Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dombóvari Árpád

0 bejegyzést írt és 115 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdv mindenkinek.Kell egy kis bejegyzést tennem mert páran (félig jogosan) elégedetlenkednek.Én mindig is az AVGN videókat vállaltam feliratozni. Nincs energiám NC videókkal foglalkozni, emiatt egyelőre nem is teszem. Azt sokan tudhatják hogy márcsak 2 videó van hátra. Ezekkel nem…..
Subba Mindeközben Montrealban 2010.06.28 13:45:00
Majdnem 500 embert tartóztattak le a torontói G20-as csúcstalálkozó ellen tüntető emberek közül, a legtöbben azonban erre a vidám fickóra figyeltek fel, aki társaival később fel is gyújtotta a rendőrautót, miután nem tudták felfordítani. Itt a facebook oldala is, ha valaki akar…..
Köszönöm mindenkinek, aki igyekszik segíteni nekem abban, hogy végigvigyem ezt a hülye játékot és e-mailen, kommentárokban elküld nekem nekem 1-1 linket. Abból az egyik egy nem túl bizalomgerjesztő orosz honlapra vezet, ahonnan bevallom őszintén, nem szeretnék semmit a gépemre…..
Dombóvari Árpád 2010.06.28 18:17:01
@Valentino: ????? már kaptam egy visszajelzést, hogy nem rossz a játék... nem értem, miért lenne vírus.
Dombóvari Árpád 2010.06.28 18:17:34
@Valentino: Neked vírust jelez?
Szabó Gábor egy igényes, de a magyar viszonyokra optimalizált webes oktatói anyagot állított össze, ami kis- és középvállalkozásoknak mutat irányt, hogy weblapjuk hogyan léphet magasabb szintre önerőből, vagy megfelelő szakértők bevonásával. Az anyagban kiemelt szerepet kap a…..
Mint a számtalan beszámolóból már mindenki tudja, az Origo Zrt. több fronton is erősödni kíván 2010-ben. Kezdve az Origo induló blogszolgáltatásával (Postr ejtsd: poszter). Amiről előzetesen csak annyit, hogy egy inkább a Tumblr-re hajazó közösségi szájtról van szó, ami…..
Többet játszanak, több tartalmat töltenek le, többet csetelnek, és gyakrabban nézegetik a közösségi szájtokat, mint a teljes magyar internetező népesség - ez derül ki a Gemius méréséből.A legalább havonta internetező 15-24 éves korosztályról van szó, akik körülbelül 1,2…..
Dombóvari Árpád 2010.05.27 09:49:35
@Vikusz: Mit érdekel téged a világgazdaság 17 évesen? Ezen jót röhögtem...

(Anyut, aput esetleg)
Az e-commerce blogban interjú jelent meg velem, amelyben arról beszélek, hogy mi az ergonómia szerepe a fejlesztésben, mik a típushibák most, mit érdemes követni, mennyire serkenti az ergonómia a konverziót, azaz az eladásokat...
Dombóvari Árpád 2010.05.05 12:27:48
Az előző postban már előjött, de részemről ez a téma megér egy önálló bejegyzést is.Nézzünk csak meg egy átlag androidos alkalmazást. Első ránézésre el lehet dönteni, hogy az adott appot teljes egészében egy fejlesztő, vagy esetleg egy team dobta-e össze. Miből…..
Dombóvari Árpád 2010.05.05 12:23:42
@Rung András: Igazad van, de számtalanszor bebizonyosodott már, hogy egy fecske is csinálhat nyarat.

