Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gabyka

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan kérdezik, hogy a gyerekeim hogyan tanultak meg franciául, milyen nehézségekkel kerültünk szembe, tudtam-e segíteni nekik? A továbbiakban egy dokumentált emberkísérlet következik, szereplői a Kicsi és a Nagy. A legkisebb még csak 12 éves, ő nem szerepel a történetben, viszont fellebbentem a…..
Határátkelő Chilei álom 2016.01.01 06:40:00
Mindenekelőtt boldog és sikerekben gazdag új évet mindenkinek, remélem, sikerült kiheverni a szilveszteri bulizás fáradalmait! Az évet mivel mással is kezdhetnénk, mint a tervekkel, de ezúttal nem az én terveimről van szó, hanem Attiláéról és párjáról, akik Chilét nézték ki…..
Gabyka 2016.01.01 23:47:32
@tableno: 4 főnek oda 720.000 Ft a jegy. Persze dátumfüggő, de kijön ennyiből is
A méregdrága Jet2 mellé normális fapadost követelnek maguknak a skóciai magyarok, megkérdeztük a Wizz Airt, nem akarnak-e netalántán oda repülni. Vizsgálják a lehetőséget, de nem csak ezt. Adtak még másik négy opciót, amivel szemeznek. Itt a vissza nem térő alkalom, lehet…..
Újabb fejleményekről értesültünk az Orangeways tájáról Józseftől. A jelek szerint már rendelkeznek éjfélkor is indítható autószerelőcsapattal, akik össze tudták foltozták a buszukat. Csehországban viszont lekapcsolták őket a rendőrök, mert bizonyos dokumentumok nem…..
Gabyka 2014.02.25 12:15:23
@Kulics: Ott a pont. Aki változtatni szeretne ezen a rohadt rendszeren ami itthon van, inkább elmenekül, mert pár száz fecske sajnos nem csinál nyarat, a 9,9 millió meg megfeneklett azon a szinten, hogy mindent elvisel.
Rendőr büntet biciklist a Margit hídon a pénteken a Pesti Side-on megjelent fotó tanúsága szerint, az azonban nem derül ki, hogy a biciklis mit követett el. Másra nem is tudunk tippelni, mint hogy nem szállt le a bicikliről. A hídfőknél egyébként nem egyértelmű, hogy pontosan mi…..
Gabyka 2010.07.17 11:07:33
@BRandom: Respect, legközelebb leszállok. DE mivel az óvatos , csorgós haladásommal én fel tudtam mérni, hogy nem veszélyeztetek senkit, ez lehet a döntésem. Ha sokan vannak, persze értelmesebb tolni, de ha csak egy-két kósza gyalogost kikerülök és előtte sehol senki akkor semmi értelme, hogy leszállja.
Gabyka 2010.07.17 11:27:15
@kalman.kalman: Kívánom, hogy mindig szabályosan közlekedj, soha ne kerülj járdára a kerékpároddal, és a közúton ne sodorjon el egy teherautó.
Gabyka 2010.07.17 11:30:02
@mbaye: Első mondatodra: YES, YES, YES. Ezt azért valakinek a törvényhozás szintjére is el kellene juttatnia.
Második részre:
Nem tudod betartani a szabályokat, mert nem életszerűek és veszélyeztetik a testi épségedet.
Maci közel fél éve várja, hogy sikeres középfokú angol nyelvvizsgájáról bizonyítványt kapjon, de ez egy olyannyira bonyolult feladat, hogy a Rigó utcának a vizsgázó segítségét kellett kérnie, hogy lefordítsa feladatsora egyik oldalát: Szeretném megosztani a történetemet,…..
Gabyka 2010.07.17 09:30:50
@Zuzimama: Ezek szerint munkanélküli tanár lehetsz ha ennyire ráérsz. Szerinted nem sértettél semmilyen szabályt , szerintem pedig nem a Ti mocskolódásotokra kíváncsi az olvasó.
Több hozzáfűzni valóm nincs :)
Gabyka 2010.07.17 00:23:14
@halihalo: Teljesen egyetértek veled. Ha esetleg egy kicsit félreérthető volt, egyáltalán nem gondolom, hogy elég a kint használt "konyhanyelv",inkább csak meglepő volt számomra milyen "egyszerűen" és sok esetben helytelenül kommunikálnak ami az én tudásomat sem fejlesztette.A 2.pontban éppen azt fejtem ki, hogy csak igen erős és biztos nyelvtani tudással szabad és érdemes a gördülékeny kommunikációt megtanulni. Szerintem nem lehet csak a beszélt nyelv alapján fejlődni. Cnn-t nézek naponta, angol könyveket olvasok, de nem tudok egy tisztességes igeidőt a folyékony beszéd közben alkalmazni. Itthon csak azokra tudok felnézni akik az angolt helyesen, választékosan és " angolosan" ( kiejtés, hangsúly stb) nyomják.
A terézvárosi bicikliparkoló saga remélhetőleg utolsó részében arról számolunk be, hogy az elemeket gyártó és telepítő cég visszarakta a kidőlt majd eltűnt P-parkolókat.Az önkormányzat tájékoztatása szerint a Jókai téri biciklitárolót a korábbitól eltérően már nem…..
Az élet oldja meg a terézvárosi önkormányzat hibáit. A néhány napja kihelyezett, és rögtön kidőlt négy biciklitároló-elemből kettőt a hétvégén már el is loptak. Ezzel egyrészről az önkormányzat megúszta a munka felét, másrészt a gyanútlan kerékpárosok biciklijét sem…..
Remek, hogy vannak olyan Homár-olvasók, akik ha kell, személyesen is fellépnek, ha szorult helyzetbe került külföldit látnak. FaBRIK a kisföldalattin lépett akcióba, egy brit házaspár oldalán. Egyikük jegye nem volt kezelve, meg is kapták érte a magukét, pedig FaBRIK sokkal több…..
Gabyka 2010.05.06 13:42:38
@szgyula:

