Regisztráció Blogot indítok
Adatok
helci

8 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Fidesz-KDNP a listás szavazatok 43,57 százalékát szerezte meg, ami jelentősen eltér a 2010-es eredményétől (52,7 százalék), mégis megint sikerült a mandátumok kétharmadát megszereznie, köszönhetően a győzteskompenzáció bevezetésének.  Modelleztük, hogy a jelenlegi…..
helci 2014.04.23 20:42:53
@Narancskommunista:

"Szerintem csak a 2010-es Fidesz győzelmi receptjét követték, ott sem volt más mondanivaló, mint hogy elkúrták, el kell zavarni őket, aztán a fityisznek bejött, a maszopnak nem."

Mert a Fidesz nem az ujjából szopta '10-ben, hogy "kormányváltó hangulat" van, hanem egyszerűen meglovagolta a valóságos és valóságosan háborgó indulatokat, a szocialisták viszont kitalálták ezt a diktatúrázós hülyeséget, látták, hogy a törzsbázisuk csumázza, és azt hitték, elég lesz ugyanazt kicsit agresszívabban lökni.

De nem véletlenül törzsbázis az ő törzsbázisuk, akiknek el lehetett adni a 'szenvedélyes igazságbeszédet', a szerencsétlen, balfasz Bajnait, mint 'pártonkívüli válságkezelő szakértőt', a '10-es MSZP/SZDSZ kényszerű újraegyesülését, mint 'a demokratikus erők összefogását', azzal nem igazán kompatibilis egy kormánykritikus, de egyébként épeszű, józan ember.

Ezért van menthetetlenül csapdában a baloldal: ahhoz, hogy a törzsbázisán kívül bárkit megszólítson, nem azon a nyelven kellene beszélnie, mint amin a saját korlátolt fanatikusaival beszél.
helci 2014.04.23 20:55:01
@Az LMP sek nem zöldek, csak zöldfülűek!:

"A szakadással szakemberek, kameraképes személyek távoztak ( Karácsony, Jávor, Szabó T. Szabó R, Schering...)mögöttük nagy az űr."

Ne aggódj, azt az űrt maradéktalanul betölti a harsány kacagás. Április hatodika óta az egész ország a hoppon maradt PM-es prostikon röhög. Ráadásul valószínűleg megnyerik az egész Együtt-project csődgondnokságát is, Bajnai bedobja a törölközőt, a Milla már meg is szűnt, mehetnek haknizni Dopemannel, hogy legalább az önkormányzatiból összejöhessen valami szolid megélhetés.
Semmilyen bizonyítékot nem sikerült találni arra, hogy a homeopátiának bármilyen hatása is lenne egy rakás betegség esetében. Az erről szóló tanulmányt nemsokára hivatalosan is publikálják, de addig a homeopatáknak még van idejük megcáfolni annak tartalmát. Mivel ez az elmúlt…..
  Jó, hát akkor itt fogunk élni. /Megáll az idő/           Van egy-két érdekes mellékterméke április 6-ának. Például az, hogy megújult erővel jönnek, akik ilyenkor jönni szoktak. Lobogtatják az új tankönyveket, amit megszavaztak, hogy mégis lapos a Föld és Orbán…..
helci 2014.04.18 12:26:47
@Bogyó 2:

"Nagyon jól tudod, hogy a karaktergyilkosság Bajnaira vonatkozik, nem Simonra."

Bajnai nem lehetett karektergyilkosság áldozata, mert soha nem is volt semmiféle karaktere. A Fidesz cöfös segédcsapatainak plakátkampánya nem Bajnai nemlétező karakterét gyilkolta, hanem annak az elképzelésnek az illúzióját rombolta le, hogy ezt a hatodrangú helyezkedőt mint az MMSZP-től és Gyurcsánytól független 'pártonkívüli szakértőt', a balliberális brancsot meghaladó megváltót forgalmazza. De ennek valójában a cöf ellenkampánya nélkül sem volt semmiféle realitása.
helci 2014.04.18 12:28:12
@Bogyó 2:

"Nem akarsz a közmédiának dolgozni?"

