Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Styxx

581 bejegyzést írt és 4702 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Adiós Cuba, pozdrav Srbija! Két jemeni, nemrég még Guantánamón raboskodó férfival bővült Szerbia lélekszáma...
Közel négy éve, 2011 decemberében készítettünk interjút egy belgrádi székhelyű menekültvédő civilszervezet vezetőjével, Radoš Đurovićtyal. Az interjú apropója a szerb-magyar határ menti Szabadka közbeiktatásával az EU-ba illegálisan tartó, zömében afgán és pakisztáni…..
Bikmakk kolléga küldte ezt az SMS-t: A Belgrád-Budapest vonaton vagyok, most indultunk el. Tele van a vonat afgán, szír stb migránssal, 150-en legalább lehetnek, ha nem még többen. Mint a heringek, a földön ülnek szegények, meg a vagonok folyosóin. Jegyük nincs, rendőri…..
Ugye még mindenki emlékszik Tarantino ikonikus filmjéből, a Ponyvaregényből arra a jelenetre, amikor a Vincent Vegát alakító Travolta véletlenül lelövi a hátsó ülésen utazó utast? Az élet a legnagyobb ötlet-újrahasznosító, mert a vajdasági Topolyán most mindez csupán…..
Most még Párizsban, de április 16-tól a Belgrádhoz közeli Pancsován mutatják be, az U ime naroda – Politička represija u Srbiji 1944-1953 ("A nép nevében – Politikai elnyomás Szerbiában 1944 és 1953 között") című fotókiállítást. A 20. század viharos éveinek a…..
Styxx 2015.04.15 09:01:59
@parazita666:
Bátran is kérdezheted, kedves parazita666, a blogíró annyira járt utána, hogy elolvasta a posztban meghivatkozott Blic-cikket. Ott szerepel a náci karlendítés elsődleges forrásként. Illetve a blogon aktív szerzőtársa kiegészítette a posztot a kiállítás FB-oldalának a meghivatkozásával, egy másik bloggerposztját a kiállításról.

Ha szeretnéd mélyebben kutatni a témát, egy kisgyerek 69 évvel ezelőtti furcsa karlendítéséről, szívesen beszámolunk az eredményről. Csak tényszerűen, forrásmegjelöléssel.
– A kiskorúak terhessége Bosznia-Hercegovinában egyre aggasztóbb méreteket ölt, emellett az aktív nemi életet élő 13-15 éves lányok száma is sokkolóan növekszik– nyilatkozta a News Blic portálnak Senad Mehmedbašić szarajevói nőgyógyász. Elmondta, hogy sajnos ez manapság…..
Styxx 2015.01.25 22:49:07
@decsko:
Szia decsko.
Ide küldhetsz e-mailt:kzsomb@gmail.com
Novi Pazarban, a szerbiai muzulmánok fellegvárának, Szandzsáknak a legnagyobb városában a pénteki imádkozás után ötezren vonultak az utcára,  Mohamed prófétát éltető transzparensekkel és Allah Akbar-felkiáltásokkal. Irfan Malić helyi imám tartott beszédet. Elmondta, hogy az…..
A verbászi Vojislav T. egy szerb internetes apróhirdetéses portálon, a kupujemprodajem.com (adokveszek) oldalon árul magyar állampolgárságot, számolt be a belgrádi Blic napilap. Fotó: blic.rs; a képernyőn látszik a hirdetés "Magyar állampolgárság szabályosan" - áll a…..
Styxx 2014.12.11 11:00:47
@maxval bircaman szerkesztő:
"Akiket elviszek Szegedre, azonnal megkapják a magyar állampolgárságot az állampolgársági vizsga letétele, eskütétel és magyar nyelvtudás nélkül."
egy kicsit több, mint tanácsadás.
Afroamerikai tinédzserek kalapácsokkal verték agyon a 32 éves Zemir Begićet vasárnap hajnalban. A fiatalember még gyermekként, 1996-ban települt le Saint Louis Bevo Mill nevű városrészében. Saint Louisban található a világ legnagyobb bosnyák diaszpórája, mintegy hetvenezres. A…..
A KARD Pedig egyszerű lenne ez 2014.10.27 17:46:35
Ha már Kocsis nertárs "tiszteletben tart minden véleményt és nyitott minden vitára", de azért "ilyen tüntetőkkel, akik így viselkednek, nem szeretne semmilyen tárgyalóasztalhoz leülni", mi akadálya lenne egy bejáratott gépezet beindításának? Mármint egy ilyen cédula…..
Styxx 2014.10.28 18:10:57
@timargabor:
Hadd gratuláljak, ez egy elegáns, remek poszt.
Így is tökéletes, ám talán úgy is, ha a: "Vannak, akik úgy vélik" helyett: "Van, aki úgy véli" a konzultáció-felütés:-)
Milorad Dodik, a boszniai Szerb Köztársaság elnöke átlát a szitán! A tegnapi, botrányosan félbeszakadt belgrádi Szerbia-Albánia focimeccs incidensét szerinte az európaiak és az amerikaiak azért szervezték meg, hogy destabilizálják Szerbiát Vlagyimir Putyin orosz elnök holnapi…..
12-13 éves újvidéki kislányok egyre gyakrabban adják a fejüket prostitúcióra aktusonként csupán néhány száz dinárért, tájékoztatták a szerbiai Informer újságíróját az újvidéki rendőrségen. Még megdöbbentőbb, hogy olyan lányok is akadnak, akik a rendőrségi…..
Szíriai gyerekkatonák kiképzése A koszovói közvéleményt feldúlta, amikor a köztévén beszámoltak arról, hogy egy férfi ezelőtt két hónappal a felesége tudta nélkül ment el 8 éves fiukkal Szíriába harcolni. Az esetről a fiú édesanyja, Pranvera Abazi számolt be a…..
Styxx 2014.08.30 11:13:36
@geriszab:
"A férj nem rabolta el a közös gyereküket, legfeljebb családi állását változtatta meg önkényesen, nagyon nem ugyanaz,"
Jogilag igazad van, azonban ez nem egy jogi szakcikk. A köznyelvben, cikkekben például elfogadott, ha egy autós halálragázolt egy gyalogost, hogy: "Megölt egy gyalogost" holott a tényállás szerint halálos kimenetelű közúti balesetet okozott. (Abba meg pláne ne menjünk bele, hogy a tételes koszovói Btk-t gondolom egyikünk se ismeri.) Abban viszont, ahogy összemosod a radikális iszlámot a mérsékelttel, nem értek veled egyet. A konkrét cikkben is elhatároldnak és elítélik a mérsékelt iszlám vezetők az apát. Lehet, hogy Koszovóból néhány százan elmentek a Közel-Keletre dzsihádistának, ám a többi, közel kétmillió meg nem.
Szerencsétlen Sutka felcserélte a szart a fosra, amikor a kilencvenes évek boszniai háborújából elmenekült, éspedig a Gáza-övezetbe. Hozzáment egy palesztin férfihez, bizonyos Abu Salehhez és az Al Jazeera tudósítójának elmesélte, hogyan éli meg családjával a legújabb…..
Styxx 2014.07.18 10:55:40
@Muad\\\'Dib:
Pusztán egy aktuális válság apropóján íródott a poszt, ami túlnyomórészt fordítás. Hozzáadott érték részemről elhanyagolható technikai, pl a népsűrűségi arányokra hozott példa, valamint egy túlnépesedet terület lövésére.

