Regisztráció Blogot indítok
Adatok
flea

0 bejegyzést írt és 2813 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindez este 9, vagyis zárás előtt történt a Vörösmarty téri  Váci utcai VÁCI1-beli üzletben, ami csak pontosítja, de nem szépíti a történetet, ami alapján az üzletnek gyakorlatilag egy olyan dolgozója sem volt - beleértve a biztonsági főnököt és az üzletvezetőt is -, aki normálisan, vagy, ha már ez…..
flea 2017.06.24 18:09:38
Én legtöbbször háundemmet hallok, de az se az igazi: en.wikipedia.org/wiki/H%26M

(Mondja amúgy mindenki, ahogy akarja. A káendhábank nem zavar?)

Témához:
- Azonnal elhagynám azt a boltot, ahol taszigálnak valakit, még akkor is, ha nem engem, és évekig felé se néznék többet.
- Az Allée-ban van egy Van Graaf, egyszer zárás előtt fél órával (ősi román szokás, tudom) mentem oda, 6 termékkel távoztam, a blokk szerint 2 perccel zárás előtt fizettem - és megfordult a fejemben, hogy otthagyom mind a hatot, mert taszigálás nem volt, de a vezérork (gyk. valamiféle biztonsági vezető) bunkó hangnemben "kért meg" rá, hogy igyekezzek a pénztárhoz.
- Nyilván az LENNE a jó megoldás, hogy negyed v. fél órával előbbi zárást írunk ki, de pláza jellegű helyeken előírják, hogy pontosan milyen nyitvatartást kell hozni minimum, jó magyar szokás szerint pedig egy perccel se fizetnek többet a dolgozóknak... épp abból kifolyólag, hogy a vezetők is úgy gondolkodnak, mint itt sokan: aki nem magfizikus, nem érdemel többet. :( Ebben a történetben mindenki sáros, bár a vevő legkevésbé. És a vezetőségnek lehet írni ékes angolsággal, de amíg csak "Zsolt" és "Bianka" kerül lapátra, nem sok változás várható.
Neil Armstrong tette meg az emberiség  első lépéseit az égitesten, ám Buzz Aldrin még különösebb dolgot művelt világelsőként...
Telikürtölte az EchoTV a magyar kormánysajtót azzal, hogy az amerikai CBS televízió nem adta el nekik az 1998-ban készített Soros-interjút. A "letiltás" azonban egyáltalán nem meglepő, ugyanis a Mészáros Lőrinc tulajdonába került tévé jelezte, nem a teljes interjú érdekli, hanem csak annak mintegy…..
flea 2017.06.05 17:53:31
Ez az interjú elég tendenciózus, hallatszik, hogy ahol kibontaná a piacokkal kapcsolatos morális nézeteit, ott mondat közepén is megvágták, amit mond. (De hát CBS, mire számítsunk. "Mint Trump, csak az alázat nélkül", HAHAHAHAHA!! :))

Nagyon világosan beszél, a tőkepiaci viselkedését amorálisnak, nem pedig immorálisnak nevezi. Vagyis nem azt mondja, hogy ott erkölcsileg elítélendő dolgokat csinál, hanem hogy ami ott történik, annak szerinte nincs erkölcsi dimenziója. Ugyanígy, amikor a társadalmi következményekről faggatják, azt mondja, azokkal nem törődik, amikor a pénzpiacokkal foglalkozik (mert szerinte nem is lehet, tenné hozzá valószínűleg, ha a vágó nem vetődött volna közbe a levegővételnél).

Hasonló az érvelése, mint a holokauszttal kapcsolatban: ha nem tenném én, megtenné más, akkor már inkább én járjak jól. De ha szabályoznák, és nem tehetné senki, persze az lenne a legjobb, és akkor én sem tenném.

Ez egy morálisan megkérdőjelezhető alapállás egyébként, nem véletlen, hogy hiába védekeztek ezzel a "parancsra tettem" emberek is a nürnbergi perben. A tény az marad, hogy TE tetted meg, barátom... Ugyanakkor az vesse rá az első követ, aki 14 évesen ki tudott volna állni és a biztos halált választotta volna egy kis önfelmentés helyett. Esetében kicsit nagyobb volt a tét, mint az elkövetők 99,99%-ánál.

