Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Banović Strahinja

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Népszabadság mellett a HVG a másik olyan nagy mestere a magyar sajtópiacnak, ahol egy erős és saját múltjába szilárdan, bár egyre kényelmetlenebb arccal kapaszkodó szerkesztőség fekszik mindenféle érdemi váltás útjában (és a jövő bevételei szempontjából mindkét esetben…..
A Ráday utcában van néhány étterem, amikben feltétlenül olcsón lehet egészen korrekt ebédmenüket enni. Szó sincs gasztronómiai élményekről, de ha azt vesszük, hogy egy McDonalds-os hamburger-krumpli-kóla áráért kapunk itt viszonylag friss, kétfogásos ebédet kellemes…..
Kávézacc Vasdorongok nyelvén 2010.07.27 14:08:00
Szombaton a szerbiai Zemunban egy helyi buszjáraton félholtra vertek egy újságírót. Az eset nem példa nélküli az emberiség történetében, de még Szerbiában sem. Ennél sokkal véresebb események is megtörténtek már odalent délen, és nem is tucatjával, hanem százával…..
w Folytassa, Cleo 2010.07.14 05:30:00
A szabadság szülőanyja, Franciaország elszánta magát, és megszülte a törvényt: a szabadság és a nők jogai nevében úgy határozott az alsóház, hogy mostantól Franciaországban a nőknek nincs joguk zacskót húzni a fejükre. Tilos az arc eltakarása úgy általában, de hát tudja…..
Proszektúra Gyurcsány hazudott 2010.07.10 13:43:00
Már dr. Torgyán, a nagy mezőgazdász államférfi is figyelmeztetett annak veszélyére, ha Gizikét összetévesztjük a gőzekével. De lehet folytatni a sort. A szezont sem szabad a fazonnal. Allegóriát a filagóriával, Kossuthot a vasúttal. Filozófiát a víziló fiával, őzikét…..
w Amire nincs magyarázat 2010.07.05 05:00:00
Amikor nincs magyarázat, akkor a Zemberek költenek maguknak. Spekulálnak, konteókat gyártanak, és nagy élvezettel osztják meg azokat egymással. Ezért nem hibáztathatók, az emberi elme nem tűri a vákuumot, akkor érzi jól magát, ha érti a világot. A kormány eddig majdnem minden…..
Varánusz Megrostált magyarság 2010.06.23 08:00:00
"...ne veszekedjetek többet, mint ami jól esik, - mondá az Úr - és megteremté Semjén Zsozseszt az ő igen nagy kegyelméből..."Pótviktor most kiéli magát. Úgy igazán. Az Orbán nyaralása alatt előszobatitkárból félistenné előlépett Zsozsesz  szemmel láthatóan…..
Banović Strahinja 2010.06.23 10:45:50
@lutra1: "Minden országnak van vér a pucájában és nem dől be a liberális hülye maszlagnak. Lásd: írországi vétó, cseh vétó a Benes dekrétumok miatt, horvát nem a szerb csatlakozásra."

Izé, hova akartak a szerbek csatlakozni, ahová a horvátok engedélye kellett volna? :-)

(Nem kevered a szlovén-horvát határvitával, ahol éppen a horvátok EU-csatlakozásának feküdtek keresztbe a szlovének?)
Elképedve hallom, olvasom, hogy Schmitt Pál milyen kiváló és sikeres sportdiplomata. Ugyanígy, hogy milyen kiváló sportvezető.Akkor nézzük, próbálom sűríteni, de kicsit így is hosszú lesz:'81-ben kezdődött sportvezetői karrierje, ekkor emelték fel a Népstadion és Intézményei…..
Banović Strahinja 2010.06.16 09:02:34
@flora.a: "Nem valami közeli rokona ez a Demszkynek? Az életpályájuk, eredményeik, tehetségük legalábbis feltűnően hasonló:)"

