Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Falatozz.hu

53 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mostantól nem itt, hanem a Falatozz.hu főoldalán folytatjuk tovább a blogolást, méghozzá heti rendszerességgel. Számos, gasztronómiával kapcsolatos érdekességről olvashatsz a megújult blogon, úgyhogy kövess minket továbbra is!    ..
Azt gondoltad, hogy evidens, hogy a bolognai spagetti Bolognából származik? Ez márpedig tévedés: csak az alapötletet szedték onnan az átvonuló amerikai és brit katonák. Észak-Olaszországban sem a tészta, sem a ragu nem hasonlít arra, amit mi ismerünk. Kevés olyan étel van, amit…..
Ha a környező éttermektől vásárolod meg az ebédedet vagy vacsorádat – például a falatozz.hu oldalán keresztül –, akkor nem csak a bevásárlás és főzés idejét spórolod meg, hanem számos tényezővel segíted a hazai gazdaságot is. Aki ugyanis magyar ételt vásárol,…..
A Falatozz.hu blogjának következő állomása az Italia Étterem, a város legrégebben működő pizzériája.  A Hornyik János körút 4. szám alatt már majdnem 20 éve ugyanazt a feliratot láthatják a tősgyökeres kecskemétiek. Ugyanis az Italia Étterem és Pizzéria akkor…..
Gondoltátok volna, hogy a krumpli történelme rendkívül izgalmas és szórakoztató? Az inkák nem csak ették, hanem jósoltak és mértek is vele, és úgy került Európába, hogy első ránézésre szarvasgombának hitték. A burgonya a dél-amerikai Andok hegységből származik, és már…..
A szegedi Boci Tejivó egy igazi unikum a modern, egyhangú vendéglátó-választékban. Retró ízeivel feleleveníti a tejes és tésztás desszertek fénykorát, de a zöldre, húsra vagy gyümölcsre áhítozók sem maradnak éhen a 0-24 órában működő helyen. Néhány barát…..
Vannak ételek, amelyekhez mítoszok lengenek körül. Meglepő módon ilyen a sajttal-sonkával töltött rántott sertésborda is. A Cordon Bleu-t – amit sokszor Gordonnak vagy Blue-nak írnak, csak úgy semmi értelme – a legenda szerint először a Titanic óceánjáró fedélzetén…..
Egy kis szünet után ismét jelentkezik a falatozz.hu étterem-szemléje. Ezúttal a szolnoki Liliomfi Étterem és Kávézót vettük górcső alá. A színházzal szemben található igényes vendéglátóhelyen olasz és magyar specialitásokat egyaránt rendelhetünk, sőt, a boroknak is…..
Ti tudtátok, hogy melyik országból származik valójában a hamburger alapötlete, és hogy honnan ered az elnevezés? És azt, hogy a McDonald’s az ötvenes években még hot dogokat árult? Bár a hamburgerről mindenkinek Amerika jut először az eszébe, az oroszok találták ki 800…..
Bár egyes zegzugos keleti piacokon megszokott, nálunk nem tört be a gasztro-kultúrába a valódi „forrókutya”. Ti melyiket választanátok: az öleb-dögönyözést, vagy annak eltávolítását, hogy átvehesse a helyét a roppanós virsli, a pirított hagyma és a ketchup?…..
Az ismert olasz szakács, Domenico Crolla készítette el néhány évvel ezelőtt a világ legdrágább, közel 800 ezer forintos pizzáját. A „Pizza Royale 007” fedőnevű, Bond-filmek ihlette alkotás 30 centiméter átmérőjű, és többek között olyan feltéteket álmodott meg rá a…..
A Vegetable Orchestra kétségkívül a világ egyik legjópofább zenekara. Nézzétek meg, milyen jól lehet dobolni egy tökön, kasztanyettázni egy avokádón és fuvolázni egy répán! ..
A mangót hazánkban alig ismerik, holott nem csak az íze, hanem a története is érdekes. A különleges gyümölcs Indiából származik, onnan hordták a portugálok Afrikába, majd a XVIII. században az angolok vitték hírét szerte Európában. Négyezer éve termesztik, és távoli…..
