Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AzUtazó

119 bejegyzést írt és 262 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem kérdés, hogy a koronajárvány miatt idén nyáron sokkal kevesebben utaznak majd mint tavaly, az előrejezések szerint inkább a negyedére zuhanhat össze az európai turizmus, mint a felére. De sok ország, illetve régió azon küzd, hogy valamit megmentsen a szezonból. Érthető módon a belföldi turizmust…..
AzUtazó 2020.05.11 23:44:05
@satco84: amig nincs ellenszer barmit amit csinalni fognak a vege ugy is az lesz, hogy ott leszunk, ahol a part szakad.
AzUtazó 2020.05.17 21:44:10
@Etniez: Gránit ezzel pattint le. Tisztelt Ügyfelünk,
Benyújtott reklamációjára hivatkozva tájékoztatjuk, hogy a vitás helyzet rendezése Ön
éás az elfogadó között lehetséges, ennek érdekében szíveskedjen az elfogadóhoz
fordulni, és az Önök között létrejött kereskedelmi szerződésben (ÁSZF) foglaltakra
hivatkozva rendezni a reklamációt. Tájékoztatjuk továbbá, hogy a légitársaság a
következő elérhetőségeken található információkat tette közzé a már kifizetett utak
költségeinek visszatérítése, kompenzációja stb. kapcsán, amellyel ha Ön nem kíván élni,
az szintén Önök, azaz a szerződött felek között rendezhető.
Pár napja még azt hittük, hogy nehéz győztest hirdetni a "ki tartja magánál a legpofátlanabb módon az utas pénzét" versenyben, de a Ryanair a friss húzásával nehezen behozható előnyre tett szert. Azt, hogy a légitársaságok többsége sunnyog és a koronavírus-járvány miatt törölt járatok után nem…..
AzUtazó 2020.04.24 09:52:07
@gabor234: Akár eladhatod kicsit necces, mert nekem chaten azt írták, hogy a tulajdonosnak is benne kell lennie a foglalásban.
Idén február elején elkezdődött a hagyományos velencei karnevál, majd a koronavírus járvány miatt hamarabb véget is ért. És valószínűleg az after party is elmaradt. Ahogy olvasónk befizetett útja is, aminek törléséről egy e-mailt is kapott, illetve az infót, hogy vagy novemberben pótolja, vagy nem…..
A dráma fokozódik: a Ryanair friss bejelentése arról szól, hogy ma éjféltől jövő keddig a járatok 80 százalékát leállítják, utána pedig arra célszerű készülni, hogy a teljes flotta földre kényszerül. Azt írják, hogy nagyon kevés járat marad majd, elsősorban az Egyesült Királyság és Írország között…..
AzUtazó 2020.03.19 09:01:59
@Fillér B. Gusztáv: Ja ja. Az elején még (múlt héten) működött, de a héten már semmi. Sem az egyszerű törlés nem működik, átdob arra az oldalra, ahol több adatot kell megadni, ott meg a végén kiírja, hogy rossz a foglalási szám...
Az egyik kábeltévén nagy erőkkel reklámozza magát egy utazási iroda, csupa Kanári-szigeteki utakkal - a neve nem fontos, mellesleg egy spanyolországi székhelyű cég magyarországi leányvállalat nélkül. Megnéztük, mit tud, és igencsak meglepődtünk. Ekkora haszonkulcsot felszámolni a gyakorlatilag…..
Gábor könnyen röhög sírva, illetve sír röhögve január közepén az elromlott kazánja mellett, de ha nem lenne infra panel, boiler, kandalló és fűtő klíma a házban, az ő mosolya sem lenne őszinte. Mit tehetünk, ha pont időben, a tél elejére beszerelt, jó sok pénz és időt felemésztő vadiúj kazán az év…..
AzUtazó 2020.01.14 13:01:12
@FDToth: ember... ezt az írást...
Az emberi hülyeség és korlátoltság rendkívül szerteágazó, ennek köszönhetően annak eredménye is sokrétűen mutatkozik meg a világban. Sajnálatos módon ezek az eredmények rendszerint katasztrófákat, elképesztő mértékű pusztításokat és feldolgozhatatlan veszteséget jelentenek. Ezekkel a turista is…..
AzUtazó 2020.01.13 14:29:12
@nemorino: az de nagyon beteg...
Andrásék boldogan bevásároltak a 3440 Ft-os jegyekből, lefoglalták a szállást, elintézték az autóbérlést, aztán elolvasták az Eurowings válaszlevelét. Oda a boldogság: a légitársaság szerint túl olcsó volt a jegy, ezért inkább mégsem adják oda ennyiért. Egy hete én, a feleségem és öt barátunk…..
via GIPHY Ezen a borongós novemberi csütörtökön olvasónk levele gondoskodik az elmélyülő letargiánkról. Vannak azok a történetek, amiknél nincs mit tenni. Hiába csinált mindent jól (jó, a bőrönd méret kicsit necc, de ezt meg ismerjük), hiába tett meg mindent, amit lehetett, végül ott áll egy halom…..
