Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zebraakcio

80 bejegyzést írt és 672 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
De most komolyan. Tényleg nem egyértelmű? :/ "Zebrán gázolt halálra egy férfit egy autós Pécsett. Esett az eső, az autós mégis túl gyorsan hajtott, fékezés nélkül ütötte el a gyalogost. Akkora erejű volt az ütközés, hogy az autó eleje is teljesen összetört..."…..
Hol tehát a hiba? A járművezetőkben. Nyilvánvalóan nem akarnak senkit elütni a zebrán, azonban az elsőbbségadás elmulasztása számukra közvetlen veszéllyel nem jár, ezért hajlamosak a veszély elkerüléséhez szükséges gondosságot a gyalogostól várni. Éppen azért vannak…..
Jogerősen egy év öt hónap, két évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék azt a férfit, aki autójával három gyermeket gázolt el egy vásárosnaményi gyalogátkelőhelyen.Szabó József 2010 decemberében a sebességhatárt túllépve, lassítás és…..
Az elmúlt tíz év átlagában a gyalogos balesetek 23 százaléka a zebrán történt - ismertette Garamvölgyi László a Ma reggelben. - http://premier.mtv.hu/Hirek/2012/03/09/09/Mindenki_gyalogosnak_szuletik_.aspx..
Nem szaporítom a szót. Mindenki szánjon rá pár percet, míg elolvassa, és egy életet, hogy ízlelgesse, alkalmazza. http://eljtudatosan.blog.hu/2012/02/23/egy_fontos_kozlekedesi_kerdes_amiben_jobb_ha_nem_hallgatunk_a_szakikra..
Folytatódik a Pásztor féle gázolásos történet, ezúttal kegyelmi kéréssel..."Kegyelmet kért a köztársasági elnöktől Pásztor István kézilabdázó, akinek csütörtökön kellett volna megkezdenie fogházbüntetését halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt; az…..
Ebből vajon mi lesz? :) http://www.mindenkigyalogos.hu/ ..
Jó reggelt kívánunk mindenkinek! Különösképpen azoknak, akik felelősek az alábbi híreket illetőleg: Zebrán ütöttek el három gyereket A zebrán gázoltak el egy 13 éves lányt Kecskeméten Zebrán ütöttek el két gyalogost Debrecenben A zebrán gázoltak el egy…..
A zebrán történő gázolások komolyabban vételének következő szereplője Bálint gazda gázolója lehet, aki ugyan nem okozott halálos kimenetelű balesetet, mint Pásztor, viszont jelen állás szerint különösebb megbánást sem tanúsít..."T. Tibor, a gázoló nem kért…..
Úgy tűnik, hogy kicsit komolyabban veszik a zebra kérdést, ugyanis jogerősen is  nyolc hónapi fogházra ítélte halálos közúti baleset okozása miatt a másodfokon eljáró Veszprém Megyei Bíróság hétfőn Pásztor István volt magyar válogatott és világválogatott…..
"Egyfajta kegyelmi aktusnak számít, ha egy autós átenged egy gyalogost a zebrán – ezt írja némely útikönyv a Kelet-Európába készülő nyugati turistáknak. Bár bosszantó, hogy ilyet írtnak többek között rólunk is, de azért van ebben némi igazság. Ebből és a sok…..
Közúti baleset okozása miatt, nem jogerősen, első fokon nyolc hónapi fogházbüntetésre ítélte Pásztor István volt magyar és világválogatott kézilabdázót a Veszprém Városi Bíróság; az ügyész az ítélet súlyosításáért, a vádlott és védője enyhítésért…..
Tizenkettedik sebességbe kapcsoltak a Károly körút építői. Tegnap este épp arra sétáltunk, és meglepetten vettük észre, hogy autók cikáznak a vadiúj burkolaton. Ez főleg azért volt különös, mert két napja még nem látszott nyoma, hogy péntekre ilyen dolgok történnek…..
Ha már Márk is emlegetett rendszámot, akkor én is megemlítem az ECK-936 rendszámú kedves taxist, aki ma délelőtt a Hungárián úgy váltott balra sávot, hogy éppen ott voltam és ha nem fékezek, nekem jön, mindezt pedig index nélkül és kezében telefonnal, utassal az anyósülésen.…..
zebraakcio 2011.03.10 00:55:10
@Integrált Szerverterror:

Mi nappal a zebránál akciózunk, éjjel az ágyban. Fiatalok vagyunk és jól bírjuk kondival.
Hasta la victoria siempre!
Egy miskolci zebrán kelt át egy hajnalban dolgozni induló 30 éves nő, amikor halálra gázolta egy, a megengedett sebességet túllépő autós, aki végül jogerősen felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Bár a súlyos KRESZ-szabályszegések miatt egyre több baleset történik, és…..
Januárban több baleset is történt gyalogátkelőknél, négy gyalogos súlyos sérülést szenvedett. Az ezt követő rendőri ellenőrzésről már beszámoltunk, most viszont videóval is kiegészítjük előző anyagunkat, hogy valós sebességgel is megtekinthető legyen néhány autós…..
Tavaly 9 százalékkal kevesebb személyi sérüléses közlekedési baleset történt a közutakon, mint 2009-ben; a halálos balesetek száma 14 százalékkal, a súlyos sérüléssel járóké 11 százalékkal csökkent - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). [...]A balesetek 92…..
Úgy tűnik, egyre több ember zavar a sok gázolás, és ki-ki a maga módján próbál tenni ezek ellen... Szia Mindenki! Épp regisztráltam a Critical Mass oldalán, gondoltam talán ők állnak legközelebb ötletemhez, de mivel semmilyen elérhetőséget nem találtam, rátok esett a…..
 Egy dizájnos Facebook-csoport mappájában egy rakás szellemes (és kevésbé szellemes) szponzorált zebrát gyűjtöttek össze - egy része biztos ismerős már sokaknak innen-onnan, de van közte pár ami meglepően új volt és klassz. Hogy mennyire legális ez, s mennyire gerilla - na…..
zebraakcio 2011.02.01 13:37:39
@okostojgli:

