Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sorica123 (törölt)

0 bejegyzést írt és 1996 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A budapesti szellemplázák persze nem olyanok, mint a klasszikus kínaiak, amelyeknek fotói évente kétszer körbejárják a Földet, és minden kanyarban minden blognak hoznak pár tízezer kattintást (hisz annyira megdöbbentő kihaltnak látni azokat a díszleteket, amelyek közt minden nap…..
sorica123 (törölt) 2013.12.02 22:37:26
@Professzore: annak ritka balfék a felépítése is, én kb egyszer voltam benne moziban, egyszer vmi papírcuccot venni melóba, egyszer meg pénzt felvenni, és tényleg ilyen se inde-se unde vacak.
@KissGecihuszár: beszélő név:) Nyilván a liberális (biztos tudod is mi az... az olyan, mitn a zsidó, azért használjuk, mert a másik mamáját nem illik szídni) városvezetés eredménye, hogy sok ésszel bekerültek a város közepébe. Illetve most, a Rend Korában ugye nem egy kurvanagy irodaház épül a Volga szálló helyére, igaz, a két másik közé? (Rövidebben: okostojás, ennek semmi köze nincs a gumicsontodhoz...)
@Mityu Addideapénzt kft: Új udvar! Arra ráadásul nagyon akartak valami központosítást, úgyhogy van ott egy régi típusú üzletház (olyasmi, mint kicsiny porbafingó koromban a Keletinél volt egy, a típusnak kb a Divatcsarnok az őse), van a földszintes üzletsor, egy iroda a Galagonya utca sarkán, abban is van bolt, meg maga az Új Udvar.
@JanDítě:
azt nem figyeltem, mennyivel kevésbé segg az ottani közönség (vagy mennyivel olyanabb máshol), de az pl egy jó hely volt, én azt se vettem észre, hogy különösebben rosszul leett volna helyezve (mert többek között ezt mondták a csőd okának), inkább csak a méreteit éreztem indokolatlannak. Sokat akart a szarka... Valamivel el akarták tüntetni a posztapokalptikus űrállomás ex-Köki emlékét is.
@L3vin: ott szokott lenni buli (gondolom a kávézó is akar pénzt keresni), és mikor voltam, akkor is azon gondolkodtam, hogy valszeg kb az alap boltok mennek a környékbeli lakóparkok-egyebek miatt.
A fenti fotón Siew Ming Cheng szingapúri dizájnertanonc látható saját fejlesztésű ruhájában, melyet kifejezetten metróra tervezett. (Alapanyaga amúgy egy kertészeti boltból származik, ahol madarak és más állatok távoltartására árulják ezeket a műanyag tüskéket.)…..
sorica123 (törölt) 2013.11.30 17:17:38
@házelnök: orbános póló, pálpusztai sajt a zsebben*, higiénia totális figyelmen kívül hagyása**, napi egy fej fokhagyma... :) Avagy egy nap egy alma helyett hagyma az orvost is távol tartja - de mindenki mást is.
*OFF bár manapság már azt se érlelik meg rendesen, mert akkor nem veszi a nép. Szerintem meg a Büdössajtot pont azért vennék, mert Büdös.
**sajnos ez akaratlanul is sikerül a BKV-n egy pár Avatar által is emlegetett arcnak:( Nem vagyok fasiszta, értem én, hogy hajléktalanok, azt is, hogy semmi - és egyre kevesebb - energiájuk olyan fürdő+vécéző+mosó helyet keresni, ahova be is engedik őket, de ettől még nekem nem lesz jobb.
HR, PR, Marketing ez mind olyan terület, ahol valódi szakmai tudás nélkül is simán el lehet evickélni. Éppen ezért tipikusan olyan állások, ahova be lehet tenni valakinek a rokonát, macáját, fiát, lányát. Ugyanis ezeken a területeken nem lehet túl nagyot hibázni!  Az, hogy…..
sorica123 (törölt) 2013.11.25 00:41:41
@monddazigazatmar: na ez meg a másik mirőbeszész, mikor azon nyünnyög valaki, hogy nem a böjti banya megy be nyilatkozni, hanem egy skatulyábólhúzottabb kinézetű csaj. Avagy mi a különbség a katicabogárka meg a csótány között... Rendőr a puccba vágott huszonöt éves üde csajszli is, tudja, miről beszél, csak mégse azt nézi a kedves pógár, hogy a) pasi és kétajtós és öööözik b) nő és kétajtós és azonnal mindenki önjelölt Lakatos Márk lesz, aki meglátja, olyan szürke. Ámde mekkora fasza szakember.
