Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Musaic (törölt)

0 bejegyzést írt és 276 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Múlt péntekre Egyiptom szerte tüntetéseket szerveztek főleg a Twitter és a Facebook segítségével, a webkettes forradalomként is aposztrofálható események aztán (az ilyen esetekhez hasonlóan) kicsúsztak az azokat szervezők kezei közül és hozták magukkal az ilyenkor szokásos…..
Musaic (törölt) 2011.01.31 10:03:47
A Gorilla Glass üveggel szerelt készülékek számtalanszor bizonyították már ellenállóképességüket, teszteken és a való életben is. Most a japán Asahi Glass egy igazi trónkövetelő üvegtípussal állt elő, ez a Dragontrail. Az új üveg telefonok, tablettek és televíziók nagyon…..
Musaic (törölt) 2011.01.25 15:02:26
Musaic (törölt) 2011.01.25 15:03:05
IDDQD Wolfenstein 1-D 2011.01.25 08:42:00
Tulajdonképpen baromi nagy mázlink van, hogy 19 éve (belegondolni is rossz: tizenkilenc éve!), a 2d-s játékok tengeréből Carmackék azzal akartak kiemelkedni, hogy hozzáadnak egy dimenziót, nem azzal, hogy levonnak. Mert ha levonnak, ez lett volna a végeredmény:   (klikkide a…..
Musaic (törölt) 2011.01.25 13:03:21
szóval eddig nem értetted, hogy működik az elektronikus zene? hát akkor tanulmányozd a fenti folyamatábrát [via Synthtopia]..
Jimmy Wales szerint az Apple valódi veszélyt jelent az internet nyitottságára, ez derült ki a 10. szülinapos Wikipedia alapítójának beszédéből a Bristol egyetemen.A veszély abban áll, hogy az Apple az egyre elterjedtebb iOS platformokon szoros ellenőrzés alatt tartja az…..
Musaic (törölt) 2011.01.16 12:28:59
Szóval van ez a zseniális Panzers sorozat, amely köztudottan (főként) magyar produktum. Aktuális epizódja a szintén remek Panzers Cold War, amelynek menüjében "dday15" talált valami marha nagyot. Természetesen nem biztos, hogy ezt pont egy magyar rakta bele, de én akkor is…..
Musaic (törölt) 2011.01.09 18:01:38
@freddyD: Nemstom, valahol találtam ezt a video linket. Sok mindent tanultam, amíg ezt a programot fejlesztettük...
Majd mesélek egyszer..
LisztesLáda Wazap, Galactica? 2009.01.07 20:04:00
Egyik hasonlóan derűs napon éhségem kielégítése végett youtube-ot böngészvén találtam ezt a maxifun szösszenetet. Csak az fogja érteni, aki nézi a Battlestar Galacticát (és aki érti is).Ja, és úgy amúgy az első három évadot foglalja össze nyolc percben, szóval ha nézed de…..
Musaic (törölt) 2011.01.09 17:38:36
Január 3-án, az uniós elnökség első munkanapjának reggelén, a Greenpeace 10 zöld pontjával várta a Külügyminisztérium dolgozóit.Vetier Márta, a Greenpeace EU szakértője elmondta: "Magyarország legfontosabb környezetvédelmi feladata az EU-elnökség alatt, hogy elérje,…..
Musaic (törölt) 2011.01.06 00:15:55
Kevés felemelőbb dolog van annál az Észak-Atlanti Szerződés Szervezetében, mint amikor a szövetséges hadseregek katonái együtt képzik magukat a közös (és gonosz) ellenség elleni fellépés, a béke megvédése, a nemzetközi terrorizmussal szembeni határozott intézkedések…..
A designer nevének említése ez esetben nem jelenti egy fényesen induló karrier támogatását, hiszen Jonathan Niemuth a The Pipe Wrench Coffee Table megalkotásáért jóval több baráti grautlációt és sörmeghívást fog kapni, mint állásajánlatot. Az ingyenpia azonban indokolt, a…..
Musaic (törölt) 2010.12.21 11:29:42
A Terrafine - mielőtt bárki számonkérné a napi használat praktikumát -, csupán koncepció. Egy elmélet, amely olyan terepjárművek adna a környezettudatos ráérők kezébe, amely nem hagy nyomot a környezetén, könnyű, tisztán elektromos meghajtású és olyan élményt nyújt, amit…..
Musaic (törölt) 2010.12.21 11:27:21
Ultrakönnyű, kényelmes és kiválóan irányítható, legalábbis a tervezők szerint. Aki nem elégszik meg a barkácsáruházakban hegybehordott faszánkókkal, avagy ezt a tárgyat is a kifinomult életstílus részének/eszközének tekinti, vásároljon 260 dollárért szánkót a Porsche…..
Musaic (törölt) 2010.12.21 11:21:04
Ezt a csodálatos képet szorgos kezek és masinák szerkesztették a Hold déli pólusáról az LROC keringő egység által hat hónap leforgása alatt  készített 1700 felvétel alapján. A megvilágítottsági térkép egyfelől lenyűgöző, másfelől tanulságos. Fény…..
Varánusz A Szíjon túl 2010.12.18 08:00:00
Tegnap este döntősorozatának utolsó állomásához érkezett a Megasztár 5. Az a sorozat, aminek először kellett szembenéznie a népszerűségi versenyben egy külföldről vett, és onnan minden elemében ki és lemásolt szériával, az X Faktorral. Rá is fért a formátumra egy…..
IDDQD Pénteki játékcsaj - Ivy 2010.12.17 11:44:00
Még a karácsonyi hangulat előtt le szerettem volna tudni Isabelle Valentine-t, azaz Ivy-t a Soul Caliburből, mert akkora mellei vannak, hogy még a legliberálisabb olvasóink is felháborodott e-mailekben tiltakoznának amiatt, hogy feldöntötték a fát az orvul előbukkanó orbitális…..
Ez a jelenet annyira szörnyű és félelmetes, hogy csak fekete-fehérben készülhetett el! Az érdekesség: Lee van Cleef későbbi western sztár ezúttal hős tudósként égeti ki az uborkaszörny szemét. Gyengébb idegzetűeknek nem ajánlom:)   ..
csox Szaloncukor 23+1 2010.12.15 13:07:00
 Összejöttünk, hogy az idei szaloncukor-kínálat egy részét teszteljük: összesen huszonháromfélét kóstoltunk végig, aztán egy asztal alatt megbújó csomagból előkerült a huszonnegyedik. Jobban bírtuk, mint hittem volna.  Próbáltunk lehetőleg kimért szaloncukrot…..
Musaic (törölt) 2010.12.16 10:54:19
  Távol álljon tőlem bármiféle összeesküvés elméletek gyártása, viszont az utóbbi napok furcsa történései némileg elgondolkodtattak. Mint ismeretes, a washingtoni adminisztráció ármányságait napvilágra hozó WikiLeaks  ezzel a cselekedetével jó gyorsan nagyjából…..
Musaic (törölt) 2010.12.12 18:40:30
Julius Andan: A világ a színfalak mögött-ből:

"Egy könyv önmagában és kizárólag arra lehet bizonyíték, hogy van nyelv, van írás és van nyomtatás. Ennél többet egyetlen könyv sem képes bizonyítani - teljesen mindegy, hogy mi áll benne."

"Azt szeretném önnek elmondani, hogy az ön állítólagos tudása az esetek nagy részében puszta illúzió.
Ön azt hiheti, hogy sok mindent tud, hogy ismeretei szerteágazóak és alaposak, hogy a tudomány fény, ami beragyogja az ismeretlen sötétségét.
Ön minden bizonnyal azt hiszi, hogy ismeri a tényeket; hogy tisztában van azzal, hogy mi van és mi nincs; hogy tudja, mit fedeztek már fel és mit nem; hogy egész pontosan meg tudja mondani, hogy a tudománynak milyen is az az annyit emlegetett "mai állása".
Ön szentül meg lehet győződve arról, hogy az AIDS, az ebola és a többi betegség létezik, halálos és gyógyíthatatlan. Azt hiheti, hogy a kihullott haj, a kiesett fog, az elvesztett végtag nem növeszthető ki.
Szentül hiheti, hogy a tudósok keresik a földön kívüli élet nyomait, de nem találják.
Hiheti, hogy az evolúció létezett, és úgy történt, ahogyan le van írva, és nincsenek olyan bizonyítékok, amelyek az ember keletkezését sokkal régebbre teszik, mint ami az ember eredetéről szóló hivatalos könyvekben áll.
Ön hiheti, hogy a Földön ez ideig még sohasem létezett technikailag fejlett civilizáció.
Ön hiheti, hogy a bűnözés legyőzhetetlen szörny, és a háború az ember természetéhez tartozik.
Hiheti, hogy a világegyetem az Ősrobbanással kezdődött, és hogy most tágul.
Hiheti, hogy a normandiai partraszállás zseniális katonai lépés volt.
És hihet még száz és ezer és millió dolgot, szentül meggyőződve arról, hogy ezek bizony így vannak. Sorolhatja érvek tömkelegét, amelyek mindegyike alátámasztja, hogy ezek a dolgok tényleg így vannak.
Ám ellenérvből elég egy is, hogy a tudás eme illuzórikus kártyavárai összedőljenek.
Ön a felsorolt dolgok egyikét sem tudja.
Ezek ugyanis nem tények!
Csak közlemények!
Amit ön kap, azok csak és kizárólag KÖZLEMÉNYEK.
Ön nincsen tudatában annak, hogy mi van, csak annak, hogy egy s mást közöltek önnel, mondván, hogy azok így és így vannak, és nem másképp.
Az ön teljes világképe a média által adott közlésekből áll össze, és nem tartalmaz tényleges tapasztalatot."

