Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sukka2

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre többször hallható az építtetőktől új építésnél vagy felújításnál az a kívánság, hogy azért telepítenének hőszivattyú + napelem rendszert, mert szeretnék “lenullázni” a hőszivattyú alacsony áramfogyasztását. Előzőnél sokkal gyakrabban merül fel az, hogy fűtsünk árammal - tudva azt, hogy még…..
sukka2 2020.01.29 19:59:04
@vackor1: Valamit félrekalkuláltál mert kb 11-12 Ft fizet KWh-ként a szolgáltató az adók levonása után, szóval kb 20000-25000 Ft kapsz a 2000 KWh-ért. Többletet el kell használni, nem kiszámlázni. Persze ha tíz évvel szoroztad meg akkor stimmel.
Az X-generáció a ’60-as évek közepétől a ’70-es évek végéig született nemzedék. Nálunk ekkor már megszűnt a terror, a rendszer enyhült és eljött a „gulyáskommunizmus” ideje. A gyerekek az érzékeny antennáikkal azt vették le, hogy a világ, ahova születtek nem lehet annyira rossz, mert sok hülyeséget…..
sukka2 2019.11.24 15:00:30
@midnight coder: Jól mondod. Az X-sek között már vannak digitális bennszülöttek is. Inkább azt mondanám a X generáció még tuti offline nőtt fel.
Köztudott, hogy a légi közlekedés szennyezi a környezetet. De vajon mi a helyzet a streaming körül? A tech óriások már felismerték a kérdés jelentőségét, de van hova fejlődni, és ebben nekünk, felhasználóknak is szerepünk lehet. Plázák helyett webshopok, könyvek helyett ebookok, videotéka helyett…..
Ahogy tippeltem, Villám úr egy talkshow-ba tér vissza a tévébe, amit a Last Week Tonight with Jon Oliver és a veterán Daily Show mintjára készít a Comedy Central. A Heti dörgés Villám Gézával című műsor a magyar Comedy Central első evening show-ja, és azért fontos hangsúlyozni, hogy a magyar…..
A young adult regények filmes adaptációinak legfrissebbje egyelőre nem teljesít túl jól a jegypénztáraknál, noha én például a moziból kilépve elismerő és jóleső sóhajjal indultam kocsimhoz, arra gondolva: "na, ez elég király volt". Igen, vessetek meg, de én nagyon jól szórakoztam rajta és nekem…..
A szocialista Magyarország mindennapjait - eredeti színes fotókkal bemutató - sorozatunk folytatódik az MTI Fotóarchívummal összefogva, immár a negyedik résszel, amivel elérkeztünk 1960-ba.  1960. augusztus 26. Kislány libákkal a sekély vízben a fonyódi Balatonparton. MTI Fotó: Járai Rudolf..
sukka2 2018.07.20 17:57:15
Egy váratlanul feltárult időkapun keresztül a Ritkán látható történelem egy 2038-ban megjelenő Napi érdekesét mentettem le hogy már ma megnézhessétek... :) Ezek mennek majd a jövőben. HIHETETLEN! Viccet félretéve: válogatás közelmúltunk érdekes eseményeiből. 1997. június 30. éjfél. A britek…..
Annak ellenére, hogy a macskák jellemzően utálják a vizet, szívesen töltik idejüket (üres) mosdókagylókban, poharakban, és különböző üvegedényekben. Ettől sokszor úgy néznek ki, mintha halmazállapotuk nem is szilárd, hanem folyékony lenne. Nem beszélve arról, amikor simán csak elnyúlnak, mint valami…..
sukka2 2018.04.03 23:39:18
  A Brexit kapcsán egy igen érdekes elemzés volt olvasható még 2016 nyarán, amelyben Lord Aschroft világosan megmutatta, hogy az angol nép mely része szavazott a Brexitre, és kik szerették volna ha Anglia az EU-ban marad. A teljes elemzés igénye nélkül azt mondhatjuk, hogy minél öregebb volt…..
sukka2 2018.02.20 18:05:20
@vuvuzela importőr: hát speciel, az igazi spanyolviaszt a 20 évesek szarják. Persze nagyon kevesen, a teljes föld populációjának max egy milliomodja.
