Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szóönt

0 bejegyzést írt és 138 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Miniszterelnök Úr! Szeretett Viktor! Mélyen elítélem Rajk elvtársat, aki leleplezése előtt bomlasztó magatartásával gátolta a Nemzeti Együttműködés Rendszerét, korrupciós ügyeivel aláásta a fülkeforradalom tisztaságát, a multik előtti meghunyászkodásával letette…..
Szóönt 2014.07.15 11:42:09
@Kón Bandit: mondjuk a közmunkások béréhez, téged lehet, hogy jól fizetnek, trollkodásért
Szóönt 2014.07.15 11:45:14
@Kón Bandit: mondjuk pont olyan vagy mint akiket szeretsz az elitcsapat tagja is lehetnél ilyen mentalitással

remélem mélyen hívő is vagy és a turulmadár fészke az otthonod, esetleg pötty a popsin van és Orbán a kedvenc íród
Szóönt 2014.07.15 11:52:23
@Szóönt: miért? hát csak a rezsit lehetett az alacsony jövedelmű Magyarok béréhez igazítani az üzemanyagárat már nem?

szégyellje magát a Fidesz
Most éppen 400 milliárdra becsülik a "visszajáró" pénzt. Ez azt jelenti, hogy minden állampolgár 40 ezer forinttal támogatja a devizahiteleseket, az eddigi segítségen kívül. (Devizahitelesből kevesebb van, mint állampolgárból, vagyis minden hitelesre többször 40 ezer forint…..
Még mindig a felcsúti Pancho Aréna.Orbán Viktor még mindig görcsösön ragaszkodik ahhoz, hogy "nemközpénzből" épült, pedig a TAÓ-rendszer közpénz, Brüsszel felé is így lett bejelentve, a NAV hagyja jóvá az adókedvezményt, és a költségvetésből hiányzik az a társasági…..
Szóönt 2014.04.23 16:32:58
@Nyekenyóka: (a cikk fejléce:"Rendőrségi vizsgálatot követel a Fidesz azért, mert a Gyermekrák Alapítvány elnöke magáncélra használta az alapítvány közpénzből megvásárolt betegszállító autóját.")

Tehát ha az adó 1% ami nem folyik be közvetlenül a költségvetésnek közpénz, akkor bizony a TAO kedvezmény (ami szintén nem folyik be) is de facto közpénznek számít.
Szóönt 2014.04.23 16:42:56
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): valóban teljes egészében leírható és ha jól tudom a támogatásra fordított potenciális adóforint tíz százalékát még jóvá is írhatták valamilyen formában. Tehát ha támogatta a látványsportágat adó helyett, annak az összegnek a tíz százalékát megtarthatta annyival jobban járt mint ha a társasági adóját fizette volna be.
Szóönt 2014.04.23 16:54:11
@Szóönt:" Az új szabály hatására tehát a TAO kedvezmény mértéke a korábbi érték negyedére csökken, ami hatással lehet az eddig sporttámogatásban gondolkodó társaságok támogatási kedvére. A módosítás hatását jól érzékeltetheti, hogy egy 500 millió forintos nyereséget elérő vállalkozás nagyjából 32 millió forintos támogatást adhat, melyből korábban 3 200 000 forint haszna származott, ami most 800 000 forintra csökken!"