Az, hogy az ember furcsa elfalazott dolgokat talál egy használt ingatlanban, nem éppen mindennapos, de azért nem példa nélküli. Ott van mindjárt a cinkotai asszonyirtó esete, ahol a felújításkor döbbentek rá, hogy az előző lakó hét bádoghordóba forrasztott női holttestet…..
sorica123 (törölt) 2013.11.14 14:42:42
@Alpha Decay: te meg honnan tudod, hogy kamu. Amint valakinél a hibának csak az árnyékát észreveszed, már támadod is be a klavit. Hát gratulálok.
Amúgy 1-2 m2 eltérés lehet, hogy nem vevődött észre... hogy hogy' a fenébe sikerült úgy tatarozni, hogy közben se ficcenjen ki a lépcső, az már jobb kérdés. Hogy mi ennek a kis terecskének a funkciója, nem értem, mert mondanám, hogy elbachta a tervező, de ha így lenne, ne épített volna hozzá lépcsőt.
A moncsicsis rész viszont már valóban kicsit sztori-pimpelés. Ha maga a luk valóban újdonság volt a lakóknak, akkor is ez a "félelmetes babácskák, vuáááá"-téma már csak plusz rádüllesztés, hogy érdekesebb legyen, mint az, hogy "találtunk egy egy négyzetméteres holtteret, jé".
"Botrányos! Ezek meg mit képzelnek, számozzák a gyerekeket?” – tucat számra dőltek a kommentek a Facebook oldalamra, a legutóbbi poszt láthatóan kiverte a biztosítékot az olvasók között:   “618. számú Határozat X. Y. 4/c osztályos tanulót (szül év, anyja neve)…..
sorica123 (törölt) 2013.11.09 15:33:01
@Wagem: hát te agybánya, onnan a faszból pottyantál be ide, hogy oszd a nemlétező eszedet? Véleményszabadság, remek dolog, csak épp győzze az ember a hangjukba szerelmes józanbolondokat kerülgetni... Szellemi nihil, az... Te fontoskodó bugajóska, tudod egyáltalán, mi az, vagy csak faszán hangzott, aztán idekopogtad? Olvasd el még egyszer a posztot, te írástudó csimpánz! És ne nyünnyögj a hangvétel miatt, amilyen az aggyonisten, olyan a fogaggyisten.
@Lencsés István: "nálad okosabb vagyok" - szerénynek meg már nem is kell lenni, minek dugdosni egy ilyen ragyogó intellekust:) (Vagy már agyon is vágtad a korábban eldörgött tételt, miszerint sose hazudsz:) Amúgy csak szólok, hogy sokkal frankóbban (de leglábbis egy fokkal tűrhetőbben) olvasható a szöveg, ha nem teszel az írásjelek elé és mögé _is_ szóközt.
@jóeznekem?: ez a szar, hogy így is van. Nincs olyan, hogy "ezt kel csinálni, és putty, vége lesz a baromságok özönének", mert leváltod a kormány, ott marad a nép a maga berögzött szarságaival. A következő kormány kever-kavar, korrigál, belháborúzik, mert ugyan miért fejezné be, ha most is folyamatosan az megy - az ellenzékbe szorult másik hibát vadászik, füttyög. ki-be rohangál a plenáris ülésről. Majd megint megválasztatja magát.
6. Alabárdos Tied a bicikli? 2013.11.08 08:10:14
Futok, előttem  kátyús, vizes, sáros úton a lapaj cigánygyerek nehezen halad az ócska biciklivel. Próbálja nem nyakig összesarazni magát... És még mielőtt bárki felhördülne a cigányozáson, leszögezném, hogy egyrészt nem szavakban szeretnék politically correct lenni,…..
Történet egy fiatal és arrogáns orvosról, aki jót akart. Sokat hezitáltam, hogy leírjam-e ezt a történetet, de annyira mélyen beleivódott az agyam minden kis szegletébe, hogy nem tudom függetleníteni magam tőle, főként nem akkor, amikor hasonló sztorikat olvasgatok a blogon.…..
sorica123 (törölt) 2013.11.03 16:22:05
@platelet: a gyógycucc mellé is _kell- a terápia, mert érdemben nem fog átbillenni az ember, ha csak a gyógyszert eszi, sőt, lehet, hogy még szarabbul is lesz. Eleve a tudat, hogy gyógyszert szed, plusz önmagában a szer hat valahogy, csinál valamit az idegekkel, nem mindig kiszámítható, és ez is kihúzhatja a talajt a ezelt személy alól.
