játszani, hogy nem történt semmi. Amnézia :)"Nos, ennél egy picit tovább mentek, egészen a konkrét tagadásig.Igaz, ezt a nehézsúlyú feladatot már nem Flóri, hanem Balogh Zoltán…..
Tegnap megjött a szociális kérdőív személyes Orbán Viktortól, a vastag boríték több csodát is rejt, fussunk végig rajtuk. Az alibikérdések lényegtelenek, azokra nem is térnénk ki. 1. Vonalkód a név felett Az 1 milliárdos büdzsébe nem fért bele, hogy két külön A4-es lapra…..
Sííva 2011.05.18 13:12:42
@prendick: 10:07-re épp azt szerettem volna kérdezni, hogy a "nem fölöslegesen születettek" hol vannak a képről?
Egészen hihetetlen, de nem törlődött le "véletlenül" a térfigyelő kamera felvétele, és korrekt módon 24 órával az események után nyilvánosságra hozta a rendőrség. Ugye emlékszünk, két verzió született arról, hogy mi történt kedd este Gyöngyöspatán: V1:…..
Sííva 2011.05.01 16:15:16
@Énbagoly: Hát ebbe beletrafáltál! Van egy pár pl. Tiszabura, Tiszabő és ilyen úton halad Tiszaroff....... és a többi kb. 99 %-ban kisebbség lakta település! Tudom, mert nagyon jól ismerem a környéket! @Frengi: (04.28. 09:58) Ezt ütős volt szerintem, nagyon jót nevettem! Azt is lehetett volna írni, hogy jogsértő módon, félelmet keltve hugyozott! Seduxen! Kalányos Barikeló? :):):) A srácnak nem lett volna szabad ott és azt csinálnia, főleg nem tajrészegen! De ezért nem kellett volna a kisebbségnek második Olaszliszkát kezdeményezni. Vagy a Btk-ban benne foglaltatik, hogy a kisebbség részére engedélyezett az utcán vizelés csoportosan, fegyverrel elkövetett megtorlása? És azért mi a büntetés ha valaki a lépcsőházba, más kapujába sz@rik (mert ugye ez nem jellemző a fehér emberre)? Halál? Komolyra fordítva a szót! Szóval az aki a közrendet, közbiztonságot megpróbálja valami módon fenntartani - az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy megvéd attól, hogy ellopják, elrabolják a javaimat, betörjenek az otthonomba, veréssel, kínzással esetleg megöléssel fenyegessék a családomat - azt két év szabadságvesztéssel büntetik! Tessék mondani! Aki az közrend, a közbiztonság ellen valóban vét miért csak felfüggesztett büntetést kap? A miskolci buszon verekedő három cigány? Vagy az a majd 20 fős társaság aki a buszmegállóban vert meg egy férfit? És már bocs, hogy ilyet merek kérdezni, de Mága Zoltán (Őt tisztelem azért amit elért) öccse, hogy lehetett szabadlábon amikor fegyvercsempészésen kapták? Hogy merték kiengedi a kiskorú gyilkosokat? Lehetne a sort hosszan folytatni! Nem akarok még három hosszú évet várni, amíg tényleg megtörténhet a rend és a közbiztonság helyreállítása törvényes keretek között!
Vajon elegendő csupán a közmunka-programok révén visszavezetni a mélyszegénységben élő rétegeket a munka világába? Való igaz, hogy a szegénység még nem elég ok a lumpenizálódásra: a restségre, és a bűnözésre. Az is tény, hogy rengeteg elvégzendő feladat vár arra, hogy…..
A Való Világ helyett legközelebb kérem élőben közvetíteni a Fidesz-KDNP közös frakcióülést. Móka, kacagás, ki és beszavazósó, sms-ben dönthetnének az Zemberek, megadjuk-e a szót Semjén Zsoltnak, vagy Lázár "Audi S8" Jani kihívja-e egy gyorsulási versenyre…..