Igen, tehát 2013-ban lecsökkentették azt a tíz százalék hasznot.
  Egyre több bank igyekszik kihasználni az új forinthitelek - devizahitelekhez képest - alacsonyabb kamatszintjét arra, hogy az elgyötört devizahitel-adósokat átcsábítsák a forinthiteleikhez. A még megmaradt maroknyi, értékes(íthető), vagyis fizetőképes adósokon marakodnak…..
Szóönt 2014.04.23 16:22:39
@SemBoga: valójában a szerződőket megtévesztették és tévedésben tartva írták alá azt az ominózus nyilatkozatot. Senki nem fogta fel, hogy a bank KORLÁTLAN kockázatot var a nyakukba és azt sem, hogy olyan törlesztőket fog elvárni amire a hitelvizsgálat alapján már meg sem kaphatták volna a hitelt, mert a jövedelme elégtelen hozzá. Ez az egész önmagában tisztességtelen. Persze ezt egy bank sem fogja soha elismerni, de az egész ügymenet alatt max 20 százalékos INGADOZÁSRÓL nyomták az egyenrizsát. Lehet ekézni az adósokat de akkor ezek a talpig becsületes bankok miért nem azt iratták alá, hogy korlátlan a kockázat és korlátlan kockázatra, hogy lehet jóhiszeműen hitelt adni? Lehet ragozni naphosszat ez egy társadalmi méretű átverés volt amit a rendszerváltás után egyszer meg lehet lépni egy tapasztalatlan társadalommal. Ez az egész devizahitelezés egy marha nagy pénzszivattyú.
Háromból kettő dohánybolt veszteséges - itt az idő tehát, hogy a kormány ötletbörzét tartson, mivel is lehetne kihúzni a veszteséges trafikokat a slamasztikából? "Információink szerint a kormány a trafikok megsegítésére újabb termékkörbővítésre készül, amivel a…..
Nem panaszkodhatunk, a Református Szeretetszolgálat, a minisztérium és a meghívott politikusok még karácsonykor is buzgón gondoskodnak a nehéz sorsú gyerekekről: „Negyven nehéz körülmények között élő gyermeket ajándékoz meg a Református Szeretetszolgálat egy…..
Így karácsony-újév táján sokakban felmerül a kérdés, mit is kívánnának maguknak az ünnepekre meg az új évre, ha egy jótündér egy suhintással meg tudná valósítani a kérést? Van, aki csak saját elméje szintjén álmodozik, van aki szúk körben, családjával vagy épp…..
Orbán Viktornak rendszerszerű problémával kell szembenéznie. Ezzel az önmagát művelt bugrisnak tartó politikus (aki valójában legfeljebb félművelt bugrisnak nevezhető) pénteken szembesült, igaz, nem először. Pont azon a napon, amikor az EU pénzügyminisztereinek tanácsa…..
Laodumin A felcsúti hód zoknija 2013.06.12 18:10:50
Valószínűleg annyira elszégyellte magát a hóhelyzet impotens válságkezelése miatt Orbán Viktor, hogy úgy döntött, ezúttal nem veti be Pintér úr sablon sms üzenetét: "Jön a víz! Biztonsága érdekében menjen a hegyekbe! Belügyminisztérium." Persze ilyen veszélyhelyzetekben nem…..
Szóönt 2013.06.13 14:32:07
@Szóönt: Ja és árulják már el, mennyibe kerül a Katasztrófavédelem meg a TEK meg a katonaság fenntartása egy évben a népnek. Talán elvárhatjuk, hogy a dolguk tegyék kár ezért e mennyekbe emelni őket.
Akiket igazi dícséret illet azok az egyszerű érdek és fizetés nélkül a gátakon szenvedő emberek.
Szóönt 2013.06.13 17:32:39
@lackó: hát persze, gondolom ez is annyira természetes mint minden pénteken vég nélküli állriportot hallgatni vele a Kossuth rádióban. Mert az olyan európai? Rossz személyi kultuszos tempó. Minden csövön Ő folyik. Persze ha a tömegdemokráciának a magyarnak ez kell, akkor lelke rajta.
1000 leütés Orbán megadta magát 2013.06.01 19:00:52
Beavatás következik a magyar politikába, az ördöggel a részletekben. A logika szerint senki sem érhet el tartós hatalmi pozíciót Magyarországon, aki nem érez rá a magyar néplélekre, amely a politikában preferálja az ázsiai, premodern megoldásokat, tehát a hatalom megszerzése és…..
Szóönt 2013.06.02 08:37:23
@Andráska8:

"Pedig már most is diktatúra van, aki véleményt nyilvánít (ellenük) kirúgják, vagy kirúgatják.
Naná, hogy ezt sokan nem akarják észrevenni, nekik a tank a diktatúra."

