Regisztráció Blogot indítok
Adatok
-gyaloggalopp-

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A minap bekövetkezett. Igen, a számláló átlépte a 150 ezret, ami igazából nem sok egy tizennégy éves kocsitól. Ebből úgy 57 ezret nyomtam bele én, mert hát nem vagyunk nagy menőkések. A nagy pillanat: megvan a 150 ezer! Bocs, hogy poros a műszer, spontán fotó, nem…..
A "Hoka one one" (ejtsd: hoka onéj onéj) egy maori kifejezés, nagyjából olyasmit jelent, hogy "a föld felett repülni", és azt az szabadságérzést jelöli, amikor úgy érzi magát az ember, mintha a szelek szárnyán utazna.Az élmény a szörfözésből és a…..
Utunk Ultrába Hogy itt mi lesz? 2011.11.22 21:00:00
Gondolom, lesik már páran a blogtérben, hogy mi ez az új blog. Nyilván többen sejtik is, hogy körülbelül mi várható. Felfedjük hát terveinket. Mi, négy némi futómúlttal rendelkező, kalandvágyó egyén elhatározta, hogy elindul az Ultrabalatonon, méghozzá váltóban. Tipikus…..
-gyaloggalopp- 2011.11.23 13:51:01
 Nem tudom mennyire jó hely Csömör, de az mindenképp szimpatikus, hogy igen nagy a civil aktivitása! Legalábbis itt az Urbanistán igen sokat szerepel a település, és szinte mindig valamilyen olvasói levél kapcsán. Ezúttal egy neve elhallgatását kérő olvasónk írt…..
Futóblog Segít-e az edzésterv? 2011.10.27 12:37:00
Az elmúlt hetekben számos cikk, írás, riport jelent meg Lubics Szilvia Spartathlonon elért győzelméről. Szilvia a verseny története során az 5. legjobb női időt érte el. Az alábbi riportot Lőrinc Olivérrel, Lubics Szilvi edzőjével készítettem. Futóblog: Úgy tudom, pont…..
Tiszta Beszéd Orbán futása 2011.10.19 19:26:00
 Az Orbán Viktorban folytonosan a Patás Ördög eljövetelét vizionáló önmagát a demokratikus középnek, függetlennek és sok más képtelenségnek nevező megélhetési rettegők csoportja napok óta rugózik azon, hogy a Fidesz megfutamodott a "Facebook-hippik" tüntetésétől október…..
-gyaloggalopp- 2011.10.20 14:49:20
@maretz: ismerjük mi egymást?
-gyaloggalopp- 2011.10.20 15:02:41
@Balt: No igen, közben rájöttem, meg is néztem a programot. Lesz egy jó kis futóverseny is.
Subba Eközben Budapesten 2011.09.05 19:03:00
Ma, Szabadság híd, budai hídfő, a BME-nél lévő szennyvízkivezetőnél (ami talán a Gellérthez tartozik). A nagydarab fehér pólós alak feltehetően a fickó anyja, mert "aggyál neki kisfiam!"-al és hasonló dumákkal buzdította a formát. (köszi k!)..
-gyaloggalopp- 2011.09.06 08:34:14
 Tovább folytatódik pártunk és kormányunk Nemzeti Giccs programja. Megalakul az Orbán Viktor Pártalkotmányát Terjesztő Nemzeti Hálózat, amin keresztül a kedves drága, szeretve tisztelt Állampolgár hozzájuthat az Új Világ Legcsodálatosabb Vívmányához, az új…..
Derrick barátom nagyon bátor volt, amikor a Decathlon saját márkáját a Kalenjit választotta futócipőnek. Az alsó kategóriás Kalenji cipők alacsony ára bizalmatlanság alapja futókörökben, a drágábbak helyett pedig már inkább más, ismert márkát választanak. Derrick a nehéz…..
Ha a hosszú hétvégén történ csúnya elhajlások után még ma délelőtt is úgy látod a világot, mint ahogy Alfonso Zubiaga objektívje örökítette meg New Yorkot, akkor a fotósorozat megnézése után ideje visszafeküdni az ágyba és kipihenni a fáradalmakat. Most pedig dőlj hátra,…..
-gyaloggalopp- 2011.08.24 11:15:06
A Hollywood-i gépezet sokszor még a legedzettebb felnőtteket is bedarálja, hát még azokat a gyerekszínészeket, akik túl korán tapasztalják meg a feszített munkatempót! Az idén 21 éves Emma Watson mindössze 9 éves volt, amikor néhány amatőr, általános iskolai darab alapján…..
