Regisztráció Blogot indítok
Adatok
balazst

0 bejegyzést írt és 151 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Lényeg Mi a baj a Balatonnal? 2021.09.02 16:21:45
Már régóta ki akartam írni magamból a Balatonnal, azaz a balatoni turizmussal kapcsolatos gondolataimat. Nehéz persze egy komplett elemzést sűríteni egy néhány száz szavas blogposztba, de azért igyekszem egyszerre tömör és mégis lényeges helyzetelemzést adni.  A Balaton valahogy minden magyarnak…..
Még valamikor két éve ellopták Tóth Vera telefonját a moziban, ami ugye baromira nem érdekelne senkit. A cikk szerint az énekesnő kifakadt a rendőrségre, a Blikk újságírója a rendőrséget is megkereste a kérdéseivel, aztán tegnap megjelent. Ez még mindig nem lenne említésre…..
Petőfi írhatott volna valami ilyesmit a Balatonról is: Szegény Balaton, miért is bántjátok? Annyi rosszat kiabáltok róla, S ő a föld legjámborabb tója (a költői szabadságot vitatók számára: tava). Mert a Balatont sajnos sikk lett macerálni. Pedig csacsiság, a Balaton és…..
Egy fehérorosz sofőr fedélzeti kamerája be van kapcsolva. Egyszer csak megjelenik egy motoros és belecsapódik az előtte haladó autóba. Ami ezután történik, az nagyon valószínűtlen. Forrás: CNET Az oroszok és szomszédiak egészen elképesztő dashcam videókat tudnak…..
Sportkormány, pótféklámpa, sportlégszűrő, xenon? Akár ezekért is ugorhat a műszakid. A rendőrök már akcióznak. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
TComment Benzinest? Hülye vagy? 2014.02.04 06:20:00
Nem sokat gondolkodnék, ha új autóba motort kellene választanom. Elfogytak az érvek a benzinesek mellett. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
A legenda szerint a lombfúvó eredetileg egy permetező gép volt. Ám a gyártó azt vette észre, hogy a felhasználók a vegyszeradagolót rendszeresen eltávolítják a gépből, és csak fújásra használják. A gyártók pedig olyanok, hogy meglátják a piaci rést, ha az páros lábbal…..
Belsőség Ne vedd meg, ráfázol! 2013.06.23 06:05:02
Mindenki próbálkozott lebeszélni, de a szerelem nem a racionalitásról szól. Mindig vágytam egy W124-es kombira, most végre megvan. Ma sem kell szégyenkezni a formája miatt Megy az ember a forgalomban, vezeti az autóját, bambán néz ki a kormány mögül, szól a rádió, az unalom…..
balazst 2013.06.24 09:34:15
@kultúrpesszimista: Sigma nem volt nálunk a 80-as években, csak Sapporo esetleg.
Tudta, hogy a fű nem azonos a pázsittal? Első pillantásra talán nem feltűnő, de ha közelebbről megnézzük a gyepet vagy pázsitot, látszik, hogy a távolról egységes felület nem azonos növénykékből áll, a pázsitot különböző füvek alkotják. A köznyelvben gyakran nem…..
Alapvetően én azon a véleményen vagyok, hogy aki iszik, az ne vezessen, bár a több nyugat-európai országban megengedett (legtöbbször) 0,5 ezrelékes véralkoholszint-határt nem bánnám, ha tolerálnák. Talán ezzel a mércével még nem kerülnének bajba azok, akik egy kiadós vacsora…..
Kapanyél Örökzöldek bajban 2012.09.11 09:30:00
2012 a tuják, hamisciprusok és más kerti fenyők cudar éve volt. Erről tanúskodik sok olvasói levél, valamint bármerre is járok, ha a kertekbe kukucskálok, szörnyű állapotban lévő örökzöldeket látok. Van, ahol minden rendben, de a mellette lévő kertet már a tujahalál uralja.…..
balazst 2012.09.16 16:23:38
@Czauner Péter: Ez elég érdekes lenne, hiszen mindenkinek azért van kútja, hogy locsoljon belőle.
Kevesen tudják, hogy Henry Ford és Thomas Alva Edison amellett, hogy több projekten is közösen dolgozott, közeli barátok is voltak. Pedig a két briliáns elme még öregkorára sem tudott elszakadni egymástól. Az egész egy New York-i éjszakán kezdődött, amikor egy partin Edison…..
A telefon ismét megszólalt, és ekkor a vonalban lévő illető kicsit határozottabban, de ugyanígy kezdte. Tényleg ő volt Orbán Viktor. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
comment:com A nap képe 2012.05.29 11:00:00
Ha fake, ha nem, akkor is kibaszott menő. ..
balazst 2012.05.29 17:00:57
@gratulálok: Én sem tudom, de a címkék szerint a trónok harcából valami p@cs.
A külföldi templomok után itt a magyar választék. Esztergom, Bazilika, Duna Magyarország legnagyobb temploma a Dunakanyar jobb partján, az esztergomi Várhegyen áll. Építése 1822-ben indult, 1856-ban szentelték fel.   Tihany, Bencés Apátság, Balaton Az Apátságot…..
< E-Tanú > A legyorsulósáv 2012.04.27 22:39:00
Rendkívül sietős lehetett egy autósnak, hogy a gyorsítósávot legyorsulósávnak használta az M6-oson. Érd határában a Százhalombatta felőli felhajtón mentem fel az autópályára Budapest felé. Én már besoroltam a külső sávba, ám a mögöttem érkező autós ahelyett, hogy…..