Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bublabuper

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A minap ültem az úton készült képek előtt (csak fotóból 8 GB készült plusz még videók), rendezgettem őket, fésültem egybe a különböző fotómasinákkal készült fájlokat a napokra lebontott könyvtárakba, ahogy szoktam minden nagyobb kirándulás után, és bosszankodtam rajta,…..
Nem egyszer láttuk már ezeket a videókat, nem is kétszer, de mindig akad, akinek ez még friss. Ráadásul most össze is hasonlítjuk, és nektek, kedves olvasók, lehetőséget adunk arra, hogy megmondjátok, vajon a zwickaui vagy az eisenachi gyár volt menthetetlenül és kőkorszakian…..
Megvan az a film, amiben Jurij Orlov felvásárolja a korrupt tábornokok alól az exszovjet katonai raktárak készleteit, majd afrikai polgárháborúk nem kevésbé korrupt, brutális tábornokainak adja el? A Fegyvernepperben a helikoptertől a tankig visznek mindent, az ezernyi Kalasnyikov…..
bublabuper 2014.02.02 13:54:56
@Orván Biktor:

De amit Mayak Kombinát (vagy Cseljabinszk 40/65) körül használtak pl. a Tyecsa "betonosítására", vagy az 57/67-es katasztrófák idején használták őket, sugár-védelmi burkolat nélkül (mert olyat nem látok ezeken - azokon még kisebb, lőrésszerű ablakok, s a súlyos ólom-lemezek miatt jól látható extra merevítések vannak), azok simán lehetnek itt. Egyébként az elzárt terület lehetőség nem elvetendő, ugyanakkor volt SU területén rengeteg olyan lakatlan terület van, amely felé tényleg nem járt évtizedek óta senki sem, így ha valaki kiszúrja akár Google earth segítségével, hogy ott "van valami", rálelhet (meg ha el is zárt, sem feltétlenül őrzött, van egy drótkerítés aztán annyi).
Az aluljárókban minden sarkon hülyebiztos térkép van, most mégis tanácstalanul állok az egyik előtt. Tudom, hogy melyik állomásra szeretnék menni, és biztos vagyok benne, hogy innen indul a vonat, csak azt nem tudom, pontosan hol tudok felszállni rá. Odalép hozzám egy negyvenes…..
bublabuper 2013.11.30 12:29:24
@STi22b: Szia

Köszönöm a választ. Nem a 610-es az, ahogy az interneten fellelhető képek alapján látom, de a vonal jó, amit kijelöltél, mert vagy a bluebird 510/610/810 valamely évjárata, vagy a testvérmodell datsun-ok közül az egyik. Így már legalább tudom, milyen irányba nyomozzak tovább, köszi a segítséget!
bublabuper 2013.12.05 12:17:18
@STi22b: Nagyon-nagyon szépen köszönöm, különösen, hogy ennyit foglalkoztál vele; hozzáértésünk közötti különbséget mutatja, hogy míg nekem nem sikerült a múzeumban fellelhető típusok listáját megtalálnom több órányi netes kínlódás után sem, neked ez egyből sikerült, gratulálok! Találtam képet róla, tényleg az, elképesztő. Köszönöm még egyszer.