Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tündérke21

0 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ééés igen, a világon elsőként együtt nyaraltunk négyesben. Tudjátok, engem sokáig nem nagyon lehetett vinni sehová, ezért fennállásom óta általában Apu meg a tesóm nyaraltak kettesben, aztán tavaly Anyu megpróbálkozott elvinni engem Vinyére, és Csucsu meg Michouthka toleránsak voltak.   Idén aztán…..
  A szüleim szerint legfőbb ideje, hogy tiszta vizet öntsünk a cupámba. Na, ennek már a fele sem tréfa. Szerencsére sikerült keresztülhúznom a számításaikat azzal, hogy a májusi 28 fok ellenére olyan taknyos lettem, mint az albán szamár. Anyu szerint biztosan huzatot csináltak az óvodában a meleg…..
  Az elmúlt egy hónap tapasztalatai alapján kijelenthetem, teljes mértékig megérte megengedő álláspontra helyezkedni az evéssel kapcsolatban, mert cserébe tényleg egy csomó érdekes helyre visznek. És ha az állandó elveszéseimmel megyek a szüleim agyára, az sokkal viccesebb, mint amikor még a…..
  Képzeljétek, mi történt velem! Végre - a világon elsőként - engem is elvittek valahová! Méghozzá egyből a Börzsönybe. Kérdeztem Anyut, hogy lesz-e ott farkas, de azt felelte, hogy a Börzsönyben csak hiúz van. És hogy engem nem vinne olyan helyre, ahol van farkas, mert én még zsákmányállat vagyok.…..
  Anyu azt mondta, minden héten az írhat blogot, aki jobban viselkedett. Szóval a húgom megszívta. De most úgyis róla akarok írni, mivel kitalálta élete első szóviccét. Persze ő nem tudja, hogy az szóvicc, egyelőre teljesen komolyan gondolta – ellentétben velem, aki újabban…..
  Ha ovis karácsonyok tekintetében rosszul állok is, azt legalább elmondhatom, hogy az összes farsangon ott voltam. Lehet, hogy így tél végén már a vírusok meg a baktériumok is fáradtabbak… Emlékeztek, már az óvoda előtti februárban szarvasbogár voltam, aztán kiscsoportban…..
Kilenc kiló vagyok!!! Mindenki legyen nagyon óvatos! Nem lehet előre megjósolni, mi történhet ilyenkor a térrel meg az idővel. Szuszu ..
Tündérke21 2015.02.18 19:31:35
Ma végre kiderül, ki csatlakozik a Kányalánya-András-Péter trióhoz a középdöntőben. Egyelőre még öten vannak: Zsófi, Tamás, Attila, Lilla és Gergő, két utóbbi új hús, tegnap érkeztek. Az első feladatban halat sütnek. Aszondja Józsi, ez egy pisztráng, pedig nem, ez kis…..
  Jártunk egy pár orvosnál; végleges eredmény még nincs, de úgy néz ki, a tesómnak van egy génje, ami nem engedi, hogy megnőjön, és azért nem eszik. Ezzel kapcsolatban más problémák is adódhatnak, eddig annyit találtak, hogy a szívecskéjével is van egy kis baj, de…..
Cukkerberg Belevalók! 2013.10.02 13:50:05
Gyerekek, cukorbetegek. Elképesztően korán kell felelősséget vállalniuk magukért. Hatalmas teher a családokon - és hatalmas öröm látni a diabos gyerekek sikereit, ha boldog tagjai lehetnek egy-egy közösségnek. Fogadjátok szeretettel Detti levelét, egy igazi pozitív ovisztorit!…..
Tündérke21 2013.10.02 23:27:15
@anothernick:

"Szeretnék érdeklődni, hogyan tudjátok kiszámolni a kapott (rendes) ebéd CH-ját, mert az én kisfiamnak szinte minden g CH számít, így nálunk szóba sem jött az, hogy tippre egyen. "

--> Nálunk is számítanak a grammok, ezért óriási szerencse a cukorbeteg óvónő, aki a sok-sok éves tapasztalata alapján ránézésre pontosan meg tudja ítélni a mennyiséget. Azóta belejött a másik óvónő és a dadus is, így nem gond, ha ő éppen nincs jelen ebédnél.

"Azt írod: "Egy hónap után lemondtuk a külön ebédet, és azóta azt eszi, amit a többiek, (kivéve a cukrozott fogásokat), persze több zöldséget és kevesebb krumplit, rizst, tésztát." - ezt hogyan oldjátok meg? Ti viszitek a több zöldséget? Hogyan tudják kiszámolni, mennyi krumplit, rizst, tésztát kell levenni a "normál" adagból? És mi történik, ha cukrozott fogások vannak?"

--> A több zöldséget az ebédből kapja, mert az egyik fogás mindig tartalmaz zöldséget. A krumpli, rizs, tészta mennyiségét szintén a már említett óvónő határozza meg, otthon a saját merőkanalunkkal már nekem is pontosan megy. A cukrozott fogásokból nem eszik. Megmondják neki, hogy azért nem kap belőle, mert cukor van benne, és elfogadja. Például tejbegríz esetén neki porédesítőszert szórnak rá, ha pedig ebéd után süti vagy szülinapi torta van, akkor kap egy pici kocka 80%-os étcsokit, és azzal teljesen elégedett.

"Pumpások, vagy penesek vagytok? Pumpával nyilván könnyebb a dolog, de ott is elég biztosnak kell lenni a CH-ban egy ekkorka gyerkőcnél."