AzUtazó 2019.11.21 10:29:31
@Csokis: Fapadosok a karámból indulnak. Oda a reptér A termináljának a végébül lehet lejutni. Több hónapja azt találták ki a Wizzairesek, hogy még mielőtt kimész a karámhoz felállítottuk egy ellenőrző pontot (hogy ne a kapunál menjen ezzel az idő). Itt szelektálják az embereket, hogy ki mehet tovább és ki az, akinek valószínűleg túl méretes a csomagja és büntetnek. A hölgy azért kapott 60€ büntetést, mert elsőbbségije volt. Ha kiskézije lett volna és az túl méretes, akkor 25 euro a bünti, de mivel nagy kézije volt és az túl méretes, az utána már elv feladott poggyásznak minősül és 60€ a bünti. Az viszont, hogy a büntetés fizetése miatt késte le a gépét, hát tuti olyan balhét csaptam volna, hogy kitiltanak a repülőtérről. De azt se értem, ha látja, hogy idő van, akkor miért nem veri az asztal, hogy engedjék előre. De legalább nem az utas a hibás.
Bááár "Wiiz-Air kompatibilisként vettem" ez a legnagyobb faszság, ami létezik. Ha elmennék egy boltba és végig mérném a táskákat, amikre ez van ráfüggesztve, látatlanba azt mondom, hogy 10-ből 7 elvérezne... Én a nagy kéziment anno a Ryanairtől vettem, keményfedeles Samsonite kb. 8 éve 30-ért. Na az tényleg Ryanair kompatibilis és nincs az az Isten, hogy ne férjen bele a keretbe.
AzUtazó 2019.11.22 09:31:51
@vanek ur: amikor eladtál, garanciát vállaltak és erről adtak papírt is, hogy fel lehet vinni a gépre minden egyes esetben. Amúgy csak halkan jegyzem meg a nagy kézipoggyász mérete 55x40x20 a Ryanair és ahogy a Wizzair mérete is indulás óta immár lassan 17 éve teljesen változatlan. A kérdés az volt az évek során, hogy kellett e érte fizetni vagy nem.
Zoltán belefutott abba a nyomorult módszerbe, amikor a kereskedő leakciózza a terméket, ami nincs is, vagy csak kevés van belőle, vagy csak úgy csinál, mintha nem lenne. A végeredmény minden esetben ugyanaz: az akciós napon hiába keressük a cuccot kedvezményes áron, ám az akció után az eredeti…..
via GIPHY A nyitvatartási idő örök problémája, hogy az ott dolgozók sem szeretnének tovább bent maradni, mint a vásárlók, vagy hát jelen esetben a fürdőzők és olvasónk, az izzadni vágyó szaunázó vendég. Épp ezért fél órával a hivatalos zárás előtt kizavarnak mindenkit. Tehát hiába vettük jegyet…..
"Azért, hogy mások ne járhassanak úgy, mint mi"- ajánlotta figyelmünk József félresikeredett családi nyaralásuk történetét, mely egy tunéziai all inclusive hetet jelentett az észak-afrikai országokba kifejezetten rutinos utaztatónak számító Kartago Tours szervezésében. A fotókkal gazdagon…..
Ha a semmi közepén veszünk házat, akkor biztosak lehetünk benne, hogy túl sok szolgáltató között nem válogathatunk majd. Így volt ez olvasónk esetében is, aki nyugodtak volt, hiszen a környéken mindenhol van UPC, pont náluk ne lehetne? Pont. Update: kivizsgálta az ügyet a UPC, a levél után a…..
A román cégtől online megrendelt és kifizetett párna rendben megérkezett, ám a kereskedő nem tájékoztatta a szállítót, így a DPD futárja tartotta a markát. Azt gondolnánk, hogy ilyen esetben néhány egyszerű lépésben könnyedén igazolhatjuk, hogy nem tartozunk semmivel, ám ez úgy néz ki, nem ilyen…..
Egy fesztivál sok szeméttel jár, ezen próbál változtatni a Sziget mellett idén a Samsara Fesztivál is. A cél az volt, hogy a fesztiválozók ne termeljenek szemetet. Sem szelektíven, sem sehogy, ezért a fesztivál próbált szemétmentesen működni és erre kérték a látogatókat is. Ha mégis behoznak…..