Egyébként mi lett a blogoddal, 3 hónapja nem volt új bejegyzés? Nem érsz rá?
Nem kétséges, hogy a Google Buzz a Facebook babérjaira tör. A Google nem mondott le arról, hogy rávegyen minket arra, hogy az ő szolgáltatásaiban osszunk meg és fogyasszunk tartalmakat. Sok kudarc és tévút után hátha most jöhetne el számukra a nagy pillanat. De... Nagyon messziről…..
Mint az elmúlt napokban kiszivárgott, a Google ismét megpróbálkozik a social network iránnyal. Valószínűleg ez is témája lesz a mai, magyar idő szerint este 7-kor kezdődő élő sajtóeseményüknek. Ha egy kis szerencsénk van, már most bejelentik, hogy újabb országokba is…..
Elég rég óta követem a TED konferenciasorozatot. Az egyik legjobbnak tartom a maga műfajában. Sokféle téma, sokféle érdekes ötlet, egy sor nagyon jó előadó. Itt, a Webisztánon is sokszor szoktam hivatkozni TED-es előadásokat. Ez a rendezvény ugyanis minden évben kínál egy sor…..
Nos, ha minden igaz, hamarosan élesedik a Szörcs újabb, immár publikusan elérhető verziója. Barátaink még júniusban indították útjára a keresőjüket, azzal az ígérettel, hogy - legalábbis idehaza - versenyre keljenek a nagy nemzetközi keresőkkel. Akkor még csak zárt bétában…..
A mai napon megjelent egy írásom a Smashing Magazinban a keresésről. Részben tartalmazza a már itt megjelent információkat, de sok újat is mond, úgyhogy érdemes elolvasni.Az írásban bemutatom, hogy miért megy döcögősen a speciális keresés használata. Milyen akadályok vannak, és…..
Hogyan kommunikál ügyfeleivel a T-mobile, ha egyszer összeomlik a mobilhálózatuk? A kérdésre ma reggel, a Nagy T-offline idején tudtuk meg a választ: az MTI-n keresztül és... Twitteren. Szerintem ez egyrészt jó dolog, másrészt viszont nagyon aggasztó, hogy egy rengeteg…..
Dombóvari Árpád 2009.12.04 19:49:45
A weben egyre fontosabb a hatékony keresés. Különösen igaz ez az olyan oldalakra, ahol sok termék vagy információ található. A legtöbb oldal tervezői már felismerték, hogy keresésre szükség van, de a keresésben használt eszközök nehézkesek, a találatok jellege, bemutatása és…..
Email-, rss-, csetintegráció, játékok, eszközök, botok, fordítógép, szavazás. Már 2009 végére komoly eszköztára lehet a Google Wave-nek. Nyilván maga a Google is készül számos core szintű integrációval. Elsősorban a google-os kontaktlistát érintő megoldásokra számítunk.…..
Webisztán Névcímke a Facebookon 2009.10.13 01:08:00
Már a magyar felhasználóknak is elérhető a Facebook új funkciója, melynek segítségével könnyedén lehet linkelni ismerőseink adatlapjára. A művelet egyszerű. A publisherbe begépelünk egy "@"-t, majd elkezdjük beírni az ismerős nevét. A Facebook a kiválasztott nevet…..
Dombóvari Árpád 2009.10.13 11:53:16
@numen: Ezt mi is tanultuk 7. osztályban :)
Eggyel több hely, ahol reklámozhatjátok saját cuccaitokat, bármi is legyen az. A működési elv ugyanaz, mint a Facebooknál vagy az összes többi szájtnál, ahol linkeket lehet megosztani.Az iwiwes megosztást külső oldalban, tehát mondjuk saját blogba is be lehet pakolni. Itt a…..
Dombóvari Árpád 2009.10.12 19:40:22
@hírbehozó: bocs, azt hittem te naprakész vagy ezekből az információkból.

Nem akartam a hosszázólásommal senkinek a munkáját megsérteni, nyilván sok munka volt még ez ezzel a kis aprósággal is. Csak azt akartam kifejezni, hogy az idő pénz. Ameddig a virgo tétlenkedett, a facebook fejlesztett.

Biztos volt idő, mikor az iwiw többet vagy annyit tudott, mint a facebook. Azonban ez már a elmúlt.
Dombóvari Árpád 2009.10.12 21:09:44
@agyvihar: Nem viccelek, nem túlzok, de mikor olvastam az Explorer szót, kirázott a hideg. Ez most komoly.

Érdekes amit agyvihar ír. Ha belegondolunk, nem lesz könnyű dolga a facebooknak hazánkban. Akik freemailről sem képesek elszakadni, azoktól hogy várjunk el egy akkor változáast, mint az iwiwről facebookra cserét.