Varánusz Alkotmánytotó 2011.03.02 06:00:00
Van egy jó hírem, meg egy rossz: kormányunk megkezdte az alkotmánnyal kapcsolatos, 12 pontos kérdőívek kézbesítését. Ez a jó hír. A rossz, hogy még attól is egyszerűbbnek néznek minket, mint elsőre látszott.Az első furcsaság rögtön a postaláda mellett ért: a nálunk…..
-gyaloggalopp- 2011.03.02 11:45:56
@tizenot: lehet, hogy minden harmadik-negyedik sort olvastad?

Ha semmiről nem szól, akkor nem volt kár ezt a hosszú kommentet megírnod? :)
 A Médiatanács ma megtárgyalta az elhíresült Ice-T ügyet. Kezdjük rögtön a végével, magával a határozattal. A tanács úgy döntött, hogy a Tilos Rádió nem sértette meg a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény rendelkezéseit, ezért a…..
  Szép hagyományt idézett fel az a csütörtök esti spontán civil kezdeményezés, amely a Facebookon pont huszonnégy óra alatt szerveződve nagyjából két-háromszáz embert tudott rávenni arra, hogy a Kossuth téren tüntessen a kormány gazdaságpolitikája ellen. Komoly politikai…..
Az RTL szappanoperája híres volt arról, hogy a sorozatban látható termékeknek nincs márkája, neve - a sör az Sör, a napilap meg Újság, nincs bozótmarketing, termékelhelyezés, a néző arcába belógatott cégtábla. Eddig, mármint, mert a Médiaszerencsétlenség blog kiváló…..
Az Auchan nem bírta a nyilvánosságot, a számonkérést, az "igazságot" és letiltotta az Auchan Magyarország facebook oldal üzenőfalát. Dél-délután óta folyamatos a cenzúra, de a cég környezetpolitikájával elégedetlen facebook használók bírják a strapát és ha nem…..
Fővárosi Bíróság, 2010. 09.23: A tárgyalás egy személyiségi jogi per miatt zajlott: Polgár Tamás azért tett feljelentést a Jobbik alelnöke ellen, mert amikor a Tomcat néven elhíresült blogger a Zöld Párt színeiben indult, Novák azzal vádolta meg, hogy a 2009. január…..
Tapasztalatom szerint csak a savanyú jóskák nem értik a viccet msn-en, skype-on, g-talkon, szóval még szerencse, hogy ez időben kiderült.A kép innensziasztok!Egy hosszú kapcsolat után elkezdtem interneten társkereső programokat nyűni. Ott találtam Rá. Msneztünk, nagy összhang volt…..
Folyékony Kenyér Kis radlerteszt 2010.08.02 09:02:00
Tipikus lapos vitatéma, hogy a radler sörnek számít-e avagy valami hitvány árulásnak. Ránézel valakire, és előre tudod, mit fog mondani ezügyben. Én ilyesmin rég nem vitázom. A megoldás pofonegyszerű: akkor iszom radlert, ha üdítőre vágyom. Márpedig én nagyon szeretem az…..
Nem is gondoltuk volna, hogy egy ironikus, a jobboldal törvényalkotási ámokfutását kigúnyoló rendezvény visszhangja egy pillanat alatt rávehet minket, hogy a baloldal legsötétebb hagyományait idéző taktikázáson füstölögjünk. Létrejött a "Tapsolj a narancsnak"…..
-gyaloggalopp- 2010.07.20 11:49:36
Jópár évvel ezelőtt a Challenge Day egyik mókás megmozdulása volt, amit csináltunk: ha már sport napja, akkor menjünk, gyalogoljunk, s ha már gyalogolunk, legyen értelme is. Toltunk egy Trabantot Fótról be a belvárosba, keresztbe-kasul, úgymond: "kitoltuk a kétütemű roncsot" a tiszta levegőjű (hehe) Budapestről, szép szavakkal Európából. Jártunk a Parlamentnél is, ahol - hm - ránk dudált gál Zoltán, hogy húzzunk onnan, mert nem tud kiállni a parkolóból. Más MSZP-s képviselők azonban rákiabáltak, hogy szálljon ki, tolja ő is, mert néhányan jó mókának tartották és ha már arra jártak, tolták velünk egy darabig. Ja, el ne felejtsem: azért tolták, mert odacsődítettünk pár tévét meg tudósítót. A Parlamentet elhagyván a Köztársaság tér felé invitáltak minket az újságírók (hú, már rohadtul sok ideje tologattuk azt azautót ám), ahol is a Fiatal Baloldal pózolt egy-egy percig az autó mellett. Ott is, mint mindenhol, elmondták, hogy Challenge Day, meg sport és hogy ki kell tolni egész Európából az idejétmúlt, környezetszennyező technikát. Mire kettőt pislogtunk, eltűntek, mint ceruza a nullás lisztben.