@bkkzol: veregesd a segged a padlóba boldogságodban, ha neked semmilyen pszichés agyhugyköved nincs, mert hidd el, ezeket nem unatkozó úrinők találják ki.
@Alaister Grand: ugye? Egy kis mimóza, és nyilván kislány, amiért nem szereti, ha csak úgy nagyarccal beleugatnak abba, hogy ő hogyan legyen képes emberként egyáltalán eltalálni a munkahelyéig... Óggyad meg a problémákat. Jó, és, attól minden helyrezökken? Kb olyan ez, mint a Szendi Gábor, aki életében nem volt még kórosan _valamilyen_ (pl depressziós, ami nem azonos azzal, hogy valaki unatkozik és doszt nyavalyog), és osztja a frankót, hogy menjenek napra meg egyenek nemtommit. Nem hülyeség, mert nyilván vastagon benne van a pszichés-neurológiai zakkanásokban az is, hogy a vizsgált személy nem iszik elég vizet, nem neki való kaját eszik, tól sokat szeszel/bagózik/kávézik vagy nem mozog, de ha valakinél már egy konkrét kedélybeteg állapot alakult ki, akkor nem elég odavakkantani, hogy ógyad meg dikk, látod én se sírok.
Húszévesen nem értettem az ötven felé járó vénembereket, miért ódzkodnak a baszástól.Konkrétan: idősebb kollégámnak szívességet kellett kérni az irattáros nőtől és sóhajtozott, hogy "na megint meg kell érte dugnom".Én akkoriban nagyon örültem a szex mindenféle…..
sorica123 (törölt) 2013.11.02 00:44:04
@Rousseau: tudod mit? Legalább őszinte. Mondjuk a kérdés jó, hogy az asszonnyal mennyire őszinte.
- ilyet nem teszek Gyermekeim Anyjával. Ezt a ronda dekadens pszichológia őgy hívja, hogy la mamma szindróma...
- tehetségtelen, nem megy ez neki. Akkor hogy a búsretekbe csináltál neki gyerekeket??? A minekre rá se merek kérdezni, tisztességes, visszafogott érzelmekre és gazdasági stabilitásra gondolok.
- mit szólna a bácsi, ha kiderülne, hogy az asszony is talált valami krapekot, akivel meglepő mód működik a dolog/kiszasszerolta, hogy nőknek is van erotikus/szexmasszázs, és oda jár.
@Avenarius: hogy az önértékelés fokmérője lenne a szex, ez így elég elvontan hangzik, de ugyanolyan lényeges az önértékelésnek, mint a szakmai kompetencia, az, hogy működik-e amit én megcsinálok, vagy például hogy vannak-e mberek, akiktől kapok pozitív visszajelzést. Van is ennek kóros formája, amikor valaki "szeretetkurva" lesz, azaz pusztán a visszajelzés, a fontosság, a jelenlét miatt fűvel-fával nyomja a bioszexet. Ez a te eseted _nem!_ ez a kategória, mert a szerető az szerető, egy darabig van, aztán meg nincs, nincs lebegtetés, hazudozás, duma. És katalizálta a férjeddel kapcsolatos dolgokat, kiderült, hogy ki és mi a fontos, és mi az "átmenő forgalom".
A masszázsblog történetében nem ez az első kifogás, ami a kuponos kedvezménnyel igénybe vehető szolgáltatásokat éri. Érdekes, hogy a kuponos vendégért a szolgáltatók sem rajonganak, a vendégek is sokat elégedetlenkednek, az üzlet mégis virul.Ki érti ezt? Kipróbáltam. Lehet, hogy mazochista vagyok…..
sorica123 (törölt) 2013.11.01 23:56:32
@Sunavadász: de ha amúgy nem lennék egyszeri vendég, akkor is gáz, és akkor is csökkenti a visszatérés sanszát, ha egyszem hullafáradt szolgáltató próbál meg háromembernyi melót elvégezni. Érted, úgy nem az igazi az élmény, ha szabályosan sajnálod a masszőrt/vendéglátóst/akárkit. Vagy rosszabb esetben ha haragszol rá, mert kelletlen - igaz, erről ebben a posztban szó se volt, ez a csaj amúgy jóarc lehetett, csak jól kibasztak vele ezzel a kuponos akcióval. Szóval ez a kuponos lószarka még arra se jó, amire kitalálták, hogy kipróbálja az ember a szolgáltatást, és ez adott esetben beetetésként működjön.
