Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jormund

0 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD Heti retro: Grim Fandango 2014.09.19 08:38:33
A harmadik Monkey Island-játék, a The Curse of Monkey Island egyik első helyszínén fekszik egy csontváz, akit meg lehet lökni, és akkor leesik róla egy jelvény, amin a következő felirat olvasható: „Kérdezz a Grim Fandangóról”. A poén egyszerre két játék felé tisztelgés. Az…..
Pár napig nem volt blog, de most jó kifogásom van: a Tokyo Game Show-n voltam, amiről Index anyámra készültek cikkek (akit érdekel: cikk #1, cikk #2, cikk #3, cikk #4, sunaz). Tettestársam Grath volt, akivel, mint az első cikkben megemlítettem, Tokió geeknegyedében, Akihabarában…..
IDDQD Tankcsapda prüntyögve 2011.10.25 08:30:00
Még mindig a postafiókunkból mazsolázok, egy nyári emailben találtam ezt a zenét, ami talán sokaknak szentségtörésnek tűnik majd, de én nagyon el tudom képzelni mondjuk egy nyolcvanas évekbeli Double Dragon-klón aláfestésének. Mennyország tourist, 8-bites verzió: A dalt…..
Még mindig Mass Effect 3, mert még mindig forrnak körülötte az indulatok. (Aki lemaradt volna róla: itt a játék vége körüli balhé röviden összefoglalva, itt pedig spoileresen ki lehet beszélni a befejezéseket, amelyek erősen megosztották a rajongókat). Az új fejlemény az, hogy…..
Nyakunkon a Mass Effect 3, emlékezzünk meg erről egy ideillő játékcsajjal. Igaz, a sorozatból szerepelt már itt Jack és Miranda is, sőt egy rajongói Mass Effect-pornóújság (ez utóbbi link szigorúan 18+), de az egyik legfontosabb Mass Effect-csaj kimaradt eddig. Hát persze, hogy…..
Oké, először is, mi az hogy randiszimulátor? Ez egy Japánban népszerű játékstílus, tulajdonképpen egy kalandjáték, RPG- és tamagocsi-beütésekkel, anime-szerű, rajzolt környezetben, ahol a főhős célja az hogy becsajozzon. Aztán hogy ez a cuki mangaszemű lánykákkal való…..
Ég a pofám rendesen, hogy eddig nem ismertem a videojátékok világának legszórakoztatóbb nyugdíjasát, pedig Old Grandma Hardcore, egy cleavelandi clevelandi néni az unokája segítségével már évek óta űzi az ipart blogon, Twitteren és YouTube-on egyaránt. És tetszőleges…..
IDDQD Skyrim + Kinect = ? 2011.12.12 10:59:34
Skynect? Kinrim? Pár éve egy WoW-os haverom hosszasan elmélkedett azon, hogy a Dance Dance Revolution dancepadjét valahogy ráhekkeli a játékra, és pár szteppeléssel végignyomott raid után olyan vádlija lesz, mint Lance Armstrongnak - de ez a mozgás, és hangérzékelős Skyrim-buli…..
Jormund 2011.12.12 15:56:11
@Iblys: Nagyon mellélőttek ezzel a videóval. Végig a FUS RO DAH-t vártam, és nem jött. :(
Nehéz lehet Frei Tamásnak lenni, komolyan, ha én lennék a híres műsorvezető-regényíró, és Miamiban is azzal kellene szembesülnöm, hogy bizonyos gazdasági körök fenyegetnek, bebújnék a sarokban álló, színarany vécécsésze mögé (ami, jól látják, csak úgy ott áll a…..
IDDQD Call of Duty vs Battlefield 2011.10.23 13:50:48
Pár napon belül indul az idei év legnagyobb játékpiaci összecsapása, Battlefield 3 vs Call of Duty Modenr Warfare 3, Electronic Arts vs. ActivisionBlizzard, minden szempontból gigászok csatája. Ennek örömére mind a két játékhoz most jött ki a hype-ot a végletekig fokozó launch…..
Csak azt nem, hogy ne lenne humora. Levélváltás egy Half-Life rajongó és a Valve-nagyfőnök között, haikuban.            (via Reddit)..
Jormund 2011.09.22 16:32:57
IDDQD Borítsd fel az asztalt! 2011.09.09 17:04:00
Olcsó dolog hülye japán játékokról posztolni, de hát sosem állítottuk, hogy nem szeretjük az olcsó dolgokat, sőt. Chabudai gaeshi annyit tesz japánul, felborítani a teázóasztalt, ami, tekintve, hogy a teázás mennyire szent szertartás arrafelé, annak a szinonimája, hogy…..
Jormund 2011.09.09 18:24:01
@Death/Mortis: Ugyan már, láttam én ennél hülyébb arcade játékot is, és még csak nem is japánban.

