Regisztráció Blogot indítok
Adatok
progresszív

569 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt még Mohai Pali (Videoton rádió gyár főmérnöke volt) bácsitól tudom, hogy a Videoton  első rádiója az 1955-től gyártott az R545-es, - amelyet gyártottak órával ellátva is! A Telefunken gyár 1954-től gyártott Jubilate rádiója alapján (koppintás) készült. A Videoton…..
fehéren feketén Zichy liget 2015.07.04 08:11:00
Kellene egy tér, amely a miénk... Amely a koncertek, ünnepek helyszíne lehetne Székesfehérváron a belvárosban... Ez a gondolat vezeti a város vezetőit.... Így az útlezárással létrehozott Zichy ligeti színpad helyére egy állandó átkötésben gondolkodnak. Erről tárgyalt a…..
Újabb pénzszóró építkezésnek - ötletnek lehetünk tanúi Fehérváron... :( Ma arra jártam... A régi Gyár utcai felüljárót, a elbontották egy éjszaka alatt.... Most pedig helyette is egy jóval hosszabb, szélesebb gyalogos, kerékpáros felüljárót építenek.... Itt még…..
"Magyarország jobban teljesít" - a gyűlölet keltésben. A Fideszes fiúk a kommunikációban.....  Tegnap a debreceni menekült tábor lakói egymást is bántalmazták, majd az utcán folytatódott az erőszak. A rendőrségnek kellett beavatkoznia. Rejtő Jenő óta tudjuk, hogy a…..
Kaptam egy CD-t, amely Sopron XX. századi történetét megörökítő filmeket tartalmaz összevágva. (Sopron és Környéke 1920-1956 - Életképek - a Nemzeti Filmarchivum és a Friedrich család engedélyével.) Dr. Friedrich Károly a soproni mozi első vezetője volt, de nem csak mozit…..
Felújítják a vasutat. Örülünk neki. Tényleg klasszak az új vonatok, Budapest felé jó a közlekedés (a budapestiről most talán nem írok). A parkolásról sem, hiszen az új közlekedési csomópont megépítésével talán az is megoldódik (netalán parkolóház?). A MÁV sem…..
Aki járt manapság a turista célpontként is jegyzett székesfehérvári Bazilika környékén, az láthatta, hogy felújítják. Ennek nagyon örülünk. De van egy kis retro érzésünk is. No nem csak a munkamorálra gondolok (1 csinálta, 5 nézte), ezt most nem figyeltem meg... Hanem a…..
Jaruzelski lengyel tábornok, elnök. 1923-2014. Ő volt, aki 1981-ben Lengyelországban bevezette a szükségállapotot, betiltotta a Szolidaritás szakszervezetet....  A legtöbbször napszemüvegben (Akkor még nem volt divat, sőt!)  készült róla fotó: Most újra találkoztam vele,…..
Nem, nem egy sztahanovista munkást ábrázolt a kép....  De azért majdnem utoléri a dizájn az '50-es éveket....  Van célom! - Acélom! - szólhatott volna akkor a jelmondat.....     ..
Hol készült a fotó?..
Igen, zavar mikor időutazást játszunk. NZP szerint: Bővítik a belvárost.   De sajnos így nem lehet bővíteni... Ezzel csak az itt élők - dolgozók mindennapjait sikerül megkeserítenie a városvezetésnek. Több városban járva, talán már írtam is róla, hogy a régi belvárosokat…..
Túl vagyunk a Szent István Emlékév kicsúcsosodásán, már a levezető szakasznál tartunk. Átadták az új - felújított Fő utcát, voltak jó (művészileg értékes) és megfizethető programok is. Magam is élveztem egyet-kettőt. A fényképek még a hivatalos átadás előtt…..
progresszív 2015.03.12 18:18:52
Jégboszi Tárgyfelvétel 2013.08.25 16:45:19
Végre elindult a tárgyjelentkezés nekünk levelezősöknek is. A kötelező tantárgyaknál nincs is probléma. Úgy lettek meghirdetve, hogy mindenkinek jut elég hely.     A felnőttképzés és az emberi erőforrás fejlesztése 1           …..
Többen mondják, hogy nem kell sírni a tanároknak, hiszen pénz áll a házhoz.... Igaz, többet kell dolgozni érte... Hát ez megint abba a leszalámizós taktikába illik bele, amit Rákosiék már 1948 körül végig csináltak. A magyar társadalom akkor is tűrte, csöndben asszisztált…..
A tavasszal felröppent a hír, miszerint a GEO-t (Nyugat Magyarországi Egyetem - Sopron - Geoinformatikai kara - Székesfehérvár -) a finanszírozási problémák miatt Sopronba telepítik. Ezzel a város elveszíthet 500-600 fő diákot és 50-60 egyetemi oktatót, tudományos kutatót. Vagyis…..
Ma hallottam a rádióban, hogy több mint 20 millió forint értékű csempész cigarettát találtak egy román kamionban. Hát, mi mást vártak? Áremelkedés, szűkítjük a hozzájutási lehetőséget (főként a kis falvakban gáz a dolog).  Aki eddig nyitott szemmel járt,…..
Emlékszem, jó 10 éve történt, mikor egyik csoporttársam (levelező egyetemi kiegészítő szak) megjegyezte: - Ezek régen is voltak, csak nem így hívtuk őket az ánti világban. (Értsd: rendszerváltás előtt.) Lehet, hogy öregszem, de nekem is kezd ilyen érzésem lenni. Tudjuk,…..
Tudjuk, hogy Júdás 30 aranyat kapott Jézus elárulásáért:.... Cserbenhagyovszky - Warvasovszky vajon mennyit kapott? Mint utolsó MSZP támogatású polgármester, aki ügyesen játszotta át a várost a fidesz kezére..... Kíváncsi lennék, hogy az átlag városi polgárok megszavazták-e…..
Már régen mondom, hogy valahogyan a lábára kellene állítani az egészségügyet. Ez az elmúlt 3 évben újra nem sikerült. (Bár ez a fejetlenség akkor is látszott, mikor a Fidesz népszavazást kezdeményezett a vizitdíj ellen...) Szóval, "sikeresen" belecsapott egy ág a…..
Megy a káromkodás, a bírálat. Jól megoldották ezt is! Fotó: Nagy Norbert Feol.hu Még több kép: http://feol.hu/galeria/dugo_a_kis_budain_fehervaron/1563822/1  A Kis Budai utat lezárták egy víznyomócső cseréje miatt.... Helyette az átmenő forgalomnak kijelölték az…..
2012-ben több mint 30%-al nőtt a szemétszállítási díj Székesfehérváron - mondta a közös képviselő. 2013-ban a kataszrófavédelem az ellenőrzéskor .......... ezer forint értékű hiánypótlást, javítást írt elő a társasháznak. 2013. december 31-ig minden gázfogyasztónak…..
Köszönet a képért: Fungie-nek..... Mi folyik itt?  Látszik, hogy a cél: elbutítani a következő nemzedékeket (szakmunkásoknak nem kell közéleti tárgyakat tanulniuk, 16 évre leszállított tankötelezettség, osztálylétszámok növelése, központosított tantervek, amelyektől…..
A hétvégén Budapestre utaztam. Mivel a busz ott is és itt is közelebb volt a célomhoz, azzal mentem. Legnagyobb megdöbbenésemre 150 Ft-os kiegészítő jegyet kellett vennem. - Ez mire jó? - kérdeztem a sofőrt. - Hogy a vasútra irányítsa az utasainkat. - Nem mondja komolyan, maga…..