Szóval nem, nem szent, meg nem is "jóságos nagybácsi", de ha mérhető lenne, gond nélkül mernék fogadni, hogy összemérve az etikusságát azokéval, akik gonosznak, lelketlennek, stb. nevezik, bőven az átlag fölött lenne az eredménye.
flea 2017.06.05 17:59:30
@Pipas: nézd, én távolról sem vagyok kifejezetten tájékozott ezügyben, azt viszont történetesen tudom, hogy a briteknél is réges-régóta ez a helyzet, tehát azt a tájékozatlanságom mellett is meg tudom ítélni, hogy az az állításod, miszerint "csak az amcsiknak jutott eszébe", sajnos hülyeség. :)
Olvasónk azt állítja, hogy a szolgáltató egy egyszerű véleménygyűjtő- elégedettségkutató  hívás örvén valójában a hűségideje lejárta előtt új szerződés kötött vele, anélkül, hogy ő ezt akarta volna vagy világos lett volna neki, hogy mi történik. Ha tényleg így jár ez a UPC, az nagyon gáz.…..
flea 2017.06.02 11:37:05
@Jankove: csak sorjában...

> másképp definiáljuk a „gyönyörűen lehet normális életet élni” fogalmát

Valószínű, de nem hiszem, hogy drasztikusan.

> egy átlagos magyar kereset 100%-át felemészti a független élet

A 100%-kal nem lenne gond, azért jobb esetben az ember fizetése gyorsabban emelkedik, mint a rezsije. Ha pedig azt szeretnéd mondani, hogy van olyan fizetés, amiből egyszerűen nem jön ki a függetlenség, arra azt tudom mondani, hogy az öcsém havi 50-60 körüli kiadásból megoldotta Budapesten úgy, hogy harmadmagával (de nem rokonokkal) lakott egy albérletben, volt egy különbejáratú szobája, azt szevasz. Mellesleg nemcsak a budapesti elszállt árak vannak a világon, Magyarország azért több Budapestnél. Nyilván zabhegyezésből meg segélyből sehol nem lehet megélni, de aki nem faék egyszerűségű és van valami keresnivalója a munkaerőpiacon, az meg tudja oldani, ha akarja.

> Ugye abban azért egyetértünk, hogy már nem jurtában kéne lakniuk az embereknek, és nem lovaskordéllyal kéne közlekedniük

Abszolút. De az autó nem szükséges eleme a normális életnek. Van tömegközlekedés, van bicikli, van élet autó nélkül is. (Mellesleg egy ló kurva drága és nem való a városba. :P)

> a rutinosabb versenyzők, akik nemcsak a mának élnek elkezdenek azon filózni, hogy albérlet vagy inkább hitelből vásárolt öröklakás? Gondolkodni sem érdemes. Manapság az albérlet már rég elvesztette a versenyképességét, hiszen 15-20 éves futamidőre felvett forintalapú lakáshitel (átlagos használt lakás) havi törlesztő részlete szinte biztosan alacsonyabb, mint egy átlagos budapesti albérlet havídíja

Ezek pont hogy nem a rutinosabb versenyzők, hanem azok a versenyzők, akik sokkal több rutint képzelnek magukról, mint amennyi van, miközben nagyon is a mának élnek és éppen készülnek elcseszni a jövőjüket. Ugyanis a 15-20 éves futamidejű hitelből legjobb esetben is 10-15 év még meglesz, amikor simán jöhet egy pár százalékos kamatemelés, amibe ekkora futamidő mellett ugyanúgy garantáltan beledöglesz, mint a devizások az árfolyammozgásba. És ez nem valami ködös, valószínűtlen kockázat, hanem a legvalószínűbb eset, a kamatok rekordalacsony szinten vannak, és ha változnak, felfelé fognak (miközben az albérleti díjak pedig rekordmagasak és vannak olyan hírek, hogy az Airbnb-láz lecsengésével beindult a csökkenésük). Hozni egy 15-20 éves, kezelhetetlen kockázatokkal teli döntést arra a nyilvánvalóan átmeneti piaci anomáliára alapozva, hogy magasak az albérleti díjak és alacsonyak a kamatok, az minden, csak előrelátás meg rutin nem. De úgy is mondhatnám, hogy innen vezet az egyenes út a gonosz bankok meg a kilakoltatások elleni tüntetésekig.