Japánban köztudottan adnak a külcsínre, ami az ételeiket illeti, azonban ez az összeállítás meghaladja az igényes tálalás kritériumait. Nyilván sokan vágynak arra, hogy beleharapjanak egy jakuzába, vagy éppen a nyelvükre tegyenek egy másik nyelvet. Számotokra ez a tál…..
A partner éttermeinket bemutató sorozatunk újabb állomásaként a Pizza Terasz Éttermet látogattuk meg. A Nagy Lajos Király útja 25. alatt található Pizzéria nevéhez méltóan kerthelységgel, külön söröző résszel és kemencés finomságokkal fogad bennünket. Belépve tágas,…..
Falatozz.hu Facebook oldala:http://www.facebook.com/Etelrendeles Olasz konyha kvíz:http://www.facebook.com/Etelrendeles/app_388236274538509 Ne felejsd el megosztani a Falatozz.hu Facebook üzenőfalán az eredményed, mert csak így vehetsz részt a szerdai sorsolásban! Előző…..
Legújabb blogbejegyzésünkben folytatjuk a Falatozz.hu-n található éttermek bemutatását, ezzel is segítve felhasználóinkat az éttermek közti böngészésben. Sok miskolci számára ismerősen csenghet az Aqaba Ételbár neve, de ha nem is, nagy valószínűséggel elsétált már…..
A chilli paprika evés legfrissebb rekordját egy indiai nő állította fel. Az alábbi videóban néhány másodperc alatt befal több mint egy tucatot az irdatlanul erős fűszernövényből, majd további attrakcióhoz is van tűrőképessége.A műsor láttán Gordon Ramsay sztárséf is a…..
Olykor előfordul, hogy az elfogyasztott pizza vagy gyros után marad egy szemernyi hiányérzet bennünk. A főétel laktató volt, ennek ellenére csipegetnénk még valamit, csak úgy. Ezen persze egyetlen dolog tud segíteni: a desszert. Íme néhány izgalmas édesség a Falatozz.hu…..
Újabb nyereményjátékot indítunk, melynek keretében visszanyerheted rendelésed teljes összegét. Ha május 3-10. között a Falatozz.hu-n keresztül rendelsz a helyi éttermektől, azon 5 szerencsés egyike lehetsz, akinek jóváírjuk a rendelését, és legközelebb a visszanyert összeget…..
Kulináris utazás az ízek fenséges világába! Original Svéd Szendvicstorta prémium hidegkonyhai termék, az ízek harmóniája. Ez nem egy szendvics, mivel nem 1 szeletből, hanem 3-4 egymásra rakott rétegből áll. Nem „édes” torta, mivel kenyér és nem piskóta, a többi…..
Étterem bemutatóink soron következő tagja a Corso Pizzéria. Tapolcán, a barátságos lakóövezetben elhelyezkedő étterem egész évben nyitva áll a vendégek előtt. A hely ideális választás a termálvizéről híres Barlangfürdő, a közeli Bobpálya valamint a Kalandparkból kijövő…..
A Pepe Szendvicsbár és Kávézó különlegessége a szemre és ízlelőbimbókra egyaránt ható paninik készítése. Ez a puha, ízletes péksütemény triplazsemle méretű, a szakácsok – még mielőtt finomságokkal pakolnák meg – grill lapon ropogósra pirítják. A nap bármely…..
Miskolc után Debrecenbe is megérkezett a Falatozz.hu! Online ételrendelő portálunk 3 év alatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében egyedülivé nőtte ki magát. Bízunk benne, hogy a közeljövőben Hajdú-Bihar megyében is hasonló sikereket érünk majd el. További részletek itt olvashatók.…..
Ezen a héten 3 újabb étteremmel bővült a Falatozz.hu kínálata. Az újonnan csatlakozók közül kettő gyrosozó, egy pedig pizzéria. Mindhárom étterem vidéken található. A könnyebb választás érdekében vegyük sorra őket!   A Gyros Ház először Kazincbarcikán nyitotta meg…..