Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dddoni

124 bejegyzést írt és 103 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Bajnai-kormány ámokfutásának egyik közlekedést is érintő eleme volt a drasztikus vonalbezárások 2009 decemberében.  Ekkor 24 vasúti mellékvonalon, mintegy 800 km-en szűnt meg a személyszállítás. A kormány az intézkedéstől a MÁV költségeinek jelentős csökkenését várta. A bezárás része volt a…..
dddoni 2020.12.03 00:24:55
@Balogh Zsolt: Szerintem ne hasonlítsuk a Bzmot károsanyagkibocsátását egy euro 5/6 motoréhoz, mert nem fog jól kijönni. De a 10 személyautó kiváltása is erős túlzás.

A fele menetidő örvendetes, ha ez igaz, akkor még talán lehet is értelme.
Az előző évtized egyik legfontosabb játéka kétségtelenül a Ticket to Ride volt. Kevés az olyan társas, ami gatewayként is megállja a helyét, de elég változatos tud lenni ahhoz, hogy gémereket is lekössön, akár hosszú távra is. Alan R. Moon remekművéből rendeztek már nemzetközi versenyeket is (magyar…..
    A blogbejegyzések hozzászólásai között, illetve sok más fórumon is olvasom, látom, hogy laikusok, nem ebben a szakmában dolgozó, az ingatlanközvetítőkkel csak érintőlegesen kapcsolatba kerülők, mennyire rossz véleménnyel vannak erről a szakmáról, illetve ennek a szakmának a képviselőiről.…..
dddoni 2020.03.02 19:58:52
Egy kis esettanulmány a részemről.

Eddig kb. 20 ingatlanossal dolgoztam együtt, mindegyik a kiadó lakásom hirdetésére jelentkezett. Egyiket sem zavarta hogy a hirdetésem első mondata az volt, hogy "ingatlanosok kíméljenek".

Egyik sem kötött velem szerződést, egyik sem jött el megnézni vagy lefényképezni a lakást mielőtt hirdeti. Az ingatlan.com már hirdetésem képeinek ellopására is lehetőséget ad. A legtöbbnek saját honlapja sincs, kizárólag az ingatlan.com, alberlet.hu és facebook szolgáltatásait használja.

Az egyik hozott egy unszimpatikus jelöltet, aki másnap foglalózott volna és egy hét múlva költözne. Én másnap reggel felhívtam, hogy nem volt szimpatikus a jelölt, mondja le. Természetesen rábeszélt hogy milyen megbízható a bérlő, ő már nem tudja lemondani. Velem ekkor még mindig nem volt semmilyen aláírt szerződése egyikőjüknek sem, de ő átvette a foglalót. Jött volna a szerződéskötés napja, én végül nem teljesítettem a szóban vállalt feltételeket. Később sírva hívott az ingatlanos hogy halálos fenyegetést kapott a "megbízható" bérlőjelölttől.

Az egyetlen ingatlanos akivel végül sikeres ügyletet bonyolítottunk le meglepődött mikor számlát kértem. Természetesen semmilyen számlatömb nem volt nála, végül rábeszélt hogy jobb lesz nekem ez ÁFA nélkül.

Van egy ingatlanos aki évek óta azzal hív fel, hogy van egy megbízható fogtechnikus pár, nekik keres lakást. Az első évben rábólintottam, de a párt sose láttam csak a hirdetését ingatlan.com-on. Mikor harmadik évben jött ugyanezzel a szöveggel, már elküldtem. Vajon hányan dőlnek be neki?
Mint minden évben, idén is elkészítette az InterNations nevű oldal a felmérését, melyben több mint 20 ezer határátkelőt (vagy expatot, ha úgy jobban tetszik) kérdeztek ki alaposan arról, mely városokban a legjobb szerintük élni. Egészen meglepő városok is szerepelnek a listán, leesett állam még…..
A Lufthansa a nyáron a Ryanair és Easyjet árazási politikáját kritizálta, miszerint a low cost légitársaságok rendkívüli alacsony árképzése óriási ökológiai lábnyomot hagy a környezetre. Mindez nem csak egy kritika, hanem a valóság. Én és sokan azért utazunk gyakran, mert bruttó 7500 Forint alatt…..
A Xiaomi Enchen BlackStone vagy nagy átverés, vagy az évszázad üzlete. Utána jártunk!   Bevezető Magam is Xiaomi borotvát használok, igaz, nem a cikkben szereplőt, hanem egy drágábbat. Nagyon szeretem, azt gondolom, hogy jó vétel volt, ugyanakkor a hozzá megvásárolható pótfej a késekkel többe…..
Maximálisan értem én, ha elszakad a cérna. Csak nem szeretem. Hadházy Ákos a mai politikusi garnitúra egyik legtiszteletreméltóbb tagja, szélmalomharca a narancsos korrupció felderítéséért megsüvegelendő, kis túlzással egyedül többet tett azért, hogy kiderüljenek a rendszer sötét ügyei, mint az…..
Még 168 óra sem telt el október 13-a este óta. Az önkormányzati választáson az összeellenzék várakozáson felül teljesített, a Fidesz pedig nagy pofonokba szaladt bele. Megyei közgyűlési többségek ide vagy oda, a Fidesz felsővezetése sem számított olyan eredményekre, amelyek 13-án este kilenc óra…..
Így egy nappal, hogy nagyjából letisztult az országban, hogyan is folytatódik az élet, vessünk rá egy kis pillantást. A képlet nagyon bonyolult lett, egyik oldal se nevezheti magát győztesnek, azonban, ha azt kell nézni, hogy ki veszített nagyobbat, akkor egyértelműen a kormánypártok. Kicsit később…..
Kinek adják a jövedelemadójuk második egy százalékát az ateisták? Az elsőt közhasznú civileknek, a másodikat leginkább 31 bejegyzett egyháznak lehet adományozni. Ez utóbbira van még egy kategória, az úgynevezett „kiemelt költségvetési előirányzatú szervezet”, ebbe kizárólag a Nemzeti Tehetség…..
Mexikó annyira hatalmas, hogy csak hosszú hónapok, ha nem évek alatt lehet bejárni. Mi 4 hónapig utazgattunk ebben a mesés országban, és rengeteg mindent láttunk. Hogy ti is kedvet kapjatok, most kifejezetten az indián romokról szeretnék írni! Bár mi rengeteg kisebb romot is meglátogattunk, nektek…..
Hebei a fővárost és Tianjint körbeölelő központi terület, a magába zárt két tartományi jogú város mellett érintkezik Liaoning, Belső-Mongólia, Shanxi, Henan és Shandong tartományokkal is, míg keleten a Bohai-öböl mossa partjait.     Hebei egyike a bolygó legrégebben lakott területeinek:…..
Előre szólok, hogy a bejegyzés erősen szubjektív és valószínűleg komoly ellenérzéseket kelthet a címben szereplő országot kedvelők táborában. Számukra nem feltétlenül javaslom a továbbolvasást.   Szóval... hol is kezdjem. Az talán már sejthető, hogy korántsem bűvölt el ez az ország, s közel egy…..
                   Hogy miért határoztuk el, hogy hatfogatos kiscsaládunk nyakába veszi a világot és egy másik kontinensig meg sem áll? Hogy mi abban a jó, ha egy évet egy lakókocsiban töltünk összezárva és mindezt milyen indíttatásból? Nos, mindenki döntse el maga, hogy belevágna-e. Szerintem…..
dddoni 2018.08.25 04:34:49
@Akuci: tripline is google mapset használ, de kifejezetten az útvonal megjelenítésére szolgál. Én ezt találtam a legegyszerűbb eszköznek.

