Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Roltii

0 bejegyzést írt és 2412 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tegnapi nap (2020.07.05) …..
Roltii 2020.07.07 17:56:27
@Helyszíni zsemle: gondolnak azok bármit is?
ReAd-blog Tapsoljak?! 2020.04.04 18:04:46
A negyedik vagy már ki tudja hanyadik olyan kihívást, csoport felkérést kapom, ahol a cél a nővérek, orvosok munkájának megtapsolása, éltetése. Lehet nem leszek népszerű a véleményemmel, de vállalom, mert kikívánkozik belőlem már napok óta.....
Roltii 2020.04.06 19:50:28
@studkell: de ez nem igaz. Sokkal többen dolgoznak az egészségügyben, nagy százalékuk nem is találkozik beteggel. Na, náluk a pék / boltos / futár stb valszeg több potenciális fertőzöttel találkozik.
A beöltözött triázsolóktól nem sajnálom a tapsot, ahogy a potenciális covid19es betegekkel dolgozókat sem. De ez hány százalék vajon? pár ezer ember maximum szvsz.
  György 2019 novemberében vett Samsung tévéje nem éppen úgy muzsikál, ahogy arról az ígéretek szólnak. Nem elég, hogy a Bluetooth, illetve a WiFi vezérlés meghibásodott, a rossz élményhez nagyban hozzájárul az ügyfélszolgálattal és a szervizzel folytatott harc, ami nagyon kimerítőnek és…..
via GIPHY Zsófi tollkabátja úgy eresztette magából a pihéket, mintha a kabát alatt folyamatos párnacsata zajlott volna. Akinek már volt ilyen, az tudja, hogy egy-egy toll néha normális, de itt nem csak ennyiről volt szó, úgyhogy Zsófi tudatos vásárlóként visszavitte a kabátot és kérte a minőség…..
Roltii 2020.02.13 11:00:57
@Terézágyú: csak minket zavar a büdös csöves a villamoson meg az ordíbáló hülye gyerek is...
1. Háttér A főváros a 4-es metró építése kapcsán elvállalta a dugódíj bevezetését. Ez egyelőre nem történt meg – feltehetően azért, mert egy valódi, ténylegesen visszatartó erejű díj biztos, hogy rendkívül népszerűtlen intézkedés lenne. A főváros által korábban felvetett javaslatok, így pl. az 5000…..
Roltii 2019.12.13 20:37:31
@Pilotax:
"Az országban a helyi tömegközlekedésre fordított költségvetési pénzek 80 % át a budapestiek kapják"
És? Helyközit nehogy beleszámold
Roltii 2019.12.14 13:45:25
@Pilotax: ugyanarról beszélünk: a helyközit is bele kell számolni (nem jött le az írónia az előző posztomból asszem...)
Nem helyes a sum[bkv] és sum[helyi közlekedésivállalatok] összehasonlítás, inkább sum[bkv] és sum[minden más]-t kéne össehasonlítani. A napi 2,5M bp-i utazás lehet, hogy simán megegyezik a sum[nem budapesti] utazással. (bocs, hogy ilyen hulyen irom, de lusta vagyok korbeirni), és az is lehet, hogy ha a helyközit hozzáadod vidéki helyi támogatásokhoz (pl komplett máv), akkor máris nem a BKV kap brutális pénzt.
(igazából ezeket nem tudom, hogy mennyire így van, de így van értelme vizsgálni. Nem lélekszámot, hanem megtett utakra jutó támogatást kell nézni)
Az, hogy milyen egy film kezdése legalább olyan fontos, mint a befejezése. Az első benyomások itt se kevésbé meghatározóak, mint az életben. Elviekben ez még csak az ismerkedés időszaka, ám egyes filmek nem bízzák magukat a türelemjátékra és rögvest el akarnak kápráztatni. Ahelyett hát, hogy a…..
Sokakban ébreszt kellemes emléket az építőtábor említése, ami nekünk - akik már nem vettek részt a mozgalomban - furcsa lehet. Hiszen mi lehet jó abban hogy az egész éves tanulás végén nyáron még hetekig-hónapokig tartó nehéz fizikai munkát is végezzünk, spártai körülmények között, távol…..
Sajnos a levélből nem derültek ki részletek, így érdekes rejtély, hogy Pórul járt fogyasztónál miért szakadt el a türelem cérnája a Szállás.hu-val való összetűzés után mindössze 14 órával (!)  annyira, hogy egy Homárnak írt panaszlevélben keressen azonnali vigaszt és megnyugvást. Lehet, hogy…..
Roltii 2019.06.24 13:08:03
  "Tarlós István főpolgármester azt mondta, a felüljáró városképi szempontból rendkívül csúnya, ezért kell elbontani." Tényleg nem szép. Vasbeton. Hámlik a bőre. ***Viszont segít az alatta elmenő autóknak, hogy ne kelljen megvárniuk a rajta átmenő autókat. Kikből…..
Roltii 2019.06.15 13:59:27
@Indriq: nem keveri... BKK nem csak a tömegközlekedésről szól/szólt.
Roltii 2019.06.15 16:16:58
@molnibalage: azért káosz, mert mindig is az volt. A BKK jó ötlet volt, de nem lett igazán eredményes (hogy miért, az más kérdés)
Március elején az okostelefonjairól ismert Xiaomi megérkezett az internet piacára is, ugyanis rászabadította a vásárlókra a 4A és 4A gigabit routereket, melyek a felső kategóriás IT infrastruktúra jeles képviselői. A 4Q és 4C modellekhez képest, melyek a Xiaomi korábbi routerei, a 4A és 4A gigabit…..
A vállalkozó mint olyan, itthon még mindig az M. Richárdokat vagy M. Lőrinceket jelenti, az erőszakos gyökeret megy a simlis, mutyizós lófaszjóskát, ami azért baj, mert ha a szó szoros értelmében vesszük, Steve Jobs is az volt, meg Mr. Selfidge is. A vállalkozó nem szitokszó, és nem pufidzseki…..
Roltii 2019.02.19 13:47:02
@RobinGood: rtl-en is volt valami hasonló, de szerintem eddig mindig a csatorna pénzével játszottak, most meg nem
Ismét kimozdulok a komfortzónámból, és picit elmerülök a kereskedelmi TV-k mocskában, mert amit példának okáért az idei X-faktor képvisel, azt már csak a mocsokkal tudom azonosítani. 2010 óta van szerencsém követni a műsort, és így tökéletesen láthattam hogy hogyan lett egy hozzáértő zsűriből, az…..
Roltii 2018.10.25 11:26:41
@Ches Desmond: ne keverd össze Győzikét a Győzike showal. Amit Győzike csinál, az kritikán aluli, de amit Győzike show néven csinált az RTL, az egy színvonalas trash-reality. Igen, van ilyen, mert ezt a műfajt is lehetne szarul csinálni, pl: belógó mikrofonok, inkoherens story stb.