Az volt a lényege, hogy megbaszathattad magad árammal. Megfogtál két elektródát, a gép meg egyre nagyobb áramot vezetett át rajtad. Ha elengeded, Game Over, és a legtovább kitartók felkerülnek a highscore listára.
18 évvel a megjelenése után a Doom lekerült a német videojátékos feketelistáról, ahol azok a játékok szerepelnek, amelyek károsak az ifjúság lelki fejlődésére, ezért igen korlátozottan terjeszthetők csak az országban. Konkrétan nem lehet őket reklámozni, online, vagy…..
IDDQD Ha harc, hát legyen harc 2011.08.18 10:00:16
Megvolt a sztori, amikor a Bethesda beperelte a Minecraftot készítő Notch-ot, annak új játéka, a Scrolls miatt (mondván, az túlságosan hasonlít az Elder Scroll sorozat címére, és tisztességtelen piaci magatartás, vásárlók átverése, monnyon le). Naná, hogy megvolt, megírta…..
Tanulságos, szép történet, még akkor is, ha nálunk a NES nem volt különösebben elterjedt platform, ezért sokunknak baromira nem mond semmit az hogy Silver Surfer. Te hasonló esetben milyen retró játék leküzdését dobtad volna be az ajánlatba?..
Star Wars még nem, Project Milo már nem, de ez a lovas őrület, hát ez zseniális, komolyan. Figyelembe véve, mennyibe kerül egy Kinect, lassan érdemes lesz elkezdeni vitatkozni azon, hogy ennyiért már igazi gitárt lovat is vehetsz, az meg azért mégiscsak más.(Mielőtt lázadás lesz:…..
IDDQD Mario minimál 2011.07.08 13:08:00
Van az a szint, amikor egy játékot már annyiszor végignyomtál, hogy úgy érzed, minden trükköt ismersz, és csukott szemmel is menne; ilyenkor szokták az emberek azzal szórakoztatni magukat, hogy speedrunra mennek, vagyis arra, hogy minél rövidebb idő alatt fussanak végig a játékon.…..
Az világos, hogy a játékgyártó cégek részvényeit vásárló üzletemberek ritkán képzenek közös halmazt Counter-Strike-világbajnokokkal; még a Nintendo volt elnöke, Jamaucsi Hirosi is úton-útfélen hangoztatta, hogy számára ez az egész csupán üzlet, aminek a végterméke őt…..
Jormund 2011.07.04 19:45:29
@flea: Azon én is pislogtam :)
Meglepetésszerű hetijátékcsaj-különkiadásunkban a Bitmob legénysége (sőt: leánysága) megcsinálta azt, amihez Stökinek az E3-on nem volt se ideje, se mersze: hosszasan szivatják a hosztesszcsajokat gémer-kvízkérdésekkel. Az mondjuk alap, hogy semmire nem tudják a választ és…..
Jormund 2011.06.25 13:30:26
@hancu: Én majdnem tudtam. Bulbasaur helyett Squirtle-t mondtam volna :)
IDDQD Egy tetrisfüggő vallomása 2011.05.25 20:00:00
Egy nagyon jó kis riportfilmet fogott a radarunk a Tetris-világbajnok James Clewettről, aki egyébként civilben fizikus és éppen a Phd diplomája megszerzésén ügyködik. Nagyon érdekes dolgokat mond arról, hogyan néz ki az ő szintjén a játék és mit élvez benne. És persze elég…..
Jormund 2011.05.25 20:19:31
A héten elég sokat foglalkoztam azzal, hogy kapcsolatba lépjek a THQ-val a mostanában bejelentett Saints Row: The Third okán - sajnos sikertelenül. Viszont ha már lesz új Saints Row, akkor akár a heti játékcsaj is lehetne valami ehhez köthető, így esett, hogy a héten Tera…..
Van ugye ez a közismert sztereotípia, hogy a japánok mind egy szálig beteges, perverz alakok, és az egész ország egy nagy hentai-parti, itt-ott használtbugyi-automatákkal az iskoláslányoknak. Bár ebből valószínűleg pont annyi igaz, mint abból, hogy a magyarok meg a mai napig nyereg…..
Egy nagyon kedves és rendkívül felháborodott olvasónk hívta fel figyelmünket az alábbi riportra, amiben a Mokka két műsorvezetője és egy filmszakértő cseveg Chris Nolan harmadik Batman-filmjéről. Amikor felvezetésként bejátszották a Batman: Arkham City című videójáték…..
Jormund 2011.02.19 12:19:18
A közelmúltban többször felmerült (mind a két női olvasónk kérte, és hát mikor máskor teljesítsük, mint ma, Bálint napján), hogy lehetne a pénteki/hétvégi rovatnak megfelelően játékfickó is néha a blog hasábjain, így (korántsem hagyományteremtő jelleggel) lássuk is az…..
Jormund 2011.02.14 17:57:55