A repülőgépek vészkijárata melletti üléseken 18 éves kor alatti utas nem ülhet, ez minden gépen így van. De tegyük fel, hogy erre nem gondolsz, amikor online megveszed a jegyeket. És? Majd a rendszer úgyis szól, ha valami nem stimmel, igaz? Na, a kiwi.hu rendszere nem, bár születési dátummal kellett…..
Egyértelműen a Wizz Air fő tulajdonosa dobta a legnagyobbat ma a Paris Air Show-n, az Indigo Partners azt jelentette be, hogy négy légitársasága összesen 50 darabot rendel az Airbus 320-as család új, nagy hatótávolságú modelljéből. Ebből 20 jön a Wizzhez, amivel 7-8 órás útvonalakat is repülhet majd…..
AzUtazó 2019.06.20 19:53:13
@Colonel Maybourne: Én simán maradnék a cég költségén még pár napot, azontúl, hogy kifizetik a szállást, kaját, taxit még 600 euro is járna..
"A vásárlónak mindig igaza van!" - mondja az ősi kereskedőparancsolat, amit a vevők egy része előszeretettel értelmez úgy, hogy az eladónak a deal érdekében mindig, mindenhez jó képet kell vágnia. Pedig nem. Persze az abszolút elvárható, hogy a kereskedő vagy szolgáltató  udvariasan és…..
Új helyszínre tette át a Wizz Air a csomagméricskélést a 2A oldalon Ferihegyen. A szigor nem változott, majdnem zéró tolerancia van érvényben. Már nem a karámban meózza a Wizz földi kiszolgálója a csomagokat, hanem még a fő terminálban. Amikor az utas elindul a kapuhoz, még az automata kiengedőkapu…..
AzUtazó 2019.02.25 14:23:57
@ComLo: az a baj, hogy akarhogy nezem nincs ket resze. Maradva a boltos peldanal attol ha eddig a Deakon egy bio boltban 700Ftert egy kilo narancsot az nem azt jelenti, ha utana ha elmegyek a Tescoba es veszek 300ft egy kilot kihozhatok masfelet, mert hat ez olcsobb...
Eddig a priority utasok voltak a karám királyai, akiket nagyjából senki sem buzerált. Ők azok, akik elsőként mehetnek ki a fagyba ácsorogni a gép előtt, de persze a lényeg, hogy felvihetnek a fedélzetre a kistáska mellett egy normál kézicsomagot. A fizető vendég nagy úr, nem illett nézetegni a…..
AzUtazó 2019.02.19 20:52:09
@Kánikula: nyaralo jarat? Se transzfer, se busz a kornyezo helyekre csak taxi vagy horror aron autoberles... juliusra egy kozepes kategorias szalloda felpanzioval nagyker aron 850€... tiszta vonzo lehetoseg
Jordánia sosem volt olyan könnyen elérhető, mint most. Mostantól két városba, Ammánba és Akabába is megy fapados (Ryanair és easyJet), így változatos programot lehet összeállítani. Nem árt azonban felkészülni pár dologra, mert a csodás nyaralás idegtépő szenvedéssé is válhat. Ha valaki az arab…..
A pénzügyek irtó fontosak, mégis sokszor olyan tájékozatlanul bolyongunk a területen, mint Varga István a Fidesz médiapolitikájában. Pedig nagyon is van vesztenivalónk, amitől csak az olvasás és a tájékozódás ment meg minket.  Témandító tesztkérdésünk:  Kedves Homár! Kíváncsi lennék a…..
A  fenti képen Európa első hegyi vasútja, az 1848 és 54 között épült semmeringi vasút egy szakasza látható. Az elképesztő helyeken haladó pályát már építésekor is tájépítészeti objektumnak tekintették, vagyis fontos szempont volt, hogy a műszaki alkotás harmonikusan illeszkedjen természeti…..
AzUtazó 2019.02.04 01:23:16
@Ahoj-: :D vadregenyes, ez tetszik. Mikor mar Szirmabesenyonel nem latod a kalauzt, mert bezarkozik a vezeto melle :D
Kettő hónapig és tíz napig bírta a Ryanair a nélkül, hogy emelje a csomagdíjakat, igazán szép teljesítmény. Vártuk, hogy ez lesz, de azért ilyen sebességre mi se számítottunk. A Wizzhez képest azért még így is kispályások. Többször foglalkoztunk vele, hogy novembertől a két ultrafapados átállt egy…..
AzUtazó 2019.01.16 10:08:43
AzUtazó 2019.01.18 14:31:13
@Kánikula: Eilat eddig minden esetben csak teli jarat volt, mert Ovda katonai repter es nyaron nem engedik, hogy kereskedelmi jaratok hasznaljak. Most h megnyilik jan vegen az uj polgari repter nagyvaloszinuseggel egesz eves jaratok lesznek.