Egy kereskedelmi televízió azt adja a nézőnek, amivel eléri azt, hogy őt nézzék és ne a másik csatornát. Valljuk be, az RTL Klub 2x ilyen szar is lehetne, és még akkor is őket néznénk a legtöbben, úgyhogy nem rossz amit csinálnak.

"Az államnak esetünkben jó szülőként el kell tennie azt a csokit a szekrény mélyére."
jah, és 24/7 állami propaganda menjen...oh wait, már most is ezt próbálják! Állam szerepe annyi lehet, hogy kiköti, hogy a frekiért cserébe heti X óra közszolgálati műsort kell sugározni, ahogy ez most is történik. Ilyen a XXI. század, Balóval szabadon, Házon kívül, hírado, fókusz portré stb. Amúgy pont ezek elég színvonalas és szerethető műsorok.

Utálom, hogy páran a választás szabadságát akarjátok elvenni, és megmondani hogy ki mit nézzen. El kéne fogadni, hogy igenis volt olyan, hogy egy fáradt nap végén jó volt Győzike show-t bambulni, vagy most is jó röhögni egyet az xfaktoron. Igen, tudom, hogy megrendezetett kamureality és nem tehetségkutató, de észre kéne venni, hogy senki nem is állítja, hogy az lenne...
Roltii 2018.10.25 12:52:54
@Ches Desmond: a migránsok védjenek meg tőled és a hasoló gondolkodású emberektől;)
Roltii 2018.10.25 14:49:33
@Ches Desmond: köszi, engem ne védj meg tőle, nem kértem. Insallah!
Naponta több hír is érkezik arról, hogy éppen mely országokban terveznek sztrájkot a Ryanair pilótái. Ennek pontos követésére nem vállallkozhatunk, de jelen állás szerint az ír, a német, a holland és a svéd bázisokon lehetnek törlések a következő hetekben. Ezek alapján nagyon pici a magyarországi…..
Tömeg: Sok nagyvárosban jártunk már, de ezt a mennyiségű embert, turistát nyáron még egy helyen sem tapasztaltuk. London, Párizs, Róma meg sem közelíti ilyen téren Barcelonát. Ahol a Rambla-n egy métert nem tudsz menni anélkül, hogy beleütköznél valakibe. Pedig én általában bírom a tömeget, mert…..
Mikor ébredünk már rá, hogy sokkal több hasznát vennék a latin nyelv és irodalom ismeretének, mint a számítógépes tudományoknak? Írja a Magyar Idők szerzője, Orbán János Dénes, gondolom, eredetileg latinul, és itt is van előttem a feje, ahogy a nyelvét a szája szélén kidugva kanyarítja bele a…..
Roltii 2018.07.24 13:51:38
@Never: tanultam 2 évig latint heti talán 2 órában. Élveztem, mert jófej volt a tanárnő, de ennyi. Nőtt biztos az alapműveltségem, de hogy érek-e ezzel bármit is most? Nem hiszem.
A latin szakszavak használata meg tök jó dolog, de itt a probléma az van, hogy csodálatos nyelvünkben feleslegesen kitaláltak minden szakszónak magyar párt... Minek?!