Így van, minden hasonló rendszer a fortélyos félelemre alapoz, elülteti a zemberek agyában, hogy ellenvélemény, kritika nem maradhat megtorlatlanul. Olyan gazdasági ellehetetlenítés zajlik gátlás nélkül amire régen nem volt példa. A kutyájuk kölkeit meg etetik ezerrel. Ha újra megválasztjuk Széchenyinek lesz igaza, itt a néppel van komoly probléma.
Mint Hitler a bunkerban. Mi lesz a népével Führer? - A nép már döntött, amikor megválasztott engem:( -
Egészen szürreális élmény azt olvasni egynémely portálon, hogy Orbán győzött, meg hogy legyűrte Brüszelt, és Magyarország végre kikerülhet a túlzottdeficit-eljárás alól. Lófaszt győzött, kiskezitcsókolom. Kapitulált. Azzal együtt is, hogy a hír maga örömteli,…..
Szóönt 2013.05.25 14:19:49
@kisQtya: persze? az élet csak pofánkba tolt adókból áll? Szoktál élelmiszert vásárolni? Mert elmondanám, hogy a zemberek többsége az evésbe és a rezsibe belerokkan. Azért kínlódik piktorunk mert már így is éhenhalással küszködik sok- millió, olyan nagyon szeretett Magyar ember. Ja, hogy erről nem szól a fáma. Hát mert "megvették" a médiákokat.
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium ma tette ki a honlapjára az útdíj mértékéről és az útdíjköteles utakról szóló előterjesztést - aki akarja, e-mailban nyugodtan véleményezheti, holnap délig (vajon ez a társadalmi egyeztetés?), de külön kérés, hogy az iktatószám…..
Szóönt 2013.05.24 12:16:08
@Dörnyei József: ugyan linkeld már be a cseh díjakat, mert nem egyeznek a tervezett itthoni díjszabással. Sokkal olcsóbb náluk. Azért is mennek sokan arra az osztrák pályák helyett. Ezzel megint marha nagy öngólt lő a kormány, nem lett volna szabad ilyen drágán bevezetni. Arról nem beszélve, hogy a cseh főutakon nem is kell fizetni. Azért lehet ez a pofátlan mérték mert azt hiszik az ország közúton kikerülhetetlen.
Szóönt 2013.05.24 13:38:22
@morgás joga mindenkit megillet: arról, hogy a véleményezésre ennyi időt hagytak csak az a "véleményem", hogy tesznek a véleményekre. Mint eddig is erőből döntenek, elhamarkodottan igazi előkészítés nélkül vezetnek be mindent. A díjakat meg az elvárt bevételhez igazították. Az összes többi a posztban felvetett kérdés pedig több mint jogos. Viszont mikor zavarta ez őket? Arról nem is beszélve, hogy infrastrukturálisan meg sem közelítjük például az osztrák színvonalat, kamionoknak való parkolók hiányáról nem is beszélve. Katasztrofális a helyzet. Ezért cserébe Európai szinten is magas díjakat akarnak szedni. A csúcsidős emelés -mikor a szállítmánynak bármikor mennie kell ha elindult- egyenesen övön aluli húzás. (Neked muszáj menned én meg jól megsarcolom.) Ezek a fíjúk nem tudnak már meglepetést okozni, bármit bármikor kinézek belőlük.
Szóönt 2013.05.24 18:20:44
@nandras01: pontosan. Na meg persze ezt a pár milliárdocskát sem a zemberek fogják megfizetni ugye?
HAZUDIK! HAZUDIK a beste parasztya! - ordítják a hazugok az egyetlenről, aki nem teszi - Összekeveri fatorlaszt a latorfasszal, régi konfliktusai vannak őneki és szemit is rájavetette a polgármonsteri székre! Abcug! Kurafi! Mink itten biza sosenem tapasztaltunk semmitse, itt nem volt…..
Szóönt 2013.05.10 16:17:26
@Secnir: ugyan:) minek ide békamenet? gyűjtsenek aláírást az EU bürokratának: Az eljárás leállítását követeljük!!!!! Ezt akarja a Magyar nép. Bocs: Nép.

Nesztek itt a nép tockosa.A magyaroké.

