Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fűzfaág

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
táj-kert Sírok kertjei-frissítve 2009.10.30 20:30:00
"(...) Akárki is volt ő, de fény, de hő volt. Mindenki tudta és hirdette: ő volt. (...)" Kosztolányi Dezső: Halotti beszéd A budaörsi sváb Ótemető egy decemberi napon Ezekben a napokban a temetőket járva talán kevesen gondolnak bele, hogy a "cintermek" nemcsak…..
Győrben nem csak barokk belváros és impozáns századfordulós városközpont van (no meg négy folyó...), hanem a Wekerle-telepre hasonlító századfordulós munkáslakótelep is, büszke öntudattal, lokálpartióta egyesülettel. Az Ágyúgyári Lakótelep 2009 óta műemléki jelentőségű…..
fűzfaág 2009.09.07 12:06:42
@aesculus: hű, régen volt már... De csak a lépcsőházban voltunk, amennyire emlékszem. Azt pedig háza válogatta, hogy milyen..
  Végre-valahára megújult a győri Széchenyi György (!) tér. A történelmi Magyarország egyik legszebb tere sokáig osztozott a négyes metró sorsán: a korábbi polgármester háromszor nyert azzal választást, hogy "a következő négy évben már tányleg"-aztán persze…..
fűzfaág 2009.09.02 15:16:12
Nagyon szép lett a tér! A szívem csücske, jó így látni! Igazán megérdemelte már.. Korábban sokan csak futólag érintették, mert nem volt miért megállni… Ma viszont élettel van tele, és egy tér szempontjából ez a legfontosabb!
Írtál a vitáról a fürdőző gyermekek miatt... Azt mindenképpen hozzá kell tenni, hogy nagyon sokan nem csak a szökőkutat magát kifogásolták („átlag” embernek elég nehéz lehet megemészteni, hogy nincs alatta víz…), hanem magát a tér kialakítását is. Számomra a sivár volt a legszebb, amit említettek, de volt, aki szerint lehetett volna itt barokk kút, nyírt fák, labirintus is… no comment
Én nagyon kedvelem a süllyesztett szökőkutat, több okból is. Itt nem elsősorban praktikusságból (az azért nem mindennapos, hogy kikapcsolják egy rendezvény miatt), hanem mert ebbe a térrendszerbe egyszerűen nem illett volna bele egy hagyományos megoldás.
Ehhez a "pára-üzemmód" mondathoz hozzáfűznék azonban vmit, mert szerintem félreérthető, amit írtál. Van az a vízsugár, ami változó, kb. 1-3 m magasságban tör fel (ez van a fenti képen), és van a vízfátyol (az alsó képen), ahol szintén vízsugár tör fel, de csak kb. 5 cm magasságban, így egy egyenletes, kb. 2 cm-es vízréteget képez, ami természetesen folyamatosan cserélődik. Ez az utóbbi az, ami időnként átvált pára üzemmódba. S bár eredetileg úgy volt, hogy itt párafüggöny lesz, ez egyrészt elég ritkán kapcsolják be, másrészt kb. térdig ér a pára... Kék és piros fénnyel világítják meg, ebből azonban még éjjel sem látszik semmi, mert a tér világítása ehhez túl erős. Ennek egyébként úgy tudom, bordeaux-i volt az előképe (gondolom ez, de a hatás korántsem ugyanaz…talán majd ősszel!
www.flickr.com/photos/eoino/1490924538 )
Támlás padokra továbbra is van ígéret, a II. ütemben. Igaz, hogy az ma nem módi, és igaz, amit már előttem említettek, hogy ahol nincs mögötted ”semmi”, ott nem szeressük, de az idősebb korosztályra mindenképpen gondolni kell! Van pár dolog, amit a mai ”ifjúság” szeret nem figyelembe venni, mert nem trendi, de ugyanúgy kell ma is támlás pad, mint egy tervlapon műszaki tartalom a design mellett:))
Én a Lloyd-ot személy szerint szeretem, szerettem a fapados moziját, ismerem a nénit, aki a gyerkőcökre szokott vigyázni a „megőrzőben”, kedvelem a dobtanárt az alagsorból, a zeneboltot, az épület két oldalán levő kis teret… Sokan visszasírják a Lloyd előtti állapotot, én inkább szeretem a mait...