Ezen szétröhögtem magam:)
Végre nem csak az idióta vitázás, hanem a szórakoztatás. Köszi.

Olvasgatva a blogot, kíváncsiságból utánanéztem az áraknak.
Eredmény:
Magyar minimálbérből BUdapesten vehetsz 188 db jegyet, 39 db VAGY 39 db napijegyet Vagy 6,4 havi bérletet.

Brit minimálbérből Londonban vehetsz 220!! db jegyet (3 zónás), VAGY 103 db !!!!!!!!! napijegyet Vagy 7,6 db havi bérletet.

Tekintettel , hogy hónapokat töltöttem Londonban, és ismerem a tömegközlekedés ottani állapotát ( járművek, hálózat, járatsűrűség), összehasonlítva az árakkal a konklúzió:

FUCK YOU BKV!
A Soproni a „Magyarország, én így szeretlek” után újabb, a hazaszeretet témájában mozgó reklámfilmet hozott ki. Friss, ropogós, tekintsük meg, aztán folytatjuk: Én személy szerint szerettem az előző reklámot, annak ellenére, hogy sokaknak voltak vele problémái, a…..
Gabyka 2010.02.02 17:31:34
@Walter Melone:
Azóta tuti megbánták!
MesésKrémes egy az elmúlt napok hóhelyzetén kiborult pesti lakosok közül és az a remek ötlete támadt, hogy a reggelenként lesben álló parkolóőrök kezébe nyomhatna valaki egy hólapátot, hogy hasznuk is legyen. Ugyanis a gazdátlan járdákat nem takarítja le senki és ha nincs…..
Gabyka 2010.02.02 10:45:05
@sikeres-e:

Emlékeztető mivel korábbi a komment: Mi legyen a hóval? nem jó a járdán, nem a parkolóhelyen, nem a közúton. Vigyük el Demszkynek( nem rossz ötlet)

Én vagyok az egyetlen aki úgy emlékezik, hogy jó néhány évvel ezelőtt hasonló hóhelyzetben, összegyűjtötték a havat és levitték az alsó rakpartra !!? nem csak tologatták ide -oda. Ott nem zavart senkit, volt ideje szépen beolvadni a Dunába :)
Varánusz K.D.Sz.M.Sz.Sz. 2010.01.12 12:01:00
Ébredés után az első tiszta hang ami elért hozzám, az az ablak alatt elfutó troli sivítása volt. Gondoltam is rögtön, lófasz van itt baszd meg, nem sztrájk. Kinéztem az ablakon, a megállóban lézengő néhány nyugdíjason kívül embert sem láttam. A kávé mellett elolvastam a…..
Nem kommentálnám tovább a képet, amit csatolok... - írta Szilárd, a fenti infógrafika beküldője. Én sem szaporítom a szót, aki még nem hallotta volna miről van szó, itt olvashat róla...
Gabyka 2010.01.08 15:25:31
@szokratesz68:

Feltételezem, itt a többség nem szakember ebben a kérdésben. De kérdem én: Ha elmész egy étterembe, meg tudod e mondani, hogy amit kaptál az jó volt-e vagy sem? Pedig nem vagy szakember abban a témában. Mi is így vagyunk ezzel. Ez a kivitelezés úgy szar,ahogy van. És a legdühítőbb, hogy ez nem egyedi eset, mert Budapesten, naponta bukdácsolunk százmilliókból " felújított" utakon, utcákon. Németországban, azoknak a kivitelezőknek, és műszaki átvevőknek akik ilyennél közreműködnek, biztos cellájuk van életük végéig, és minden vagyonukat elveszítik. Ami ma leginkább hiányzik Magyarországon, az a felelősségvállalás, és a felelősségre vonás rendszere. Rögtön minden szebben menne.