Mi meg akciózunk és a szabálytalan autósokra vadászunk, keményfejű. :)

A zebrák egyébként tetszenek. szeretjük, mikor valaki kreatív - kivéve a KRESZ szabályok értelmezésében. :))
zebraakcio 2011.02.01 13:42:46
@anita79.:

Ehelyett nálunk egy exrendőr jó pénzért sárga cipőtalpakat festet a zebrákhoz a járdára "Nézzen körül" jeligével. Isten hozott itthon!
Az utóbbi pár napban a kecskeméti zebrákon történt gázolásokról szóló hírekkel volt tele a net.Hétfőn egy édesanyát és két éves kislányát gázolták el. A kislány szerencsésen megúszta a balesetet, édesanyját kórházba kellett szállítani.Szerdán cserbenhagyásos…..
Tanúskodni voltunk. A rendőrtiszt asszony nagyon kedves és rugalmas volt, hogy ne kelljen minden ügyben külön bemennünk, egymás után több ügyet is villámgyorsan lerendeztünk. A technikai szünetekben (nyomtatás, borítékolás stb.) arról beszélgettünk, vajon jár-e valamiféle…..
zebraakcio 2011.01.06 09:09:10
@Pityuuu:

"Nem is zavarhatod ugyanúgy."

"egy gyalogos se várja azt el, hogy megy 5 autó egymás mögött és utána légüres tér és én vagyok a sorban az utolsó, hogy én megálljak a 40 tonnával"

Akkor ezt most hozd összhangba légyszíves...
zebraakcio 2011.01.06 11:44:12
@Pityuuu:

Azt hiszem tévedésben vagy. Ui. ha teherautóval közlekedsz, akkor menetlevelet vezetsz, amiből kiderül, ki vezette a járművet. Ha pedig személyautót, akkor lehet, hogy beidéznek felismerésre és mi meg jól felismerünk. Főleg, mert idéntől fényképpel is rögzítjük a szabálytalan autóvezetőket, most folynak a kísérletek.

De azt hiszem jól jellemzi a hozzáállásodat, hogy kiskapukat keresgélsz, miközben te magad sem vagy tisztában azzal, mit akarsz, hiszen két hozzászólásban két különböző álláspontot képviselsz.

Egy hasznos tanács: mielőtt rányomsz a "komment küldése" gombra, egy "Ctrl A" "Ctrl C" billentyűkombinációval megelőzheted a bajt.
     Nincs mentség, ha elüt egy jármű a zebrán egy gyalogost. Főleg, ha utána cserben hagyja. Ez tény, ez a szabály, ami jól is van így. Bűnhődjön csak, amit a társadalom ítél neki. És akkor most nézzük meg együtt a videót, és képzeljük bele magunkat…..
zebraakcio 2011.01.05 10:22:24
@kispista:

"Mert én még nem hallottam arról, hogy ilyen esetben bárkit is büntettek volna.
"

Én már hallottam. :)

zebraakcio.blog.hu/2010/10/20/egy_tanumeghallgatas_es_erdekessegei
zebraakcio 2011.01.05 10:27:46
@beersodi:

"Szerencsére nem történt baj, mivel lassan mentem, de azóta még jobban figyelek."

Rátapintottál a lényegre.

Egyszerűen a furgonos TÚL GYORSAN közelítette meg a zebrát.

Ilyen tempóra nem számíthatott a gyalogos, ahogyan te sem számítasz rá, hogy valaki 150-nel belédrongyol egy jobbkezes utcában.
Cserbenhagyó gázolót keres a BRFK. Január elsején, reggel 5 óra után a Dózsa György út Damjanich utca kereszteződésben egy kisteherautó elgázolt egy, a zebrán átkelő gyalogost, majd a baleset helyszínéről segítségnyújtás nélkül elhajtott. A 32 éves nőt életveszélyes…..
zebraakcio 2011.01.05 10:16:00
@Fáradtangyalka:

Öööö... nem látom a szmájlit, hogy csak viccelsz...
Gyerekszoba Egyszerű, mint a faék 2011.01.04 16:40:00
Joel, a Rendkívül Kreatív Apuka, megint olyat alkotott gyermekének, amit olyan egyszerű elkészíteni, hogy a legendás homlokcsapkodást kell emlegetnem, melynek során az jut eszembe, hogy miért nem jutott ez eszembe.Fogott pár gallyat és egy deszkát, amibe kis lyukakat fúrt és a…..