Támogatják mint a rezsicsökkentést. A békamenet meg elviszi.
Szóönt 2013.05.10 16:25:12
@sírbateszezazegész: ez a nem-megszorítás volt az utolsó, mondják minden csomag után. Ez is biztos pávatánc.
Hogy örüljön a paraszt. Mert ez fáj de nem baj mert már az uccsó volt.
Aztán gyön az EU és kér. Mert ők akarják nem mi.
Néha kicsit gyanakszom, hogy nem valami koreográfia ez?
Valójában pedig jól jön ez a kétharmad nekik is mert mindent átver sec perc alatt. Mi meg fizetünk mint a katonatiszt és nem is tüntetünk mint a portugálok.
Szóönt 2013.05.10 16:56:21
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: igen, még nem dőlhetett el mi fog történni. Kivárnak. Aztán viszont beindul a trollok hada. VAgy ez is taktika, magunkra hagytak unatkozni minket. Megvárják amíg "hazamegyünk". A biztos 1,5 millióra hagyatkoznak meg a határon túliakra.

Vagy előszezonban nyaralnak a hétvégén? Ki tudhatja.
Pézsma Születésnapotokra 2013.03.29 18:49:08
Meglepően nagy a szülinapi tolongás a 25.-et titokban ünneplő Fidesz körül. Megemlékező cikkek, holnapi népi zarándoklat a kegyhelyhez. Maguk a szervezők pedig kádár-kori hagyományőrző játékkal kedveskedtek az állampolgároknak. Felelevenítették az „ellenzékbegyűjtősdi”…..
Szóönt 2013.03.30 19:53:19
@huttinger: ahogy írod.Ez bántotta csak a narancs csőrüket, hogy nem ők álltak a diktatúra élén.Most hűen másolják a régi módszereket és bizonyos elemekben a Rákosi rendszer is felidézik már. Semmi különleges az antidemokratikus diktatúrák így működnek, ilyen módszerekkel operálnak.Tök mindegy mi a nevük.
Peti a Kraft Foodsnál érdeklődött, hogy tényleg fogy-e a keksz a csomagból, és tényleg: Nagyon kedvel(t)em a Pilóta kekszet, főleg utazáshoz szoktam venni. Legutóbb feltűnt, hogy mintha könnyebb lenne a korábbinál. Mint kiderült, 10%-al csökkentették a csomag tartalmát, ami…..
Az elmúlt órákban megírta már szinte mindenki: Örményország erősen összeveszett velünk, megszakítják a diplomáciai kapcsolatokat, letépték a követségünkről a zászlót, miután hazaengedtünk egy elítélt azeri rabot, aki nyolc éve a Nemzetvédelmi Egyetem hallgatójaként…..
Szóönt 2012.09.01 09:44:35
@alte trottel: Megpróbáltam, téves címzést küldött a emailmotor.
Szóönt 2012.09.01 09:49:20
Michael Knight A Parragh-adóról 2012.07.05 10:35:00
Nem azért az ötezer forintért, több is veszett Mohácsnál, és persze jártunk már rosszabbul is a Mindenki Jobban Jár Rendszerében. De szögezzük le: ez megintcsak elvi kérdés.Az Országgyűlés 2011 novemberében módosította a kamarai törvényt. A változás…..
Szóönt 2012.07.07 10:04:48
@hehe64: igazad van: nem adó! burkolt adó a becsületes neve.
Pénzkérdés Ad hoc adók országa 2012.07.05 17:12:00
Tíz teljesen új adónem bevezetése, hat-hét további új adónem lebegtetése és tucatnyi adómérték-változtatás, ez az Orbán-kormány adópolitikai mérlege. A hatások vitathatók, az viszont kétségtelen, hogy a többség megkopasztva érzi magát. „Olyan adórendszert alakítunk…..
Szóönt 2012.07.06 17:33:35
@EMP: az adóemelés nem vezet sehová:) ja, ha a szocik emelik!
Úgy fest, végre megállapodott a kormány és a Magyar Bankszövetség az államilag támogatott lakáshitelezés új feltételeiről, azaz az eddig csak papíron létező helyett végre hamarosan megjelenhet a bankok által valóban kínált forint alapú lakáshitel. A Pénzkérdés számításai szerint az új konstrukció…..
Szóönt 2012.07.05 07:01:29