Ráadásul még az sem igaz, hogy az albérlet tényleg olyan drága, hisz fentebb hoztam a példát, hogy bérelni egy lakást akár idegenekkel megosztva is lehet, míg a vételnél ez nem opció. Persze erre lehet, hogy azt mondod, hogy az már nem normális élet, ezen lehet vitatkozni, de szerintem a "rutinosabb versenyzők" azok, akik tudnak addig nyújtózkodni, amíg a takaró ér, és nem túlvállalni magukat pénzügyileg "nekem ennél jobb életszínvonal jár" alapon, aztán 40 évesen nézni a családdal, hogy akkor lehet elölről kezdeni a nulláról...
flea 2017.06.02 17:45:53
@élhetetlen:

> mások beszélgetésébe szólok bele

Csak bátran, én is pont ezt csináltam először. :) Szerintem értelmesen beszélgetünk, szeretem az ilyet. :)

> Ugyanez nem megy már egy gyerekkel sem

Abszolút. De korábban arról volt szó, hogy leszakadni a szülőkről - azt egyedül szokott az ember. A családalapítás manapság később jön, akár 10-15 évvel is, de úgy 3-5-tel mindenképpen, és azért az már más tészta, mert egy kis lakást (bérelve, vagy valami egymillió évnél rövidebb futamidejű, elfogadható kockázatú hitelre) meg lehet oldani két fizetésből, legyenek bármilyen kicsik.

És nyilván aki abban a helyzetben van, hogy nem tud egy autót fenntartani, ne menjen Zuglóba, meg Markotabödögére. Van élet olyan helyeken is, ahol van közlekedés, bolt, iskola, sokszor olcsóbb is (és nemcsak ott, ahol a bűnözés az egekben van).

A nyugdíjaskorig nem látok el, én szerintem az a korosztály vagyok, akinek a nyugdíjából már vezetékes vízre se fogja futni :), de ezt leszámítva is, ha valakinek nincsenek gyerekei és mégsem halmoz fel annyit, hogy öregkorában legalább felélni legyen mit, az tényleg baromi szarul tervezte az életét (ha pedig vannak gyerekei, csak nem törődnek vele, akkor meg a gyereknevelést csinálta elég szarul, bár hozzáteszem, ez utóbbi elképesztően gyakori). És mindkét esetben azért van valamilyen szintű szociális háló itthon (nem mondom, hogy egetverő, nem szívesen bíznám rá magam, de a semminél azért több).
flea 2017.06.03 07:27:03
@élhetetlen: tényleg más köröket látunk, körülöttem 21-24 éves kor közt mindenki elhúz a szüleitől, ha van párkapcsolata, ha nincs. Aztán hogy mikor házasodik meg vállal gyereket, az már attól függ, hogy mennyire volt könnyű a lakhatást megoldani. Van az a változat, aki eleinte egyik albérletből a másikba megy még gyerekkel is - ez a ritkábbik, de én például ezt csináltam. A gyakoribb eset, hogy vár, amíg lesz rendes saját lakása. És elismerem, tény, hogy ez központi probléma, és sokszor nehéz megoldani: ha másból nem, a demográfiai felmérésekből (hogy ti. majd mindenki több gyereket akar és előbb, mint amennyi és amikor végül lesz neki) világosan látszik ez.

A "ha valakinek nincsenek gyerekei és mégsem halmoz fel" kitétel részemről sem a pénz felhalmozására vonatkozott, hanem pont arra, hogy azért egyedülállóként lehet saját lakást szerezni, és egy kis szerencsével az arra elég kell hogy legyen, hogy idős korban legyen, aki gondoskodik az illetőről.

@Jankove: ezzel így teljesen egyetértek. Egy jó állással, olyan fizetéssel, amiből előtörlesztgetések is kijönnek, hacsak nem áll masszívan fejre a gazdaság, persze, lehet és néha kell is hitelt felvenni. A bajom azzal a korábbi megfogalmazással volt, hogy a hitelnek nincs alternatívája - vannak olyan élethelyzetek, ahol a hitelfelvétel egyszerűen öngyilkosság. Egyébként ezek jelentős átfedésben vannak azokkal az élethelyzetekkel, ahol a legjobb döntés kimenni Londonba mosogatni akár nyelvtudás nélkül is. De ez már messzire visz.