Egyébiránt meg kell dicsérjem szinte kivétel nélkül az összes kommentelőt, mert véleményem szerint a pro és kontra érveket többnyire mindenki civilizáltan, színvonalasan írta meg.
Styxx 2014.07.18 10:58:54
@Elveszett légionárius:
Kérlek küldj arról linket, hogy a nyilatkozó hölgy mikor ujjongott azon, hogy a terroristák elraboltak és megöltek védtelen tiniket? Nem kizárt, hogy megtette, ám amíg nincs rá bizonyíték, méltánytalan ezt mondani. A helyzet bonyolult, ám az ilyen általánosítások nem segítik a megoldást.
A montenegrói Tivatban lakó Vanja Ljubojević újságcikkekből varrt magának ruhát, amelyre a 14543-as mobilszámot írta fel vörös festékkel. Erre a számra küldött SMS-sel a szerbiai és boszniai árvízkárosultakat támogathatják az adakozók. Az érettségiző lány a vele együtt…..
A minap bukkantam rá egy MTV-s reggeli műsorra, amelyben két meghívott politológus vendégének tett fel kérdéseket Obersovszky Péter. Egy rövid jelenet keltette fel a figyelmem, amelyen a műsorvezető reakcióját érdemes megfigyelni. Innen indultam ki és vizsgáltam meg az adott…..
A bejegyzés folyamatosan frissül. Várjuk a személyes beszámmolókat is (kommentben itt, vagy a Facebook-oldalunkon bárhol). Ismét szélsőséges időjárási jelenségről kell beszámolnunk. Ahogy februárban megírtuk, idén a szokatlanul erős havazás volt az, ami nem kímélte a…..
Styxx 2014.05.16 10:20:12
@milliliteratura:
Van, és nagyon is jó, csak ajánlani tudom. Illetve szarajveói székhelyű Al Jazeera Balkan. A másik ilyen fiók Al Jazeera a török.