BTW a youtube videót összehozni a latinnal nettó baromság, hiszen YT-on is van értelmes kontent, ahogy valszeg latinból is van baromság.
Szoftverválogatás notebook telepítéshez Aki az első laptopját vásárolja, meg nincs tisztában azzal, hogy milyen programokat, szoftvereket kellene telepítenie rá. Az első és legfontosabb az operációs rendszer, enélkül esélytelen, hogy a vadiúj gépet bármire is rávedd. A laptopot érdemes…..
Roltii 2018.07.15 18:08:45
@A tudomány sosem téved!: nem értek egyet veled, de a Faststoneért pacsi
A HR-es állásinterjús szokásokat sokszor éri az a kritika, hogy színház az egész, és nincs is értelme. Leginkább az alábbi kérdések miatt gondolja ezt sok álláskereső – és ezek esetében egyet is kell értenem velük. Állásinterjú-stratégiákkal azt tanítom nekik, hogy ezekből hogyan lehet kimozdítani…..
A nukleáris energia szerepe - szemben a magyar kormányközeli szereplők által közvetített alternatív valósággal - világszerte csökken. A futó projektek jelentős része, köztük a Roszatom beruházásai is, súlyos késésekkel, költségtúllépésekkel, finanszírozási gondokkal, mindent átható korrupcióval,…..
Roltii 2018.06.16 12:05:31
Mi a közös a 2003-as paksi balesetben és a 2011-es fukusimai katasztrófában? Az ember, aki (rosszul) tervez, az ember, aki hanyagul (nem) végzi el a munkáját, az ember, aki jóhiszemű(en idióta), és az ember, aki téved. Vagyis az ember, aki mindig, minden körülmények között hibázhat. És hibázik is.…..
Ha maradt még hangom, folytatom, ha nem, akkor megpróbálom. Ilyen vicceseket tud mondani két szám között Kovács Kati, de valahogy nem is ez a legjobb benne, hanem ahogy mondja. Mintha észre se venné, hogy ez poén, csak úgy kiböki, nevet rajta egy kicsit, aztán énekel tovább. A hanggyilkosságot az…..
NemGogol Zörög a haraszt 2018.04.09 15:00:07
IDEGESÍTENEK az összeesküvés-elméletek, és eddig mindig sikerült visszatartanom magam attól, hogy hasonlót állítsak elő. Pedig volt már úgy korábban is, hogy a véletlenek (?) összjátéka roppant gyanús következményekhez vezetett, mégsem engedtem a csábításnak, inkább azzal foglalkoztam, hogyan…..
Roltii 2018.04.10 14:21:34
Kezd már fájni mindenhol ez a csalás dolog. Még ha 1-2 szavazókörben el is csalták, nem oszt nem szoroz. Jelen állás szerint 2 mandátummal több is van a 2//3-nál, és azért tízezres nagyságrendben biztos, hogy nincs elcsalva. Túl sok ember kellene hozzá, túl veszélyes és túl nagy a lebukás veszélye.
Informatikai hackelés: kiderül. Mindig kiderül, nem éri meg. Szavazólapokat újra lehet számolni (ahogy sok helyen újra is fogják), de túl sok panasz még nem jött a számlálóbizottsági tagoktól, hogy különbözne a végeredmény. Igen, 1-1 elgépelés van, hibák vannak hisz emberek csinálják, de semmi olyan ami módosítaná az eredményt.

A legszomorúbb az egészben, hogy a Fidesznek semmi szüksége nincs csalásra, tényleg ez következik az irdatlan médiatúlsúlyból. Jó, hogy csak ennyi lett, bár majdnem tök mindegy.

Koordináció: baromság volt az elejétől, mert az MSZP-P - DK paktum után nem volt értelmes tárgyalás, nem is nagyon lehetett. Így is hozott néhol eredményt, de országosan ez nem működhet. Tegyük fel, egy jobbikos lehet, hogy hamarabb szavaz egy fideszesre mint egy DK-sra, úgyhogy fordítva is elsülhet. Mindenki okoskodott a magas részvétellel, az is fordítva sült el.