(Persze, a másokkal közös albérlet átmeneti megoldás, de a szülőkről leválásra jó, és ez volt a téma. Lehet, hogy nálad is az van, mint élhetetlennél, hogy ez felétek közel egyidőben történik a családalapítással?)
Bayer Zsoltot egy forró ital melletti beszélgetésre hívják az általa gyalázatosan megfenyegetett civilek. Hogy mit reagált? Ő is kávézna!..
Újabb szörnyű baleset világított rá a hétvégén, hogy ami a magyar utakon folyik, az tarthatatlan. Egészen elképesztő, hogy kurva nagy technológiai fejlesztéseket képesek elvégezni a nélkül, hogy a fő problémákat orvosolni próbálnák. Mert mi van most? Ugyanaz, mint már sok éve, nagyjából a…..
flea 2017.03.24 09:18:46
flea 2017.04.19 17:12:20
@Bundy Al: szerintem az autósok több mint 95%-a normálisan, de legalábbis elfogadhatóan és veszélyeztetés nélkül vezet. Szubjektíven azért tűnik olyan soknak az idióta, mert azok feltűnőbbek és emlékezetesebbek.

Nemtom, te hogy vagy vele, én például sokkal szívesebben fizetném az étkeztetésüket, mint a saját kórházi ellátásomat, vagy a családtagjaim temetését, akkor is, ha történetesen az lenne a drágább.
flea 2017.04.19 17:12:26
@Etniez: javaslom a KRESZ 36. §. (2) bekezdését, ezen belül is azt a szövegrészt, hogyaszondja "feltéve, hogy ezzel a mögötte gyorsabban haladó járművek közlekedését nem akadályozza".

Aki 40-nel megy és nem sorol ki, mikor mögé megérkeznek, szabálytalan. (Egyébként 50-nel is az, de ez más lapra tartozik.)
A 444.hu szúrta ki, hogy milyen lelkesen foglalkozott azzal az április elsejei álhírrel a közmédia úgynevezett V4 Híradója, miszerint a minden tengertől és óceántól elég távol található Csehország kétszáz méteres repülőgép-anyahajót építtetett Kínával. Amiben nemcsak az alaphír abszurditása…..
Itt van ez a szép mosógép, régóta 80 ezer forint az ára. De most a nagy akcióban 25 százalékkal olcsóbb, csak 60 ezer. Óriási, nem?  Azt miért tegyük hozzá, hogy nem ugyanarról a modellről van szó, hanem egy olyanról, amiből kispóroltuk a centrifugát. Nagyjából hasonlót ügyeskedett a Wizz Air is a…..
flea 2017.03.29 11:29:55
@Fillér B. Gusztáv: Nekem úgy rémlik, hogy pár éve már a 3. sor is reserved seat. Rosszul emlékszem?
flea 2017.03.30 09:43:21
@Fillér B. Gusztáv: Az új változatból kikerült a "reserved seat" kifejezés is, amit már egy ideje nem használtak emlékeim szerint, helyette bekerült az újabban használt "first row seat" és az "upfront seat". (Utóbbi elég szerencsétlen kifejezés, de ezt találták ki a géptípustól függően 2-4. vagy 2-5. sorokra.)

Ez alapján arra gyanakodnék, hogy a kopipésztet cseszhették el, és valaki emiatt most épp a szőnyeg szélén áll és üvöltözést hallgat. :P