Sííva 2011.02.15 20:05:04
@Horizont: Korábban már írtam, hogy közel 20 évig voltam kifizetőhelyi TB ügyintéző egy kis faluban! Családi pótlék, gyes-gyed, táppénz számfejtése és egyéb bérrel kapcsolatos munka volt a feladatom! Súlyosan fertőzött vidék volt már akkor is! Ennek most szűken 30 éve! 1989 előtt sem tetszett a családi pótlék rendszer, mert már akkor nyilvánvaló volt számomra a tendencia! 1989. után állampolgári jogon járt a gyes a családi pótlék és a kisebbség szaporodása felgyorsult! A munkanélküli ellátás bevezetésével csökkent a rálátásom a dolgokra, mivel a kisebbség gyorsan meglátta a lehetőséget és eltartatta magát, mert akkor még majdnem két évig járt a munkanélküli támogatás! Ugyan akkor folytatódott, hogy életerős fiatal kisebbségiek rokkantnyugdíjba vonultak tartós és valós munkaképtelenség nélkül! És miért is van korengedményes nyugdíj olyan embereknek akik nyugodtan dolgozhatnának még? A politikusok is megtették, hogy korengedményes nyugdíjba menekültek!
Most olvastam el Sándor "Papa" István nyugalmazott rendőr alezredes 54 oldalas tanúvallomást, melyet 2000-ben tett az olajügyeket vizsgáló parlamenti bizottság előtt. (Köszönöm a tippet!) Röviden: aztakurva ... Egészen elképesztő összefüggések és sztorik vannak, na…..
Sííva 2011.02.07 14:47:26
@zollerbá: A sz@rba ember! Ilyeneket leírni? Hol van a biztosításod? Rmélem ügyesen rejtőzködtél, mert ezek átgázolnak mindenkin!
A leszbi parti sokkal jobban ment, a kurva/pornós sírós picsák inkább maradjanak a kaptafánál. - kérdés: Mikor lépett be a II. világháborúba Magyarország? - válasz: A 19. században. - kérdés: Melyik évben? - válasz: 1918. - kérdés: Nem, a helyes válasz 1942. A még helyesebb…..
Sííva 2011.01.13 14:37:55
@a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka: Jó ötlet! De mivel én rasszista vagyok, így a VV-ot a putrisorról közvetíteném! Vagy a súlyosan fertőzött városokból, községekből térfigyelő kamerákkal! Az a való világ! Ez egy csomó idióta összezárva! Nem is nézem!
Tiszabő egy 2000 fős község Jász-Nagykun-Szolnok megyében. "A lakosság közel 80 %-a cigány származású, fiatalabb korosztályban ez az arány még ennél is magasabb.  A település lakóinak megélhetését sokáig a mezőgazdaság jelentette, még akkor is ha település az…..
Mi van, indul az egész család?  ..
Sííva 2010.09.05 21:43:56
@magua81: Semmi pénzért ne menj oda! Ha láttál már lepukkant települést! Szörnyű!
Sííva 2010.09.05 21:57:40
@Mackósajt66: Tévedsz, ha azt hiszed, hogy ő fehér! És jól teszed, ha nekem elhiszed! És jó, ha a nyolc általánosa megvan, de nem hiszem! Egyébként még párnak bizton állíthatom, hogy csak általános iskolai végzettsége van, hogy milyen eredménnyel, hány év alatt?????????????????
Sííva 2010.09.05 22:03:55
@7esbusz: Ehhez pontos adatokat mondok neked!
Hogy idáig fajuljon a helyzet ott pontosan 35 év kellett! Tehát az országnak van még durván 35 éve, ha nem kap észbe a sok hülye politikus, jogvédő, szociológus!
Tudtad? Búcsú - itt a vége 2010.08.24 06:11:00
Egyszer minden véget ér, ez alól a Tudtad blog sem kivétel: Slangerral egyetértésben úgy döntöttünk, hogy lezárjuk a blogot. Slanger már régebben megírta, hogy munkája és távlati céljai miatt nem lesz ideje foglalkozni a Tudtaddal, most én kerültem hasonló helyzetbe, ami nekem…..
Sííva 2010.09.05 19:09:38
Beharangozták, megcsinálták. Az Országgyűlés a 2010. július 22-i ülésnapján fogadta el a "2010. évi LXXXVI. törvény a közbiztonság javítása érdekében szükséges egyes törvénymódosításokról" címet viselő alkotást, és az augusztus 11-i Közlönyben jelent meg. A…..