---
És most ugorgyunk. Este, híradó. M1, RTL, HírTV... Ilyesmikkel indultak a híradások: "Meglepő módját választotta az MSZP budapesti szervezete..." "A Fiatal Baloldal szervezésében néhány tettrekész aktivista..." - és a politikusok nyilatkozatai ezerrel. Ja, és minden esetben a kampányhírek közt. Nem tudom, milyen kampány volt épp... És hiába sírtunk helyreigazításért. :(
Megjártuk a 2010-es Ultrabalatont. Elsőként nézzük meg ezt a 10 perces videót, ami megpróbálja visszaadni a hangulatot sikertelenül és tele van Winklerrel: Részt vettem már egy-két futóversenyen életemben, de nem tekintem túl rutinosnak magam a kérdésben, viszont az alapvető…..
-gyaloggalopp- 2010.06.21 16:29:10
@bitliszbá: nohát... azt hiszem, én maradok az egyéni megoldásnál - annál is inkább, mert hogy tegnap kihívott Pecsenye barátom a jövő évi versenyre egy összecsapásra. Lesz ott jó kis rohanás, úgy sejtem - még a nonstop váltókat is megelőzzük majd, ha nem figyeltek! :)

Mindazonáltal már tavaly is gondoltam, hogy valakivel/valakikkel váltóban kéne futni, csak valahogyan mindig elcsábulok és mégis hosszút futok. De még egy kicsit olvasgatom a blogot, tutira máshogy döntök, a barátom meg kereshet másik ellenfelet. Mikor Balatonvilágoson jártam, akkor már pirkadt... El nem tudom képzelni, milyen lehet az északi parton sötétben futni - vagy ne adj' ég beérkezni. Mindenesetre nagy élmény lehetett nektek, gratulálok!
-gyaloggalopp- 2010.06.24 15:29:29
@csétomi: Hohó, még az időjóváírások nem kerültek felvezetésre tudtommal, szóval remélem, nem sokára már nem a hetes lesz a számom. Azon gondolkodom, hogy jövőre valakivel úgy kellene két nonstop csapatot indítanunk, hogy amíg én az egyik csapatban futom a részemet, addig a másik a másikban - aztán cserélünk. Nem túl értelmes, de legalább értelmetlen. :-P
-gyaloggalopp- 2010.06.24 15:31:07
@szasza75: Szasza, de hüle fotód van! No azt azért nem mondod, ugye, hogy az a "pár" kilométer, ami nem a bringaúton megy, az nagyjából árnyékmentes... Bár úgyis hamar észrevenni a dolgot...
:)
Több posztunk is volt az első Starbucks végtelen hosszan lebegtetett megnyitásáról, ezért nem hagyhattam ki a fenti internetes műalkotást, utólag is megünnepelve, hogy végre lehet drága nemzetközi porkávét kapni Budapesten is. A Starbucks-nyitásról írt a Szívlapát és a…..
-gyaloggalopp- 2010.06.17 08:49:47
@mojszipupi: Most gondolj bele: egyre drágább kincs az ivóvíz, de egy ezresért két decit fel is forralnak neked, mer' rendesek! A legjobban az tetszik, hogy tényleg fizetsz, s kapsz egy pohár forró vizet a legtöbb helyen, kezdj vele, amit akarsz. Lógass bele bármit (oké, adnak 1,5 gramm füvet), fertőtlenítheted a sebeidet vele (persze csak ha nincs más módszer), borotválkozhatsz vele... amit csak akarsz! Ezerér' felforralják neked simán. Tulajdonképpen feltalálták a melegvizet.
S(z)avazás Meg lesz a kétharmad? 2010.04.11 08:26:00
Szavazás este 9-ig. Tippeljetek! (Még aktuális. MSZP vagy Jobbik?) ..
-gyaloggalopp- 2010.04.11 15:45:24