Nyolc óráig lehet ráhangolódni az X-re, (Ezt írtam szombaton.) aztán meg már úgyis mindegy lesz, mert szépen élőben lekövetem a műsormenetet és ahogy az lenni szokott, némi fáziskésés és buffering után megírom a sallangmentes mivótot, meg a velős kommentárt. Addig a…..
sorica123 (törölt) 2013.10.31 00:40:21
@rockjano: megint sikerült beleszaladnia a biciklizőmakimajom szerepkörbe. Olyan, mint egy csiniruhéjéban homokozóban kézenálló őszinte kislány. Mondjuk ettől még azt nem lehet tőle elvenni, hogy a hangja jó, meg nyilván előadónak is jó emberanyag, de nekem egyelőre biciklizőmakimajom.
@nyuszi01: na ilyenkor szoktam én beszólni, hogy akkor viszont technikailag lehet, hogy hamis, de előadásnak éppen, hogy igaz. Azt nem bírom, amikor a jellegtelen vagy technikailag kifejezetten rrrosssz előadó küzd a túlélésért és a levegőért, és ezt megpróbálja őszinte átélésnek álcázni, de az, hogy egy-két _hang_ nem tűpontos, óbáz... ha azt kiszúrom és idegesít, akkor más baj is van ott.
@mézescsók: KT: jó lenne nem belecsúszni abba, hogy összekeveri a színpadi határozottságot a széles gesztussal, nagymellénnyel kivitelezett ívesen semmilyen odakenéssel.
A programot a Szociális és Munkaügyi Minisztérium indította el több civil szervezettel és a gyámhivatalokkal összefogva. Verő Irén gyermekvédelmi szakember, a program kordinátora a kezdeményezést bemutató sajtótájékoztatón elmondta: „Tűrhetetlen, hogy egyesek kert…..
sorica123 (törölt) 2013.10.29 00:09:23
@Float: lábad nincs, kutyát nem tudod levinni, ugye? Te nem, de úgy értem, aki komolyan _kutyát_ akar, nem plüsst, hanem igazit, és tudja, hogy azzal orrbaszájba mászkálni kell. Ez, hogy lakásban nem _lehet_ kutyát tartani egy röhej. Más kérdés, hogy onnantól nem lehet csak úgy ahogy esik hazajárni, hanem ki kell találni, hogy mikor viszem, ha nem én, akkor ki viszi stb. És naná, hogy rengeteg marha van, aki megveszi, mert atyalapatyala, meg olyan okosak, majd maguktól vágják a témát, meg mert "óóómá nem vagyok én buzi macskás". Aztán jön a bluebell által vázolt egyedül ugató csoró kutya (vagy két együtt unatkozó jószág, töknyóc), a krinolinszerű, keringési zavaros tacskó, a széttépett, rosszabb esetben összecsinált lakás és így tovább. Vagy az, hogy apuka ímmelámmal leviszi az állat a sarokig, brunya, kaki a betony közepére, söprés vissza. Produktum ott marad, Pistike belelép, Pistikecsalád csavarja az orrát és szencségel, hogy minek tartanak _az emberek_ _kutyát_. Bumm, körbeértünk.
Amúgy szerzőnek valszeg van egy, a gyerekeket elrontott kutyaként kezelő család a szomszédja[="kis hülye az, másból nemért!" jelszóval kizárólag pattogva vagy üvöltve társalognak a gyerMekekkel, esetleg, mégjobb, hol motyorognak/fuvoláznak velük, hol észrevevén magukat elkezdenek hujjogatós hangszínen paracsokat osztani. Aztán jön megdöbbenés, hogy a gyerek tökhülyén viselkedik. Nem, nem vagyok titkosügynök:) Se pedagóguszseni, hozzáteszem, de akiknél ez ilyen töménységben napi szinten megvan, azok _lehet_, hogy eltolnak valamit]
Nagy a felháborodás Szegeden. Egy helyi óvoda ugyanis változtatott eddigi gyakorlatán és a gyerekek új, merőben meglepő jeleket kaptak, az eddigi vödör, lombos fa, maci helyett a most kezdődő óvodai tanévben. Az egyik középső csoportos kislány új jele például az eddigi mókus helyett „pina” lett. Egy…..
sorica123 (törölt) 2013.10.28 23:53:25
@Krisz-a-kaller: az atomrobbanás volt a napos c. mondaton felröhögtem.