Az északi rész nekem nagyon kiesett, de persze semmiképp ne hagyjátok ki azokat sem!
Hát az úgy volt, hogy a repjegyek nézegetése közben egy furcsa anomáliát fedeztem fel. Guatemala Citybe (Mexikó city-i átszállással) 100.000 forinttal olcsóbb volt a retúr repjegy, mint Mexikó citybe. Ugyanaz a légitársaság, csak eggyel több repülő ugye. És olcsóbb. Sőt, még az egyirányú Mexikó…..
Mendegél a mandarin Vilnius 2018.07.12 06:58:00
Először úgy terveztem hogy Rigába repülök, aztán Vilniusből vissza, viszont mire észbe kaptam annyira felment a repjegy ára, hogy végül visszafelé is Rigából repültem. Így a 4 órás buszutat két irányba kellett megtenni, de van az az árkülönbség, amiért megéri.  Vilnius…..
Mendegél a mandarin Rigai kitérő 2018.07.11 06:50:29
Mint korábban írtam, Mexikó előtt még egy kis kitérőt teszek a Baltikumba, így jöjjön egy kis ízelítő a lett fővárosról, Rigáról. Mikor ellátogatok egy új városba, általában egy "free walking tour"-on szoktam kezdeni, ahol jófej idegenvezetők körbevisznek a tipikus és kevésbé tipikus helyeken,…..
Sok hely van még a bakancslistámon, de az első uticélt végülis az időintervallum szerint választottam ki. Szeptemberben ugyanis mindenképpen visszatérek egy kis időre az országba, ehhez igazodva pedig két dolog jöhetett szóba: nyári egyetem Kínában vagy beutazom Mexikót és környékét. Előbbiből első…..
Mendegél a mandarin Újrakezdés 2018.07.10 05:04:14
Igen, a hír igaz, újraindul a blog! Lassan három éve lesz, hogy visszajöttem Kínából és bár nagyon szeretem Budapestet, de a jóból is megárt a sok. Egyre jobban elkezdtek bosszantani az apróságok, a sok nemtörődöm ember az utcán, a hajléktalanok, a propagandaplakátok, a bicikliutak hiánya, a kátyúk,…..
Biztosan emlékeztek, múlt héten mutattam be ennek a lakásnak a konyháját. Most a nappalival folytatjuk, ahol az átalakulás a klasszikus stílus jegyében valósult meg. A régi lakásból az állólámpa, a zongora, a képek kerültek át és nem utolsósorban a gyönyörű szőnyeg, amelynek színei, a kék, a lazac…..
dddoni 2017.05.12 15:26:31
Egy március eleji munkánkban a home staging egy látványos hatású példáját sikerült összehoznunk. Adott volt egy remek helyen a budai vár alatt elhelyezkedő kis garzon, ami a csendes utca és jó közlekedés ellenére az utóbbi években több heti hirdetés és ingatlanos közreműködésének árán került csak…..
*UPDATE: újabb cikk ebben a témában - tapasztalatok, költségek Zajlik az ősz és kezdődik a fűtési időszak is. Ám én csak most dőlhettem hátra, mert eddig versenyt futottam az idővel, hogy még 20 fok fölött kiépüljön az új fűtésem. Dőlj hátra, vegyél magadhoz kávét, mert hosszú lesz, de a végére…..
Örömmel jelentem, hogy az ősszel befejeződött annak az apró, 3 négyzetméteres fürdőszobának a kivitelezése, amit egy barátunkkal közösen terveztünk újbudai otthonába! A fürdőszoba 80-as évekbeli hangulatát elegáns fekete-fehérbe öltöztettünk át, amit a burkolatok…..