Regisztráció Blogot indítok
Adatok
naugyehogy

1 bejegyzést írt és 92 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Teljesen el vagyok képedve. Annyira klassz ötlet, annyira aranyos kivitelezés és olyan önzetlen munka. Akárki is volt, köszönjük! VZs levele és további képei alant:     Helló! Hétfő reggel jöttünk haza a Déli pályaudvar felől, és az Avar utcában (Győri út - Avar…..
Mandiner blog Megyek tüntetni! 2012.03.31 14:14:00
  2006-ban elvártam a liberális barátaimtól, hogy jöjjenek ki velem a Kossuth térre az őszödi beszéd után. Elvártam, de nem jöttek. Néhányan elítélték ugyan Gyurcsányt, de nem jöttek. Most magamtól és a 2006-ban velem együtt tiltakozó emberektől várom el, hogy…..
Varánusz Törd át a falat, Feri! 2012.03.06 05:03:25
A kismagyar valóság Zuglóban egyre szürreálisabb. Papcsák Szeretemzuglót Ferenc ténykedéséről - pontosabban annak hiányáról - most a blikkújságból értesülhettünk: van egy életveszélyes falunk, de őrizzük mintha valami műemlék lenne. Szerintem - újzuglói hagyomány…..
Elolvastam a cikkedet arról, miért baromság a most alakult Családtudományi Társaság álláspontja a házasság előtti szexuális kapcsolatokról. Meg a moziban a filmek, meg az élettársi kapcsolatok. Első blikkre Bulgakov Mester és Margaritájából Woland professzor jutott eszembe a…..
naugyehogy 2012.03.07 10:20:54
@vastort: "Sokan nem is házasodnak össze."

Hát ez az...
Nekem ezek az élettársi meg sima együttéléses kapcsolatok min-mind azt üzenik, h "most jó veled, de nem kötelezem el magam, mert mi van ha jön egy csábítóbb lehetőség"
Mandiner blog Szueztől Budapestig 2012.03.05 08:31:00
  1956-ban a gazdaságilag nem éppen dübörgő Egyesült Királyság az IMF-hez, azaz az Egyesült Államokhoz fordult anyagi támogatásért. Van ilyen. Csak éppen rosszkor. Ismerős, ugye? Az amerikai elnök, Dwight D. Eisenhower simán megtagadta kérésüket, barátság vagy közös…..
naugyehogy 2012.03.05 18:54:04
@Pelso..:
"Igaz, hogy jó úton vagyunk, és a siker szót most még nem használnám. Nem minősíteném sikeresnek a magyar kormány gazdaságpolitikáját, hanem azt mondanám, komoly sikerpontjai vannak. Az irány jó, és vannak sikerpontjaink. A siker még odébb van"

No, csak a pontosság kedvéért.
  Nem lesz történelminek elkönyvelve a mai EP-vita a magyarországi kérdésekről, és a vita hangneme is visszafogottabb volt az egy évvel ezelőttinél, amikor is Orbán és Cohn-Bendit parázs szóváltásától visszhangzott a strasbourgi ülésterem. A magyar miniszterelnök…..
naugyehogy 2012.01.18 23:12:53
@dr lecsekkoltam palihd:

tényleg ízlés dolga, de számomra nem értelmes vita az akár politikai akár nem, ahol félig és rosszul informált emberek (időnként kevéssé szalonképes stílusban) habosítják a nagy semmit, kifejezetten a hangulatkeltés céljából, frakciójuk érdekei mentén. Ez nem parázs vita volt, hanem szabad foglalkozás a zárt osztályon...
Elutasította csütörtök este az újbudai képviselő-testület a Zöld Pardon (ZP) közterület-használati kérelmét, így nem maradhat a Petőfi híd budai hídfője mellett a szórakozóhely - közölte Horti István XI. kerületi jegyző a döntés után. Ennél a napirendi pontnál zárt…..
naugyehogy 2011.09.22 20:49:45
@zero: akkor szövegértelmezés: mert így szól a törvény. Gajárszki képviselő úr pedig törvényt sértett azzal, hogy zárt ülésről illegálban postolgatott. Lehet, hogy ebben az esetben helye lett volna a nyilvánosságnak, de a tv. attól még így szól.
Reklamálj a törvényalkotóknál.
   Meghajolt saját szemete előtt. Nyilván azok mentek ma az utcákra, terekre és erdőkbe a Te szedd! akció keretén belül, akikre amúgy sem jellemző a szemetelés, az igénytelenség. Mi egy nem oly régi mandineres poszt alapján a Hunyadi teret és játszóterét…..
naugyehogy 2011.05.22 02:26:10
@Altaïr: és mi lenne, ha a te adóforintjaidat, parlagfű irtásra vagy akármi másra lehetne költeni, mert egyeseknek nem lenne természetes, hogy erdőn-mezőn-városban járván elhagyja maga után a szemetet??? az zavar h más adófizetők azt mondták unják a passzivitit és igenis ciki szemetelni, de az nem zavar milyen súlyos adóforintokat költenek a közterületek gazdái (önkormányzatok) a te adódból is arra, hogy megpróbálják kordában tartani az emberi igénytelenséget?
  „Ma bűntudatkeltés - holnap abortusztilalom. A nők jogainak védelmével foglalkozó Patent Egyesület felháborodással fogadja a kormány által beharangozott abortuszellenes kampányt, mely a nők lelkiismeretére hatva, bűntudatkeltéssel agitál az abortuszok ellen. (...)…..
naugyehogy 2011.05.11 15:04:24
@civilkontrol:
"Próbálja meg ezt a férfi-nő egyenjogúság dolgot kivenni az érvei közül. Egyrészt kicsit már kopott a téma európában, másrészt mert senki sem vitatta, hogy egy abortuszhoz 2 ember kell. Ugyanakkor tény, hogy a nő felelőssége nagyobb (a vismajor esetek külön kezelendők)
Tudja hogyan lehet megelőzni a nem kívánt terhességet? Védekezéssel! Olyat tud a férfi, de a nő is! "

Na a fenti idézettel egyből indokoltad is, hogy miért nem megkopott dolog egyenjogúságról beszélni, ma, európában. Nem is kellenek ide számszaki és statisztikai adatok kereseti viszonyokról stb. A nők felelőssége nagyobb kitételt meg magyarázd már meg, nem szeretnélek félre érteni.

Holnap nemzetközi férfi nap. Pff! Isten éltessen...
naugyehogy 2011.05.11 16:44:55
@civilkontrol:
???
Sajnos csak nem értettelek félre.
Szerintem meg ugyan akkora a felelőssége a „gól lövőnek” mint a gólt kapónak. És hiába állítod, hogy nem mentegetni akarod őket, éppen ezt teszed azzal, hogy a közös aktus következményeinek nagyobb részét a „gól kapóra” hárítod.
Baszki civil 16. sz… Mindjárt megesett lányokról fogsz elítélőleg nyilatkozni ha ezt így folytatod.

Akinek dugni volt esze, annak legyen esze felvállalni a felelősséget is. A felelősség csak fifti fifti alapon megy, nem szovjet módra, „testvériesen”.
Na valahol itt kezdődne a női egyenjogúság, nem a Patenték által összehordott „rendelkezem a saját testem fölött” maszlagnál.
naugyehogy 2011.05.11 19:35:19
@bz249: @civilkontrol:

Bocs srácok, csak az a helyzet, hogy nem lehet következmények nélkül azt mondani, hogy márpedig a világ ilyen, ez van.
Legalább minimó kalkuló szándék, akarat legyen arra h ne így legyen.
És ez ott kezdődik, hogy nem mondom, h nem fifti-fifti az arány.
Ha születik egy fiad, annak nem azt fogod mondani h a te felelőséged is, legalább annyira mint a jányé és letöröm a derekad, ha hülye leszel?
Dehogynem, akkor miért lenne más az, hogy eleve feltett kézzel azt mondod, a pasik ilyenek. Álságosan a nő saját érdekére hivatkozol, mikor rákened a felelősség nagyobb részét.
Nincs ilyen. Aki a aktusban benne volt, azzal szemben legyen elvárás 50%nyi felelősség felvállalása. Nem hiszem h nem látod, ez mennyire kiszolgáltaott helyzetbe hozza a nőket.
  Lázár János melletti szolidaritási tüntetésre hívott Facebookon az LMP ifjúsági szervezete, az Ökopeace. (A név az Ökopolitikai Ifjúsági Szervezet rövidítése, facebookos aktivitásuk alapján eddig főleg félhomályos kvízeket szerveztek, néha kiálltak valami ügy mellett…..
A KDNP és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) honlapot és kampányt indított annak érdekében, hogy "szemben a 2002 és 2010 közötti évek fiatalokat elüldöző politikájával- praktikus információval, tanácsokkal és erkölcsi támogatással lássa el azokat a…..
  Egyszerű, mégis szép történet Bács-Kiskun megye főispánjáé. Kerényi Jánost a hvg.hu újságírója kapta azon, hogy dohányzásra ki nem jelölt helyen gyújtott rá. Történt már hasonló, sőt, volt már belőle botrány is, ha emlékszünk az RTL-es Házon kívül…..
naugyehogy 2011.03.09 15:42:02
@TG69:
Rosszul tudod, OV nem azt mondta, hogy 2 hét alatt megszünteti a cigánybűnözést, bármi legyen is az, hanem azt, hogy 2 hét alatt érezhető változás lesz a közbiztonságban.
Ezt pl. én akkor tapasztalom, mikor betörnek a szomszédba, a szerv nem 2 óra múlva ér ki hanem 10 perc alatt és csodák csodája, még aznap megvannak a tettesek.
Vagy akkor tapasztalom, mikor a külvárosi eldugott utcánkban horribile dictu rendőrautót látok járőrözni.

Na hát ilyenek.
Ne csúsztassunk, nem azt ígérte, hogy nem lesz bűnözés egyáltalán.
naugyehogy 2011.03.09 15:46:26
@mavo:
bocs, de rólad csak a klasszikus vicc jut eszembe. Neked mindegy, hogy az aktuálisan általad mindennek elhordott politikuson van e sapka vagy nincs, szarszemétszaralak és köpködsz mint az álmában megzavart kobra.
Ja kérem, nagy úr az SI faktor...
Magyar Hírlap: A személycseréken kívül szimbolikus jelentőségű dolgokon, például a heraldikán, egyes utcaneveken is változtatna. Mikor lesz ez esedékes? Tarlós István: A szobámban már csak nemzetiszínű zászlót talál. A főváros korábbi zászlaja nekem sem tetszett, meg fogjuk…..
naugyehogy 2011.02.24 13:55:17
@Cook kapitány:
Mivan???
Most ne csináljunk már úgy, mintha történelmi büszkeség feszítené az átlag budapesti mellkasát, ha meglátja a székesfővárosi zászlót!!!

Nem muszáj negatívan hozzáállni.
Lehet ez új kezdet. Csináljanak iparművészek, textilművészek, heraldikában járatosok újat, aztán nosza neten megszavaztatni a budapestieket, ők melyiket éreznék inkább maguknak.

De nem, sokkal egyszerűbb diktatúrát kiáltani egy csúnya és közutálatnak örvendő lobogó miatt.
Irigylem a problémáid.
Újbudai Tények Az első 100 nap 2011.01.25 18:37:00
Mottó: „Ha nem csinálsz semmit, akkor nem fogsz hibázni” (na de akkor miért szavaztam Rád?)  Minden politikai kurzusnak kijár a 100 nap türelmi idő, ennyi kell állítólag, a politológusok szerint, hogy már látható legyen, merre tartanak. Betartják, amit ígértek,…..
naugyehogy 2011.01.31 09:30:55
Kerek fogalmazás! Gratulálok Gyulám!

Mondjuk azért a tények még újbudán is makacs dolgok...

Nyilván az embereknek, ahogy te oly kedvesen általánosítasz, sokkal jobban bejött, a csúszópénzek világa (ld.: Weiszt ügy), Nagyértékű önkormányzati ingatlanok elkótyavetyélése (ld.: kopaszi gate) és egy olyan szociálisan ellátórendszer fenntartása, amivel ugyan szavazatokat kiválóan lehetett szerezni, ám az egyszeri ember zsebére támogatott olyanokat is jókedvvel-bőséggel, akik arra valójában nem voltak rászorulva.