Nem. A fidesznyaloncokat is ugyanannyira megvetem, mint benneteket.
De létre kell hozni egy új, jogos erőt. Ami végre hitelesen, a múlt súlyos terheitől mentesen képviselni tudja a kisembereket, azaz a lét peremén élőket. Clashfarkas Zsolt írása, kiáltványa. Fotó: Flickr/ Punk Marciano  I am a patient boy I wait, I wait, I wait, I wait My time…..
                                             (fotó:Origo) Dragomán Zsolt írása. Török Zsolt akkorát Konrádozott és Nagykörútozott az imént, hogy az akár bőven elmehet egy Magyar Fórum olvasói levélnek is. Nem azért, mert antiszemita kiszólást tett, -…..
Ha csak lehet, meneküljünk! Amennyiben mégis elkerülhetetlen, hogy megküzdjünk vele, íme itt az útmutató, hogyan szelídíthetjük meg és kezelhetjük ölebünkként még a legelszántabb fajtájukat is. A négyszögletű kerek erdőben a belterjes tenyészetnek köszönhetően…..
helci 2014.04.16 17:23:49
@Pilotax:

Azért, mert az 'értelmiség' (akárcsak egy rakás más kifejezés, pl.: demokrácia, szabadság, polgár, Európa) szó jeöltje a magyar társadalmi valóságban bizonytalan.

Hajdan az 'értelmiség' nagyjából azt fedta, amit az angol 'intellectual', alkotót, gondolkodót, szélesebb társadalmi hatást elérő szellemi embert. Ebbe éppúgy nem tartozott bele a mérnök, mint a hírlapíró, legfeljebb, ha alkotóként, újítóként, feltalálóként emelkedett ki a szakmájából.

Aztán jött a marxizmus-leninizmus, a maga osztályharc-elméletével, és az értelmiségi hirtelen a szellemi munkás lett, mint a munkás és a paraszt társa a 'társadalmi munkamegosztásban'.

Az orosz eredetű 'intelligentsia' fogalma lett aztán a marxista szerzők munkássága nyomán az 'értelmiségi osztály' élcsapata, a nagyonnagyonokos szellemi munkások, akik természtesen mindig készen álltak rendkívül tudományos indoklását adni annak, hogy miért is ők hivatottak ellátni a társadalom 'szellemi irányítását' (Lásd: Konrád György).
Varánusz Mesterházy a hibás! 2014.04.16 08:18:43
Egy hete az a mondás, hogy a baloldal most aztán tényleg levonja a megfelelő következtetéseket a választási eredményekből, istenuccse dekódolják mit üzentek a választók. Hogy néz ez ki a gyakorlatban? Szekeres Imre egykori selyemrambó például ott ül a jászságban ahová…..
Budapesten a választások előtt több közteret átadtak a nagyközönségnek, bizonyítva, hogy mennyire emberbarát a rendszer és milyen jó nekünk, hogy a kormány és az önkormányzatok foglalkoznak azzal, hogy a mi közérzetünk jobb legyen. Egy mondat viszont mindig megütötte a…..
helci 2014.04.16 08:47:48
@Flaggx:

De, az a megoldás, mert láthatóan a völgyesikrisz-féle, hiányos neveltetésű előemberek képtelenek felfogni, hogy nem valami rezervátumban laknak, hanem emberek között.
  Fotó: Flickr/ Chris Devers A kormányváltó szövetség az elmúlt hónapokban hatalmas nyomás alá helyzete a közvéleményt, megpróbálva kikényszeríteni, hogy általánossá váljon a végveszély érzete a társadalomban. A választások éjszakáján a megsemmisítő vereségre…..
helci 2014.04.14 22:57:42
Bravo, ritkán olvasni blogokban elgondolkodtatót.

Azt képzelem, a balliberális politikakép kiüresedéséről szóló ezsmefuttatás telitalálat, nem csupán kis magyar rögvalóságunk, de a globális jelenkor vonatkozásában is. Hozzátenném azonban, hogy nem szűkíteném a 'balliberális' jelzővel a megállapítást. Általában a politikakép, a politikafelfogás, és a média/tömeg-demokrácia ezen alapuló struktúrái veszítenek rohamosan jelentőségükből, és ha a baloldali/liberális ideológiák látványosabban is vesztenek teret, ez nem inherens minőségükből, netán a társadalmi valóság és a politikai aktorok valóságképe között növekvő ellentétből fakad, hanem pusztán abból, hogy egy általánossá váló anómiás állapotban először azon eszmei tartalmak kiüresedése válik nyilvánvalóbbá, amelyek valamiféle progresszív státuszra tartanak számot.

Bizonyos tekintetben a 'nemzeti centrum menedzselése' válság-management. Rövid távú (bár alkotói/működtetői által nyilván tartósnak képzelt) megoldás egy átmeneti korban (amely kétségkívül elnyúlhat akár hosszú évtizedekre is).

Amit a 'kapitalizmus' válságának nevezünk, valójában a hierarchizált társadalmi struktúrák válsága. Ennek pénzügyi-gazdasági hatása a nyilvánvalóbb, elsősorban azért, mert a laissez faire tetszetős jelszava mögé bújt piac-, és versenyfétis, és az ezzel szembeszegezett mutualizmus egy alapvetően monetarizáló mérték-, és elszámolási rendszerben nyilvánul meg.