"Azt mondhatnám, hogy ön nem áll semmiféle kapcsolatban az úgynevezett tudománnyal, a technikai fejlesztéssel, az űrkutatással vagy a kormányzattal - csakis a médiával. Mindent onnan "tud".
A média két részből áll össze: az egyik a tartalom, a másik az eszköz, amivel terjesztik. A tartalom a legtöbb esetben csupán ideológia, vagy olyan közlemény, ami egy ideológiát támaszt alá; az eszköz pedig a tömegkommunikáció.

A média nem csak a tévé, a rádió és a sajtó. A média technikai oldalához tartozik minden olyan csatorna, amelyen át tömegeket lehet elérni.

A média részét képezik a színházak és a mozik éppúgy, mint a tankönyvek, regények, az internet, az osztálytermek és a nyilvános tömegmegmozdulások. Mindez a tömegkommunikáció részét képezi, amin keresztül gondolatokat lehet eljuttatni a tömegekhez.
Ön néhány évet iskolában töltött el, ahol elolvasott x számú oldalt, meghallgatott n számú előadást, és esetleg még néhány szemléletes kísérletet is módjában állt végignézni vagy elvégezni, majd az iskola után újabb könyvek elolvasása következett, és még nézte a tévét is, meg hallgatta a rádiót is, és izgalmas vagy unalmas beszélgetéseket folytatott arról, amit látott és hallott - majd szentül meg volt győződve arról, hogy tud valamit a világról."

"A buddhizmusban a legmagasabb szellemi állapotot buddhának nevezik. Az ez előtti legmagasabb állapot a bodhiszattva. Egyszer beszéltem egy bodhiszattvával, aki elmagyarázta nekem, hogy mit ért el. Azt mondta, hogy nem azonosítja magát a testével, az emlékeivel és a gondolataival, csak a tudatával; mindegy, mi volt a múltban, mindegy, mit érez, és mit gondol, az nincsen rá hatással. Azt mondta, hogy valamit vagy tud, vagy nem tud, és amit nem tud, arról nem alkot véleményt.

Amit nem tud, arról nem alkot véleményt...

Ott állt előttem egy ember, aki azt nevezte tudásnak, amit maga megtapasztalt, és amit nem tapasztalt meg, azt nem nevezte el semminek és arról nem alkotott véleményt, nem alkotott semmilyen gondolatot.
Nem tudta, milyen alakú a Föld, és nem is volt elképzelése a Föld alakjáról. Nem tudta, milyen széles az Atlanti-óceán, és nem volt egy gondolata arról, hogy vajon hány ezer kilométer lehet.
Ez a bodhiszattva volt a legszabadabb lény, akit életemben valaha is láttam.
Ő olyan ember volt, aki felett a legfelsőbb kasztnak nem volt hatalma.
A világ összes tekintélye sem tudott elfogadtatni vele semmit.
Nem tudtak rajta fogást találni.
Legyőzte a Rendszert.
Egyedül, fegyver nélkül."

Gondolkozzatok el azon, kitől és mitől kaptok információkat, mikről győződtetek meg és mikről nem. Mit ismételgettek ti is és mit nem. Melyek a saját tapasztalataitok és melyek a tekintéllyel rendelkezőktől kapott információk, amiben hisztek. Kinek és mi alapján van előttetek tekintélye és miért.
Az F1-főnök összevert fejével reklámozzák a sorozat hivatalos óraszállítóját. "Nézzék, az emberek mit meg nem tesznek egy Hublot-ért" - áll a szlogen és az áldozat aláírása a londoni rablásban megsérült Bernie Ecclestone képe alatt. Arra utal, a milliárdostól egy…..
Musaic (törölt) 2010.12.07 12:33:16
Tegnap megvolt a Pixelhősök parti, ahol egyedülálló produkciót láthattak a nézők: egy asztalnál olyan veterán gamer újságírókat, mint CoVboy, Martin és Shy. Volt velük egy kicsit szétesett kerekasztalbeszélgetés is, ebből következik egy részlet. A kérdés az volt,…..
Musaic (törölt) 2010.12.05 16:19:41
Akkoriban a játszásnak volt kultúrája.
Először is nem volt meg minden hülyeség, csak az, ami érdekelt, lévén a kazettakészlet limitált, a játékidőt pedig szűkíti a kazetták közötti keresgélés, majd átasszociálás másik játékra menet közben.. És különben is, a legjobb minőségű programokat szedtük össze.

