Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Akos_Holland

1 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amióta a Fidesz hatalomra került, a baloldali gondolkodást meghatározó értelmiségiektől és politikusoktól mást se hallunk, csak azt, hogy mennyire rossz nekünk, illetve, hogy a demokrácia egyre inkább átváltozik „népi demokráciává”, vagy már teljesen át is változott…..
Akos_Holland 2014.09.22 10:33:08
@na__most__akkor: neked aztan tenyleg van elbaszni valo idod, nagyapa
Akos_Holland 2014.09.22 10:42:15
@FoxVuk: annyira megsem jo nyelvtanbol sem...az ekezetek hianyat eszreveszi (ajjaj, vszinu nem tudom, hova kell rakni oket), de az egyik elozo kommentemben kapitalis hibakent bennehagyott "folytogatja" szot (fojtogatja helyett) nem vette eszre, az mar tulmutat szereny kepessegein.
Akos_Holland 2014.09.22 10:43:53
@na__most__akkor: szerintem ennel tobb ekezet van a magyar nyelvben, mar ne haragudj, neki tudnal futni meg egyszer, kerlek?
Vasárnap értem haza Erdélyből. Nem Székelyföldön voltam, hanem Nagyenyed környékén, ahol egymás mellett élnek románok, magyarok, cigányok. Kinyitom az internetet, és az elsők között botlok bele Sütő Imre rövid intésébe, amelyet a határon túli magyarokhoz intézett. Hogy…..
A Milla tavaly október 23-án, a Szabad Sajtó útján rendezett tüntetésen jelentette be, hogy alternatív köztársasági elnököt választanak. A szavazás az interneten zajlott. Az álomfőválasztás csütörtöki döntőjébe végül heten kerültek be. A jelöltek között szerepelt…..
"Kimegyek külföldre mosogatni, és királyul fogok élni!" Úgy tűnik, hazánkat is elérte a "kivándorlási láz", azaz egyre többen fontolgatják, hogy külföldön keresik boldogulásukat kis országunk helyett. Ez a folyamat amúgy nem egyedi, pl. a lengyeleknél vagy a románoknál már…..
Akos_Holland 2012.02.27 15:56:14
Az adatok egeszen biztosan hibasak. Megneztem a hivatkozott blogot, azt semmikepp nem fogadnam el hivatalosnak.

A holland statisztikai hivatal szerint a brutto atlagber 2900 euro (
www.cbs.nl/nl-NL/menu/methoden/begrippen/default.htm?conceptid=132), netto berrol nincs informacio, viszont e honlap szerint (www.loonwijzer.nl/home/salarischeck/brutonetto) az kb 2040 euro. Semmikepp sem 2650.

A minimalber brutto 1430 euro, ez helyes (http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?VW=T&DM=SLNL&PA=71447ned&D1=8&D2=a,!0-8&D3=a&HD=090724-1038&HDR=T,G1&STB=G2).
Aki követi a WizzAir akcióit, tudhatja, hogy semmi nem az, aminek látszik. Ágnes azonban jóhiszeműen megadta maléves foglalási kódját online rendelésnél, így neki 7 ezer forinttal drágábbra jött ki Eindhoven, mint maléves kód nélkül foglaló utastársának: Egyike vagyok a…..
Nem tudjuk, hányan nevettek nagyot Orbán Viktor tréfáján az egri frakcióülésen, amikor Pósán László felvetésére, hogy hiba volt mindössze évi százban megállapítani az ingyen képzett jogászok számát, azt válaszolta, hogy tényleg nem volt helyes. Aztán hozzátette: le kellett…..
Akos_Holland 2012.02.09 18:06:20
@tengier1: lehet, de azokat semmikepp sem fogom megosztani veled. Epp eleg szorakozas pentek hatkor, hogy hulyet csinalok beloled :)

Az intuicio pedig azt jelenti, hogy az erzesbol mondasz velemenyt, nem pedig tenyekre alapitva
Akos_Holland 2012.02.09 18:07:20
@Akos_Holland: jah, hogy meg csak csutortok ven :)
Akos_Holland 2012.02.09 18:09:53
@tengier1: hiszen meg mindig itt vagy. na menj mar
Egy közösségi portálon bojkottra szólít fel egy bejegyzés, amelyben a Wizzair-t jelölik meg a Malév csődjének elsőszámú okozójaként. Szerinte a fapados légitársaság volt az, aki feljelentette a Malévot az Európai Bizottságnál. Mint ismeretes, tavaly novemberben és decemberben…..
Akos_Holland 2012.02.09 11:43:31
Akos_Holland 2012.02.09 11:46:38
@keptelen kepkeret: Te vagy az igazsagtalan. Olvasd el a WizzAir szabalyzatat.

