Regisztráció Blogot indítok
Adatok
REACHexpert.EU

40 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves REACH felelős!A REACH pre-regisztráció hatalmazza fel az adott anyag gyártóját, importálóját, hogy a REACH regisztrációt, vagyis a toxikológai, ökotoxikológiai teszteket ne rögtön, hanem a gyártott / importált mennyiségtől függően később, 2010-ben, 2013-ban vagy…..
A PhD tanulmányaimhoz kapcsolódóan amerikai kutatókkal cikket írtunk arról, hogy a REACH bevezetéséből, mit tudnának az amerikai döntéshozók tanulni.A cikk teljese terjedelmében innen tölthető le: „Regulating Industrial Chemicals: Lessons For U.S: Lawmakers from the…..
Vegyék elő a REACh rendeletet és írják be REACH XIV. melléklet részhez az alábbi 6 engedélyköteles anyagot:5-ter-butyl-2,4,6-trinito-m-xylene (musk xylene),4,4'-diaminodiphenylmethane (MDA),hexabromocyclododecane (HBCDD),bis(2-ethylexyl) phthalate (DEHP),benzyl butyl phthalate…..
F E L K É R T    E L Ő A D Ó K KISS ZSUZSANNAosztályvezető, Országos Kémiai Biztonsági Intézet DR. KÖRTVÉLYESSY GYULAvezető auditor, az egyik legtapasztaltabb hazai REACH szakértő a Magyar Kémikusok Egyesületének örökös főtitkáraA CLP OSZTÁLYOZÁS…..
Vegyi anyag/GHS műhelygyakorlat munkavédelmi klub tagjai és az MFTK egyesületi tagok 20% kedvezménnyel, 17.600 Ft+áfa áron vehetnek részt a tréningen.Online jelentkezési lap ittinfo@munkavedelem.bizCLP (GHS) műhelygyakorlat  Az egynapos tréninggel az a célunk, hogy a…..
A GHS-expert szoftver elkészült!!!!! Lásd: www.gshexpert.comMiért válasszon minket a CLP (GHS) osztályozással kapcsolatos munkákra? Miben vagyunk mi jobbak, mások, mint a hasonló profilú cégek?Az IQS “Intelligens Megoldások” Szolgáltató Bt. informatikai céggel közösen…..
 2010. október 7-én egy egynapos tréninget tartok Budakalászon, amelynek címe: CLP (GHS) műhelygyakorlat Célunk, hogy a vegyi anyagokat gyártók és importőrök el tudják készíteni a vegyi anyagjaik osztályozását, címkézést és bejelentését 2010. január 3-ig a CLP…..
2010. szeptember 22-én a Dr. Körtvélyessy Gyulával CLP elődást tartunk. Ha már jelentkezett, akkor is érdemes tovább olvasnia, mert nagyon szeretnénk, ha az alább felsorolt témákhoz kapcsolódó, vagy azokon túli kérdéseivel még az előadás előtt megkeresne minket. Ha nem…..
2008. szeptember 18-án volt nálam az ÁNTSZ ( területi + regionális) ellenőrizni az egyedüli képviselői (Only representative OR) munkámat. Nem EU-s cégeknek vagyok REACH egyedüli képviselője.Nézték a-          pre-regisztrációs…..
REACHexpert.EU 2010.08.05 00:04:02
@tarzoltan:
Kedves Tar Zoltán! A magyar nyelvű biztonsági adatlapra csak a magyar sűrgősségi telefonszámot (ETTSZ számát) kell ráírni. A német nyelvűre csak a német hatóság sűrgősségi számát.... Az ECHA most gyűjti össze az összes tagállam sűrgősségi telefonszámait, hogy ezzel is megkönnyítsék azok munkáját, akiknek több nyelven is el kell készíteni ugyanazt a biztonsági adatlapot, mivel több tagállamban forgalmaznak. Úgy tudom az OKBI honlapjára ki lesz téve ( www.okbi.hu), de lehet egyszerűbb ha ír a REACH Helpdesk-nek, és ők meg fogják kérdezni az illetékesektől, hogy készen van -e már ez a lista: reach.helpdesk@okbi.antsz.hu
REACHexpert.EU 2010.08.05 00:09:15
@REACHexpert.EU:
Tehát a kérdésére válaszolva, csak a célország sürgősségi telefonszámát kell megadni, a tranzit országokét nem.
2010. június 16. Dr. Körtvélyessy Gyula és Botos Ágnes előadása: REACH regisztráció, CLP osztályozás, MSDS Mit kell tenni és hogyan? Problémák buktatók és megoldásokAz előadáson konkréten bemutatjuk a IUCLID 5.2-n a regisztrációs dosszié készítésének buktatóit,…..
