Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jig

12 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezen a héten is haladunk tovább, vagyis egészen pontosan vissza az időben és végig vesszük az éppen aktuális év szerintünk említésre méltó horrorjait. A mostani listán 15 film szerepel és természetesen most sem állítjuk, hogy mindenki itt van, aki számít, de azért megint csak…..
Jig 2015.02.09 15:24:06
@gorre126: Azért, mert te nem szereted a kézikamerás filmeket, remélem megengeded, hogy más szeresse...
TrashAndGore 12. Wolfen (1981) 2015.01.09 17:13:03
A farkasemberes filmek egy igen kis részét képezik a horroruniverzumnak, ennek ellenére elég sokszínű filmek készültek, eme alműfajon belül. Amíg a Dog Soldiers abszolút gore irányzatot használ, a vérengzést és belezést a középpontba állítva, addig a Wolfen néhány jelenetet…..
TrashAndGore 11. The Burning (1981) 2015.01.03 18:23:11
A slasher stílus a 70-es 80-as években indult világhódító útjára, hogy aztán a Halloween a Péntek13 és a Rémálom az Elm utcában filmekkel kiteljesedjen. A slasher filmek főbb jellemzői, hogy a gyilkos válogatás nélkül általában valamilyen szúró-vágó fegyverrel…..
Az ázsiai horrorok hallatán a legtöbb embernek a szellemes filmek ugranak be elsőnek, pedig a gore vonal legalább olyan erős ezekben az országokban. Takahi Miike az egyik éllovasa ennek a témának japánban, több mint 80 filmmel a háta mögött, amelyek közül több is kiérdemelte a…..
A Full Moon stúdió (vagy inkább trashgyár) egyik ékköve ez a film! Pedig nem akármilyen agymenéseket köszönhetünk nekik, Evil Bong 1-2, Gingerdead man, Demonic toys... vagy az egyik legjobb bábos horror ami valaha készült a Puppet Master széria! 1905-ben járunk amikor egy kislány…..
A Ginger Snaps és a The Howling mellett a kedvenc farkasemberes filmem. Neil Marshall első filmjéről van szó, melyet olyanok követtek mint a The Descent és a Doomsday. Nálunk Démoni harcosok címmel jelent meg.A skót vadonban katonák gyakorlatoznak, de ezúttal nem a megszokott…..
New York egyik kórházában holtestek megcsonkítása és eltűnése borzolja a kedélyeket. Mint kiderül, egy kannibál hajalmú munkatárs a ludas a dologban, aki egy ázsiai szigeten honos törzsi rítus kíséretében fogyasztja el a szerveket. A kórházból verbuválódott kisebb csapat…..
Kellemes kis horror, bár ha azt nézzük, hogy az egyik legnagyobb élő horrorrendező Tobe Hooper (The Texas ChainSaw Massacre, Poltergeist, Lifeforce) filmjéről van szó, többet is kihozhatott volna a sztoriból. Egy 1978-as film újrafeldolgozásáról van szó, amely nálunk Az eltűntek…..
A kézikamerás horrorfilmek talán a legmegosztóbb zsánernek számítanak a horror műfajon belül. Van, aki egyáltalán nem képes végignézni egy ilyen módszerrel készült filmet, a liftező gyomor miatt. Míg mások ódákat zengenek az ilyen megoldással készült filmekről, hiszen sokkal realistábbak és…..
Francesco Dellamorte a helyi temető gondnoka, aki barátjával és segédjével, Gnaghi-val tengeti mindennapjait a sírok között. Munkájuk azonban nem ér véget a halottak eltemetésével, mivel azok pár nappal elhantolásuk után kikelnek sírjukból.Rendkívül sok stílust sűrített Soavi…..
TrashAndGore 04. Orca (1977) 2014.11.22 01:49:10
2 évvel Spielberg nagy sikerű cápája után után jött ki a mind máig legjobb kardszárnyú delfines film. Nem, nem a Szabadítsátok ki Willyt az! Kevesen tudják, hogy a világ legintelligensebb állatai közé tartoznak, akik nem csak képesek megjegyezni a bántalmazóik arcát, de az…..
A kannibálos filmek a 80-as években élték a virágkorukat Olaszországban. A sztori mindenhol ugyanaz, pár ember eltűnik a dzsungelben és egy mentőcsapat elindul a felkutatásukra. Sajnos minden ilyen filmet telepakoltak állatgyilkosságokkal, amelyek nagy része valós…..