Azert repulsz WizzAir-rel, mert olcsobb. Ha nagyobb kezipoggyaszt szeretnel, menj BA-val.

Mellekesen pedig az nem eleg idegesito, hogy az utasterben a holmik mar nem fernek el, mert valaki a dobfelszereleset is kezipoggyaszkent adja fel?
Akos_Holland 2012.02.09 12:05:28
@negondolkozz!majdénmegmondom!: te annyira hulye vagy, hogy mar valaszra sem meltatlak
Szakított a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióval, és lemondott az Újkorcsoportban betöltött ügyvivői posztjáról is Polgár Dóra - járt körbe a ropogós Népszabadság a Képviselő Funky szerkesztőségében, a sokat látott, füstös pulóveres öreg rókák pedig…..
Az egészségügy egyik legrettenetesebb vadhajtása az orvosi rendelőkben informatív céllal, esetleg elrettentésből kiplakátolt, látványos betegségeket bemutató tacepaók sora. Nincs is annál szörnyűbb, mint amikor az ember a fogorvosnál eleve bestresszelve ül, és közben a zöld…..
Akos_Holland 2012.01.23 14:29:26
Mielőtt minden, Magyarország területén található EU-zászlót elégetnénk, és mielőtt - az egykor tényleg maoista, és valóban igazán visszataszító - Barroso elnököt tényleg tettleg akarnánk megfenyíteni, érdemes lenne néhány lényeges dologgal számot vetni. Leginkább azzal,…..
Akos_Holland 2012.01.15 12:40:11
@Rézfaszú: eleg elferditett gondolkodas, ha azt hiszed, hogy a nyugat-europaiak (benne a hollandokkal) szivesseget tesznek a kelet-europaiaknak (benne a magyarokkal) azzal, hogy szabad munkavallalast biztositanak.
Az Alaptörvény életbe lépése óta megsokszorozódtak az Orbán-kormányt (vagy rendszert) szidalmazó politikai nyilatkozatok. Az újságolvasó állampolgár csak kapkodja a fejét, hogy épp melyik világhatalom kritizálja a szegény magyar kormányt. Többször felmerült az a kérdés is,…..
Akos_Holland 2012.01.12 18:08:38
@S.O.Meone: Igen, rombolja, soroljam?

Hatalmi agak osszeolvasztasa
Torvenyhozas ertelmes mukodesenek ellehetetlenitese
Valasztojog kiszelesitese (ld. tobb valasztojog a kismamaknak, hataron tuliaknak)

Ha ezeket a demokracia-rombolo intezkedeseket meghozzak, meg akkor sem tudjuk oket levaltani, ha akarjuk.

PS. azert megkerdeznem azt a par millio kinait, akik napi 1 dollaros berert dolgoznak, meg a tulvilagra kuldott tibetieket, hogy tetszik-e nekik a rendszer

Istenem, miert vannak ilyen hulye emberek?
Csupa jó hírt közöltem Barroso úrral – mondta pikírten ma esti interjújában Orbán Viktor, amikor beszámolt arról, hogy elutasító választ küldött az uniós bizottsági elnöknek. Miután az előző bejegyzésben részletesen elemeztem a racionális mérlegelés szempontjait,…..
Akos_Holland 2011.12.23 16:55:22
@ipartelep: ha Hitlert megolik meg a 30-as evek elejen, a merenyletet nem tudnank ertekelni...Sot, lehet, hogy elitelnenk...
Akos_Holland 2011.12.23 17:01:34
@gjokkel: Az a baj, Kedvesem, hogy Magyarorszag 'peanuts', nem tomeges bedoles.
Akos_Holland 2011.12.23 17:04:16
@ipartelep: En nem latok semmit. Akkora kod van.
Gyerekek, egy het telt el azota, hogy itt vagyok, es meg csak most irom az elso bejegyzest. Hogy miert van ez? Mert eddig nem talaltam olyan tortenetet, amivel inditani lehetett volna, de tegnapelott este ez is megesett, ugyhogy voilá: egy, a hollandokra felettebb jellemzo kis…..