Egyébként nem is a nem babaszobába való dolgok miatt nem lenne szimpi az ötlet, ha lenne, hanem, mert nagyon minősítgető. Büntiből rád hímezek egy pinát, amiért emelgeted a szoknyádat - pina vagy, kész. Ratatázol, fellököd a többieket? Akkor te meg géppisztoly vagy, rád is varrjuk szépen a billogot... (Bár ezt jelek nélkül is képesek előidézni a pedagógusok, ha már így bekomolyodtunk)
Szóval kicsit azért lenne gáz, mert összességében még röhögni is lehet rajta, meg nem az összes gyereknek gáz ez (nem mind büntiből kapott új jelet, és hát "ma az Atomrobbanás volt a napos"), de akiknek viszont az lenne, azoknak nagyon. És peeersze, kishüje még nem érti (vonatkozik ez a fentebb vázolt jelek nélküli "billogozósdira" is!).
A minap valaki leírta betűvel ainternetbe bele azt, hogy egy gyerek ugyan már, mire emlékszik 6 éves korából. Bazki, semmire, tízéves korig aranyhalak... Hüjefelnőtt. Kétbazmeg, _kettő_ éves kor előtt nincsenek körvonalazott emlékek. (És fel is bosszantottam magam rajta, mert ez tényleg háhogymongyam szépen, hülyeség, na.)
Na mindegy, ennek a szelidített változata (pl választható jelek, nem ildikónéni babaháza az óvoda) nem is lenne akkora blaszfémia. Értelemszerűen a józan észen kicsit bentebb, érted heroin, úgyis hall ilyeneket a kölök és megkérdi, mi az, valahogy óvodai jelnek elég abszurd, óhatatlanul kapcsolatba hozza az ember a megjelölttel... Elképzelem: "és anya, mi az hogy heroin" "hát az egy kábítószer", esetleg még plusz belekérdez, és aztán visszacsoszog csórikám a szobájába, hogy egy mérgező szer a jele, amitől egy darabig lebegős az ember, aztán meg ha nem vigyáz, akkor meghal. Hö? Szóval nem kell a gyereket gyogyósnak nézni, de ez tényleg borzasztó idétlen lenne.
Na igen, ez a különbség a magyar és a kínai szocializmus között. A magyar komcsik kétségbeesnek, mikor rájönnek, hogy a frissen épült házról lefelejtették az ablakokat. Tudjátok, mint A tanú híres jelenetében. A kínaiaknak viszont a szeme sem rebben. Egyszerűen ablakokat…..
sorica123 (törölt) 2013.10.28 23:37:38
@kispestipeti: nem tudom, fotosopp volt-e, de nem hiszem, a dark roasted blend-en láttam a következőt: valaho Kínában tízemeletes. Van alsó két elmelet, szünet, felső tizedik. A holmokzat meg mintha egy bazinagy ház lenne.
Amúgy ezeb a házon valszeg ahova felfestették az ablakokat, az egy liftakna (felmerül a kédrés, hogy minek, nem szégyen az, hogy liftakna is van), de régen Romániában (á la Ceau) csináltak olyat, hogy a lakószobáról lemaradt ablakokat festették fel kívülről. Na az már idegesítőbb lehetett, érted, kapsz lakást, hurrá - igaz nem tudsz kiszellőztetni, meg nem látsz ki, de nesze, rajzoltunk neked ablakot. Enyhén magas lehetett már a leszaromkoncentráció a levegőben...:)(akkor és ott ez baromira nem lehetett vicces mondjuk)
Katie Holmes többnyire laza, kényelmes, sportos szetteket visel, ám az utóbbi időben előszeretettel viselt valamivel csinosabb, szoknyás összeállításokat, akár tűsarkú cipővel együtt is. Nézzük az elmúlt hetek termését! ..
Az előző rész hogyvoltjával indítunk ahogy kell, és a vége a múlt heti drámai csúcspont, a "Zsuzsinak elege van mindenből és kiszáll" című gondosan felépített és megírt műbalhé. Amit majd mostan feloldunk GáborCsárlival, akinek a szobáját a kellékesek rendezték be, ezzel…..
sorica123 (törölt) 2013.10.13 20:59:58
@Szelid sunmalac (Vigyazat! Hamisitjak!): agyműtétes frizura:) nekem is volt régebb, még amikor csak kezdték felkapni, de miután mindenki _nagyon_ rákattant, ugyanúgy voltam vele, mint Nyíregyházán a csőnadrág+talpnélküli száras tenisszel - megláttam egy kinyírt fejet és elővett a dögletes unalom. Úgyhogy most már szünetmentes a haj a fejemen.
Amúgy ez is egy olyan műsor, aminek a hogyvoltját olvasom, de nem láttam még belőle. Ha a két képernyő közül kell választni, automatikusan a noti elé ülök, tévézni inkább Anyukámnál szoktam, ő meg minden frászkarikát néz, csak ezeket a showkat nem. Valahol megértem a lelkivilágát, koliban a lakótársak VV-t, minden ilyet néztek, és hallgatni is idétlen volt:) közben meg olvastam a hogyvoltot.