Azért megnyugtató, hogy nem szűkítik a PP definícióját, én mindig az első sorba ülök vele... De épp azon gondolkodtam, hogy ezt nem is tehetnék meg egykönnyen, nem lenne könnyű megoldaniuk, hogy aki tavaly váltotta, még ülhessen bárhová, amíg le nem jár a tagsága, az újak meg már ne. Ha egy szolgáltató ilyesmit csinál, nemcsak a felhördülést elkerülendő, hanem a könnyebb kezelhetőség miatt is új néven szokta bevezetni a megváltozott tartalmú csomagot.
flea 2017.03.30 17:03:50
@Fillér B. Gusztáv: Tényleg. Akkor nem tudom. Bepróbálkoztak, aztán a felhördülést látva visszakoztak, közben egy sort bénáztak is a rend kedvéért. :) Lényeg, hogy ahogy most van, úgy elfogadható...
Az Északi-sark olvadó jégtakarójának visszaállítására az arizonai egyetem kutatói találtak egy költséges, de használhatónak látszó lehetőséget. Az Északi-sark helyzetét joggal nevezik nyugtalanítónak. Tavaly novemberben az átlag hőmérséklet 20%-kal melegebb volt  a normálisnál. A jéggel borított…..
Az Oscar-díjat kapott Mindenki című magyar kisfilm kapcsán a kezdeti öröm után nagyon sokakban további gondolatok támadtak, amit a neten széles körben meg is osztottak. Talán leginkább három csoportba oszthatók a megjegyzések. A többség számára fontos üzenetet hordozott, hogy összefogásra van…..
flea 2017.03.07 11:29:31
Nekem is az volt már első látásra is a benyomásom, hogy aranyos ez a film, jók a gyerekszínészek, sok jó momentuma van, de a cselekmény ezer sebből vérzik:
- Egy énekkarban többek között pont az a nagyszerű, hogy ha az egyes szólamok fele, vagy akár harmada tud szépen, tisztán énekelni, akkor az egész kórus szépen, tisztán fog szólni, mert a bizonytalanabbak követik a biztosabbakat (képtelenek is az ellenkezőjére). Rendkívül ritka az olyan gyerek, aki annyira botfülű, hogy még azt sem hallja, hogy ő mást énekel, mint mellette a másik 5-10, az pedig elképzelhetetlen, hogy számos ilyen gyerek jelentkezzen egy énekkarba. Ezt nyilván nemcsak "az ország legjobb kórusát" vezető tanár, hanem az énektanárok többsége is tudja.
- Ugyanígy, ha minden énektanár nem is, de az ország legjobb kórusának vezetője pontosan tudja, hogy elegendő jó hallású, jó ritmusérzékű gyerek mellett a kórus teljesítménye szinte kizárólag azon fog múlni, hogy mennyire képesek az egyes tagok végig koncentráltan figyelni és a vezetővel együttműködni, nem pedig azon, hogy egyénileg milyen szép a hangjuk. (Persze tény, hogy könnyebb annak figyelnie, aki jobb zenei érzékének köszönhetően hamarabb megtanulja fejből a darabot és kézre néz. Ugyanakkor a filmben mindenki mindent fejből énekel, senkinél nincs kotta, tehát ez sem szempont.)
- A fentiek miatt teljesen életszerűtlen, hogy ennyi gyerek legyen letiltva az éneklésről.
- Szintúgy teljesen életszerűtlen, hogy ennyi gyerek azt gondolja, hogy csak ő az egyetlen, aki nem énekelhet, se a nem éneklők nem veszik észre egymást, se az éneklők őket. Egy ilyen rendszer legkésőbb a 2. "tátikázó" gyereknél válna nyílt titokká, nem egy újonnan felvett gyereken pattanna ki.
- Az is teljesen életszerűtlen, hogy a 2 kislány meg tudja győzni a többi gyereket arról, hogy egységesen úgy lépjenek fel, mint a film végén. Egyrészt akiknek _nem_ kell tátogni, azok imádják Erika nénit (ld. "szerintem ő a legjobb tanár, és a legcsinosabb is, és mindenkire odafigyel, és blablablabla"), ez nem tud ilyen hirtelen megfordulni. Másrészt még a tátogók között is biztosan lenne, aki azzal reagál, hogy "hülye vagy? Énekeljetek csak szépen, én Svédországba akarok menni". És akkor még bele se kezdtünk abba, hogy hol meri egy csoport általános iskolás nyilvánosan megszégyeníteni a tanárát, akinek egyébként nap mint nap parancsszóra engedelmeskedik. ("Liza, nem mész te sehova!")

