Regisztráció Blogot indítok
Adatok
danesdzsu2

0 bejegyzést írt és 2362 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
                Az elmúlt napokat kvázikaranténban töltöttem ( kétszer lementem a kisboltba és tegnap vettem ezt a barbadosi cuccot, amiből a poszt megírása alatt elfogy féldeci ) és Királyhegyi Pállal szólva, most ment el teljesen a kedvem a koronavírustól.          Ami most jön, az egy…..
danesdzsu2 2020.03.27 08:29:17
@Egon Estragon: ez az amiben biztosan tévedsz:)
danesdzsu2 2020.03.27 08:29:18
@Egon Estragon: ez az amiben biztosan tévedsz:)
Amikor bécsi otthonunkban a jobbnál jobb sörök közepette tervezgettük szokásos balatoni nyaralásunkat, elhatároztuk, hogy közben a sörblogra teszteljük majd a tó ikonikus sörét. De ideérve kiderült, hogy a Pocsolyai Villámgyors nincs többé. Úgy 15 éve a Káli-medence szerelmese vagyok annak…..
danesdzsu2 2019.08.04 13:57:36
@bohumil stejskal: sőt holnap Balatoni Világost is tudok fotózni, munkahelyi hűtőmben az van.
danesdzsu2 2019.08.04 13:57:37
@bohumil stejskal: sőt holnap Balatoni Világost is tudok fotózni, munkahelyi hűtőmben az van.
Kedves Barátaim az Úrban,  ilyet sem csináltam még, de mindent el kell kezdeni. Szóval itt van már a laborban egy Kobo Forma, csak meg kéne róla írni a tesztet. Meg is fogom, de addig is álljon itt egy kis kedvcsináló. Nem, a tesztben nem lesz Kindle Oasis...
danesdzsu2 2019.05.23 13:56:43
@Dworkyll: nekem is hasonló gondjaim vannak, a régi Kobo Mini rendszerrel fel is adtam, az új (háromponttizenvalami) már számomra elfogadható, meg az Aura H2O 2ed is, de nem olyan jó mint a Kindle volt. Ami igazán fájdalmas, amikor lekapcsolt wifi mellett nagyon ritkán (havonta) egyszerűen fél percre is megáll tűnődni egyet. Úgy néz ki, mint aki nagyon hozzá akar férni egy nem elérhető erőforráshoz.

De a Kindle kikapcsolhatatlan világítása sokkal jobban idegesített.
Magyarország miniszterelnöke mára annyira magabiztos lett, hogy hajlandó már akár maga ellen is fogadni. November 9-én ugyanis nem kis cinizmussal azt mondta szokásos péntek reggeli rádiós monológjában a Közép-európai Egyetem körüli bizonytalanságról, hogy: "Merek nagy tétekben fogadni, hogy fogjuk…..
danesdzsu2 2018.12.06 07:51:07
@ulpius66: nem lep meg, hogy a magadfajta magyarellenes tolvajpártiak örvendeznek minden magyarellenes megnyilvánulásnak Pozsonyban.
A rendes ember, mikor még nyílnak a völgyben a kerti virágok, még zöldell a nyárfa az ablak előtt, látja amottan a téli világot, és karácsonyra készít költségvetést. Ez a művelet arra is jó, hogy sorra vegyük a rokonokat eldöntve, akarunk-e ajándékozni, avagy örüljön a delikvens, ha nem keressük fel…..
    Több lap írt a Corvinus átszervezését felügyelő testületről.   Az egy dolog, hogy a Projektfelügyelő Bizottság elnöke a mérhető tudományos eredményt soha nem produkáló rezsimideológus Lánczi András, és tagja a szánalmas plágium-história közepében landoló Paprika Zita.  Az egy másik dolog,…..
danesdzsu2 2018.11.30 09:08:20
@jotunder: Srínivásza Rámánudzsan
Szerző: Horváth Zoltán Tordai Bence mai parlamenti felszólalása azért zseniális, mert egyszerre mutat rá mindarra a közéleti silányságra, ahova a Fidesz és az ellenzék egymást taszigálták. Szemernyi kétségem sincs, hogy az ugynevezett Párbeszéd úgynevezett képviselőjének cöfögésére a körúton belül…..
Az emberek fele nem hallott Orbán magánrepülőzéséről. Aki meg hallott, annak nonszensz érveléssel mossa az agyát a propaganda...
danesdzsu2 2018.10.04 21:25:52
@Helga Beauty Salon: Orbán azért repked, hogy Gyurcsány ne térhessen vissza.
Tízmilliárdokat költöttek 2016-tól arra, hogy létrehozzák a fideszes propagandát a G-nap után. Most nem bírják. De nem csak ez az oka annak, hogy racionalizálni kell...
Az, hogy Mészáros Lőrinc bezsákolta a Club Aligát, csak egy hosszú folyamat kicsúcsosodása. Elegünk van abból, hogy miközben egész évben egy szűk, kormányközeli körnek folynak a milliárdok, idén nyárra már kedvenc vendéglátóhelyeinken is nekik cseng a kassza. Ha a kurzuslovagok bojkottálják a…..
danesdzsu2 2018.08.06 00:48:01
@nemecsekerno_007: Uram, megdöbbenéssel észleltem, hogy Ön hazudik, igenis tenni akarok. Pont mint Mészáros úr, csak jobban.