Sííva 2010.08.16 16:01:01
@Cheque Republic: Épp ez járt a fejemben! Köszi, hogy leírtad! Amikor védeni mentek a gátakra és a cigányokkal együtt (már amelyikben volt becsület) próbáltak az árvíz ellen tenni, senki nem mondta nekik, hogy azonnal vessék le a ruhájukat! Érdekes módon a cigányok sem rettegtek!
Én a helyükben most kibabrálnék velük! Egyszerű katonai gyakorló,terepszínű, fehér, vagy fekete póló, esetleg az is zöld! Még én is felvenném, csak azért is, bár nem vagyok tagja a gárdának! Vagy még jobb! A néptáncosokon még látni fekete zsinórós mellény, nadrág, fekete csizma, fehér ing! Ez már népviseletnek számít, azt meg nem tilthatják meg!
Sííva 2010.08.16 17:10:31
@trojka: Hát ezt nem kellett volna itt leírnod! Valakit mindenképpen hagyjatok a lakások őrízetére! Talán a gárdístáknak kellene szólni, hogy vigyázzanak a házra! Nagynénémék csak temetésre mentek helyben, és mire hazaértek betörtek hozzájuk! Természetesen a rettegők voltak!
Sííva 2010.08.16 17:24:34
@trojka: Ezt nem kellett volna itt közhírré tenni! Most hívhatod a gárdát, hogy őrízzék a házat míg haza nem értek! A nagynénémék temetésre mentek a falu temetőjébe, mire haza értek kipakolták a házat! Természetesen a rettegők voltak!
Vastagbőr Nyilatkozott az APEH 2010.08.09 15:01:00
Vajon kiborul a bili, vagy szép csendben elmúlik a "botrány" és minden marad a régiben? Gáspárék legalább 20 millió forinttal tartoznak az APEH-nak, miközben 3 hétig Bali szigetén nyaralnak. Egy névtelenséget kérő APEH-alkalmazott válaszolt a Blikknek: "Elég, ha…..
Mekcsey rendőrkutya története a feljelentettek szemszögéből, a NOL-ról. Videóval. "Csoportos garázdasággal és hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítanak hét helybeli férfit, akiket később a gyöngyösi kapitányságra állítottak elő. A parancsnoki kivizsgálás a…..
Sííva 2010.08.08 09:05:02
@Cipollina: A cikk utolsó mondata a legjobb! "Még akkoris szaladt utánuk - állításuk szerint - és azt kiabálta megfogtok dögleni!" Ha valaki megírta a szöveget nagyon hülye volt! De ha maguktól találták ki akkor is! Mivel a kutya nem tud beszélni! A rendőr viszont visszaparancsolja a kutyát ha menekülnek! Szerintem itt valami nagyon nem stimmel!
Kettő nappal a budapesti rendőrgyilkosság után, vasárnap, Heves megye. Heol.hu: "A rendőrök a polgárőrök kérésére érkeztek meg vasárnap este az adácsi búcsúba, miután bejelentést kaptak arról, hogy egy kisebb társaság megzavarta a szabadtéri rendezvényt. A kiérkező…..
Sííva 2010.07.27 15:10:06
@groggil: Nekem mindegy hol valósul meg, de valahol ültessük már ezt a dísz népséget a nyakukba!
Sííva 2010.07.27 15:12:53
@reKorrekt: Hogy a kutya náci???????????? Így megsérteni ezt a rendszerető gyönyörű állatot!!!!!!!!!! Ezt azonnal vond vissza!! :):):):):):):):)
Sííva 2010.08.05 19:22:07
@nmy79: Lesz abból valami, hogy a politikusokhoz közelebb hozzuk a valóságot??????????????????? Tudsz róla valamit?
Pintér úr (rendőrség), Navracsics úr (igazságügy) és Farkas úr (romaügyek) szíves figyelmébe ajánljuk: Kiskunhalas, Fecske utca, 2 szintes, 2 generációs, takaros ház. Az egykori tulajdonos, egy idős hölgy, évekkel ezelőtt egyedül maradt és mivel félt a környéken élő…..