Az interneten élve az ember kénytelen állandóan a gyanúperrel élni, hogy bármikor átverhetik. Most nem is azokról az „én lenni nigériai dollármilliárdos olajmágnás özvegye, akarni adni neked 10 millió dollár, mert te szép" típusú levelekre gondolunk, hanem az olyasmire, mint…..
sorica123 (törölt) 2013.10.12 00:45:37
@Mercel: nekem a többiről is. Bocs bácsi, de baromira olyan a fejed, mint a néhai Conducatornak, amikor rém szigorú próbált lenni (bár Ceaunak inkább egy ilyen fura festett bazsaly ült a fején folyamatosan):)))
A kormeghatározás is elég gáláns, gondolom ez is helyzetkomikum része:)
Az arabsejkes hasonlat nem véletlen, ha ennél elegásabb dolgokat is szeretnek ők, azért erről az arany-hűdedrágának-ki-is-néző-soknagy-akármi fílingről valahogy egy arab sejk simán eszünkbe jut.
Három meghatározó fizikum létezik: az ektomorf, az endomorf valamint a mezomorfilletve ezek keverékei – endomezo vagy mezo-endo, mezo-ekto vagy ekto-mezo. Utóbbi testalkatokról nem ejtek szót csak a három alapvető alkatról. Az alábbi módszerrel könnyen…..
sorica123 (törölt) 2013.10.08 22:19:04
@doktor.dikhed: pláne, hogy fentebb írja is, hogy a legtöbb ember nem egyféle típus. Végignéztem ezt a hármat, mondok az első az nem vagyok, mert van vállam,(meg seggem, de ebben nyilván az is vastagon benne van, hog nő vagyok), ez az ektomorf meg a tipikus "felmagzott káposzta" - a másik kettő viszont kisszekrény hozzám képest. Úgyhogy nem tudom, mennyire hótthalál szigorral kell ezeket a diétákat venni, vagy mennyire csak alapsémák.
Lehet, hogy törvényileg megengedett a péksütemények térfogatnövelése, de mi mégis arra szeretnénk kérni Önöket, hogy ne tegyék, mert egyre nehezebb egyáltalán még ehető halmazállapotú kenyeret vadászni. Kalácsok esetében még lehangolóbb az újhullám. A MA-NO 2001 Kft.…..
sorica123 (törölt) 2013.10.07 00:40:16
Mer' a térfogat az neeeem finom.
Egyébként lehet nem lukas kenyeret venni, egész jó a sparos is (nem egy nagy cucc, de nem lukas pl), meg van a sokféle barna, relatíve sokpénzé, azok se lukasak. De a sparos nem is drága. Amúgy meg nézni kell a színét, megnyomkodni. Lehet, hogy bunkóság, mert júj, nyomkodjuk, akkor lapos lesz a következő vevőnek (nem), de komolyan zacskóval a kézen megnyomod, hogy mennyire megy össze.
@lüke: egyszer helyettesítettem tescos pékségben. Két szem ember dolgozott benn hat helyett, meg két másik ugrott be néha, de azok nem a műhelybe voltak amúgy beosztva. Velem együtt két és fél, esetleg háromnegyed ember volt tehát bent a műhelyben, mert úgy vadásztam, hogy hol kell segíteni. Hol a gépet kellett etetni, hogy tésztát összeállítani, vagy kétfélét összefonni. Meg volt valami túróstáska is, már rá volt téve a töltelék a tésztára, mikor megérkeztem, csak össze kellett hajtani. Na, úgyhogy vagy a munkaerőn spórolnak, vagy az anyagon, vagy mindkettőn:/
A folyamatos stressz a gyárban poszthoz szeretnék hozzászólni és a kommentelőkhöz, akik szerint a 11 óra pihenés két műszak között az MT és a józan ész szerint is elegendő. A nyáron lesz ötödik éve, hogy hasonló helyen dolgozom. A szerződésem két havonta van hosszabbítva,…..