Tökéletes vezetés persze nincs, de a legnagyobb homlokú fideszes nálam eddig 4-esre vizsgázott. Legalább látom a racionalizálás szándékát. Úgy könnyű jófejnek lenni, h úgy indítunk beruházásokat, hogy azok mögött semmilyen anyagi fedezet nincsen, aztán majd az új városvezetés megoldja. Vagy eldnak még meglévő értékes területeket, ingatlanokat és akkor jöhet a sirató kúrus, hogy felélik a vagyont, vagy felvesznek hitelt, akkor azért lehet sírni, mert lám az előző vezetés jobban gazdálkodott, vagy felmondják a már megkötött szerződéseket, akkor mekkora surmók, a fejlődést akadályozzák, vagy megpróbálnak racionalizálással többletbevételhez jutni, illetve lefaragnak a kiadásokból. Lássuk be, ha holnaptól nem osztanak ingyen sört és nem ígérnek örök életet, neked aztán teljesen mindegy van e sapka rajtuk vagy nincsen...
Gratulálok az objektív helyzetelemzéshez.
Ezt a cikket azért írom, mert a történtek fényében szükségét érzem az emberek felvilágosításának. Szakmai szemmel nézve egész más a történet, mint ahogyan azt a kommentelők java (tinik) látják, éppen ezért elsősorban nem is nekik szól ez a cikk (bár tanulságos), sokkal…..
Varánusz Ez a való világ 2011.01.08 22:00:06
Úgy alakult, hogy a friss, új, szebb jövő első napjait sikerült határon kívül tölteni. Ennek a néhány napnak az egyetlen tanulsága, hogy a kint élő rokonaink és barátaink már nem velünk nevetnek, hanem rajtunk. Ahogy a hét történéseit nézem világos, hogy Orbán Viktor…..
  Jelentősen szigorodhat az újságírók országgyűlési munkájának szabályozása. Kövér László házelnök már többször beszélt róla, hogy nem tetszik neki a plenáris üléseknek otthont adó alsóházi terem folyosóin bóklászó, a képviselőket kérdésekkel…..
naugyehogy 2011.01.09 17:15:56
Alapvetően tisztázni kéne, hogy mi várható el egy országgyűlési képviselőtől.
Véleményem szerint, nem csak a különféle szakterületeken, de ugyan úgy a politikában is egyre inkább az érvényesül, hogy a felhalmozott tudás miatt, egy-egy ember, hacsak nem polihisztor, nem érthet egyaránt mindenhez. Ha egy ügyvéd szakterülete a válóper, erre szakosodott, akkor tök hiába kérdezed társasházi, vagy öröklési jogról, vagy a BTK-ról, általánosságban fog tudni válaszolni, de nem várható el tőle, hogy naprakész legyen minden szakterülettel kapcsolatban. Ugyan így az orvosok, nőgyógyásztól nem ér idegsebészeti dolgokat kérdezni.

Nyilván más a helyzet azért kicsit egy képviselővel, neki nem árt, ha legalább egy alap fogalma van arról, mi került terítékre. De első sorban az előterjesztőt és a szakbizottság tagjait kéne ilyen kérdésekkel zaklatni, ugyanis véleményem szerint tőlük teljesen jogosan várható el, hogy minden részletében ismerjék az adott javaslatot.

Ugyan ez érvényes akár az Önkormányzati képviselőkre is. A szükséges tudás jóval szélesebb annál, semhogy egy polgármester 1-2 alpolgármesterrel lefedje a szükségest.
Véleményem szerint ebből következik, hogy sok helyütt, nem a politikai vezetés a valós irányító hanem a törvények, rendeletek előkészítői, az apparátus.

Ha nem viccparádé lenne a bizottsági rendszer, hanem abban valós munka folyna és a megválasztott képviselők a szaktudásuknak, affinitásuknak megfelelő szakbizottságokban ülnének, effektíve hozzájuk, azaz a választott képviselőkhöz és nem a kinevezett közalkalmazottakhoz kerülne a döntések előkészítése, meghozatala...

Ehhez persze szándék és a törvénykezés tempójának pici lassítása kéne. De főleg szándék...
Igen, pontosan ahogyan a címben is: Bikinis terhes szépségverseny!   ..
naugyehogy 2010.11.09 08:43:02
@fialafi: látom nem érted az iróniát a finom gunyorosságot...
A hír: A kormány meghátrált, mégis kap mindenki családi pótlékot. (A milliós jövedelműektől vették volna el, nevetségesen keveset tudtak volna ezzel spórolni.) Egy színműben: Ifjú fideszes apparátcsik 1. (lelkesen): - Mit szólsz, tovább nőtt a népszerűségünk!? Ifjú…..
naugyehogy 2010.11.04 16:02:12
@mirka44:
Egy bolgbejegyzés mióta hiteles forrás egy kormányzati-parlamenti intézkedés tervezetéshez????