Az eredményeket, tehetséget nem tenném most vita tárgyává, de azért az életpályákat összehasonlítani elég furcsa. Az egyik fontos állami vezető beosztásban (sőt, egyszerre többen is) volt 89-ig, a másik ugyanekkor szamizdatokat terjesztett a szabadsága kockáztatásával, a titkosrendőrséggel a hátában.
w Észre tért hű Felvidékünk 2010.06.13 06:32:00
Szlovákia választott, és tanulságos, ahogy. Azért is, mert élnek ott magyarok, és mert a szomszédaink arra vannak, hogy megnézhessük, mit lehet másképp csinálni és gondolni nagyjából ugyanezzel az emberanyaggal, hasonló éghajlattal és geopolitikai helyzettel. Kiesett, nagyot…..
És tessék itt az újabb - mindent jobban tudok másnál és azt kinyilatkoztatom, de kétely nélkül ám - picsogó. Hogy eddig folyamatosan tévedett és csak ártott minden tevékenysége, arra ne is gondoljunk. Megint talált valamit amihez hozzáírhatja, látjátok igazam van. Gyűlik is…..
Egy hét eltelt, amióta Mekler Laciék elindultak Mongólia felé. Elébe megyek az eseményeknek – elakadás eddig nem volt, csúszás, fura dolog viszont mind több. Mekiék lassan egyre jobban alámerülnek az ex-szoci Ázsia kreténségeiben, merev szabályok közé szorított ad hoc…..
Banović Strahinja 2010.06.09 01:23:08
@gromek7: "Sosem értettem az ilyen világjárókat. Ez az egész szimplán fizikai teljesítmény és semmi több. Elég lenne annyit posztolni, hogy hánykor indultak és hánykor érték el a következő állomást. Az egész szöveg méltatlan a TC-hez."

Minden szavával egyetértek!

Nem túl szimpatikusak az utazók nekem. Meg az utazási kultúrájuk sem. Meg az írásuk sem túl olvasmányos. A kenyérkenés benne van, amúgy komplett Ukrajnáról 6 mondat, az is a tömény értetlenségről, és ami a legszomorúbb, felsőbbrendűségi érzésről tanuskodik. Szenvedik csak a kilométereket, ahelyett hogy kétszer annyi idő alatt mennének, és legalább megpróbálnák élvezni. Pláne ha már blogot is írnak róla.
A mai napon kollégánk és barátunk, Árpád, valamint kedvese, Dóri, Isten színe előtt esküdtek örök hűséget egymásnak. A sajátos szertartáson ott voltunk (Bobby Hebb Sunny-jára vonultak ki), ajándékainkat átadtuk és ezúton mi, mindannyian, sok boldogságot és csak a legjobbakat…..
Napred Srbijo! Bajnok a Partizan 2010.05.13 18:25:00
A belgrádi Partizan megszerezte huszonkettedik bajnoki címét csütörtökön, miután a hétközi (utolsó előtti) fordulóban idegenben 3:0-ra legyőzte az OFK Beogradot, és ezzel behozhatatlan előnyre tett szert a Superligában. A gólszerzők: Cleo (9. perc), Ilić (88.) és Petrović…..
Pintér Sándor gergényis megjegyzése igenis ártott, és százalékokban mérhető kárt okozott. A leendő kormány bizalmi tőkéje a Véleményvezér olvasóinak körében magas, Horváth Csaba ötletét pedig mindenki ökörségnek tartja. Az elmúlt hét eseményei szavazásaink tükrében.…..
A gazdaságpolitikában az a legszebb, hogy az is látja az ok okozati összefüggéseit, aki nem ért hozzá. Erről a mostani görög válságról nekem például az a sztori jut eszembe, ami végső soron tönkretette az egykor szebb napokat látott Jugoszláviát. Az ifjabbak már azt sem…..
Banović Strahinja 2010.05.06 21:00:03
" És az is igaz, hogy emiatt kezdett repedezni úgy istenigazábóla föderáció."

Értem én a sztori apropóját, de sajnos ez egy legenda.

A Wiki megfelelő oldaláról nyilván csak kifelejtették ezt az affért (
en.wikipedia.org/wiki/Breakup_of_Yugoslavia), de hogy Mischa Glenny globálisan alapműnek elfogadott "The Fall of Yugoslavia" könyvéből is kimaradt, az azért érzékelteti az eset súlyát, jobban mondva súlytalanságát.

Amúgy a nyolcvanas évek végén a jugoszláv egy 25 milliós "nép" meglehetősen modern, jó bőrben lévő gazdasága volt, egy baromfifarm aligha tehetett volna komoly kárt benne.
Ha valaki figyelte a Djuice indulása körüli nyilatkozatokat, már idejében elcsíphette, hogy a nagyot mondó imázsfilm hátterében sokkal kevésbé forradalmi lépések állnak, mint elsőre gondolnánk, de az Anders Jensen Telenor-vezérrel készült interjúról megint eszembe jutott: vajon…..
Az LMP nem is akkora rejtély: egyszerűen arról van szó, hogy megérkezett Magyarországra a régióban először és elsőként a nyugat-európai baloldal. (Kép: lehetmas.hu) Az első forduló nagy talánya az LMP volt. Azóta mindenki azt találgatja, vajon mi is ez a párt. Ők a zöldek?…..
Banović Strahinja 2010.04.21 23:27:35
@nyelv-ész: "80% szerint szimpatikus a párt, de 63% szerint nem valósítható meg a programja.
Akkor mi a szimpatikus benne? Szimpatikus, hogy olyan lelkesen ontják magukból a hülyeséget? "

Már az hasznos lehet, ha néhány létező problémát újragondolunk, mint társadalom. Ha az LMP tematizálni tud néhány új kérdést, az csak előnyére válik mindenkinek. (Pl. ökotudatosság oktatása.)