sorica123 (törölt) 2013.10.06 19:04:41
@Kovácsné: ha akarna is továbblépni, de írja, hogy műszak után két óráig azt se tudja, hol van. Diákként aránylag sokat dolgoztam gyárban, de a) úrigyereknek érezhettem magam, mert akkorra foglaltam műszakot, amikorra akartam (és amikorra volt hely, naná) b) kulturált helyek voltak, műanyaggyárban már a gépek maguk fűtenek, három szünet stb. De egyszer-egyszer becsúsztam szar helyre is, és csak néztem az állandós kollégákat, hogy Ők Ott Dolgoznak. Nyolc-tíz tizenkét órában, vacak ülőkén/állva, hűvös vagy kifejezetten kurvahideg teremben, egy vagy két szünettel, és a fenti posztban vázolt irdatlan főnöki beleszarás mellett. Minél jobban hajt a melós, annál jobban elszemtelenedik a vezetés (tisztelet a kivétel, nem vagyok véranarchista, de rengeteg ilyen góré is van...) Darab-darab:/// Na én ezért nem szoktam prolizni.
@rug82: ha már nyunyi, akkor a te igentisztelt tisztavérű szüleid is eltotózhattak volna kicsinyég a családalapítás kérdésén. A rendkívül okosan hangzó (ahaaha) bűnelkövetős kommentedre: tudod, ha engem ki akar valaki nyírni, leszarom, hogy cigány-e vagy ilyen sápkóros pondró, mint te. Hidd el, nem fogok családfát, kutyabőrt, vércsoportot kérni tőle. Ezért tartom egy beteg baromságnak, hogy a bunkó laikus, akinek valszeg köze nincs kriminológiához, idegből osztályozgassa a bűnelkövetőket, hogy hány százalékuk sötétkék.
Egyébként meg örülök, hogy a csorók egymás torkának ugranak, hurrá, ez kell ide...:/
Egy amúri tigris és állatkerti látogatók kötélhúzást játszanak a Chanhgsha Ökológiai Állatkertben, Hunanban. Az internetre felkerült fényképek természetesen feldühítették a kínaiak egy részét. Pénteken többször is rendeztek kötélhúzást a közönség és egy amúri…..
Nem várt hatást váltott ki a szeptemberi fizetések megérkezése kerületünk iskoláiban. A technikai dolgozók közül sokan jelentősen kevesebb fizetést kaptak, mint egy hónappal korábban. "Ilyet még nem láttam!" Nyilatkozta szerkesztőségünknek az egyik döbbent szülő. "Zokogó…..
sorica123 (törölt) 2013.10.02 23:08:01
@Vombatus Ursinus: hazalopják, istenem. Ami megmarad, azt elvihetik, az van. Gondolom ki kéne azt a pár kiló pl paprikáskrumplit baszni a szemétre, csak nehogy már a retek dolgozó megegye. Szoktam iskolában portán helyettesíteni, egyszer nekem is hoztak be valamit dobozban, abszolút nem titkos projekt volt, maradt egy kazal belőle (nem szeretik a kölkök a rakott krunplit, mit tudom én). De hát ez a jóember olyan okos, mint a tordai kos, a témához ezt bírta mindössze hozzákommentelni, a többi meg acsarkodás egy-két emberre, akit kinézett magának. És még ő követel érveket, oké.
@Makkasz: a 60 a fizujuk volt, és most elvették az összes juttatást vagy mi a répa volt az. Nem csak a technikaiaktól, csak mivel ők kapják alapba a legkevesebb pénzt, náluk a legfeltűnőbb a változás. De a titkárság, tanári kar is szencségel, gazdaságist kirúgták, mert minekaz ugyammá... Úgyhogy lehet izomból krvaanyázni, hogy mer jön a Bajnai így meg a libsibolsi összeesküvés amúgy, csak aki ezt teszi, az úgy van benn a ződerdőben, hogy azt hiszi, hogy ő van kinn.
A magyar állam alaphangon persze közel egymilliárd forinttal. Lejárt a határidő, hétfő estig kellett igazolniuk, hogy van tízezer tagjuk azoknak az egyházaknak, amelyek a szigorítás miatt elveszítették a státusukat. A többség nem is kísérletezett ezzel, szerintük irreális az…..
sorica123 (törölt) 2013.10.02 01:08:25
@NamiujságWágnerúr?: ez a kussolj, tűrj, mert szabadelvű/toleráns/keresztény vagy annyira gyenge duma...
Nálunk bunkófalván azt szokjuk ilyenkor mondani, hogy "nem jön be ez a blog, mert állandóan huhog". Amire természetesen lehet, hogy valaki azt fogja válaszolni, amit én most mindjárt, hogy attól, hogy listáz és sarkít, ezek mind létező dolgok, csak így egybegyűjtve tűnnek valami rémdrámának. De egyébként nem kamu egy sora se.
sorica123 (törölt) 2013.10.02 21:31:35
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: maximum te. A másik fele meg, hogy ami a nagyobb gond, mint az, hogy Iványi politizál és vallási ügyekben jár, az az, hogy maga a Fidesz-támogatás is erősen vallási kérdésnek tűnik. Fentebb meg is lehet nézni, hogy pl Wagner úr úgy dobálózik az elvont fogalmakkal (emberéletekkel kapcsolatban, de ez fujjj demagógia), mint egy teológus.