Ha viszont ezektől eltekintünk és úgy teszünk, mintha a történet életszerű és hihető volna, akkor az a helyzet, hogy Erika néni igenis velejéig gonosz, és nem érdekel, hogy milyen ellentmondó elvárások érik őt, meg semmi ilyesmi. Ugyanis ha valaki azt mondja egy gyereknek, hogy "nem vagy elég jó", az már magában botrány, ha pedig még azzal is megterheli, hogy megtiltja neki, hogy beszéljen valamiről, az egészen felháborító. Ha azt mondom, hogy egy felnőtt tesz valamit egy gyerekkel, ami a gyereknek végtelenül rosszul esik, majd megtiltja neki, hogy beszéljen róla, kinek mi jut eszébe először? Az énektanár? Kétlem.
Úgyszintén botrányos és szánalmas az a monológ, amit akkor vág le, amikor elmagyarázza, hogy ez miért jó így. "Én nem akartam senkit megnevezni, de tessék, akkor lehet jelentkezni bátran!... Na, ez most mire volt jó?" Meg "az igazgató úr nem fog örülni, meg persze a szüleitek sem"... Klasszikus érzelmi zsarolás, amire nincs mentség.
Három évvel ezelőtt lelkes, vidéki fiatal lévén leváltam a családomról (ez úgy hangzik, mint egy rossz nevelési kézikönyv), és megkezdődött saját kis életem: kollégista bölcsész lettem Budapesten. Nem standard kollégista – szakkollégista, elit kollégista. Intézményem pontos definíciója:…..
Földi Lászlót folyamatosan „szakértőként” aposztrofálja a közmédia, pedig már többször bebizonyosodott, hogy hülyeségeket beszél. Amikor éppen nincs semmi különösebb üzennivalója a Fidesznek, akkor beküldik a „szakértőjüket”, aki minden adásban leszögezi: Európát megtámadták a menekültek.  ..
Az okos ember más kárán tanul. Legyen mindenki okos! És egyben kíméletes olvasónkkal, akinek ezúton is köszönjük, hogy elmesélte, hogyan lett adathalászok áldozata. A műfajon belül külön neve is van egyébként az eredeti oldalakra nagyon hasonlító fake oldalakkal dolgozó…..
Iszak Eszti már nincsen belezúgva teljesen Dobrády Ákosba, mert állítólag Szalai Ádám válogatott focistával kavar. Ez minket alapvetően semmilyen szinten nem kéne, hogy érdekeljen, de a Player kiszúrta, hogy az erről cikket készítő Bors emailben próbálta megszólalásra bírni a labdarúgót, aki…..
Akik a fenti kérdésben az ismert székely mondás – mely szerint a nő nem ember – okán vitát vártak Tusnádfürdőn, a 27. nyári táborban, azoknak csalódniuk kellett, ugyanis a székely álláspont ebben a kérdésben egészséges. Szerző: Kézdi Beáta  A Tusnádfürdőn tartott 27. nyári tábor első napján Hol…..
Például arra, amit a Genesis Project nevű, több náció képviselőjét tömörítő democsapat összehozott. A Nothing but PETSCII nevű Commodore 64-es demo a svédországi Lundban július elején rendezett Gubbdata 2016 versenyen elvitte az első díjat, pedig ha végigpörgetjük nem nagy eresztés - mármint akkor,…..
Lassan lemegy a teljes csoportkör a foci-Eb-n, és a közvetítés már több mint egy teljes hete ültet nagy számban olyanokat is a tévé elé, akiknek amúgy eszükbe sem jutna a köztévére kapcsolni. Számukra egy alternatív valóságra nyílik ablak a közvetítések szünetébe beszúrt, egyperces mini-híradóval,…..
Tökünk se akart ekkora listát írni a tapló magyar autósokról, de amikor elkezdtük poénból bemondogatni a legbosszantóbb suttyóságokat, öt perc alatt jutottunk túl a tízen. Nyilván mindenki találkozott ezekkel, meg úgyis ugyanez lesz mindörökké, de ha csak páran elgondolkoznak és legközelebb nem…..
flea 2016.05.16 09:00:57
@Jankove: a szabály szerint olyan jármű hajthat fel, ami önerőből, __sík úton__ legalább 60-at tud. Ha az M1 emelkedőjén valami 35-tel köhög, de sík úton tudja a 60-at, felhajthat. Tehát nincs minimum sebesség, csak ott, ahol külön tábla írja elő. Egyébként pont az M1-en a kapaszkodósáv szerintem tele 60 alatt küszködő kamionokkal.