Az nem biztos, hogy utána konszenzus alakul ki az LMP ötletei mentén, de nem is az a lényeg.
A minap egyik állami nagyvállalatunk egyik igazgatójával beszélgettem. Régi barátom. Ő is, mint annyi más tűzközeli ismerősöm – polgármesterek, vállalatvezetők, képviselők – arról mesélt, milyen mélyen és szervesülten szövi át a korrupció a magyar…..
     Miután viszonylag hamar, talán már éjfél felé elég pontosan fogjuk tudni, hogy kit szabadítottak rá a választók az országra a következő négy évre, viszonylag korán reggel ott fogunk ülni a gép előtt és bogarásszuk az érdekességeket, a nap során…..
 Volt itt egy ország 2002-ig.Nem vetett fel bennünket, hétköznapi embereket a pénz akkor sem, de volt egy többé-kevésbé kiszámítható jövő: szerény, de biztos növekedéssel.Nem tűnt el az államadósságunk, de nem is emelkedett az egekbe, s hosszabb távon inkább annak…..
Banović Strahinja 2010.04.05 21:58:52
  Hivatalosan is bejelentették, feloszlik a Kispál. A hír biztosan könnyeket fakaszt a IV. A osztályban, ám ha a kövérkés, csúnyuló emberek rezignált távolságtartásával szemléljük az esetet, akkor azt kell mondjuk, nincs nagy baj. Mert a Kispál és a Borz igazából Lovasi…..
Piroslap Ünnepelj Felvidéken! 2010.03.15 11:00:00
A magyarországi választások hevében is érdemes egy kis figyelmet szentelni a határainkon túl élő magyarságra. Természetes, hogy Felvidéken is ünnepel a magyarság. Bár a mai nap nem munkaszüneti nap. Iskolákban, művelődési házakban és otthonaikban megemlékeznek a nemzeti…..
Banović Strahinja 2010.03.15 11:35:12
Banović Strahinja 2010.03.15 15:10:51
@fuzzbomb: "Miért ne szavazhatna egy felvidéki liberális magyar egy felvidéki liberális magyar pártra, ha neki olyan kedve van, illetve konzervatívra, zöldre, faszisztára, stb-re, ha amolyanja."

Valóban nagy dilemma minden nagyobb lélekszámú kisebbségben, hogy saját nemzetiségi pártjára szavazzon, vagy az adott ország valamelyik vezető pártjára. Ez a magyar kisebbség problémája Romániában, Szerbiában is.

A problémát súlyosbítja, ha egyszerre több magyar párt is vetélkedik egymással. A magyarság sem Romániában, sem Szlovákiában, sem Szerbiában nem annyira nagy létszámú, hogy egyszerre két pártot is a parlamentbe tudjon juttatni.

Szlovákiában a legjobb esetben is csak arra van esély, hogy a magyar pártok összesen 10 százalékot kapjanak. Nyilvánvaló, hogy egy 10 százalékos pártnak komolyabb befolyása lehet az ország politikájára (megkerülhetetlen koalíciós partnerként, vagy erős ellenzékként), mint két 5 százalékosnak, ne adjisten egy darab 6 százalékosnak (amikoris a másik párt 4 százalékot kap, és nem lépi át a parlamenti küszöböt).
Kedves Tibor, Bátorkodom figyelmedbe ajánlani egy számomra elviselhetetlenül modoros dolgot, ez pedig a modoros generációs duma. Persze már így 30 évesen is mindenki kibaszott öreg, meg sokkal értékesebb ember, mint aki 10 évvel később született, de ami most jön, még a szokásos…..
Onlinemarketing blog Félcédulák 2010.03.11 22:10:00
Alig egy hónap múlva választás. Alig egy hétig lehet még leadni az ajánlószelvényeket, ami nélkül nem indulhatnak a jelöltek, nem állíthatnak a pártok listát. A nagyoknak ez nem gond, de a kicsik számára ez erős kihívás. A két legnagyobb kicsi, az MDF és az LMP számára…..