Ugyanakkor azt gondolom, hogy a tudományos robbanás jelentőségét rövid távon túl-, de már akár középtávon is alulbecsüljük.

És itt nem feltétlenül a kifejezetten materiális, technológiai hatásokra gondolok.

A passzív, majd aktív tömegkommunikáció be nem látható változások elindítója lett. Míg korábban (és jórészt most is), bármiféle politikai hatalom megragadásához egy adott (jobbára földrajzi) egység ezernyi széttartó érdekét kellet közös nevezőre hozni, a lassan beláthtónak is képzelhető jövőben a befolyásszerzés, a politikai aktus, a közösségteremtés egymást átfedő, patchwork-szerű, dinamikusan változó 'politikai mező' többé-kevésbé autonóm módon működő alkotóelemévé válik. Mégpedig nem önmagával koherens, átfogó eszmerendszerekbe szerveződve, hanem valamiféle entrópisztikus kavalkádban.

Azt gondolom, nincs visszaút jobb-, és baloldali felosztásokba, a nem is olyan távoli jövőben a politikai ideák úgy fognak kergetőzni egy beláthatatlan komplexitásban egymásba fonódó hálózatban, ahogyan az ötletek egy kreatív elmében (és éppen a rendzer komplexitása miatt egyre kevésbé szisztemalizálhatóan, egyre kevsébé átfogóan leírhatóan és meghatározhatóan.

Márpedig ez a jelenlegi struktúrákra nézve rövid távon alapvetően destruktív hatással jár. A kezdetben 'arab tavaszként' aposztrofált, és a liberális demokráciákban az autoriter törekvések fölötti győzelemként ünnepelt események is ezt látszanak igazolni. Nem volt firkász, aki a közel-keleti lázongások kapcsán ne szentelt volna flekkeket a 'közösségi média erejének' - mégis, az eredmény nem a történelem fukuyamai vége felé mutatott. A lázadók meglepő hatékonysággal találtak egymásra és szervezték meg közös erőfeszítéseiket a közösségi média felhasználásával - ám a 'project' sikere után egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a 'rezsimbuktatáson' kívül nem sok közös tartalom volt, és a tegnap még a facebookon barikádokat szervező résztvevők azonnal egymással néha kifejezetten ellenséges csoportokra szakadtak, amint a közvetlen közös cél teljesült. A 'közösség'-ből pillanatok alatt 'közösségek' lettek, a csoportdinamika gyorsabban változott, mint azt a mainstream (vagyis hierarchikus) média egyáltalán lekövetni tudta.

Azt gondolom, ez a jövő. Ha mindehhez hozzátesszük azt az egyenlőre meglehetősen alul-hype-olt tudományos forradalmat is, amely az antropológia, a genetika, a vislekedés-, és agykutatás területén zajlik, még tán az a feltételezés sem tűnik túlzónak, hogy reneszánszhoz mérhető alapvető szellemi átalakulás küszöbén áll a globális társadalom.

Képzelem én.
Modorosblog Az Orbánfóbiás 2010.12.07 07:00:00
Én tudom. Tudom, hogy mit akar. Olvastam A Könyvet. Ott azonnal megvilágosult előttem minden, hogy ez az egész miről szól. Hogy addig az orromnál fogva vezettek engem.Ez egy nagyon éles eszű, tehetséges gyerek volt az elején. Igazi nagy reménység... aki nem átallott gyújtó hangú…..
Hattrick Foci XX. HT-Foci Szeged 2010.07.19 18:42:54
          frantisekdarko bejegyzése a fórumról:Sziasztok!Augusztus idusán várunk mindenkit szeretettel egy kis ismerkedésre, jókedvre, nameg, focira, kis hazánk legdélibb nagyvárosában, a paprikás Szögedön!A helyszín: Városi…..
A Blikk Nők új gasztronómiai kiadványa maga a súlyos középszer: negyed kiló igénytelenség egy teáskanálnyi ízléstelenséggel összekeverve, és már lehet is tálalni. Mármint a standokon, még szerencse, hogy a borítója alapján úgyse fogja senki megvenni, legalábbis nehezen…..
helci 2010.07.08 18:47:48
@Rosszindulatú Vászka:

"a kolbászt pedig argentín bélszínből"

Az lehet, hogy van olyan rossz, mint a löncshús, a bélszín ugyanis erre tökéletesen alkalmatlan.

@guli:

"Nem az a kérdés, hogy mióta divat főzni, hanem az, hogy mióta nem divat."