Maga az "anyatévé", illetve az online kiadása is nagyon jó. Egy csomószor pl. emberi jogi témákban is egy kicsit más nézőpontból von le következtetéseket, mint a nyugati mainstream hírcsatornák, sőt sokszor hitelesebben ábrázolják adni a Harmadik Világ gondjait-bajait, mint a CNN, BBC stb.
Két hete egy farkas rátámadt az egyik látogatóra a belgrádi állatkertben, egy kétéves kislányra. Bár élve megúszta a támadást, a gyerek a hátán komoly sérüléseket szenvedett. Akkor az állatkert igazgatója azt nyilatkozta, hogy a gondozó egy elzárt területen játszott a…..
Előzmény: Megtámadták a VMSZ elnökét! Ismét a keddi incidenssel foglalkozunk. Úgy gondoljuk, van még mit mondani róla. Pásztor István inzultálását elítélték balról, elítélték jobbról, és pofára estek miatta a szélső jobb háza táján. (Idővel a Jobbik is…..
Styxx 2014.05.09 11:14:10
De nem Szerbiában, hanem Magyarországon, mégpedig a Kossuth téren. Pásztor Istvánt a szélsőséges Jobbik Magyarországért Mozgalom aktivistái lökdösték és hazaárulózták le, Gaudi-Nagy Tamás volt országgyűlési képviselő felhívására – tudhatjuk meg a hvg.hu…..
Styxx 2014.05.06 19:13:34
@bikmakk:
Úgy tűnik árnyaltabb a kép. A Jobbik elhatárolódott Gaudi-Nagy akciójától, írja az Index:
"A Jobbik Magyarországért Mozgalom a leghatározottabban elítéli azt a gyalázatos inzultust, amely ma az Országgyűlés alakuló ülésére vendégként érkező Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét érte. A történteket szégyenletesnek, magyar hazafihoz méltatlannak tartjuk."

Vona Gábor cicás-kutyás kampánya óta egyre inkább húzódik középre. Nem kizárt, hogy mint az olasz, egykori újfasiszta, Gianfranco Fini nem soká Jeruzsálemben rója le tiszteletét a siratófalnál. Ami, pláne, ha őszintén gondolja, nem is baj.
Serbia Insajd San Huan do Tokija 2014.04.23 13:40:00
Samira Parilla huszonhárom éves Puerto Ricó-i egyetemista. Jelenleg a suli mellett egy bankban dolgozik. Önszorgalomból tanult meg szerbül, mivel a belgrádi Crvena Zvezda fociklub lelkes szurkolója. A YouTube-ra feltöltött, saját előadásában hallható turbószerb dalokkal izmos…..
Styxx 2014.04.24 09:15:31
@lehel kürtje:
Írja az FB-jén, hogy 2010-ben járt először (talán mint cserediák)Belgrádban és Uzicén és nagyon jól érezt magát, elbűvölte az emberek kedvessége, majd rá egy évre is visszajött.

Egyébként még ha pusztán számításból lenne szerb- és Zvezda rajongó (amit nem hiszek), akkor is jól kitalálta. Ha Real vagy Liverpool-őrült lenne, akkor egy lenne a millióból, így pedig körberajongják.

Nem hülye a csaj, emellett muzikális, jó a nyelvérzéke, jól néz ki, akár karrier szempontjából is simán megcsíphet valami menő állást akár Belgrádban, akár a szerb kormány, vagy nagyobb cég megbízásából az USA-ban.

Ez a tetkó meg, mint politikailag korrekt: Kosovo je Srbija (első pillantásra annak néztem) mekkora már:-)
www.facebook.com/photo.php?fbid=10151897932106929&set=pb.507581928.-2207520000.1398323375.&type=3&theater
Styxx 2014.04.24 10:50:11
@Bácskai peregrinus:
Luxembugris Zsigmond:-)
Styxx 2014.04.24 11:09:34
@Bácskai peregrinus:
teljesen okés, csak annyira magaslabda volt a szójáték, remélem nincs harag
Ljiljana Tomović, belgrádi biológus-kutató, kígyóspecialista tavaly a macedóniai Sveti Petar szigetén kutatott. A Preszpa-tóban található kicsiny sziget "Kígyók szigete" néven is ismert, mert rengeteg kígyó- és teknős faj természetes élőhelye. A kutatónő a képen…..
Az úgynevezett "régió", vagyis a volt Jugoszlávia uódállamainak a sajtóját a napokban bejárta Sandra Todorović bloggernő intelmei gyermekeihez, az olvasókat egyidejűleg megnevettetve és megríkatva. " Ezeket a sorokat azért írom le, ha neadj’ isten elcsapna egy drága autó, vagy…..
Styxx 2014.04.15 16:45:24
@zsoBuda:
Kénytelen vagyok meghajolni egy gyakorló lekvárfőző kritikája előtt és visszaadom a levont jutalompontokat. Én inkább csak fogyasztom.
A belgrádi Sara Blagojević munkába indult, amikor is az egyik utcai csatornanyílásból nyöszörgést hallott. Amikor megnézte, kiderült, hoy egy kölyökkutya esett be. Megpróbálta kimenteni, ám eredménytelenül. Az állatbarát nőnek nem volt szíve otthagyni megfulladni a kiskutyát,…..