Amíg a média túlsúly nem szűnik meg, semmi se fog változni. Vagy egy külső behatás kell hozzá, vagy valami váratlan. A rendszerváltás is váratlan volt, úgyhogy ilyenben lehet bízni. Meg abban, hogy Orbánéknak kell a pénz, és emiatt kénytelenek lesznek betartani az EUs játékszabályokat, és csak a szópárbaj megy majd... esetleg rájönnek, hogy az oroszoktól semmi jóra nem számíthatnak és lesz egy vagy eu vagy putyin döntés...
Roltii 2018.04.10 15:33:26
@Tölgyes Péter:
"A koordinált indulás elemzését most nem érintem, mert nem témája e posztnak"
és? legközelebb odaírom elé, hogy off, úgy jó?

"választói névjegyzékből - amely a választásra jogosult állampolgárok adatait rögzíti - egyszer csak kikerült tíz százalék, vagyis 745 ezer ember. "
mikor történt ez? milyen scr.shotok ezek? ebben a felbontásban azt írok rájuk amit csak szeretnék. Ezen rugózni elég szánalmas.

"A matematika már csak ilyen."
persze, két számmal azt csinálasz amit akarsz, viszont nem mindegy, hogy milyen számokat nézel. A tények már csak ilyenek.

utolsó gondolat, aztán kiszálltam: semmi meglepő nincs az eredményben. Páran el akartuk hinni, hogy lehet itt valami, de minden közvéleménykutató ilyen eredményeket hozott, csak próbálták korrigálni őket, mérési hibára gondolván. Amúgy a kvótanépszavazáson nem ez volt az eredmény? de... Na mindegy, ez még a az első szakasza a gyásznak, a tagadás...de no para, majd elmúlik...
Roltii 2018.04.10 16:00:50
@Tölgyes Péter: ember, gondolkozott mielőtt írsz! Egy 927x541 pixel felbontású képet tettél be, amin ráadásul 3 képernyő kép van egymás mellé vágva. 309x541 felbontású képen pedig azt manipulálok, amit csak akarok.

"Az első visszajelzések arra utaltak, hogy a Fidesz alulmarad."
hooooool???? semmi nem utalt erre, még a hangulat is szar volt az ellenzék "bulijain", egyből jöttek az infók nekik, hogy annyira nem fényes a helyzet... SZerinted miért tűntek el a politikusok és miért nem nyilatkoztak?
A klónok háborúja az A klónok támadása lenne, gondolom, ha már film és eposz, bár ugye animációs tévésorozat van/volt Klónok háborúja címmel, csak az nem film és nem eposz. ..
Roltii 2018.02.27 11:25:03
@SmittyB: mármint a Jedik?:D
A fiatalabb generációk életéből szinte teljesen kikopott a televíziózás - ezeket a tartalmakat egy előre megszerkesztett, reklámokkal teletűzdelt műsorfolyamnak tekintik. A szokások változásával a hirdetőknek is új utakat kellett keresniük ehhez a korosztályhoz: jelenleg a…..
Roltii 2018.02.24 16:38:13
@Etniez: még jó, hogy a tvben is csak barátok kozt van, ahogyan a YouTuben is csak influencerek... Véletlenül se nézzen senki se értelmes contentet átviteli közegtől függetlenül...
Roltii 2018.02.24 17:24:11
@Etniez:
"míg a tvben semmi színvonalas vagy érdekes nincs.... Én 10 éve nem nézek tv-t."
ROTFL
Roltii 2018.02.24 17:55:36
@Zed is not dead yet: nekem ezek a magyar influencerek nem képviselnek magasabb színvonalat mint a Baratok kozt. Van minőségi tartalom neten, de ezek nem azok, és ugyanúgy elszomorít ezeknek a nézettsége ahogy a Szulejmáné is.
Minőségi tartalom TVben nem sorrendben : elő sport közvetítések, oknyomozó és riport műsorok (pl házon kívül), 1-2 híradó néha, ismeretterjesztő műsorok, pár sorozat stb. Az egy dolog, hogy ezem jó része (nem 100%) megtekinthető neten is, de nem lenne ha nem lenne nézettsége. Reklám a szükséges rossz, valamiből élni kell. Én pl neten se használok ad blockert mert nem tartom korrektnek ingyenes kontentnél.
A net is tele van jobbnál jobb dolgokkal, és mégis inkább a sok szart nézi mindenki, na ez a szomorú.
Ui: nagyon utálom amikor a TVt úgy szólják le, hogy nem is ismerik, meg 10 éve nem nézik stb. Ahogy a neten, úgy a TVben is van igényes tartalom, de mindkettőn egyre nehezebb rálelni:(