2010. június 16. Dr. Körtvélyessy Gyula és Botos Ágnes előadása: REACH regisztráció, CLP osztályozás, MSDS Mit kell tenni és hogyan? Problémák buktatók és megoldásokAz előadáson konkréten bemutatjuk a IUCLID 5.2-n a regisztrációs dosszié készítésének buktatóit,…..
http://echa.europa.eu/reachit/inventory_notification/tools_download_en.aspLetölthető  CLP bejelentés IUCLID 5.2 xml file, az on-line verzió viszont még mindig nem elérhető. How can I prepare and submit a notification?The notification can only be submitted electronically via the…..
 Ha valaki 2010-ben fog regisztrálni egy intermediert, és  a másik két SIEF tag csak 2018-ban, akkor 2010-ben beadhatunk-e közös regisztrációt, annak ellenére, hogy 2010-ben egyedül fogjuk regisztrálni? Hogyan fogja a regisztrációs díjat a rendszer számolni, egyéni…..
Dr. Deim Szilvia (OKBI) és Dr. Körtvélyessy Gyula REACH előadása 2010. május 13-án  lesz Budapesten a Hotel Medosz-ban(10.00-15.00).Részletes program letölthető innen: http://kortvelyessy.hu/REACH/REACH-eloadas.pdf ..
2010. május 6-án  a Hungexpon rendezett Securex kiállításon, a CLP (GHS) osztályozásról és bejelentésről fogok egy 45 perces előadást tartani. A prezentáció elsősorban azon vegyi anyag gyártóknak és vegyi anyag importőröknek szól, akiknek 2010. dec 1-ig újra…..
A hírlevelemben azt írtam, hogy 2010. március 22-én bevezeti az ECHA az új REACH-IT-t. Március 22-e helyett március 25-én vezették be. Ez az új REACH-IT már csak a IUCLID 5.2-n elkészített regisztrációs dossziékat képes elfogadni. A IUCLID 5.2-höz való ellenőrző…..
A IUCLID 5.2 feltöltésénél jelezte pár informatikus,hogy nem tudják honnan kell letölteni a postgres-t:  www.postgresql.org  a honlap ahol ezt meg lehet talalni. A jelszó: postgresIUCLID 5.2 feltöltésnél superuser felhasználónevet és a root jelszót kell még használni.Nem…..
 Az IQS “Intelligens Megoldások” Szolgáltató Bt. informatikai céggel közösen, elkészítettünk egy, a CLP osztályozás megkönnyítését szolgáló szoftvert. A GHS-szoftver segítségével az osztályozás hibalehetőségeit csökkenteni tudjuk, és sokkal gyorsabban és…..
A CLP harmonizált listán lévő anyagjait is be kell jelenteni? Igen, a CLP harmonizált listáján (1272/2008/EK VI. melléklet 3.1 táblázat) felsorolt anyagokat is be kell jelenteni amennyiben forgalomban vannak, nincs rájuk mentesség.Az anyagot forgalomba hozó gyártó vagy importőr (vagy…..
A IUCLID 5.2-höz még nem készült el az ellenőrző eszköz, ( 2010. áprilisára várható)azonban, az ellenőrző eszköz használatáról egy angol nyelvű videót már készített az ECHA.Ezt érdemes addig is megnézni: 27…..
Ha egyedül maradunk a SIEF-ben akkor is lehet közös benyújtást választani? Ez a kérdés sok intermedier gyártót éredekelhet, hiszen könnyen egyedül maradhatnak a SIEF-ekben 2010-ben. Lehet 2013-ban, vagy 2018-ban esetleg majd csatlakoznának hozzájuk más gyártók vagy…..
Az orosz érdekeltségú cégeket érdekelheti a következő konferencia, ami Budapesten lesz megtartva március 25-26-án. Mivel én is egyike leszek a 16 előadónak, ezért lehetőségem van pár cégnek olcsóbb jegyet szerezni (799 Euro). Ha valaki szeretne rá eljönni, írjon…..
 DR. Körtvélyessy Gyula REACH előadása   A   S Z A K M A I   F Ó R U M   R É S Z L E T E S   T E M A T I K Á J A 1.            Mik az aktuális feladatok a REACH-ben…..
ECHA webinar: QSARs, waiving information requirements, read-across, categories and QSARsMegnézhető itt: http://echa.europa.eu/news/webinars_en.asp..
Echa webinar megnézhető itt:Robust study summaries, weight of evidence approach and in vitro datahttp://echa.europa.eu/news/webinars_en.asp..