Per-pill ott tartunk, hogy gyűjtik az "igényeket". Volt olyan akinek az abortusz tiltására volt igénye, ez neked hol jelenti azt, hogy ez lesz belevésve az alkotmányba???

Direkt szítod itt a hangulatot hülyeségekkel?
Holnap írok egy blog bejegyzést, hogy Gyurcsány Ferencet akarja Orbán királlyá koronázni akkor arra fogsz hivatkozni, hogy vége a demokráciának, mert lám ebben a blogban is megmondták??? Ne már...
naugyehogy 2010.11.04 16:21:06
@SiKom: csak egyetérteni tudok.
Mindig is meggyőződésem volt, hogy a politikáról a legtöbbet – persze nem elméleti ismeretek nélkül - a gyakorlatban lehet megtudni és megtanulni. Említettem már Pokol Béla örökérvényű mondását a rétről és a bogarakról; ennek szellemében régóta fontosnak tartom, hogy…..
Múlt héten a Magyar Hírlap írta meg, hogy információk szerint korkedvezményes nyugdíjazását kérelmezte Dávid Ibolya (56 éves), az MDF volt elnöke, Horn Gábor (54) korábbi SZDSZ-es államtitkár és párttársa, Magyar Bálint (57) egykori oktatási miniszter. Horn ezt tagadta, de…..
naugyehogy 2010.09.22 14:58:13
@CD-R80: bocs, h nem vagyok cinikus... még lehetek, pláne ha sokat járok ide :-D
naugyehogy 2010.09.22 16:21:14
@Rwindx: nyilván nem kötelező, senki nem mondta h terhes, hivatás, mint bármelyik másik, legalább is annak kéne lennie...

Ez nagyban hasonlít a rendőrök általános köpködésére... Az sem tesz jót a rendőrök moráljának, ha a 2006ban örjöngők miatt sünözik, hazaárulózzák őket, vagy korruptozzák azok miatt akik lehúznak egy jónapotkívánokközútiellenőrzés folyamán... Pedig azért beláthatjuk, hogy szükség van rájuk is, tehát nem ártana ha nem azt érezé a böcsületes főtörzs, hogy ha kimegy az utcára leköpik...
naugyehogy 2010.09.22 16:22:08
@lamed: neked mi bajod? sértegettelek én?
Nyugi barátom béke van.
hogy a választási kampány során Orbán Viktor is elismerte, hogy a háromhetenkénti ülésezés bevezetése hiba volt, Kövér László úgy reagált: „Nem volt hiba. És erre azt tudom mondani, hogy puff neki! Már megint egy kérdés, amiben nem értünk egyet Orbán Viktorral a…..
naugyehogy 2010.08.12 08:47:45
@Bajnok Béla: de okos vagy...
Mandiner blog Mi a NER értelme? 2010.07.13 20:01:00
  Olvasónk, Zoli29 írása a Mandiner NER-vitájához:   Az áprilisi választások előtt a Fidesz szavazói közül sokan élhettek abban a hitben (hogy pontosan hányan, azt nem tudom), hogy Orbán Viktor színrelépésével nagyon rövid időn belül érezhető javulás fog beállni a…..
naugyehogy 2010.07.13 23:18:28
@bbjnick: tökéletesen egyetértek..

Nem ártana valami civil kontroll csoport a kormány mellé... Még azt is el tudom képzelni, hogy jót akart a nyomorú, tényleg azt hiszi, hogy korszakos dokumentum született, de tán bizony ezt át kellett volna futtatni olyanokon is bezengés előtt, akik még köszönő viszonyban vannak a mindennapi élettel, emberekkel...

Nyilván 20 év amit a politikában húz le valaki akárkit eltávolít az "átlagos" dolgoktól...ahhoz képest még jól is bírja, de könyörgöm, hol az a nagy mellénnyel bejelentett szerénység és alázat??? Teljesen mind1, hogy jót akartak é vagy sem, ha az emberek döntő többségének ez pont nem úgy jött le...

Hát de nem is értem, ekkora bakot lőni... nem erre készülnek 8 éve??? Csak állok mint Rozi a moziban... :-)