Másodszor, mivel a gépes világ akkor sokkal szűkebb volt, a klubokon kívül is közösségi életet jelentett a játék és programozás. A családok ismerték egymást, legalább látásból-hallomásból, a csapattagok összejártak, nem 5000 kilométerről cseteltek. Együtt ettünk, strandoltunk, fagyiztunk, moziztunk. Manapság már egy fórumos találkozót is nehéz összehozni, és akkor is elég hidegre szoktak sikerülni(mivel igazi közös téma és élmény nem nagyon van).

Harmadszor, mivel közösségi élet volt, érdemes volt térképeket rajzolni, leírásokat csinálni, stb. hiszen egymás "életét" is segítettük vele(nem beszélve az újságokról, amelyek le is adták őket). Az információk analógban, szájról-szájra terjedtek, tehát minőségi játszás folyt, hogy úgy mondjam. És ez nem valamiféle burzsujkodó orrfennhordás, hanem egyszerűen másképp nem volt értelme, hiszen időnk véges, lásd suli, munka..

Negyedszer, épp a fentiek miatt alakultak ki a játékfejlesztői csapatok (ahogy a demócsapatok is), sokan még mindig ebben az ágazatban vannak és értik is amit csinálnak és ahogy csinálják. Életre szóló barátságok, ismeretségek köttettek, közös kalandok, stb. (a kocsmázás nem tartozott ezek közé, mikor a sulin túli, kocsmázós korba léptek az emberek, megfigyelhető lett az egyénieskedés, többiek elnyomása és konkrétan a züllés)

Tehát a mikrogépezés egy folyamatos személyes kapcsolaton alapult, kb. úgy, mint a jó értelemben vett zenésztársadalom. Intelligencia, kreativitás szorult a társaságokba. Mindenki - ha akarta - ki tudta hozni magából a legjobbat.
Az, hogy ma nem ez van, nem az internet és hasonlók felelőssége, hanem a miénk. Majd ha ismét elhisszük, hogy lehet másképp, mint 20-30 éve, akkor ismét úgy is lesz, mert úgy fogjuk csinálni.
Én magam is több csapatban dolgoztam és azóta sem volt olyan jó érzésem, mint mikor saját projektet csináltunk(és fejeztünk is be, mi több, kiadattuk), úgy ahogy mi akartuk.
Ha egyszer megcsináltuk, megcsináljuk még egyszer.
Nem húzom a dolgot: az első Zsiguli idén negyven éve gördült le a futószalagról Togliattiban. A vasfüggyöny mögötti országok autósaira új nap virradt, ekkortól kezdve a béketábor átlépett a modern motorizáció korszakába, amikortól - elméletileg - mindenkinek juthatott autó.…..
Musaic (törölt) 2010.12.05 13:10:00
Na, tekerjünk a lada(/zsiguli) markerekhez.. lássuk párat, a teljesség igénye nélkül, nem sorrendben:

csapó1:
Érkezem barátnőmhöz (1990), látom szüleinek sárga kombi zsigájának a hátsó ablaka nincs meg, kérdezem: "ezmeg"?
Volt egy menő kocsmájuk (Dabason?), hátul a kocsi tele volt ládákkal, most éppen eggyel többel, és rácsapta nagy lendülettel a kombiajtót. Ablak: ripityomra.