Mivel ez Önnek nem tetszik, egyértelművé vált hogy Önt valójában nem is érdekli Magyarország felemelkedése és a magyar nép jóléte amikor már nem tudja vádaskodásra felhasználni.

Köszönöm a részvételt tesztünkön, tudja hol regisztrálhat új nicket.
danesdzsu2 2018.08.09 13:49:06
@nemecsekerno_007: Folyamatosan teszek is. Például itt is felhívtam a figyelmet valakire, aki csak hazudja hogy a magyar emberek érdekeit tartja a szeme előtt.
Ma sem a sarki önkiszolgálóban ebédelt az ország kedvenc, saját lábon álló ifjú párja. Orbán Ráhelt és férjét  ma délben a budapesti VI. kerület egyik Andrássy úti éttermében kapták lencsevégre. A fénykép készítője a Facebook-oldalán meg  is osztotta a képet a két, saját tehetségéből és szorgalmából…..
danesdzsu2 2018.04.10 19:14:51
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Akinek feltűnik hogy lopnak, az Soros katona?
A kormányváltás kulcsa a magas részvétel, továbbá az, hogy bármelyik pártra szavazunk is listán, egyéniben a legesélyesebb ellenzéki jelöltre adjuk a voksunkat. A Viszlát, kétharmad! következetesen ezt képviseli október óta, és most már erről beszélnek az újságírók és a politikusok is. Jogos kérdés…..
danesdzsu2 2018.03.14 19:28:08
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Ha úgy érzed, hogy szükségét, hogy beszállj a magyar választási kampányba, alapíts inkább pártot, mert a jelenlegi módszer komolytalan.
        TGM a HVG-n magyarázta el, hogy miért nem demokrata Gyurcsány. Elsősorban azért nem demokrata a Gyurcsány, mert le akarja ültetni Orbánt és klánját.         " Vitatkozni kell az ellenféllel, nem pedig fenyegetni. Az, hogy ezt az egyszerű és közismert szabályt Gyurcsány Ferenc ellenfelei…..
danesdzsu2 2018.02.17 16:40:28
@Slypanther5: miértünk lopnak. Ha nem lopnának, visszajönne a Gyurcsány!
Kedves Barátaim az Úrban,  írtunk már ezen a blogon a Kobo újhullámos olvasóiról, az Aura HD-ről itt, a H2O-ról meg itt. És az a szép a Kobo fejlesztési filozófiájában, hogy amikor "ráncfelvarr", akkor alapjában véve nem rúgja fel a korábbi verzió előnyeit, azaz az előzményposztok igen jól…..
Majdhogynem könyörögve kéri, hagyják életben...
danesdzsu2 2017.12.26 21:54:07
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: és ez vajon Orbán Viktorról is elmondható?
Röviden: mert igazából átverés. Pedig én is imádtam, 2003 karácsonya óta csak moziban kétszer láttam, megvan DVD-n (ha jelent ez még bármit is 2017-ben), a filmzene CD-n (ez meg pláne), egy srác azzal próbált meg befűzni, hogy ez az egyik kedvenc filmje, ezért nézzük meg ezt nálam (ő ma a férjem),…..
Pár hónapja áll a bál a Tesconál, az ott működő szakszervezetek folyamatosan sztrájkkal fenyegetőznek. A napokban meg is kezdték a sztrájkot. Természetesen, ha a Tesco kizsigereli dolgozóit, ez indokolt, ám a körülményekből az látszik, hogy a Tesco-alkalmazottaknak csak azt a szerepet szánták, hogy…..
danesdzsu2 2017.09.10 18:13:38
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Pontosan, nem kicsempészik a hasznot, hanem itthon vásárolnak Porsche 918-ast, pörgetve a magyar gazdaságot a fogyasztásukkal.
Kedves Pedagógusok! „Amikor ezeket a sorokat írom Önöknek…”, épp a Polgári Világ Pártja győri rendezvényére készülök. Én ugyanis azok közé tartozom, akikről Balog Zoltán tegnapi nyílt levelében azt írta: „igyekszik a politikai mezőben hasznosítani az átalakulás nehézségeiből keletkező…..
danesdzsu2 2017.06.03 21:16:28
@MaxVal BircaMan HJCD: csak az menthet meg minket a legrosszabbtól, ha a miniszterelnök holdudvara tovább lop.
danesdzsu2 2017.06.04 14:11:52
@MaxVal BircaMan HJCD: Tehát összesen két lehetőség létezik számunkra, vagy felzabálja a jövőnket egy gonosz milliárdos, vagy dél-amerikai stílusban felosztjuk az országot 50 család között.
Putyin esetleg nem tudna megvédeni minket?
        Január közepén találkoztam a problémával. Amikor volt egy kis időm ezzel a kérdéssel foglalkoztam, és valahogy éreztem, hogy meg tudom csinálni. Megvolt a stratégia, végtelen gráfokat kellett színezgetni hozzá, és egy idő után nyilvánvalóvá is vált, hogy egy bizonyos módszerrel…..
danesdzsu2 2017.05.12 22:21:49
@nerángass: Akadnak ott izgalmas párbeszédek zsenik között:

Alex Soltesz
Lovász egy buta báb.

Orange Forever Alex Soltesz
Nem is értem, hogy valódi tudományos eredmény nélkül hogy lehet valaki az MTA vezetője.
Mintha nem Dr. Lánczi András lenne a Corvinus rektora, hanem valaki olyan, aki képtelen lenne egy komolyan vehető publikációra.
    A sztori 2016 augusztusában kezdődött, egy hétköznapi vásárlással. Ekkor még nem tudtam, hogy azzal a vásárlással nem csak egy alkatrészhez fogok jutni, hanem egyúttal benevezek egy általam addig nem ismert játékba is.   A történet egyik szereplője, egy országos hálózattal rendelkező…..
danesdzsu2 2017.05.10 04:45:14
@Válasszunk: ha a gyártótól vásárol közvetlenül, akkor a gyártó nem lesz forgalmazó is az adott esetben?
Ezen a héten mindhárom ajánlott poszttal Európában maradunk, ezen belül viszont járunk majd Németországban, hogy kiderüljön, vegetálás és vegetálás között is van különbség. Aztán a svájci foci kapcsán kicsit elkalandozunk más irányokba is, hogy végül megtudjuk, miért is…..
danesdzsu2 2017.02.13 12:45:51
@arncht: Azt ugye tudod, hogy ezzel nem Jerome-t tiltod ki a német válogatottból, hanem Kevin Prince-t a ghánaiból?:)
danesdzsu2 2017.02.13 12:45:55
@geegee: Tehát a gazdag Ghána lerabolta a szegény Németországot?
  Sokan jövendölik manapság a feslett nyugati liberalizmus végét. Hogy a kivénhedt oroszlán ideje lejárt, karmait már manikűrözteti. S épp' minap akadtam egy a lényeget jól megragadó, a Mandineren nemrég megjelent írásra (Agent Ungur: Felbomlik egy világrend) melynek beidézném pár mondatát: „A…..
danesdzsu2 2017.02.10 16:31:57
@Conchobar: Iránban a sah ellen pont azért lázadtak fel, mert már elérte azt amit a Fidesz még csak szeretne.
danesdzsu2 2017.02.10 16:33:30
@Doomhammer: tűpontos! :D
Lassan a túlélő telefonok utazó nagykövetévé válok, már annyi készülékről született cikk virtuális tollamból. Ez sok szempontból szerencsés, például elég jól össze tudom hasonlítani a különböző típusokat, mielőtt leírom a véleményemet. Az Ulefone Armor mindenképpen…..
danesdzsu2 2017.01.28 22:05:02
@eßemfaßom meg áll: A telefon - szem távolság rugalmasan, igényeknek megfelelően változtatható.
        A kaliforniai szenatusban 26 demokrata es 14 republikanus szenator van. A kepviselohazban 55 demokrata es 25 republikanus. Kalifornia kormanyzoja a demokrata Jerry Brown. 1975-ben lett eloszor kormanyzo Ronald Reagan utan. Kaliforniaban Trumpnak a vilagon semmi eselye nem volt (meg nem…..
danesdzsu2 2016.11.12 18:22:34
Tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélte a terrorcselekménnyel, testi sértéssel, kényszerítéssel vádolt Budaházy Györgyöt kedden kihirdetett elsőfokú ítéletében a Fővárosi Törvényszék. A férfit a bíróság a feltételes szabadlábra helyezés lehetőségéből is kizárta.   Budaházy György egyik társa 12…..
danesdzsu2 2016.10.04 19:22:47