Kevés nemzet van úgy oda a szinkronért, mint a miénk. Régen még volt is okunk, hogy büszkék legyünk rá. Egy szinkronra heteket szántak. Elsőrangú fordítók dolgoztak rajtuk a legnagyobb műgonddal és színészlegendák vették ki a részüket belőle. Ma már futószalagon készülnek olyan tempó mellett, ami…..
Pedig érthetném. De nem. Anélkül, hogy megpróbálnám újranyitni a vitát arról, hogy miben jobb az egyik nem a másiknál vagy miért is nem tudnánk egymás nélkül meglenni, én csak csendben, mintegy elmélkedésképp említem meg, hogy egy csomó dolgot nem értek a pasikban.  Először is - bár nem ez a…..
A Helsinki Bizottság cikkíró versenyt hirdetett egyetemistáknak. Az „Észak-fok, titok, idegenség” című pályázatunkon migrációs témájú cikkekkel, migránsportrékkal lehetett pályázni. A zsűri végül egy díjat osztott ki. Az 50 ezer forintos pályadíjat Borsi Rebeka Katalin,…..
sukka2 2015.01.27 00:39:47
@♔bаtyu♔:
A rasszizmus alapvetően mindenhol benne van az emberekben. Sajnos Magyarországon "felülről" sokszor manipulálták ezt úgy, hogy arra nem lehetünk büszkék.
A 70-s és 80-s évek gulyáskommunizmusa ebből szempontból elég pozitív korszak. Bár cigánykérdés akkor is volt, de ebben a kérdésben a "testvériség" és "barátság" eszméit jól alkalmazták. Viszont az árnyoldal a szocialista blokkban élő, elszakított magyarokkal való nemtörődömség volt, mert ugye a szomszédos demokráciákban mindenki "egyenlő".
Ha a 20-s, 30-s, 40-s évek Magyarországát nézem, hát.... és persze amit az akkori kormányok műveltek az nem az egyenlő a akkori emberek hozzáállásával. Annyiban hasonlít a mai helyzetre, akkor is egy új kedvezményezett réteget akartak kialakítani mások rovására a vagyon és hatalom átjátszásával. Mivel ez az új kedvezményezett réteg függőségi viszonyba kerül a hatalommal, a manipulálás szerint cselekszik, hozz döntéseket és nyilatkozik. Ez a manipuláció bizonyos dolgokban mindig káros és ha pont a rasszizmus hatja át akkor elég csúnyán végződhet történet illetve sajnos végződött is.....
Én egyszer voltam életemben a Műjégpályán, akkor is nyár volt és valami undergrund fesztivál, szóval az öltözőkhöz, pláne a mágneskártyákhoz nem nagyon tudok hozzászólni, de a zárt szekrényből eltűnő pénz elég para. Bea kitette az állítását az asztalra, kíváncsian…..
Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy meghódítottuk a világűrt, arról azonban sokkal kevesebb szó esik, hogy milyen keveset tudunk a tenger mélyéről. Vonz és taszít bennünket az örök csend világa, amely annyira különbözik rohanó, stresszes életünktől, megnyugtat, békét ad,…..
  A filmipar rengeteget köszönhet a franciáknak, akik már az első kinematográfok berregésekor kivették a részüket a mozi keletkezéséből. A Pathé -fivérek, Meireles, a Lumiére -fivérek és Gaumont egytől egyig a mozizás úttörői voltak. Álmokat gyártottak és álomszép…..
Még mielőtt elfelejteném, essünk túl a heti filmes listán, ami ismét csak remek tükör a hazai ízlésről, jelentsen ez bármit is, pozitívat vagy negatívat.A hét legnézettebb filmje mindenesetre egy olyan alkotás lett, melyet Dél-Afrikában készítettek és az IMDb-n 3,1-re díjazta…..
Hiába indult nagy lendülettel az ősznek a Tv2, két új műsorából egy már tulajdonképpen a premier napján megbukott, a másik pedig nem teljesített kiemelkedően. Ha a teljes főműsoridőt és a reklámozóknak oly kedves 18-49 év közötti lakosságot nézzük tegnap este, akkor a Tv2…..