csapó2:
1990, parád felé stoppal:
Kék lada megáll, beülünk csővázasokkal, egy csajszi nyomja mezítláb a pedált, dombra fel-gáz, dombról le-gyújtás le, dombra fel-gáz, dombról le-gyújtás le.. nézünk értetlenül, megmagyarázza: "nincs elég benzin, a kútig tudlak vinni benneteket, onnan visszafordulok"

csapó3:
Ugyanez a stoppolásos túra:
Piros lada megáll (furcsa mód két autó is megállt, és a "nyertesbe", ebbe szálltunk be. Haverom később mondta, hogy a csajszi aki jobb oldalon ült, épp egy könnyet törölt le, valszeg egy vitát elvágandó vettek minket fel..: megyünk szépen tempósan, megelőz egy kocsi, egy másik lada.. A csaj nézi, majd megszólal: "te.. ez versenyezni akar.."
A srácnak se kellett több! Hol mi, hol a másik kocsi elöl, olyan 130-150 között száguldottunk a már dimbes-dombos falukban, közben "dübörgött" hátul az akkor divatos acid... Fantasztikusan éreztük magunkat, hol ide, hol oda dőltünk a "G" miatt :) Egyik alkalommal pont a másik kocsi volt elöl, egy U alakot kettévágó vasúti átkelőnél (ez olyan 130 körül lehetett), szabályosan átdobta a seggét az U ívének közepén.. Na mondom, ha mi is így megyünk át, az érdeke.. Már dobta is a kocsi a seggét.. :)
Több faluval továbbvittek mint ameddig mentek volna, vicces volt a 40-es tábla mellett elhúzni 140-nel, 1-1 kanyargós faluban..

csapó4:
Faterom szolgálati kocsija, szép kék csíkos, RA-76-88 (kvízkérdés: milyen autó volt ez?), minden délben a ház előtt, kajaszünet..

csapó5:
Faterom általam talán 1x látott homokszínű 1200-es szolgálati kocsija (még a kék csíkos előtt), állítólag 180-at is tudta, nem tudom hogy ez hogy lehet, de nem szokása lódítani..

csapó6:
Haveromék piros ladájukkal (1600-as, 130 fölött finoman lebegett jobbra-balra a kormánymozdulatokra) kb. 30-40-nel csattantak szembe egy másik kocsival, öv működött, fájdalom, de megúszás.

csapó tamás:
"a budafoki úton van, a számot nem tudom, de ott van az alkatrészbolt, ahol kiszélesedik a járda befelé.. egy ilyen benyíló rész" - számára ez volt a pontos célmeghatározása egy budai elektronikai alkatrész boltnak.. és nekünk Kecskemétről kellett odatalálnunk.. :)
Világszerte egyet értenek abban az emberek, hogy a robotok hazája Japán, és a legjobb humanoidok, és házirobotok is onnan kerülnek ki. Ezért - legyen szó külsőről vagy képességekről - már első megítélésre is negatív az európai, vagy amerikai fejlesztések híre. A spanyol…..
Musaic (törölt) 2010.12.03 20:09:06
Musaic (törölt) 2010.12.03 20:09:46
SF.blog A fiatalság forrása 2010.11.30 07:30:00
Egy újonnan kifejlesztett eljárás segítségével nem csupán lelassították, de a visszájára fordították az öregedés menetét kísérleti egerek szervezetében - állítják a Harvardi Orvostudományi Egyetem kutatói. Az állati alanyoknál tapasztalt meglepően gyors gyógyulási…..
Musaic (törölt) 2010.12.01 09:45:03
@victor vacendak: azzal lassítja, de ilyen sincs másnak :)
Musaic (törölt) 2010.12.01 11:15:21
@victor vacendak:
A test nem öregszik, hiszen a sejtek javarészt mindig újak, viszont a működésük, anyagcseréjük, kommunikációjuk, stb. jelentős mértékben a gének működési állapotától függ.
A gének működési állapota idővel módosul, mondhatni torzul.

Ha valaki előáll egy génműködés optimalizáló programmal, annak a hatása lehet fiatalítónak nevezhető, nem a sejtek korára, hanem működésére vonatkozólag.

Ez a génoptimalizáló program létrejött, lásd fenti videó.

www.ageloc.com/content/dam/ageloc/microsite/images/ageLOC-Science-Brochure-6.gif

www.ageloc.com/content/dam/ageloc/microsite/images/Vitality_heatmap.jpg

www.ageloc.com/content/dam/ageloc/microsite/images/vitality_dimensions.gif

www.ageloc.com/content/ageloc/en-US/ageloc_science/ageloc_nutritionals_science/_jcr_content/par/image_1.img.gif
Musaic (törölt) 2010.12.01 16:31:33
@victor vacendak:
Már többedszerre beszélsz úgy, mintha azt mondtam volna, ami tagadsz. :)
Nem állítottam semmilyen fiatalítást.
Válság van, mindenki úgy próbál pluszbevételt szerezni, ahogy csak tud. Íme az IKEA módszere, Imre screenshotjain, a kilnecszeres ugrás válságos körülmények között is rekordgyanús...