Pontosan. A 'vendégváró' húshulladék falatok meg a gyömbéres sült tofu közötti rés (rés? szakadék!) között vannak a hétköznapi 'válogatott finomságok'. Stahl fölé lő, a blikknőkszarja meg alá. El kell kérni a nagyitól a receptfüzetét.
helci 2010.07.08 22:05:00
@neccharisnyás útonálló:

Ne is mondd, még hét hosszú hét a legközelebbi hajnali halpiacig ...
Hattrick Foci XIX. HT-Foci Budapest 2010.07.08 11:48:00
   Helyszín:1138 Budapest, Újpalotai út 13.Borítás: Műfű (szabadtéri)Időpont: 2010 július 17. 9-18h  3 db műfüves pályán fog folyni a versengés, 5+1 fős csapatokkal, az alábbi szabályokkal: 1) Bedobásnál lehet dobni illetve rúgni is. A bíró kérésre…..
Korrektorblog Kornertörvény 2010.05.18 09:53:00
From: olvasó To: Index Fw: Staff Kedves Indexem! Kicsit elcsépelt a mondanivalóm*: Ezt: "Az úgynevezett három csapás..."** stb. pl. ti elkezdhetnétek következetesen "három dobás"-nak nevezni. Nem is elsősorban az eredete miatt, hanem azért, mert úgy lenne neki…..
helci 2010.05.18 12:15:47
@peetmaster:

"a "három esély" változatot támogatom"

De ez ugye csak két esély, hiszen a harmadikra jön a durva körmös.
helci 2010.05.18 12:16:49
@Füredi 2.0:

az már inkább
budapest miksang fazekas 2010.05.18 09:54:39
budapest miksang vihar után 2010.05.18 01:10:00
Subba HUNGARY VS FACEBOOK 2010.05.14 16:29:00
Zseniális tumblr (Nem tudod mi az a tumblr? Hát haver, akkor te bizony garantáltan béna vagy) azokról a bájosan naiv emberekről, akik képesek elhinni, hogy fizetős lesz a Facebook. “Még az utolsó réteget is lehúznák? Már csupasz vagyok!!” Varga Edit megbűnhődte már…..
helci 2010.05.15 23:53:20
@Celtic:

Bármennyire furcsa, van ilyen ember sok. Nekem is van iwiwem, meg fészbúkom, el is szórakoztatott mind a kettő vagy tíz percig, azóta se logoltam be. És fociszezonon kívül a tévémet se kapcsolom be. Sokan sokfélék vagyunk. Én például megdöbbenéssel értesültem róla, hogy egyesek nem eszik meg a húst.
Ki tudja, hogyan adóznak az ingatlanközvetítő cégek? Ha az ember ingatlanközvetítő cégen keresztül adja el lakását, hatalmas jutalékot fizet. A piacon 3,5-5% között mozognak a közvetítő jutalékok, ami összegszerűen például egy tízmillió forint fölött kicsivel…..
helci 2010.05.15 14:14:02
@BKV reszelő:

Bizony, sok a semmirekellő porszívóügynök a szakmában, vigasztaljon az a tudat, hogy ők előbb-utóbb a Meki pultja mögött is kötnek ki. Simán lehet, hogy te tudod a legjobban eladni az ingatlanodat, de a legkevésbé sem ez a jellemző. Ezt az ember általában onnan tudja, hogy elkezdenek szaporodni az olyan bejövő lakások, ahol egy régebbi ügyfeled ajánlott valakinek. Mindent lehet jól, és rosszul is csinálni, persze. De még a legrosszabb porszívóügynöknek is jelentős előnye veled szemben, hogy nem egy lakásra dolgozik, hanem sok vevőből és sok eladóból próbálja összehozni a létrejövő üzletet. A munkáján (amit végezhet jól és rosszul is) leginkább ennek az ellenértéke a jutalék. A legtöbb eladónak messze az értékesítendő lakás a legértékesebb vagyontárgya, és néha egészen megdöbbentően felelőtlenül és ostobán áll hozzá az értékesítéséhez.
            10:00 V.38- GyMS 0-210:15 Staff - Nyugat 1-310:30 Kelet - Foci.HTO 0-110:45 V.70 - Fradi fed 1-0 11:00 V.38 - Nyugat 0-211:15 GyMS - Foci.HTO 2-011:30 Staff - Fradi fed 2-111:45 Kelet - V.70 0-012:00 V.38 - Foci.HTO 0-112:15…..
bodoky Én nem lőttem fejre 2010.01.17 20:49:00
Rebiszesként, vadászpuskával oszlatott 2006. X. 23-án interjúalanyunk. >>> Először beszél, aki lőtt. ..
 Végeredmények itt!!! Góllövőlista és a szavazás eredménye itt!!! Képek a…..
Közeleg a pillanat, a hattrickesek következő nagy futball-ünnepe. A Hattrick magyar játékosainak élő focitornája tizenhetedik alkalommal kerül megrendezésre.Egyelőre azonban a résztvevők úton vannak, a szervezők lázasan készülődnek, így tudósítani még nincs miről.…..