@kzolika: na számolj csak utána:) nincs semmi amiből a zállam nem tud kihátrálni egy következő tetszőleges törvénnyel, lásd első Orbán kormány 20 éves adókedvezményét az akkori lakáshitelekre. Három év után eltünt a süllyesztőben. A bankoknak meg amit kérdeznek sem lehet elhinni. Még ki sem lakoltatták az előző hitelek összes áldozatát de már újabb hitelre buzdítanának.
Az Adófizetők Napja alkalmából készült fenti táblázatunk a magyar gazdaság talán legnagyobb problémáját segít megérteni. Egy tisztességesen bejelentett dolgozó adóterhelése jelenleg 60-70% közötti. A 100%-hoz érkezés előtt is rájöhetnénk, hogy ez a szint már vicc. Nem…..
Szóönt 2012.07.03 07:15:32
@rágógumó: próbáljuk ki, hogy betartanák-e ha alacsonyabb lenne az elvonás.Viszont a rendszerváltás (haha) óta ez a kormányzás a legsunyibban konspiráló, manipuláló, megvezető, hazudozó. Azt sem lehet elhinni nekik ha csak néznek ( lásd eltolcsyt )Ha azt mondják adócsökkentés annak 100 százalék, hogy adóemelés a vége. Szerinted a tételes adóztatás szándéka az az adócsökkentés. Lószart mama, mondaná Hofi.
Majd mire kiderül az igazság minden szelete addigra megint emelés lesz a csökkentésből.
Szóönt 2012.07.03 08:50:33
@pfekete101: a fenéket, nem ez az igazi ok. Nálunk van a legmagasabb ÁFA az talán nem a fogyasztást adóztatja. Az igazi ok, hogy rengeteg külföldre kimenekült munkavállaló itt lakik és a családjuk. Nem vándoroltak ki. (Még) Na ezeket akarja megadóztatni a fogyasztáson keresztül még jobban. Mert ők tudnak fogyasztani a többi már csak vegetál.
Lehet hivatkozni Gyurcsányra, az elmúlt nyolc évre. Lehet hivatkozni a gazdasági válságra és minden másra. De ezek üres és alaptalan hivatkozások. Azért, hogy emberek ezrei (tízezrei) sorba álltak egy tál meleg ételért Te vagy a felelős Viktor!Te és a hűbéreseid! Közvetlenül…..
Orbán Viktor udvarias hangvételű, de elutasító választ küldött az Európai Bizottság elnökének. A kormányfő azt mondta: az a két törvény, amelyet Brüsszel kifogásolt, megfelel az európai jogrendnek. „Tudattam vele, hogy nincs mód, hogy halasztást engedjünk, mert…..
Kedves Olvasók!   Az előző munkahelyemről szeretnék több érdekes történetet megosztani veletek.A munkahely egy kisvállalkozás volt, de ez ne tévesszen meg senkit, csinos kis összeg volt a bevétel, a főnököm aranyórát hordott és a háza drága perzsaszőnyegekkel volt…..
Szóönt 2011.12.09 17:21:45
@max val, a bircaman: "Az APEH utólag ellenőriz. Ha az éves könyvelés oké, az APEH nem tud belekötni semmibe.

A felügyelet pedig azzal nem tud semmit kezdeni, hogy a munkaadó és a munkavállaló hamisan szerződnek egymással."

A NAV szarik az egészre, én egyszer bementem az ügyfélszolgálatra, hogy színlelt szerződéssel foglalkoztatnak (persze név nélkül) és, hogy üzletszerűen különösen nagy összegre csal adót az alkalmazóm, mondják meg mit tegyek, hogy sikerüljön lebuktatnom, vállalok bármilyen fedett tevékenységet.
Aftat mondták, hogy csak bejelentést tehetek és ha nem sikerül bizonyítani ( ami szerintük más alkalmazott hasonló tartalmú nyilatkozata lenne esetleg- mert ha a könyvelés rendben akkor ők "tehetetlenek" )akkor még én üthetem meg a bokámat. Akkor értettem meg, hogy ez is csak a kisemberek szopatásának a gittegylete mint a PSZÁF meg a Fogyasztóvédelem. A gazdagok itt érinthetetlenek kivéve ha ha a politika írtja az ellenfelet.