TrashAndGore 02. Tenebre (1982) 2014.11.20 20:03:41
Dario Argento legjobb filmjei közt tartják számon ezt a szösszenetet.  Peter Neal amerikai író Rómába utazik, hogy népszerűsítse új könyvét a Tenebrae-t. Megérkezését követően különös gyilkosságsorozat veszi kezdetét a városban.  Műfaj: Sorozatgyilkosos, Giallo (olasz…..
TrashAndGore 01. Zombeavers (2014) 2014.11.09 00:14:28
A kezdő képsorokban láthatjuk, amint egy veszélyes anyagokkal teli hordó, egy baleset következtében a folyóba kerül, és hol máshol kötne ki végül, mint egy hódvárban. A 3 főszereplő hölgyemény persze a zombifikálódott hódok tavához készül egy laza kiruccanásra. Műfaj:…..
Szülinapunk alkalmából úgy gondoltam, illetve gondoltuk, hogy érdekességképpen össze lehetne hozni a szerkesztőség kedvenc horrorjait. Az enyém ugyan közismert, de mivel már hatan (!) szerkesztjük a blogot, így azért mégis csak más. Először is, nem állítjuk, hogy ezek…..
Ezzel a filmmel is egy kicsit elfogult leszek, ahogy bevallom az előző két résszel is, nekem akkoriban kimondottan az első rész etalon volt, azóta persze keveset, de veszítettek a fényükből (az én szememben a korral együtt járt), de ami színvonalas alkotás az színvonalas, és az…..
Jig 2013.01.18 12:57:45
A játékbabás horrorfilmek közül azt hiszem a Gyerekjáték a legismertebb és az egyik legjobb, viszont tudni kell, hogy sok hasonló jellegű film készült. Ott van például a Doll Graveyard című eszement film, illetve a blogon fellelhető filmek közül még a The Gingerdead Man…..
Már volt előzetes, poszter, de szerintem képek is voltak a [Rec] 3. részéhez (ezeket itt elérhetitek), most pedig még pár képpel lettünk gazdagabbak.Vér és ijedt menyasszony minden mennyiségben. ..
Tales from the blog Break (2009) 2012.02.27 18:40:00
Ha jól gondolom a blogon első alkalommal lesz német horrorfilm ajánló. Igen, ez eddig kimaradt, az egyik oka, hogy nem is igazán árasztanak el minket a németek horrorral, viszont, amíg Cobra 11 lesz addig ezzel nem is lehet komoly bajunk. Már csak azért sem, mert a németek szerintem…..
Varacsk Bolygónk betegsége 2010.07.21 19:26:00
Vicces vicc: ..
A tovább után ezúttal is megtalálható a jövőheti TV-s horror, illetve thriller kínálat. Például a Chucky ivadéka, bár egy picit lehetetlen időpontban hétfőn éjszaka fél 1-kor. Ajánlanám még a Hé, haver, hol a hullád? című horror-vígjátékot is, bár ha lehet ez még…..
Tales from the blog The Road So Far 2011.12.31 21:07:00
Pár óra múlva ez az év véget ér és filmek terén meg volt az összegzés, jó és rossz kategóriában is, viszont egy blogos összegzést még megosztanék veletek.A blogot augusztus 28-án keltettem életre, az előtte lévő időkből csak pár filmajánlót hagytam meg, tehát…..
Jig 2012.01.01 16:49:30
Megint eltelt 14 nap (úgy nagyjából), ezért ezen a hétvégén újabb 3 filmmel leszünk gazdagabbak. Ezúttal úgy gondoltam David Cronenberg, a biohorror atyjának kikiáltott rendező filmjeiről legyen szó. Cronenberg 1943-ban született és kanadai filmrendező, nagy ismertségre talán a…..
Legalábbis valami ilyesmit ígér nekünk Conor McMahon ír rendező készülő filmje a Stitches, amelyben egy gonosz bohóc kapja a főszerepet, aki ráadásul a halálból tér vissza.A film még egyelőre előkészületi fázisban tart, a szereplőkről sem sokat tudni, bár annyi biztosnak…..
Jig 2011.12.13 20:12:23
Az utóbbi időben el-elmaradoztak a rövidfilmek a blogon, sőt, a múlthéten karácsonyi horrorfilm ajánló sem volt. Úgy gondoltam, ezeket a hiányosságokat mindenképpen pótolni kell és a sors úgy hozta, hogy ezt egy huszárvágással meg is oldom.Mai filmünk ugyanis mindkét…..
Jig 2011.12.10 08:48:11