De a vita ugye egyébként sem arról szól, hogy mi van az autópályán 60 körül, hanem arról, hogy - úttípustól függetlenül - a megengedett legnagyobb sebesség közelében milyen körülmények között és mennyi ideig szabályos a másik előtt maradni.
flea 2016.05.16 09:13:55
@Jankove: "egyesek szerint a belső sáv ugyanúgy használható, mint a külső"

Valójában ez a probléma. Egyébként az ilyen gondolkodásban a városiak, azon belül is a budapestiek élen járnak. A belső (vagy középső) sávot kibérelő autós ugyanaz, aki városban is azért halad a belsőben, mert majd 3 kereszteződés múlva balra akar kanyarodni. (Ha addig meg nem gondolja magát...)

A középső sáv kibérlését mondjuk tényleg nem értem. M1/M7 bevezetőn konkrétan tömegek tolják egymás seggében 95-tel (100 a megengedett) a középsőben úgy, hogy mellettük jobbról-balról senki. Még ha a külső nyomvályús volna, akkor érteném, de nem az. És akkor választhatok, hogy:
- Beállok közéjük, ezzel kockáztatva, hogy egy ronda ráfutásos széria részese leszek, mivel a követési távolságot, azt nem (sem) tartják be.
- Bemegyek a belsőbe és azzal a +5-tel szépen gyalogtempóban haladok a sor mellett, idegrohamot okozva azoknak, akik esetleg 110-zel mennének. (Tudom, 100-as tábla van, és kuss a nevük, de nekem nincs ilyen népnevelő vénám és semmi értelmes okát nem látom, hogy felidegesítsek egy közlekedőt, akit nem muszáj.)
- Kimegyek a külsőbe és a kresz által előírt "fokozott óvatossággal" jobbról haladok el mellettük.

Leginkább még ez utóbbival szoktam próbálkozni, de nem mindig lehet, mert van, hogy 1-1 szabályosan közlekedő autó, pláne busz, ott csapatja 70-80 körül.
Aki még nem ült repülőn kisbabával, annak biztosan fogok tudni újat mondani, aki viszont ült, az csak saját útjával szembesülhet. Persze azon is múlik mikor voltál utoljára gyerekkel, mert a biztonsági szabályok folyamatosan változnak, amit még pár éve lehetett, ma az már…..
flea 2016.05.12 19:43:43
@enpera: még mindig senkinek sem előállni látszatérvekkel sem az alábbi, egyébként nyilvánvalóan hamis állítások alátámasztására:
- a gyereknek szükségszerűen kínzás a repülőút
- aki gyerekkel repül, azért teszi, mert az olcsó
- aki gyerekkel repül, azért teszi, mert nyaralni megy

Most akkor miért kell ilyen hülyeségeket tényként kezelve ismételgetni? Ez valami elcseszett argumentum ad nauseam? Mert annak is elég gyenge.
flea 2016.05.12 19:44:13
@flea: "még mindig senkinek sem SIKERÜLT előállni" etc.
flea 2016.05.13 19:13:59
@enpera: gyengeelméjű, meg ha tudnék olvasni... hát esküszöm, ti összebeszéltetek, hogy megpróbáltok halálra röhögtetni. Oké, nincs több kérdésem.
A Ryanair vezére néhány éve szájkosarat kapott, mert a részvényesek szerint a gyökérség már ártott a cégnek, leállt a profitbővülés. Azóta nem küldi el a büdös francba az utasokat és maga a cég is kedvesebb lett - a bázishoz mérve ez viszonylag kis erőfeszítést igényel -, írtunk róla többször. De…..
Felháborodott videót töltött fel az Anna & the Barbies énekesnője, Pásztor Anna a facebookra, mert a nagymamáját nem engedték felszállni a Wizz Milanóba induló járatára. A történet annyi, hogy a nagymama Annáék után repült volna egy későbbi géppel egyedül, s a bádoghodályban a Budport…..