Majdnem félidőig kihordott egy beteg gyereket, és kínok kínjával szülte meg, nem beszélve a lelki megrázkódtatásról, amit az egész család átélt. Élek a lehetőséggel, és én is megírom nevekkel a történetünket, ami a lányommal történt tavaly december elején. De az egész…..
sorica123 (törölt) 2013.10.01 21:54:10
@Tempus-Anh: most biztos én is egy sült barom vagyok, de nem értem, mi a marha ezen a poszton. Nem az orvost okolja a nő a magzat rendellenességéért, de még a spontán vetélésért sem (ami, mint többen írták, ennek a tünetegyüttesnek a velejárója, mert még azt a 9 hónapot _sem_ bírja a magzat, amíg kihordanák), hanem csak azon van kiakadva, hogy az első orvos minden pénzt elfogadott, és nem vette észre (?), hogy a magzat nem egyszerűen kicsi vagy elszámoltak valamit a korával, hanem nagyon nem okés. Az, ahogy a laikus családtagok furának látják az ultrahangot, egy dolog, de az orvos...! Ilyen esetben egyértelműen más pöcsével veri a csalánt, mert ő "csak" nem vesz észre valamit, a paciens meg hónapokig drukkol meg jár a vizsgálatokra, ennszer meghallgatja, hogy "valami" nem oké, majd a végén elvetél. Amúgy is ez lett volna, csak ééééérted, nem elég a meglévő baj, még inkompetenciával/közönnyel is megpúpozni...
A név kiíráson én is néztem egyet, mert ez eddig nagyon nem volt módi itt. Nem stilisztikai szempontból, hanem, hogy ne egy blogposzt alapján legyen valami jogi ügy (á la becsületsértés, ártatlanság vélelme sattara. Nem egy blogposztban fogom ráhúzni a szarosvödröt még egy gyilkosra se).
A helyesírással való dobálózás kétélű, mert nem mindegy, hogy zavarja a szöveg olvashatóságát a sok hiba/elírás, vagy sem. Itt engem nem zavart, de elismerem, hogy nem biztos, hogy mindenki képbe van, hogy az nem dawn, hanem down, és így tovább. A "kisszerencsétlen" itt nem tűnt akkora kegyeletsértésnek vagy lesajnálásnak, sokkal rosszabbul kijövő megfogalmazásokat is láttam már itt (meg nyilvánvaló rosszindulatokat is ám, és ahhoz sincs ennek a posztnak sok köze).
@SzerződésSertés: bocs, a habakukkos nem karcsibácsi volt. Az, hogy elmagyaráz valamit, nem okvetlenül exkatedra bunkózás, sőt, ebben az esetben egyáltalán nem az. A habakukkozás nekem is olyan stílus, amire én is élből felelem, hogy bazki, a pápa s születik készen, talán ha elmondanád, mit tudok rosszul pofavágás helyett, mindenki beljebb lenne.
Fintorognak a Szolidaritás vasárnapi Orbán-szobor döntögetésén. Hogy ez az elmúlt húsz év legtahóbb politikai megnyilvánulása (Deutsch). Hogy trashkultúra (444.hu) és hogy közel-keleti képeket idéz (index.hu). Hogy a baloldal újabb mélypontra jutott a politikai trágárság…..
sorica123 (törölt) 2013.09.30 21:45:08
@C72: ez igaz, viszont a szerveződés pont nm ugyanaz lenne, mint a birkaság vagy a pártos-vonalas seggfejség. Úgyhogy azért drukkolok, hogy kiderüljön, hogy csak úgy csinálnak, mintha ennyire széthúzóak lennének, és valójában tényleg egy frankó fekete-fehér-tarka összefogásról van szó:)
Ez itt kérem ha úgy tetszik hirdetés, egy kiadó lakás hirdetése. Vagyis kéne a cím mögé egy iksz. De mivel nem az enyém, még csak pénzt sem kapok a reklámért, ezért csak félikszet teszek mögé. Ez ugyanis az az albérlet, amit egy hónap múlva otthagyok bő másfél év után, de…..
sorica123 (törölt) 2013.09.29 17:54:41
@szájhúzó kutya: beszélőnév:)