Nagyon kíváncsi vagyok... mi lesz enbnek a vége?!
Dombóvari Árpád 2009.10.12 21:35:08
@it_guru: Apám is így csinálja, Googlebe beírja, hogy freemail, majd továbbkattint :)
Már a májusi ízelítőből sejteni lehetett a Google új kommunikációs platformja nem csupán egy újabb platform. Annál sokkal magasabbra tör. Meg akarja változtatni a hozzáállásunkat az online kommunikációhoz. Persze a Google Wave nem abban az értelemben újdonság, hogy sok új…..
Dombóvari Árpád 2009.10.12 15:10:15
@sergei: De azok vannak többségben...
Dombóvari Árpád 2009.10.12 16:09:59
@H1N1virus: firefoxban, safariban és chromeban ugyanúgy működik, internet explorerben már nem. Megválaszoltam?
Dombóvari Árpád 2009.10.12 16:13:14
@Takács Árpád: mivel a gördítést eredetileg letiltották és egy teljesen javascript alapú gördítősávot csináltak...
Hatvanháromezer helyen jelent meg az elmúlt napokban a weben, hogy a nyilvánosságra került hotmailes jelszavak között a leggyakoribb az "123456. Nos, sajnálatos módon a jelszavak elemzése nem tért ki arra, hogy hány ideiglenes vagy tesztaccount lehet a kikerült adatok…..
Dombóvari Árpád 2009.10.09 22:00:05
Dombóvari Árpád 2009.10.10 22:00:18
@tóbiás:

Megfejtés: Webisztán - Blog, azoknak, akik a weben élnek, és már elfelejtették, hogy merre van Offlájnia.

Megfejtve iPhone 3Gs-el :)
Dombóvari Árpád 2009.10.10 22:04:29
@tóbiás: az ékezetes karakterekkel gond volt ;)
Nem tudom, mi lehet az oka, de imádjátok ezt a nőt. Jó, igazából jobban belegondolva, tudni az okát, mert ilyen rettenetesen ronda (gyanítom szépnek gondolt) karaktert nem nagyon lehetett még látni játékban. Netsike elkészített egy nagyon brutál grafikát. Csak gratulálni tudok,…..
Dombóvari Árpád 2009.10.09 18:33:56
@netsike: írtam, hogy nem akartalak megsérteni. remélem nem is sikerült.

Számítógépes grafikával és programozással foglalkozom 15 éve. Sajnos szakmai rossz szokás, nem tudom megállni, hogy ne szóljak bele az ilyenekbe... bocs

Hány éves vagy?
Dombóvari Árpád 2009.10.09 18:35:43
Miskolczy Csaba múltkori, a Kreatív Online-on megjelent cikkében arra szólított fel, hogy a nagy globális szolgáltatások helyett a hazaiakat kellene támogatnia a magyar netezőknek, hirdetőknek, ügynökségeknek. Peresztegi Zoltán, a Google magyarországi vezetője a publicisztikához…..
Dombóvari Árpád 2009.10.05 20:18:30
@GYUSZI BACSI: Nem azé Gyuszi Bácsi, de a a gmail és a hotmail is elérhető magyar nyelven, eredendően semmi értelme annak, amit írsz.

A magyarok meg nem egy webisztán cikk/hozzászólástól lesznek kreatívak. Ha azok lennének, már régesrég bebizonyították volna. Vannak kreatív magyarok, és büszke vagyok rá, hogy magyar lehetek. A népességen múlik az egész.

Egyszerű valószínűségszámítás. Nagyobb népességű országokban nagyobb az esélye egy jó ötlet kibontakozásának.
Nagyon ritkán hallani arról, hogy a Google sikerszájtjainak milyen a magyarországi teljesítménye. A Kreatív Online-on Miskolczy Csaba törte meg a csendet, és hallomásait összegezve ezeket a számokat írta le:  A Google auditált mérést nem tesz közzé. Sem lokális árbevétele,…..
Dombóvari Árpád 2009.10.02 20:35:05
@dr poljakov: mondom hogy véletlen volt... nem kell bepofázni, főleg ilyen vicceset nem.