--> Penesek vagyunk, a pumpánál valóban még pontosabban kell számolni a grammokat.
Na, el sem hiszem, de én vagyok az a „szerencsés” flótás, aki felveszi az X-Faktor hogyvoltjainak fonalát és továbbviszem Candyparfumegirls szellemi örökségét. Előre szólok, hogy én nem ő vagyok, viszont a műsor iránt érzett ellenszenvemet visszafojtom annyira, hogy akik,…..
Tündérke21 2013.09.19 15:13:45
@mézescsók: Tényleg az Anasztázia című mesének az egyik betétdalát énekelte el, az nem elírás.
Tündérke21 2013.09.19 15:53:31
@mézescsók: Persze, előfordul az emberrel, nincs vele semmi gond, csak szimpla információt közöltem :)
Végre hazaengedték a kistesómat a kórházból. Kicsit nehezen ment, mert föltette magában, hogy az összes orvosi műszert kipróbálja. Ő ezt adaptációs zavarnak nevezi, szerintem egyszerűbb úgy hívni, hogy lúzerség. Egy csomó házi feladatot kapott, például meg kell(ett)…..
Tündérke21 2013.07.19 22:38:40
...pedig jó nagy elmaradásunk van. Ezek már több mint egy évesek, reméljük, azért még nem járt le a szavatosságuk. 2011. december (akkoriban három és fél éves múltam, és a kiscsoportot tapostam) december 1. Énekel:„Ég a gyertya, égMinden ága égOtt látom a…..
Wo hooo, újra itt van a kis pinkesitett vasárnap esti retró eszméletvesztés! Clau ezúttal, úgy tűnik egy pizsi partyról szökött el a műsor kedvéért, Trilla ismét szex utáni borzas hajat visel, és a szürke majdnem 50 árnyalatában pompázik (gyanús nekem ez a stylist! ;) )…..
Tündérke21 2013.03.14 22:32:33
@paranyuszi: Jaja, ez is nagyon ott van :-)
Anyu minden augusztusban automatikusan nyinyilni kezd, hogy vége a nyárnak. Hát, én visszaolvastam a korábbi blogbejegyzéseimet, és azt állapítottam meg, hogy augusztusban meg szeptember elején több dolog történik velünk, mint az év többi részében együttvéve. Buli, nyaralás,…..
  Még mindig hárman vagyunk, és úgy tűnik, most már így is maradunk. Egyébként semmi különös. Telik a nyár, varrogatunk, gyöngyöt fűzünk, jövünk-megyünk. Sokat járok Apuval múzeumba, meg Planetáriumba, meg az állatkertbe. Meg kirándulni is. Anyuval meg a Margitszigeten…..
  Apu elutazott egy hétre táborozni a tanítványaival (szóval az özönvízszerű esőzésekért ő a felelős). Mivel így nem lett volna, aki reggel óvodába visz, Anyu kivett egy hét szabadságot – no, nem csak ezért, hanem hogy végre megint együtt legyünk egy kicsit, csak mi…..
  Tudjátok, mit jelent, ha nyílik a pünkösdi rózsa? Valakinek születésnapja van. És kinek? (Mamának, Petinek, és még?)   Idén is többnapos ünnepségsorozattal emlékeztünk meg a nagy eseményről. (Mármint, hogy berzso „félegyhajrá”-jára hosszas…..
Elnézést a késlekedésért, elég, ha annyit mondok, a luízenríkét a hajánál fogva húznám vissza Spanyolhonba? Autó után kötve. Félúton csere. Hajról farokra. Erről akkor elég is ennyi, mert felhergelem magam, az meg senkinek nem jó. Negyedik epizód, vége az elődöntőknek, a…..
Az utolsó kötényekért folyik a küzdelem az Amerikai mesterszakácsban, magyar étel most nem lesz, este újabb poszt igen, amiben már hullik is a férgese, Gordiék nem szarral gurítanak, ez nem a Megasztár. Még vér is fog folyni, az ám, de most Suzy kápráztatja el a zsűrit. Suzy első…..
Köszönet a beebeer unokaöcsinek. Hálám örök, és ezt nem félek sörben kifejezni. Ahogy ígértük, itt az Amerikai mesterszakács második évada, Gordon Ramsay-vel és velem. Mellesleg itt van Graham Elliot, és Joe Bastianich is, amíg a lelkesítő ami szövegelés megy, elmondom, kik…..
Már nincs is pofám jelentkezni, úgysem tudok semmi újat mondani. Szerintem nagyjából magatok is kitaláljátok, mi újság velünk.Éppena) a legjobb egészségnek örvendek, és vígan járok óvodába,b) tüsszögök egy kicsit a mínusz tizenötben,c) lázas vagyok, tüszők vannak a…..
Tündérke21 2012.02.20 14:31:22
Amikor az alábbi sorokat papírra vetették, nyár volt, és éppen Rita vendégszeretetét élveztük. Legalábbis a legelső aforizmánál, mert a júniusi utolsókat meg már Siófokon rögzítették a szüleim az utókor számára. (Való igaz, akkor éppen nem tombolt a nyár, de azért ne…..
Tündérke21 2012.01.20 16:19:21
Na, hogy telt? Nekünk nem a legjobban. Először is Karácsonyra sikerült ráragasztanom a hányós-hasmenős vírust a szüleimre. Másrészt a tetves bank heteken át sikeresen csinált hülyét belőlünk, így végül a szüleimnek mégis csak az utolsó pillanatban kellett forinthitel után…..