Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sukka2

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre többször hallható az építtetőktől új építésnél vagy felújításnál az a kívánság, hogy azért telepítenének hőszivattyú + napelem rendszert, mert szeretnék “lenullázni” a hőszivattyú alacsony áramfogyasztását. Előzőnél sokkal gyakrabban merül fel az, hogy fűtsünk árammal - tudva azt, hogy még…..
sukka2 2020.01.29 19:59:04
@vackor1: Valamit félrekalkuláltál mert kb 11-12 Ft fizet KWh-ként a szolgáltató az adók levonása után, szóval kb 20000-25000 Ft kapsz a 2000 KWh-ért. Többletet el kell használni, nem kiszámlázni. Persze ha tíz évvel szoroztad meg akkor stimmel.
Az X-generáció a ’60-as évek közepétől a ’70-es évek végéig született nemzedék. Nálunk ekkor már megszűnt a terror, a rendszer enyhült és eljött a „gulyáskommunizmus” ideje. A gyerekek az érzékeny antennáikkal azt vették le, hogy a világ, ahova születtek nem lehet annyira rossz, mert sok hülyeséget…..
sukka2 2019.11.24 15:00:30
@midnight coder: Jól mondod. Az X-sek között már vannak digitális bennszülöttek is. Inkább azt mondanám a X generáció még tuti offline nőtt fel.
Köztudott, hogy a légi közlekedés szennyezi a környezetet. De vajon mi a helyzet a streaming körül? A tech óriások már felismerték a kérdés jelentőségét, de van hova fejlődni, és ebben nekünk, felhasználóknak is szerepünk lehet. Plázák helyett webshopok, könyvek helyett ebookok, videotéka helyett…..
Ahogy tippeltem, Villám úr egy talkshow-ba tér vissza a tévébe, amit a Last Week Tonight with Jon Oliver és a veterán Daily Show mintjára készít a Comedy Central. A Heti dörgés Villám Gézával című műsor a magyar Comedy Central első evening show-ja, és azért fontos hangsúlyozni, hogy a magyar…..
A young adult regények filmes adaptációinak legfrissebbje egyelőre nem teljesít túl jól a jegypénztáraknál, noha én például a moziból kilépve elismerő és jóleső sóhajjal indultam kocsimhoz, arra gondolva: "na, ez elég király volt". Igen, vessetek meg, de én nagyon jól szórakoztam rajta és nekem…..
A szocialista Magyarország mindennapjait - eredeti színes fotókkal bemutató - sorozatunk folytatódik az MTI Fotóarchívummal összefogva, immár a negyedik résszel, amivel elérkeztünk 1960-ba.  1960. augusztus 26. Kislány libákkal a sekély vízben a fonyódi Balatonparton. MTI Fotó: Járai Rudolf..
sukka2 2018.07.20 17:57:15
Egy váratlanul feltárult időkapun keresztül a Ritkán látható történelem egy 2038-ban megjelenő Napi érdekesét mentettem le hogy már ma megnézhessétek... :) Ezek mennek majd a jövőben. HIHETETLEN! Viccet félretéve: válogatás közelmúltunk érdekes eseményeiből. 1997. június 30. éjfél. A britek…..
Kevés nemzet van úgy oda a szinkronért, mint a miénk. Régen még volt is okunk, hogy büszkék legyünk rá. Egy szinkronra heteket szántak. Elsőrangú fordítók dolgoztak rajtuk a legnagyobb műgonddal és színészlegendák vették ki a részüket belőle. Ma már futószalagon készülnek olyan tempó mellett, ami…..
A Helsinki Bizottság cikkíró versenyt hirdetett egyetemistáknak. Az „Észak-fok, titok, idegenség” című pályázatunkon migrációs témájú cikkekkel, migránsportrékkal lehetett pályázni. A zsűri végül egy díjat osztott ki. Az 50 ezer forintos pályadíjat Borsi Rebeka Katalin,…..
sukka2 2015.01.27 00:39:47
@♔bаtyu♔:
A rasszizmus alapvetően mindenhol benne van az emberekben. Sajnos Magyarországon "felülről" sokszor manipulálták ezt úgy, hogy arra nem lehetünk büszkék.
A 70-s és 80-s évek gulyáskommunizmusa ebből szempontból elég pozitív korszak. Bár cigánykérdés akkor is volt, de ebben a kérdésben a "testvériség" és "barátság" eszméit jól alkalmazták. Viszont az árnyoldal a szocialista blokkban élő, elszakított magyarokkal való nemtörődömség volt, mert ugye a szomszédos demokráciákban mindenki "egyenlő".
Ha a 20-s, 30-s, 40-s évek Magyarországát nézem, hát.... és persze amit az akkori kormányok műveltek az nem az egyenlő a akkori emberek hozzáállásával. Annyiban hasonlít a mai helyzetre, akkor is egy új kedvezményezett réteget akartak kialakítani mások rovására a vagyon és hatalom átjátszásával. Mivel ez az új kedvezményezett réteg függőségi viszonyba kerül a hatalommal, a manipulálás szerint cselekszik, hozz döntéseket és nyilatkozik. Ez a manipuláció bizonyos dolgokban mindig káros és ha pont a rasszizmus hatja át akkor elég csúnyán végződhet történet illetve sajnos végződött is.....
Én egyszer voltam életemben a Műjégpályán, akkor is nyár volt és valami undergrund fesztivál, szóval az öltözőkhöz, pláne a mágneskártyákhoz nem nagyon tudok hozzászólni, de a zárt szekrényből eltűnő pénz elég para. Bea kitette az állítását az asztalra, kíváncsian…..
Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy meghódítottuk a világűrt, arról azonban sokkal kevesebb szó esik, hogy milyen keveset tudunk a tenger mélyéről. Vonz és taszít bennünket az örök csend világa, amely annyira különbözik rohanó, stresszes életünktől, megnyugtat, békét ad,…..
  A filmipar rengeteget köszönhet a franciáknak, akik már az első kinematográfok berregésekor kivették a részüket a mozi keletkezéséből. A Pathé -fivérek, Meireles, a Lumiére -fivérek és Gaumont egytől egyig a mozizás úttörői voltak. Álmokat gyártottak és álomszép…..
Még mielőtt elfelejteném, essünk túl a heti filmes listán, ami ismét csak remek tükör a hazai ízlésről, jelentsen ez bármit is, pozitívat vagy negatívat.A hét legnézettebb filmje mindenesetre egy olyan alkotás lett, melyet Dél-Afrikában készítettek és az IMDb-n 3,1-re díjazta…..
Hiába indult nagy lendülettel az ősznek a Tv2, két új műsorából egy már tulajdonképpen a premier napján megbukott, a másik pedig nem teljesített kiemelkedően. Ha a teljes főműsoridőt és a reklámozóknak oly kedves 18-49 év közötti lakosságot nézzük tegnap este, akkor a Tv2…..